Dana_H
17th August 2006, 22:59
drace, incep sa inteleg de ce insista dirigintele de santier pentru APA, daca se poate sa balteasca pe beton...
mai ales ca saptamana viitoare se anunta calduri mari...
crotaru
17th August 2006, 23:02
QUOTE(mihaicozac @ Aug 17 2006, 12:37)

referitor la tubul ingropat in pamint, este nevoie de o panta de cca. 1% URCATOARE SPRE CASA, iar la partea dinspre admisie aerul intra printr-un fel de stilp vertical prevazut cu fante si filtre ca sa nu intre insecte sau animale mici in tubulatura. Racordul cu stilpul se face la cca. 30 cm de la baza lui, astfel incit condensul de pe tub curge inapoi pe tub si se aduna la fundul stilpului, apoi printr-o sita de pe fund se scurge in pamint, insa asta nu se intimpla decit in cazuri rare, dupa ploi atunci cint umiditatea atmosferica este mare, in rest vara aerul este relativ uscat.
instalatii si scheme de legatura exista pe internet, cautati dupa "niedrigenergiehaus luftwaermetauscher" sau low energy house heat exchanger"
multumesc frumos pentru informatii!
Este multa informatie pe net, in legatura cu "earth tubes" 
Intr-adevar o problema care necesita atentie este condensul care se formeaza in tuburi, asa cum am intuit.
Ma intorc la "lectura" acum! 
cosmin
relu_24
18th August 2006, 08:46
Contact pe PM
post moderat
gabip
18th August 2006, 09:25
QUOTE(relu_24 @ Aug 18 2006, 09:46)

Pentru cei din Bucuresti care au nevoie de proiect pentru casa cunosc arhitect tinar cu idei si cu preturi mici

.
Contact pe PM
Si il cheama Relu si are 24 de ani.
Da asta conteaza mai putin. Fii serios si profesionist si lumea te va aprecia pe aici. Altii s-au ales cu o tinichea si cel putin pe aici nu prea o sa faca nimeni cu ei. Riscurile forumurilor.
Evergreen
18th August 2006, 09:56
QUOTE(JWY @ Aug 17 2006, 22:34)

Acum betonul de egalizare a crapat. Trebuie facut ceva sau n-are importanta ?
Multumesc pentru raspuns,
in principiu nu are importanta ca e cel mai prost beton dintre betoane
; dupa cum ii zice numele el foloseste casa ai aceeasi cota de fundare; pe betonul asta pui armatura de la fundatie samd
Ana_Karr
18th August 2006, 10:14
Ieri au turnat parterul in cofraje. Marti se va turna placa de la etaj .
none
18th August 2006, 12:32
am vazut vibratorul si sper ca a fost folosit.
stalpii au cate 4 bare(presupun ca e minim pc de 12) si e suficient pentru sectiunea lor.
la placa se folosesc tot cofraje de polistiren?
Ana_Karr
18th August 2006, 12:37
QUOTE(none @ Aug 18 2006, 13:32)

am vazut vibratorul si sper ca a fost folosit.
stalpii au cate 4 bare(presupun ca e minim pc de 12) si e suficient pentru sectiunea lor.
la placa se folosesc tot cofraje de polistiren?
Da, vibratorul a fost folosit in permanenta .
Nu stiu daca la placa se folosesc tot cofraje. Vedem marti.
fido_glc
18th August 2006, 12:49
S-a infundat WC-ul.. probabil ca cineva a mancat mai mult de o shaorma in ultimul timp.. sunati undeva sa vina cineva..
kamikz
18th August 2006, 19:43
none
18th August 2006, 19:59
este exact invers cu mentinile:
-intre talpa si elevatie n-ai treaba cu izolatia.
-hidroizolatia o ai numai la exterior.
kamikz
19th August 2006, 15:05
QUOTE(none @ Aug 18 2006, 20:59)

este exact invers cu mentinile:
-intre talpa si elevatie n-ai treaba cu izolatia.
-hidroizolatia o ai numai la exterior.
mhmmmm interesant raspunsul, desi eu am impresia ca betonul elevatiei trage umezeala din pamint prin talpa. Corect?
cata_buty
19th August 2006, 18:16
Salutare tuturor!
Am si eu cateva intrebari:
Cate zile trebuie udata o placa de 14 cm?
Se poate decofra mai devreme de 21 de zile?
Zidaria pe placa poate fi inceputa la 10 zile de la turnare?(placa poate sa sustina greutatea a 8 paleti de porotherm - 1,2 tone fiecare)
fosilix
19th August 2006, 18:38
QUOTE(cata_buty @ Aug 19 2006, 19:16)

Cate zile trebuie udata o placa de 14 cm?
1 zi

Salutare tuturor!
Se poate decofra mai devreme de 21 de zile?
la o luna

Zidaria pe placa poate fi inceputa la 10 zile de la turnare
a doua zi

placa poate sa sustina greutatea a 8 paleti de porotherm - 1,2 tone fiecare)
le pui in preajma grinzilor
none
20th August 2006, 08:49
QUOTE(kamikz @ Aug 19 2006, 16:05)

mhmmmm interesant raspunsul, desi eu am impresia ca betonul elevatiei trage umezeala din pamint prin talpa. Corect?
nu pui izolatie intre bloc si elevatie.
cata_buty, pe canicula asta, placa o uzi atat timp cat e nevoie ca sa nu-ti apara fisuri.
giurescu
20th August 2006, 20:36
Se pare ca structura de rezistenta cea mai intrebuintata pentru o casa P+E este cea cu ziduri portante si samburi (stalpisori) din beton armat.
Din acest motiv, este util sa incercam sa raspundem la intrebarea urmatoare:
Care este tipul de caramida care asigura cele mai bune calitati portante la cea mai mica grosime a zidului ?
Ma gandesc sa urmarim numai caracteristicile care descriu rezistenta mecanica a diferitelor tipuri de caramizi, lasand deoparte rezistenta termica.
Pentru a avea un instrument de comparatie, m-am gandit sa urmarim parametrul "rezistenta la compresiune".
Asadar, care credeti ca este cea mai rezistenta caramida pe care o gasim pe piata din Romania?
JWY
21st August 2006, 01:02
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulQUOTE(Evergreen @ Aug 18 2006, 10:56)

in principiu nu are importanta ca e cel mai prost beton dintre betoane

; dupa cum ii zice numele el foloseste casa ai aceeasi cota de fundare; pe betonul asta pui armatura de la fundatie samd
Marti dimineata se incepe turnarea la fundatie. Tinand cont ca vor fi temperaturi de 36-40 grade celsius care ar fi recomandarile de turnare. Ma refer la faptul ca ar trebui acoperita fundatia cu rogojini sau pentru ca este portiunea din pamant nu este cazul? Ar trebui si stropita ?
Multumesc anticipat pentru raspuns,
relu_24
21st August 2006, 13:10
QUOTE(gabip @ Aug 18 2006, 10:25)

Si il cheama Relu si are 24 de ani.

Da asta conteaza mai putin. Fii serios si profesionist si lumea te va aprecia pe aici. Altii s-au ales cu o tinichea si cel putin pe aici nu prea o sa faca nimeni cu ei. Riscurile forumurilor.

Chiar nu e vorba despre mine. Incerc sa ii fac reclama unei prietene care a terminat arhitectura anul trecut si vrea sa mai faca un ban in afara de salariu.
Apropo, in conceptia ta ce inseamna serios si profesionist???
Si daca nick-ul meu contine 24 asta nu inseamna ca e varsta mea.
gabip
21st August 2006, 15:10
QUOTE(relu_24 @ Aug 21 2006, 14:10)

Chiar nu e vorba despre mine. Incerc sa ii fac reclama unei prietene care a terminat arhitectura anul trecut si vrea sa mai faca un ban in afara de salariu.
Apropo, in conceptia ta ce inseamna serios si profesionist???
Si daca nick-ul meu contine 24 asta nu inseamna ca e varsta mea.

A fost o presupunere. Ideea e ca nu se accepta reclama la modul asta. Da' asta nu e treaba mea :-)
none
21st August 2006, 16:46
QUOTE(JWY @ Aug 21 2006, 02:02)

Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulMarti dimineata se incepe turnarea la fundatie. Tinand cont ca vor fi temperaturi de 36-40 grade celsius care ar fi recomandarile de turnare. Ma refer la faptul ca ar trebui acoperita fundatia cu rogojini sau pentru ca este portiunea din pamant nu este cazul? Ar trebui si stropita ?
Multumesc anticipat pentru raspuns,
da stiu ca ai bagat fier in fundatia aia!
n-ai de ce sa-ti faci probleme la turnarea elevatiei. o torni la cota si te duci acasa.
Kidu
21st August 2006, 21:27
QUOTE(fido_glc @ Aug 18 2006, 13:49)

S-a infundat WC-ul.. probabil ca cineva a mancat mai mult de o shaorma in ultimul timp.. sunati undeva sa vina cineva..
offtopic, warn.
relu_24: warn, nu e mica publicitate aici.
none
22nd August 2006, 06:56
dana, ce grosime are patul si ce tip de fundatie ai adoptat?
gugutata
22nd August 2006, 08:26
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.