QUOTE(soare0 @ Jul 30 2006, 12:55)

Dragule, esti in pom. Uite, eu nu sunt nici arhitect si nici inginer constructor, ca atare nu iti spun din vreun interes ce o sa iti spun.
Si eu incep sa imi fac casa in septembrie si ca atare am studiat problema nitel, desi se pare ca am ceva mai multa experienta decat tine. Ca atare, imi permit sa iti dau urmatoarele sugestii:
Din ce ai spus, esti din start cu handicap din cauza terenului. Am mai vazut case construite asa si cele care m-au impresionat au una din doua caracteristici: fie au igrasie, fie sunt rupte in doua.
Mi-a fost mila de oamenii respectivi dar stii si tu ca ...ceva... se plateste. REspectivii nu numai ca nu auzisera de hidroizolatie, pat de pietris in fundatie, etc, dar nici nu se obosisera sa intrebe>
Din ce spui, reiese ca oricum proiectu si autorizatia de constructie ... canci. Alegerea ta, sa dea Dumnezeu sa nu ai probleme altadata. Totusi, chiar daca nu iti permiti arhitect si structurist, cauta macar un inginer constructor care a mai pus mana pe o caramida, da-i acolo o bere de 500 de euroi de exemplu, ca sa te sfatuiasca la fiecare faza, ca te mananca meseriasii, asta atunci cand nu ti-o tragi tu singur.
Sunt multe de spus la ce ai tu nevoie. Parerea mea e ca inca circa 1500 de euro un proiect si ceva consultanta, chiar daca nu umbli dupa acte, te salveaza de la aruncat banii si de la ajunge cu parul ca al meu. Adica fara.
Dar macar al meu a cazut din motive genetice. Tu o sa ti-l smulgi. Si sunt sigur de asta, pentru ca tu ai spus ca nu ai experienta iar mesterii doar oleaca mai mult ca tine.
Noroc.
PS.
Vezi ca sunt ceva posturi pentrru situatii ca ale tale, citeste tot forumul.