Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

none

iar eu o sa vin si o sa adaug ca o sa iesi mai scump cu fundatiile izolate. nu te complica degeaba! o sa bagi tone de fier in pamant si o sa te intrebi de ce. ca sa nu-ti mai spun ca intr-o structura pe cadre intra si mai mult fier si mai mult beton decat intr-o structura pe zidarie si stalpisori.

domnule alizeu, despre ce buget vorbesti? fara 25000 nu prea vad s-o scoti la rosu.
soare0
QUOTE(none @ Aug 7 2006, 20:47) *
e cat se poate de logic. daca eu te trimit pe tine sa-mi cumperi vreo 10000 de cuie, cum faci?
e simplu: te duci la magazin si cumperi vreo cateva kilograme. asa e si cu "barile".

in general barele astea despre care vorbesti tu au 12 m lungime. in fundatie cred ca o sa bagi pc52 cu diametrul de 12 mm. o astfel de bara are in jur de 11 kg. acum o sa-ti fie mult mai simplu sa calculezi cantitatea de fier. nu trebuie sa uiti de etrierii de 6(stii reclama de la berea...am uitat la ce bere).

era cineva pe aici care voia sa-si cumpere o betoniera si sa-si faca betonul la lopata. aia e o nebunie curata.

edit: am zis lopata cand trebuia sa zic galeata.

Pai daca isi cumpara betoniera de ce sa il faca la galeata? Nu ai citit atent, era doar un exemplu despre cum poti sa dozezi cantitatile din beton dupa reteta alora de la Lafarge.

Iar ala care isi cumpara betoniera nu isi cumpara ci isi facea, de 3mc ( in magazin nu se gasesc de vanzare la capacitatea asta), ca la 400 mc de beton iesea ceva economie. Din fericire a scapat de nebunia asta si poa sa aduca linistit cu cifa cei 100 de mc cat ii trebuie dar, pentru baieti simpatici ca tine, daca au nevoie, le face betoniera. Da n-au nevoie, nu?

none
la inceput a zis de 700. apoi a ajuns la 400. acum s-au facut 100 de mc.
prietene, la 1 mc de beton intra cam 100 de galeti(asta in cazul in care lucrezi cu oameni normali si nu cu o echipa de arnolzi). pai betonul asta trebuie sa-l torni in stalpi, ziduri, centuri, grinzi si alte elemente pe care le-ai fi avut si la care nu ajungi decat pe schela(sau scara).
sa punem la socoteala si faptul ca betoniera aia trebuie incarcata cu materiale iar oamenii aia trebuie platiti si pentru munca asta. oare betoniera asta consuma si ceva energie electrica?
concluzia: eu nu m-as baga la o astfel de munca.
chiar nu inteleg de ce romanului ii place sa se complice inutil.
Evergreen
QUOTE(soare0 @ Aug 8 2006, 16:39) *
Iar ala care isi cumpara betoniera nu isi cumpara ci isi facea, de 3mc ( in magazin nu se gasesc de vanzare la capacitatea asta), ca la 400 mc de beton iesea ceva economie.

Crezi ca faci economie ? cu ce motor antrenezi malaxorul ala???

@Ana-Karr - consumurile de beton si armatura din proiectul casei tale sint comparabile cu cele declarate de ei la tipurile de case de pe site?
La ce intensitate seismica e facuta sa reziste casuta ta? Ai pereti interiori de compartimetare sau toti is de rezistenta?(asta e naspa dupa mine ca nu prea mai poti sa faci modificari ulterioare)
Nu stiu de ce dar sistemul asta seamana mult cu blocurile facute integral din BA si unele compartimentari cu BCA

PS: acu am citit postul#1454 si m-am lamurit (in sens negativ pt sistemul asta si oamenii care il promoveaza)

QUOTE(none @ Aug 8 2006, 18:33) *
sa punem la socoteala si faptul ca betoniera aia trebuie incarcata cu materiale iar oamenii aia trebuie platiti si pentru munca asta. oare betoniera asta consuma si ceva energie electrica?
concluzia: eu nu m-as baga la o astfel de munca.
chiar nu inteleg de ce romanului ii place sa se complice inutil.

la un malaxor de 3 mc trebuie sa iti faci propriul post trafo biggrin.gif
mizeriile astea mici au motoare de 1 - 1,5 kW
nu ati citit exemplul meu cu beton facut in betoniera ?? cca 2 - 2,5 mc intr-o zi de vara pina seara
none
asta am zis si eu. teoria e teorie insa domeniul constructiilor e practica mai mult de 90%.
e bine ca s-a discutat si cazul prepararii betonului in curte dar trebuie trecut la rubrica "asa nu!". e adevarat ca mai torni un stalp, o grinda, un buiandrug dar de aici pana la a face 400 de mc pe santier, e-o cale atat de lunga...
dan-777
QUOTE(soare0 @ Jul 30 2006, 12:55) *
Dragule, esti in pom. Uite, eu nu sunt nici arhitect si nici inginer constructor, ca atare nu iti spun din vreun interes ce o sa iti spun.

Si eu incep sa imi fac casa in septembrie si ca atare am studiat problema nitel, desi se pare ca am ceva mai multa experienta decat tine. Ca atare, imi permit sa iti dau urmatoarele sugestii:

Din ce ai spus, esti din start cu handicap din cauza terenului. Am mai vazut case construite asa si cele care m-au impresionat au una din doua caracteristici: fie au igrasie, fie sunt rupte in doua.

Mi-a fost mila de oamenii respectivi dar stii si tu ca ...ceva... se plateste. REspectivii nu numai ca nu auzisera de hidroizolatie, pat de pietris in fundatie, etc, dar nici nu se obosisera sa intrebe>

Din ce spui, reiese ca oricum proiectu si autorizatia de constructie ... canci. Alegerea ta, sa dea Dumnezeu sa nu ai probleme altadata. Totusi, chiar daca nu iti permiti arhitect si structurist, cauta macar un inginer constructor care a mai pus mana pe o caramida, da-i acolo o bere de 500 de euroi de exemplu, ca sa te sfatuiasca la fiecare faza, ca te mananca meseriasii, asta atunci cand nu ti-o tragi tu singur.

Sunt multe de spus la ce ai tu nevoie. Parerea mea e ca inca circa 1500 de euro un proiect si ceva consultanta, chiar daca nu umbli dupa acte, te salveaza de la aruncat banii si de la ajunge cu parul ca al meu. Adica fara.

Dar macar al meu a cazut din motive genetice. Tu o sa ti-l smulgi. Si sunt sigur de asta, pentru ca tu ai spus ca nu ai experienta iar mesterii doar oleaca mai mult ca tine.

Noroc.

PS.
Vezi ca sunt ceva posturi pentrru situatii ca ale tale, citeste tot forumul.
dmx
Intentionez sa cumpar o casa si as vrea sa mansardez constructia.
Din discutiile avute cu un arhitect, acesta a spus ca este obligatoriu sa obtin acordul vecinilor pentru aceasta lucrare motivele fiind urmatoarele :
- creste suprafata umbrita a terenulrilor invecinate ;
- in timpul constructiei se produce praf si zgomot.

In concluzie mi s-a spus ca fara acordul vecinilor nu pot efectua nici o lucrare pe terenul respectiv.

Avand in vedere ca aceasta interpretare "m-a dat pe spate" va rog sa-mi spuneti si mie de fapt in care situatii este necesar acordul vecinilor?

Multumesc mult!

none
domnul arhitect are dreptate.
n-are rost sa-ti faci probleme. daca vecinii nu-si dau acordul, poti recurge la o actiune judecatoreasca in care o sa obtii tot ce vrei.
daca zona in care ce afla constructia ce urmeaza a fi mansardata are un regim de inaltime limitat, nu vei putea face mare lucru.
dmx
QUOTE(none @ Aug 8 2006, 22:41) *
domnul arhitect are dreptate.
n-are rost sa-ti faci probleme. daca vecinii nu-si dau acordul, poti recurge la o actiune judecatoreasca in care o sa obtii tot ce vrei.
daca zona in care ce afla constructia ce urmeaza a fi mansardata are un regim de inaltime limitat, nu vei putea face mare lucru.

Si totusi eu consider ca este o incalcare a dreptului de proprietate din care rezulta :
1. cheltuieli de judecata
2. timp pierdut (si la cum functioneaza aparatul judiciar foarte mult timp pierdut)
Evergreen

citi cer acordul pentru asa ceva? o mansarda e pin' la urma un pod mai inalt si nu ia asa multa lumina la vecini
Cel mai bine trebuie sa intrebi care sint actele si avizele pentru autorizatia de construire necesara la mansardare
Dai anunturi in ziare cu tiraj redus (pentru mediu parca e nevoie din ce imi amintesc) si daca nimeni nu zice nimic intr-un timp stabilit de ei le spui la revedere
praf si zgomot se face la orice lucrare

prea te sperie arhitectul acela dupa mine:)

daca nu merge foloseste varianta B: du-i in circiuma, ca acolo se fac afacerile, si sa iti dea toti in scris ca nu au nimic de obiectat ca iti faci mansarda

QUOTE(none @ Aug 8 2006, 22:41) *

asta se respecta acum pe linga aeroporturi (si nu cred ca face mansarda in capul pistei laugh.gif )ca nu te lasa autoritatea aeronautica...in rest uita-te pe strazi si zi-mi ce vezi biggrin.gif
dmx
Problema e ca eu nu pot intelege cum de se poate pune problema in acest fel.
Adica daca vecinul de deasupra redecoreaza si face zgomot (evident) nu i se poate interzice acest lucru, iar daca incerci sa-ti faci casa locuibila toti trebuie sa se dea cu parerea daca poti sau nu.
Vorbesc de situatia in care vecinul n-are chef sa fac eu o lucrare...inseamna ca liberul lui arbitru dicteaza existenta mea? cursing.gif
Chiar nu exista cazuri expres prevazute de lege in care este necesar acordul vecinilor?? huh.gif
soare0
QUOTE(Evergreen @ Aug 8 2006, 18:50) *
Crezi ca faci economie ? cu ce motor antrenezi malaxorul ala???

la un malaxor de 3 mc trebuie sa iti faci propriul post trafo biggrin.gif
mizeriile astea mici au motoare de 1 - 1,5 kW
nu ati citit exemplul meu cu beton facut in betoniera ?? cca 2 - 2,5 mc intr-o zi de vara pina seara

Uite, ca si exemplu de modalitate posibila de a gandi ia asta: "problemele nu sunt obstacole ci oportunitati pentru gasirea de solutii". 20 de ani de practica m-au invatat ca e atitudinea corecta.

Totusi, ca sa iti raspund, cu mentiunea ca nu recomand mai nimanui sa faca asa, pentru ca iti trebuie experienta si resurse, uite:

La o betoniera de 3mc iti trebuie un motor de 6kW. Circa. Deci nu iti trebuie un post trafo, deoarece bransamentele de 5kW trifazate sunt minimul acceptat de Electrica pe cate stiu eu. Totusi, daca as fi facut betoniera, ii puneam un motor cu benzina, din asta Honda, care la puterea asta e foarte ieftin. Sigur, reductor, etc, etc. Te ajunge betoniera la circa 3000 euro.

Snecurile de alimentare, ca numai un nebun sta sa incarce asa ceva cu galeata, costa cam 1000 de euro bucata. Iti faci unul, doua, in functie de necesitati, cu mentiunea ca se pot utiliza si la turnare, ca sa nu stai ca prostu sa cari betonu in galeata dupa ce l-ai facut.

Una peste alta investitia este de circa 5000 de euro, daca o faci pentru tine. La 700 mc de beton, nici nu se cunoaste si iti raman si bani.

De asemenea, daca esti un tip care lucreaza in domeniu, cu asa ceva te doare in cot ca la casa lui nea Gigi din varful muntelui nu ai statie de betoane langa si umbli cu ea pe unde vrea muschiul tau.

Deci, daca e necesar, se merita, daca nu, hai la o bere si sa o lasam... Eu macar ma bucur ca am scapat de turnat atata beton.

Nota: firma la care sunt partener construieste utilaje pe langa care trasnaia asta de mai sus e o jucarie, deci stiu ce vorbesc.
Evergreen
mecanic nu sint ce e drept sa calculez reductori, dar te intreb asa daca stii cit atirna la cintar un mc de beton
(2000-2500 kg/mc, in fctie de calitate)
3mc ai tai is aproape de cit cara un autoagitator (minim 4 5 mc) care are de obicei un motor diesel pentru antrenarea malaxorului
remember cum pleaca un autoagitator de pe loc smile.gif

betonierele alea de 100-150 litri au motoare de 1 1,5 kW deci niciodata nu am sa te cred ca un motor de 6 kW invirte 7-8 tone

buncarele pentru agregate si pentru ciment nu le-ai pus la socoteala

daca nu cari de nebun la galeata atunci o sa plimbi snecurile( unde dupa mine ai nevoie de alte motoare), care ar trebui sa fie telescopice(snecurile), sa poti face turnarea unde ai nevoie, sa nu torni de la mai mult de 1,5 m sa nu apara segregare

iti zic eu ca 3000 de euro is numa un avans modic din investitie

La casa lu nea Gigi din vf muntelui nu ai ce face cu toata instalatia asta ca trebuie sa ai ceva platforme
se foloseste ori lopata/galeata ori pentru premianti betoniera aia mica
si asta pentru ca nu ai cum sa cari agregatele pentru instalatia ta smile.gif
crede-ma ca stiu ce spun ca am facut o fundatie in vf de munte (Lainici -V Jiului)
Unde ai drum si bafta de niste autoagitatoare Tatra cu tractiune pe toate rotile si urca foarte bine (avantajul furmizorului de betoane sa aiba asa masini)

motorul ala honda il poti folosi la o motopompa, un agregat de sudura ori altceva

PS: tu ai invatat in 20 ani eu doar in 4 ani de santier (nu ca is mai destept, doar ca am lucrat in diverse amplasamente si cu diverse natii de oameni)
Ana_Karr
QUOTE(Evergreen @ Aug 8 2006, 18:50) *
@Ana-Karr - consumurile de beton si armatura din proiectul casei tale sint comparabile cu cele declarate de ei la tipurile de case de pe site?
La ce intensitate seismica e facuta sa reziste casuta ta? Ai pereti interiori de compartimetare sau toti is de rezistenta?(asta e naspa dupa mine ca nu prea mai poti sa faci modificari ulterioare)
Nu stiu de ce dar sistemul asta seamana mult cu blocurile facute integral din BA si unele compartimentari cu BCA

Ceea ce au ei pe site, nu seamana absolut deloc cu realitatea. Sunt doar informative, pt a-ti face o impresie.
Proiectul care ni se potrivea noua din ce aveau ei, l-am vrut putin modificat. Adica am mutat un zid cu totul, de la parter pana la acoperis, pt a mari suprafetele. Ce atasez, eu este proiectul tip (nu am avut rabdare sa caut prin hartii pt cel modificat) . Nu stiu cat de mult te va lamuri ... probabil nici nu am ales ce e mai relevant pt tine ...
Intrebai de zidurile de beton ! Marind suprafata casei si la parter si la etaj, nu ne incurca atat de mult zidurile din beton. Unde e zid mai gros, e zid de beton! Cele mai subtiri sunt rigips si pe alea le muti absolut cum vrei. Noi am "umblat" si la zidurile de beton, facand arcade intre bucatarie, loc de luat masa si sufragerie (dar arcadele vor fi in asa fel incat sa nu influenteze rezistenta). La etaj a ramas asa cum e in proiectul initial, dar cu dormitoare mai mari (de 16 mp aproximativ).

O sa mazgalesc eu ce modificari am facut !

Uitasem sa raspund la gradul de seismicitate ! Ei zic 8 !
Alizeu
Servus

Raspund la ora destul de tarzie dar acum m-am adunat acasa.
Tin sa multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns..pareri pertinete si la obiect lucru care ma bucura.
Deja am inceput taluzarea pe o suprafata de 15m/15 m...cit despre fundatiile izolate de aia am si lansat topicul ca sa pot sa aflu parerea la mai multe persoane avizate.
In legatura cu casa zicea cineva ca fara 25.000 nu scap ..eu ma hazardez sa zic ca fara 30.000 nu scap cu ea la rosu .Sper sa nu supar pe nimeni cu parerea mea dar asa vad eu lucrurile ..in ziua de azi nimik nu ma mai surprinde.

.Oricum orice sugetii sunt binevenite.
PS .Nu am inca un proiect la casa ....eu cam stiu ce-mi doresc dar am nevoie de arhitect...imi poate recomanda cineva o persoana care intradevar isi cunoaste meseria ?
Si doar informativ aveti idee cam cit ma costa un proiect ?
Multumesc anticipat
Evergreen
QUOTE(Ana_Karr @ Aug 8 2006, 23:41) *
Ceea ce au ei pe site, nu seamana absolut deloc cu realitatea. Sunt doar informative, pt a-ti face o impresie.

Ca "novice" as prefera sa imi dea realitatea pentru ca ce e pe site trebuie sa fie oglinda buzunarului; ma trezesc ca iau un proiect de-ala si nu am bani sa termin casa ca ei nu binevoiesc sa dea informatii corecte (probabil ca la discutii amanuntite iti prezinta reallitatea, dar ma indoiesc - parere vis-a-vis de ce am citit pe un alt forum despre ei smile.gif precum si ce scrie pe una din plansele tale unde scrie BAE...poate ca la vacute amvicii dau sa pape PAE laugh.gif )

vibreaza flacaii aia betonul ?
la fundatie am vazut ca foloseau niste sipci si nu un vibrator cum ar fi trebuit (sa nu fugi la sexshop sa le cumperi unul ca nu face fata laugh.gif )

Nu stiu de ce dar am senzatia ca ar fi iesit mai "cheap" cu caramida, cadre BA, placare cu polistiren p'afara si gipscarton la interior (tre sa sap in computer dupa niste preturi smile.gif sa verific)
Evergreen
QUOTE(punktarkitecht @ Aug 4 2006, 11:35) *
Mai este o considerenta ecologica...betonul ( din belsug folosit la o casa ca asta ) nu este reciclabil...daca lemnul , fierul , caramida ( argila arsa ) se reintegreaza in "circuit" relativ repede...betonul este vesnic (relativ)

in vest sint de mult utilaje care rontaie prefabricate ori betoane simple, scuipa ca pe niste masele stricate armatura si asa se recicleaza si fierul si betonul. Betonul concasat daca e si sortat atunci poate fi intrebuintat la multe alte categorii de lucrari
(un asemenea utilaj il poti vedea pe B Vacarascu unde se face un nou "stat al cumparaturilor" / daca nu mai este acolo o sa vezi urmele la sosea ca e gramada mare de beton concasat)
Evergreen
QUOTE(soare0 @ Aug 8 2006, 22:58) *
La o betoniera de 3mc iti trebuie un motor de 6kW. Circa. Deci nu iti trebuie un post trafo, deoarece bransamentele de 5kW trifazate sunt minimul acceptat de Electrica pe cate stiu eu. Totusi, daca as fi facut betoniera, ii puneam un motor cu benzina, din asta Honda, care la puterea asta e foarte ieftin. Sigur, reductor, etc, etc. Te ajunge betoniera la circa 3000 euro.

Nota: firma la care sunt partener construieste utilaje pe langa care trasnaia asta de mai sus e o jucarie, deci stiu ce vorbesc.

ia vezi datele utilajelor de la www.carmix.ro si poate zici un pret real pentru utilajul asta ( in realitate am vazut unul singur la niste drumari)

GRUP BETONIERA:Capacitatea 4750 litri, productie efectiva de amestec 3,5 mc.
PRODUCTIVITATE: 4 cicli/ora. (14 mc/h)
MOTORUL:PERKINS 1004.40 turbo diesel,racit cu apa 110 HP (nu stim citi HP/kW sint folositi pentru a invirti tulumba)

in filmulet arata cum se incarca cu agregate, deci trebuie sa ai stoc de sorturi pe lucrare, si sint sigur ca nu ai teren asa de spatios, pe linga faptul ca va soma mai mult deoarece dureaza ceva timp pina pun flacaii armaturile si fac cofrajele si nu te poti bucura de productivitatea declarata de producator.
Deci varianta cu betonul facut in centrale specializate si adus pe amplasament este cea mai buna si ai o bataie de cap mai putin; ai avea o singura sansa cu asa ceva: sa o pui intr-un loc in care poti sa fii si furnizor de betoane (neoficial) pentru vecini, si sa gasesti o pompa mobila de beton smile.gif

Vis-a-vis de Electrica si de bransamente: poate ca am exagerat eu cu postul trafo ca nu ma pricep, dar nu cred ca gasesti peste tot posibilitate de racordare la puterea de care ai nevoie la instalatie, ori iti da un pret pentru bransament de iti pica plombele, ca trebuie sa il faci la tz sute de metri distanta., asta sa nu mai vorbim de rapiditatea cu care se misca hirtiile in natura precum si preturile firmelor agreate de ei pt asa lucrari
Ana_Karr
QUOTE(Evergreen @ Aug 9 2006, 01:32) *
Ca "novice" as prefera sa imi dea realitatea pentru ca ce e pe site trebuie sa fie oglinda buzunarului; ma trezesc ca iau un proiect de-ala si nu am bani sa termin casa ca ei nu binevoiesc sa dea informatii corecte (probabil ca la discutii amanuntite iti prezinta reallitatea, dar ma indoiesc - parere vis-a-vis de ce am citit pe un alt forum despre ei smile.gif precum si ce scrie pe una din plansele tale unde scrie BAE...poate ca la vacute amvicii dau sa pape PAE laugh.gif )

vibreaza flacaii aia betonul ?
la fundatie am vazut ca foloseau niste sipci si nu un vibrator cum ar fi trebuit (sa nu fugi la sexshop sa le cumperi unul ca nu face fata laugh.gif )

Nu stiu de ce dar am senzatia ca ar fi iesit mai "cheap" cu caramida, cadre BA, placare cu polistiren p'afara si gipscarton la interior (tre sa sap in computer dupa niste preturi smile.gif sa verific)

Pe site casele sunt prezentate aproximativ. Singura chestie care corespunde, este suprafata, pe care o mai poti modifica si tu in functie de cati bani pui la bataie. Pretul casei, este aproximativ si el. In realitate, "sare" de pretul initial, dar nu stim inca cu cat .

La faza cu "BAE", am ras si noi. Nu observasem ! Deocamdata ne abtinem sa facem comentarii. La finalul lucrarii, vom avea o parare mai de ansamblu, asupra tuturor evenimentelor.
Apropos, macar echipa care face casa nu e Amvic !

Am fi si noi curiosi, cat ar costa o casa clasica, placata cu polistiren de 10, cu tot "tacamul" !
gugutata
QUOTE(dmx @ Aug 8 2006, 22:08) *
Intentionez sa cumpar o casa si as vrea sa mansardez constructia.
Din discutiile avute cu un arhitect, acesta a spus ca este obligatoriu sa obtin acordul vecinilor pentru aceasta lucrare motivele fiind urmatoarele :
- creste suprafata umbrita a terenulrilor invecinate ;
- in timpul constructiei se produce praf si zgomot.

In concluzie mi s-a spus ca fara acordul vecinilor nu pot efectua nici o lucrare pe terenul respectiv.

Avand in vedere ca aceasta interpretare "m-a dat pe spate" va rog sa-mi spuneti si mie de fapt in care situatii este necesar acordul vecinilor?

Multumesc mult!

doar in situatia in care ai casa la hotar...si atunci ai nevoie de acordul lor....pt. a monta schele pe proprietatea lor.....doar in cazul in care casa'i la hotar....daca esti retras....nu ai nevoie de nici un fel de acord de la nici un vecin....deci...descrie problema ta in amanunt....motivatia Cum Ca Creste suprafata umbrita sau in timpul executiei se produce praf si zgomot sunt "balarii"...n'am auzit de asa ceva...sincer....doar cele spuse de tine ma face sa Cred Ca arhitectul respectiv e un "popindau"....

din cele proiectate de mine...doar casele pe limita de propr. au avut nevoie de acord de la vecini in documentatie....atit....deci, vb strict din cele patite de mine.

restul reglementarilor sunt stabilite din certificatul de urbanism....vecinul daca pofteste si se crede nedreptatit de coeficientii certificatului, are dreptul sa dea in judecata primaria...in nici un caz nu te poate trage la raspundere pe tine....

am avut o situatie oarecum similara....cind un beneficiar de'al meu si'a asezat casa la 1 m de limita de proprietate, conform recomadarilor mele si ale certificatului de urb....vecinul lui...un securist obosit care se credea stefan cel mare, l'a amenintat ca'l da in judecata...pe motiv ca'i "i'a soarele"...s'a dus omu' pe la nu stiu citi avocati...si pe usa pe care a intrat...tot pe aia a iesit...legea e lege...cel putin pt. muritorii de rind notangel.gif ...iar certificatele de urbanism care stau la baza realizarii documentatiei pt. autorizare, sunt emise in baza PUG'ului ( plan urbanistic general ) localitatii....P.U.G'ul este votat de consiliul general, care l'a rindul lui este votat de noi....deci...un sincer "fuck off looser"...si stai linistit...

respecta regulamentul....si nu ai nici un fel de probleme....

daca ai casa la hotar...atunci...pe undeva te'ai fript death.gif ... o iei de nevasta pe fica vecinului....poate iese ceva smile.gif...si primesti acordul lui...oricum...citeste clar ce scrie in certificat....daca nu ai....cere unu de la primarie....
none
distanta minima pana la hotar nu e de 3 metri?
intrebare: de ce vecinii ar fi tampiti sa nu-ti semneze o banala hartie? poate mai ajungeti sa va imprumutati o paine, o ceapa, "o kila" de faina.
iar ajungem la romani: de ce sa-si baga singuri bete-n "roate".

ps: le-am bagat pe alea in ghilimele pentru ca asa sunt expresiile pe la mine prin zona. am mai folosit chestia aia cu "situatia-i roza" si m-am trezit corectat.
gugutata
QUOTE(none @ Aug 9 2006, 09:51) *
distanta minima pana la hotar nu e de 3 metri?
intrebare: de ce vecinii ar fi tampiti sa nu-ti semneze o banala hartie? poate mai ajungeti sa va imprumutati o paine, o ceapa, "o kila" de faina.
iar ajungem la romani: de ce sa-si baga singuri bete-n "roate".

ps: le-am bagat pe alea in ghilimele pentru ca asa sunt expresiile pe la mine prin zona. am mai folosit chestia aia cu "situatia-i roza" si m-am trezit corectat.

2 m codu' civil (cu ferestre), 3 m pompierii si primaria (cu ferestre), 1m ( calcan sau perete orb ) dar panta acoperisului poate "bate" catre vecin, 0.05 m ( calcan sau perete orb ) dar panta acoperisului "bate" numai catre curtea ta si nu ai nevoie de acord si 0 m sau lipit de hotar....doar perete orb , doar pantele acoperisului sa bata in curtea ta si ai nevoie de acordu' vecinului....si nu in ultimu' rind, sa ai voie prin certificat....in bucuresti e aproape imposibil sa se genereze calcane la constructii noi....doar daca imobilul exista si necesita lucrari de consolidare si extindere...atunci calcanul exista...si nu ai ce'i face....dar daca faci o casa noua...e cam imposibil...ma refer trict la bucuresti...

se poate doar cu PUD....si aici e o intreaga filosofie....nu are rost sa intru in detalii
Dana_H
@ dmx: stiu ca suna SF, dar sa te fereasca Dumnezeu de capra vecinului...stiu pe cineva cu un astfel de caz, o doamna care si-a construit in Vitan. I-a luat 2 ani sa obtina autorizatia (proces inclusiv), pentru ca idiotu' de langa ea o tina una si buna cu umbra. Din pacate, terenul avand configuratie ingusta (8 m deschidere sau cam asa ceva), ala avea pe undeva dreptate. A castigat in cele din urma, dar DOI ANI ?! death.gif Si in alt oras, niste vecini "amabili" s-au pus de-a curmezisul, astfel ca un blocushor cu 2 etaje nu s-a mai afcut...atata vreme cat regimul de inaltime al zonei era clar P+2, aia ar fi trebuit sa-si asume riscul ca intr-o buna zi sa se construiasca asa ceva langa ei. Si-au pus pilele in miscare si "au rezolvat" death.gif

@ Alizeu: in general, la proiect e circa 5 EUR la faza de PAC (proiect de autorizare de constructie - dosarul care se da la primarie) si 10 EUR la DDE (detalii de executie - dosar complet). Astea erau preturile in iarna, acum or mai fi crescut smile.gif IMPORTANT: daca, la prima discutie cu un arhitect, iti cere bani pe primele schite, trimite-l in origine devil.gif Eu am trecut prin 5 (cinci) ture de arhitecti pana sa ajung la cel final, dintre care unii mi-au cerut niste sute de EUR pe niste schite, asa ca ai grija... notangel.gif

@ Ana:
Am fi si noi curiosi, cat ar costa o casa clasica, placata cu polistiren de 10, cu tot "tacamul" !

35.000 EUR, casa P+1, amprenta 100 mp. Beton facut in curte biggrin.gif , nimic mecanizat...
Tuliman
QUOTE(Dana_H @ Aug 9 2006, 11:59) *
35.000 EUR, casa P+1, amprenta 100 mp. Beton facut in curte biggrin.gif , nimic mecanizat...

Sa fiu sigur: la rosu, nu?

Intrebare: am gasit aici un articol interesant si ma intrebam unde s-ar putea face economii? Structura reprezinta 37% din costuri, iar finisajele 43%; sunt reale cifrele? Structurile din grinzi metalice de ce nu se folosesc in cazul caselor? O casa din zidarie portanta, cat de sigur sustine P+1 (mansarda) si cam ce deschideri (suprafete) maxime pot avea?
none
QUOTE(Tuliman @ Aug 9 2006, 19:45) *
Sa fiu sigur: la rosu, nu?

Intrebare: am gasit aici un articol interesant si ma intrebam unde s-ar putea face economii? Structura reprezinta 37% din costuri, iar finisajele 43%; sunt reale cifrele? Structurile din grinzi metalice de ce nu se folosesc in cazul caselor? O casa din zidarie portanta, cat de sigur sustine P+1 (mansarda) si cam ce deschideri (suprafete) maxime pot avea?

cifrele alea sunt orientative. finisajele pot sa ajunga si la 66% din valoarea unei case. am vazut gresie la 120 roni/mp. parchet masiv la 100 roni/mp. ti-am dat numai doua exemple ca sa vezi ca finisajele si le alege beneficiarul in functie de banii pe care ii are in cont sau in buzunar.

structurile metalice se folosesc si la case dar nu la o scara larga pentru ca iti trebuie mana de lucru calificata. in primul rand eu as spune ca nu se folosesc pentru simplul fapt ca fierul e atat de scump ca de abia iti vine sa-l bagi la armare.

o casa din zidarie portanta si stalpisori, dimensionata corect iti sustine ceea ce vrei tu sa pui la etaj. deschiderea maxima intre axe este de 6 metri.
Reclama
Opel Astra 5 usi 1.4 (90CP) de la 10.500 EURO cu TVA inclus

Dotarile:
- Aer conditionat
- Radio CD cu 6 difuzoare
- 4 airbag-uri
- ABS
- Servodirectie
- Oglinzi exterioare reglabile electric cu incalzire
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.