Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

kikina

QUOTE(none @ Aug 6 2006, 17:57) *
.

de la kikina n-am inteles mare lucru. volumul stalpului il calculezi dupa relatia: v = aria bazei x inaltimea.
pentru domnul din cer: miliarde! in cazul in care vei lasa si niste ingineri sa-ti calculeze structura care nu exista la tine.

Multzum,stiu cum se calc.volumul mad.gif !!!!!!Credema proiectul nu-l fac eu,era doar o intrebare pentru cine vrea sa-mi spuna si bineinteles care a inteles intrebarea mea!
JWY
Am si eu o intrebare in legatura cu fundatia unei case. Daca dupa turnarea betonului de egalizare in sapatura, dupa o saptamana, a venit ploaia si a adus pamant peste acest beton este vre-o problema ? Trebuie curatat inainte de turnarea betonului armat ?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Jwy

Evergreen
Da! trebuie curatat
Dana_H
@ Evergreen: tz, tz, tz....trebuie sa calauzesti neofitii pe drumul cuminteniei, nu pe cel al aruncatului cu banii pe geam (apropos de subsol) laugh.gif

Adevarul e ca intre o masina noua si un subsol, prefer subsolul...cazanul se devalorizeaza in momentul in care a iesit pe poarta fabricii biggrin.gif
Ana_Karr
QUOTE(Dana_H @ Aug 6 2006, 23:10) *
@ Evergreen: tz, tz, tz....trebuie sa calauzesti neofitii pe drumul cuminteniei, nu pe cel al aruncatului cu banii pe geam (apropos de subsol) laugh.gif

Adevarul e ca intre o masina noua si un subsol, prefer subsolul...cazanul se devalorizeaza in momentul in care a iesit pe poarta fabricii biggrin.gif

Da, fiecare cu socotelile lui si planurile lui ... Daca as avea bani de subsol, mi-as face o mansarda ...
La subsol ce fac ? Cat costa "cazanul" de care vorbesti ? Peste 10.000 euro ? Pai mai fac un etaj. De ce subsol ?!?!
Iar masina o pot folosi si 10 ani (asa ca nu ma intereseaza ca se devalorizeaza) , in subsol ce fac ?
Evergreen
in subsol as face o crama, stuf, niste dulapuri cu sticle de vin bun, o canapea, fotolii o masa de biliard, un loc de DIY si multe altele pentru o relaxare mai aparte, in functie de preferintele fiecaruia

Cind ai o curte mica cred ca e de preferat sa ai cit mai mult spatiu liber, natura, verdeata, nu sa ai garaj, magazii si alte acareturi.. doar de asta plecati de la bloc pentru curte...sau ma insel?

PS nu conteaza ce cazan adapostesti smile.gif

QUOTE(Dana_H @ Aug 6 2006, 23:10) *

era vorba de investirea banilor cu profit maxim biggrin.gif
banii sint facuti ca sa circule smile.gif
Fr0mSky
Apropo... helpsmilie.gif imi raspunde aproximativ si mie cineva? am nevoie de raspuns....pls... bye.gif

Dana_H
@ Evergreen: mda, cam asta e ideea pentru care fug de la bloc (vorbesc in nume propriu, altii au alte idei) smile.gif

@FromSky: dupa cum vezi, e o singura persoana care isi face in momentul asta o astfel de casa. Cel mai bine ar fi sa te duci la firmele care se ocupa cu asa ceva sa-ti faca o evaluare; din ce mi-am dat eu seama, aici pe forum nu se afla astfel de reprezentanti (sau nu s-au manifestat ca atare). Altfel, pareri abstracte ti
s-au dat deja, daca citesti cu atentie o sa le vezi. smile.gif
Evergreen
QUOTE(Fr0mSky @ Aug 7 2006, 03:18) *
Apropo... helpsmilie.gif imi raspunde aproximativ si mie cineva? am nevoie de raspuns....pls... bye.gif

ti s-a mai zis....nu ai rezistenta, plus ca trebuie sa ai si niste cote daca vrei evaluari
ce ai tu acolo se cheama desen artistic
80-90 mp *1000-1500 euro =
teren, utilitati, mai pune ceva (dstul de substantial daca rasfoiesti pe forum - fctie de distante)
Asta ca sa ai de unde scadea, in functie de finisajele folosite
none

QUOTE(none @ Aug 6 2006, 17:57) *
pentru domnul din cer: miliarde! in cazul in care vei lasa si niste ingineri sa-ti calculeze structura care nu exista la tine.

eu ti-am raspuns la intrebare. o casa ca aia te va ajunge miliarde dar cu o singura conditie: sa te duci la niste proiectanti.

ne-ai pus niste poze acolo si vrei repede sa stii cat te ajunge o casa din aia la cheie. poate la cheia franceza...

ps: citeste mesajele pentru ca se pot ascunde si raspunsuri la intrebarile tale.

edit: intreab-o pe dana de terenul de fundare ca sa-ti faci o idee despre unele probleme ce se pot ivi.
Dana_H
huh.gif da' de ce sa ma intrebe pe mine, eu sunt cazul nefericit de "asa nu"...din schite rezulta ca locuinta va fi la munte, asa ca el a scapat de teren dubios dpdv fundatie biggrin.gif
soare0
QUOTE(Dana_H @ Aug 7 2006, 19:51) *
huh.gif da' de ce sa ma intrebe pe mine, eu sunt cazul nefericit de "asa nu"...din schite rezulta ca locuinta va fi la munte, asa ca el a scapat de teren dubios dpdv fundatie biggrin.gif

Da, exact, da daca tre sa sape in piatra? Ca iarba verde e din softu lui cred.

Mai in gluma mai in serios, daca locul din jur arata ca in poza inseamna ca ai bani sa transporti materialele la cuca macaii, si atunci, ce mai conteaza banii?

Pe bune, asculta-i pe baieti si mergi la un arhitect. Sunt multe firme care fac oricum niste schite de proiect pana se hotaraste omul ca ii place si fac si niste estimari de costuri.

Si oricum, la ce iti folosesc estimarile? Pai cand o sa stai sa socotesti cheltuielile cu transportul la oameni, materiale, cheltuieli pt. bransamente, abia atunci o sa te scarpini la ceafa ... cu chef (?)

Auzi, da geamurile alea multe sunt ca sa vezi cand vine ursu? biggrin.gif
divizia4
ce cantitate de fier beton este necesara pentru fundatia unei case cu suprafata de 8*7 ?
ce greutate are o bara de fier beton de 1 m ? sau cum se calculeaza necesarul de fier beton ca dupa cate stiu eu iti trebuie bari la lungime nu la kg, iar peste tot vad ca se vinde la kg
O fi vreo logica ,dar daca n-ai "subiectul si predicatul" nu poti sa calculezi nimic.
Evergreen
QUOTE(soare0 @ Aug 7 2006, 20:03) *
Auzi, da geamurile alea multe sunt ca sa vezi cand vine ursu? biggrin.gif

si eu care voiam sa zic ca are prea putine, pe bune
dar ma rog fiecare dupa gust, eu mi-as face casa cu ferestre cit mai mari
peisajul e ca sa imbrace desenul, m-am jucat si eu cindva cu un program similar, numa ca stia sa scoata cantitati de materiale, extrase de armatura...

QUOTE(divizia4 @ Aug 7 2006, 20:06) *
ce cantitate de fier beton este necesara pentru fundatia unei case cu suprafata de 8*7 ?
ce greutate are o bara de fier beton de 1 m ? sau cum se calculeaza necesarul de fier beton ca dupa cate stiu eu iti trebuie bari la lungime nu la kg, iar peste tot vad ca se vinde la kg
O fi vreo logica ,dar daca n-ai "subiectul si predicatul" nu poti sa calculezi nimic.

cantitatea ti-o da proiectantul, dupa ce iti dimenzioneaza fundatia, in fctie de ce ai nevoie
fiecare bara are o greutate pe metru liniar, in functie de diametrul ei
soare0
QUOTE(none @ Aug 6 2006, 14:33) *
un prieten de pe aici a spus ceva de 700 de metri cubi de beton. unde? ce bloc de vila iti faci?
turnat la mana? asta e nebunie curata in ziua de azi.

Hai ca esti simpatic. Daca aveam bani de bloc imi puneam si o poza langa username. cool.gif

Chestia cu 700 mc era doar o "micutza" greseala de socoata. In realitate era vorba "doar" de vreo 400, in cazul in care le faceam cazemata integral din beton, vreo 300mp de casa.

De ieri si pana azi le-a trecut si se face casa din caramida. Am scapat. worthy.gif
Dana_H
Si maine va fi de lemn tongue.gif (scuzati offtopicu', da-s bine dispusa, tocmai am mai reusit sa mai storc o reducere suplimentara de la o companie cu/de renume in jumulitu' clientilor amatori de sado-maso gen constructii de locuinte laugh.gif )
soare0

Pai sa stii ca si barele care se vand la metru de fapt tot la kg se vand. Doar ca e un kg pe lung. biggrin.gif
Adica se mai imparte la niste constante cum ar fi ro si alte dimensiuni. Fiarele se vand la kg, da le masoara ala care le fasoneaza.

O opinie dupa care e bine sa nu te iei e urmatoarea: parca maxim 50 kg /mc la o armare obisnuita. Da nu bag mana in foc. Si oricum nu se armeaza peste tot la fel. Totusi cred ca nu mai mult de atat si daca vrei o chestie pur estimativa...

QUOTE(Dana_H @ Aug 7 2006, 20:13) *
Si maine va fi de lemn tongue.gif (scuzati offtopicu', da-s bine dispusa, tocmai am mai reusit sa mai storc o reducere suplimentara de la o companie cu/de renume in jumulitu' clientilor amatori de sado-maso gen constructii de locuinte laugh.gif )

Razi tu azi, pana afli cu ce te-or furat aia... poate ti-or fi dat porotherm de lemn? tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Dana_H
Era vorba de beton tongue.gif O sa ma straduiesc din greu sa-l confund cu lemnul laugh.gif

@ Divizia4: barele sunt in general fie de 6 m, fie de 12 m. Tu n-ai zis ce fel de otel iti trebuie (OB, PC) si nici diametrul. Asa ca n-am chef sa copiez tot berviarul aci, o sa pun si eu ce cred ca ti-ar fi util:

OB37:
- fi 12: 0,888 kg / ml
- fi 14: 1,210 kg / ml

PC52:
- fi 12: 0,888 kg / ml
- fi 14: 1,210 kg / ml
- fi 16: 1,580 kg / ml
- fi 18: 1,990 kg / ml
- fi 20: 2,460 kg / ml

Spor la socotit biggrin.gif
Evergreen
QUOTE(soare0 @ Aug 7 2006, 20:18) *
O opinie dupa care e bine sa nu te iei e urmatoarea: parca maxim 50 kg /mc la o armare obisnuita. Da nu bag mana in foc. Si oricum nu se armeaza peste tot la fel. Totusi cred ca nu mai mult de atat si daca vrei o chestie pur estimativa...

CONFECTIE METALICA KG 60.132
ACOPERIS RANILA KG 15.000
C4/5 MC 107
C12/15 MC 1.509
ARMATURA KG 151.808

asta e de la un cladire de birouri S+P + 3 etaj 3 este pe confectie metalica)
(cantitati verificate dupa proiect, numarate barele de armatura etc etc)
De cele mai multe ori extrasul de armaturi este gresit in favoarea constructorului- la unele planse cantitatea din extras era dubla fata de cea din realitate

QUOTE(Dana_H @ Aug 7 2006, 20:28) *
@ Divizia4: barele sunt in general fie de 6 m, fie de 12 m.

OB este si la colac, mai greu de intins dar nu imposibil
none

e cat se poate de logic. daca eu te trimit pe tine sa-mi cumperi vreo 10000 de cuie, cum faci?
e simplu: te duci la magazin si cumperi vreo cateva kilograme. asa e si cu "barile".

in general barele astea despre care vorbesti tu au 12 m lungime. in fundatie cred ca o sa bagi pc52 cu diametrul de 12 mm. o astfel de bara are in jur de 11 kg. acum o sa-ti fie mult mai simplu sa calculezi cantitatea de fier. nu trebuie sa uiti de etrierii de 6(stii reclama de la berea...am uitat la ce bere).

era cineva pe aici care voia sa-si cumpere o betoniera si sa-si faca betonul la lopata. aia e o nebunie curata.

edit: am zis lopata cand trebuia sa zic galeata.
divizia4
Multumesc frumos pentru promtitudine.
Ideea este urmatoarea, ca vreau sa-mi fac o casuta la Magurele si-mi fac un calcul estimativ sa vad daca ma tine plapuma sau nu. Desigur este un calcul estimativ, ca am observat ca si in constructii e ca in viata=targul n-are legatura cu socoteala de acasa,dar o sa mai adaug 25-30% si poate ca o sa fie bine.
Ana_Karr
QUOTE(divizia4 @ Aug 7 2006, 21:59) *
Multumesc frumos pentru promtitudine.
Ideea este urmatoarea, ca vreau sa-mi fac o casuta la Magurele si-mi fac un calcul estimativ sa vad daca ma tine plapuma sau nu. Desigur este un calcul estimativ, ca am observat ca si in constructii e ca in viata=targul n-are legatura cu socoteala de acasa,dar o sa mai adaug 25-30% si poate ca o sa fie bine.

Cand te apuci de o casa, te omoara neprevazutele. Un 30%-40% ar fi mai aproape de adevar ! In final constati ca nu-ti mai ajung banii, pt ceea ce visai sa bagi in casa dupa ce o termini. Dar macar, cu chiu cu vai, termini casa, si apoi vezi tu .
Alizeu
Buna ziua

As dori sa-mi construiesc o casa dar intampin ceva probleme .Am un teren de 3000 m patrati dar marea problema este ca terenul este in panta.Nu am facut inca proiect pentru casa.Am fost cu un inginer constructor si am masurat diferenta de nivel.Casa nu vreau sa fie mare cam de 100 mpatrati per nivel si o sa fie parter plus mansarda.Diferentza de nivel e de 1,50 m la 12 m liniari .
In aceste conditii ce imi recomandati ? sa fac demisol plus parter sau sa merg cu parter +1?
Se merita mansardarea sau sa merg pe parter +1 ?Mentionez ca nu vreu garaj in aceasta suprafata
Nu am prea mare bugetul pt construcitia casei ..intentionez sa fac un credit pt nevoi personale si sa construiesc casa in regie proprie.Am un bun amic inginer constructor care poate veni saptamanal sa monitorizeze lucrarea.
Si ar mai fi ceva se pot econoimisi ceva bani daca in loc de fundatii continue as face fundatii izolate?
As face fundatii izolate in conditiile in care nu este afectata rezistentza lucrarii.De asta apelez la voi pentru ca in mod cert aveti mult mai multe informatii in acest domeniu .orice sfat sau sugestii sunt binevenite.
Daca am omis ceva am sa mai completez pe parcurs.multumesc anticipat la toti cei care vor binevoie sa-mi raspunda .
gugutata
QUOTE(Alizeu @ Aug 8 2006, 11:19) *
Buna ziua

As dori sa-mi construiesc o casa dar intampin ceva probleme .Am un teren de 3000 m patrati dar marea problema este ca terenul este in panta.Nu am facut inca proiect pentru casa.Am fost cu un inginer constructor si am masurat diferenta de nivel.Casa nu vreau sa fie mare cam de 100 mpatrati per nivel si o sa fie parter plus mansarda.Diferentza de nivel e de 1,50 m la 12 m liniari .
In aceste conditii ce imi recomandati ? sa fac demisol plus parter sau sa merg cu parter +1?
Se merita mansardarea sau sa merg pe parter +1 ?Mentionez ca nu vreu garaj in aceasta suprafata
Nu am prea mare bugetul pt construcitia casei ..intentionez sa fac un credit pt nevoi personale si sa construiesc casa in regie proprie.Am un bun amic inginer constructor care poate veni saptamanal sa monitorizeze lucrarea.
Si ar mai fi ceva se pot econoimisi ceva bani daca in loc de fundatii continue as face fundatii izolate?
As face fundatii izolate in conditiile in care nu este afectata rezistentza lucrarii.De asta apelez la voi pentru ca in mod cert aveti mult mai multe informatii in acest domeniu .orice sfat sau sugestii sunt binevenite.
Daca am omis ceva am sa mai completez pe parcurs.multumesc anticipat la toti cei care vor binevoie sa-mi raspunda .

daca vei avea o lungime maxima de aprox. 10 m a casei in sensul pantei, la o panta de 12.5 % cum ai tu, vei avea nevoie de o elevatie de aprox 1.20-1.30 m deasupra fundatiei...pe undeva nu se justifica un subsol...Io personal recomand sa faci casa pe parter si etaj cu mentiunea ca planseul de peste etaj sa'l faci din lemn ( grinzi, gips carton pe structura ) pt. a limita cheltuielile....

daca simti nevoia unui subsol tehnic....de maxim 2 m chiar 2.10 "lumina", adica liber...atunci poate....ai sa ma intrebi de unde am scos cota asta de 2 m....pai....daca elevatia are 1.30 m + fundatia 90 cm => 220 m....fara grosimea placii + sapa de egalizare => 2 m liber sub placa parterului si talpa fundatiei....iese acolo o pivnita ceva...ma rog....stabilesti tu exact cu arhitectul tau asta intr'o discutie....

daca faci fundatii izolate sub fiecare stilp al casei....te duci undeva catre "cadre din beton armat"...si nu cred ca ajungi mai ieftin...daca inginerul care te'a consultat la fata locului a spus ca'i mai ieftin....atunci nu'mi ramine decit sa'l cred pe cuvint....personal am retineri... nono.gif

mai exista posibilitatea sa faci parterul in trepte...adica 2 cote de nivel....aici e mult de vorbit si e nevoie de ceva schite....se mai economiseste ceva beton....ma rog...nu prea mult
Evergreen
QUOTE(Alizeu @ Aug 8 2006, 11:19) *
Buna ziua

daca nu vrei sa ai la deal un P+1 iar la vale S+P+1 atunci iti propun sa excavezi din deal, sa faci un taluz ca la carte si materialul exacavat sa il imprastii in vale, unde ai nevoie de ceva umpluturi si atunci o sa ai un teren orizontal pe linga casa si faci P+1 ori mansarda, dupa buget.
chiar daca faci fundatii izolate, intre ele trebuie sa le legi cu grinzi, deci ajungi tot spre o fundatie continua
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.