QUOTE(alex77m2000 @ May 29 2005, 23:44)
Oricum si eu sunt adeptul peretelui de caramida dar sunt derutat. Costurile materiale/manopera sunt substantial mai mici in cazul peretilor facuti din beton cu polistiren iar promisiunile sunt la un nivel foarte mare. Nu mai spun de peretii de tip "american" compusi in mare din polistiren(5)-scandura(2,5)-captusala(5 sau 10)-gips carton(2,5) care ar avea aceleasi calitati termice/fonice ca un zid de caramida de 75 cm. ..... Sunt total derutat ..... si din acest motiv apelez la cel care pare sa urasca cel mai mult polistirenul pt. ca sa ma conviga ca este o prostie.
eu nu vreau sa te conving de nimic, doar iti spun experienta mea directa.
pe langa probleme imense cu orice ai vrea sa prinzi pe o fatada cu polistiren, pe langa faptul ca tb sa folosesti doar anumite tencuielei, pe langa faptul ca marea majoritate habar nu au sa lucreze bine cu polistiren( am vazut nu stiu cate fatade unde doar lipeau pol, nu il si prindeau cu dibluri), nu imi plac defel materialele netestate macar 10-15 ani.
americanii fac totul pe termen scurt, la ei casele sunt de lemn, cu pereti din rigips, placarile sunt de plastic, asa ca te poti gandi la ei doar daca criteriul tau pricipal e pretul.
e f adevarat ca sandwichul ala de care ai scris are aceleasi proprietati cu un zid de 75 cm de caramida, dar nu mi l-as face la casa mea (de fapt, nu mi l-am facut).
iar cu pretul, e cam aceeasi diferenta intre o bere facuta de chemical brothers si una adevarata, pretul e mai mic, calitatea de rahat. nu uita ca la o casa nu e ca la mezeluri, daca nu iti plac le arunci la gunoi. tb sa gandesti pe termen lung, de 20 de ani, casa asta e oricum o investitie, inainte de a fi un loc unde vei sta.
peste 10 ani, daca vrei sa o vinzi , nu cred ca e grozav sa spui ca ai o casa din derivati ai petrolului