Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

zen

QUOTE(alex77m2000 @ May 29 2005, 23:44)
  Oricum si eu sunt adeptul peretelui de caramida dar sunt derutat. Costurile materiale/manopera sunt substantial mai mici in cazul peretilor facuti din beton cu polistiren iar promisiunile sunt la un nivel foarte mare. Nu mai spun de peretii de tip "american" compusi in mare din polistiren(5)-scandura(2,5)-captusala(5 sau 10)-gips carton(2,5) care ar avea aceleasi calitati termice/fonice ca un zid de caramida de 75 cm. ..... Sunt total derutat ..... si din acest motiv apelez la cel care pare sa urasca cel mai mult polistirenul pt. ca sa ma conviga ca este o prostie.
*

eu nu vreau sa te conving de nimic, doar iti spun experienta mea directa.

pe langa probleme imense cu orice ai vrea sa prinzi pe o fatada cu polistiren, pe langa faptul ca tb sa folosesti doar anumite tencuielei, pe langa faptul ca marea majoritate habar nu au sa lucreze bine cu polistiren( am vazut nu stiu cate fatade unde doar lipeau pol, nu il si prindeau cu dibluri), nu imi plac defel materialele netestate macar 10-15 ani.
americanii fac totul pe termen scurt, la ei casele sunt de lemn, cu pereti din rigips, placarile sunt de plastic, asa ca te poti gandi la ei doar daca criteriul tau pricipal e pretul.

e f adevarat ca sandwichul ala de care ai scris are aceleasi proprietati cu un zid de 75 cm de caramida, dar nu mi l-as face la casa mea (de fapt, nu mi l-am facut).

iar cu pretul, e cam aceeasi diferenta intre o bere facuta de chemical brothers si una adevarata, pretul e mai mic, calitatea de rahat. nu uita ca la o casa nu e ca la mezeluri, daca nu iti plac le arunci la gunoi. tb sa gandesti pe termen lung, de 20 de ani, casa asta e oricum o investitie, inainte de a fi un loc unde vei sta.
peste 10 ani, daca vrei sa o vinzi , nu cred ca e grozav sa spui ca ai o casa din derivati ai petrolului biggrin.gif
burvi2001
Blocul meu este din 1963 construit, si are placat pe dinafara polistiren expandat din 1980.
Nu s-a stricat nimic de atunci... si e un bun izolant termic...

zen
un exemplu direct: lucrez frecvent cu o firma mare, care au cea mai buna trupa de fatadisti din oras. sunt cei mai buni care ii cunosc eu, si cunosc destui.

ei bine, cei doi patroni ai firmei isi fac casa.

nu iti spune multe faptul ca niciunul din ei nu isi va placa cu polistiren casa?
zen
QUOTE(burvi2001 @ May 30 2005, 00:02)
Blocul meu este din 1963 construit, si are placat pe dinafara polistiren expandat din 1980.
Nu s-a stricat nimic de atunci... si e un bun izolant termic...
*

burvi, aici vorbesc de case care se construiesc noi, nu de betoane care tb imbunatatite.
ingerasjucaus49
Va rog daca imi puteti da detalii despre constructiile din boltari.Stiu ca sunt mult mai proaste calitativ,insa mai ieftine(mai ales daca ii confectionezi singur),si de-a lungul drumurilor prin tara am vazut case construite din boltari,unele chiar cu etaj si ferestre termopan.M-ar interesa date tehnice cu privire la proasta lor izolare termica si daca se poate imbunatatii satisfacator si la mai slaba lor rezistenta mecanica in comparatie cu caramida.Va multumesc.
alex77m2000
QUOTE(zen @ May 30 2005, 00:04)
un exemplu direct: lucrez frecvent cu o firma mare, care au cea mai buna trupa de fatadisti din oras. sunt cei mai buni care ii cunosc eu, si cunosc destui.

ei bine, cei doi patroni ai firmei isi fac casa.

nu iti spune multe faptul ca niciunul din ei nu isi va placa cu polistiren casa?
*

smile.gif OK am inteles cu polistirenul.
Dar ce parerea ai de BCA sau BCU? Am senzatia ca se lucreaza mai usor, este mai ieftin si exceptand calitatile portante este foarte aproape de caramida. Am tot cautat pe net valorii efective pentru comparatie dar nu am reusit sa gasesc undeva ceva concret (fiecare producator da valorile la altceva si de multe ori, chiar la acelasi produs, sunt variatii uriase - ceea ce ma face sa fiu suspicios la realitate).
Un alt punct in minus pt. caramida este calitatea acesteia. La cum se lucreaza la noi, caramida este sfaramicioasa, f. casanta si se sparge la simpla asezare fara sa mai vorbim ca poate ai nevoie sa bagi un diblu (nici nu pun in calcul caramida eficienta in care chiar nu este indicat sa bagi dibluri). iar daca vrei o caramida cu adevarat de calitate .... atunci pretul devine prohibit. Sa mai spun ca este necesar mult mortar? Priveam duminica un zid facut din caramida si pe langa mortar se putea privi in incapere (este adevarat ca erau canale foarte fine si doar un cusurgiu putea observa asta, dar existau). Nu mai spun ca trei straturi de mortar echivaleaza cu o caramida (lucru care la nivelul unui perete, face ca 25-30% din suprafata sa fie de fapt mortar). Asta inseamna coeficient termic si fonic prost. Eu sunt adeptul caramizii si nici nu mi-a trecut altceva prin cap. dar acum de cand se pune serios problema din ce sa construiesc, vad tot mai multe tabele si grafice care ma descumpanesc. Argumentele pro caramida fiind destul de subiective (exceptand portanta). Unde crezi ca pot gasi niste date comparative relevante? Aaaa. ... Inca una si ma duc .... Ca adept al caramizii, ce recomanzi? Plina sau eficienta?
Multumesc inca o data si sper ca nu am deranjat.
DeMeintzs
Frate banii pe care ii economisesti cu construitul casei din boltari is bani aruncati la gard ,sa itzi explic de ce; intamplator lucrez la o firma de constructii si am vazut tot felul de solutii; casele din boltzari sunt ieftine dar, daca nu sunt izolate pe dinafara cu polistiren o sa ai parte de un mucegai de toata frumusetea ,in plus au un randament termic foarte scazut (se observa cel mai bine iarna cand ai costuri legate de incalzire de 3-4 ori mai mari decat alt tip de casa

O solutie ieftina de construit case este lemnul , este destul de ieftin (costurile pentru la rosu sunt cu 30-40% mai mici decat dact in cazul celor construite din caramida si au un randament foarte bun) partea proasta este, ca daca lemnul nu este tratat o sa-ti apara vreo ciuperca care distruge lemnul in timp ( daca nu il tratezi lemnul in 15-20 de ani o sa ia probleme nasoale rau de tot cu casa).

Cel mai bun material de constrctie este caramida Porotherm (este cu vreo30% mai scump metrul cub decat BCA-ul , iar daca stii de unde sa cumperi potzi sa o iei la un pretz foarte bun) care este cel mai bun material de constructie are cel mai bun indice termic ,iar o casa facuta ca acest tip de caramida potzi sa fii sigur ca se vor bucura si nepotiii tai de ea si se construieste foarte usor cu acest tip de caramida si foarte repede fatza de caramida normala si avand in vedere faptul ca este o caramida ceramica are o durata de viatza de vreo 4 ori mai mare decat caramida normala

Daca ai face un calcul spre exemplu pentru o casa cu o amprenta la sol de 100 mp cu mansarda tzi-ar trebui in jur de 38-40 mc de caramida ceea ce nu este foarte mult ( BCA-ul il gasesti la un pretz in jur de 1.800.000 mc iar porothermul in jur de 61 de euro +TVA fa si tu un calcul ) iar in cazul in care vrei sa construiesti cu Boltzari fatzi un calcul estimativ in functie de proiectul casei si vezi la cat te ajunge (diferentza prea mare nu o sa fie)

Sfatul meu este ca inainte de a te apuca sa construiesti o casa trebuie sa te gandesti foarte mult si sa privesti casa nu doar ca pe o locuinta ci ca pe o investitie
si ca aceasta investitie nu o faci in fiecare zi asa ca decat sa faci o casa din materiale proase mai bine mai asteptzi , mai strangi bani, mai apare o promotzie mai faci un imprumut , dar itzi faci ceva k lumea
asa ca mai cugeta notangel.gif peacefingers.gif proud.gif w00t.gif

alando
QUOTE(Isleman @ May 29 2005, 19:15)
Nu este porotherm este o caramida facuta aproximativ la aceleasi dimensiuni la Satuc in jud Buzau ( este ceva mai scurta ) . Nici eu nu sunt foarte incantat cu polistirenul pe motiv ca m-i se pare fragil plus ca este enervant daca vrei sa montezi ceva pe fatada , de exemplu o alarma. Trebuie sa pui dibluri foarte lungi si mi-e  frica sa sprijin scara pe fatada ca sa nu se infunde polistirenul  biggrin.gif
Totusi o sa pun probabil polistiren doar pe peretele de nord si ma mai gandesc sa plachez totusi elevatia ( adica soclul casei ) cu polistiren extrudat ca sa o feresc de contact direct cu apa. Ce ziceti ?
*
zen
ca sa fie clar si fara dubii:
casa buna pt mine este:
-fundatie beton
-ziduri porotherm unguresc(nu romanesc) antiseismic(cel putin in tm)
-instalatie incalzire+sanitara cupru
-instalatie electrica cabluri pirelli
-doze+prize gewiss
-termopane lemn ( molid sau meranti)
-tigla bramac sau echivalent

orice altceva, daca vreau sa construiesc, mai bine mai astept.
xcalinp

zen,
mersi mult!!

saptamina asta ma intilnesc cu proiectantul si incercam sa schitam un proiect.
zen
QUOTE(xcalinp @ May 31 2005, 08:18)
zen,
mersi mult!!

saptamina asta ma intilnesc cu proiectantul si incercam sa schitam un proiect.
*

iti dau un sfat: sa iti faca proiectie tridimensionala a casei, nu te multumi doar cu planurile 2d. 99% din oameni nu au vedere 3d, asa ca au mari surprize cand se ridica casa lor si nu e ce au vrut, sau e prea mare(cel mai frecvent lucru)
si fa-ti un buget de la care sa nu te abati , nu pune camere aiurea doar ca sa dea bine(gen birou, fitness, spalatorie sau mai stiu eu ce fite de fite)
cel care iti face proiectul va tb sa stea cu tine pana se termina constructia la rosu, dupa care, la interioare, incearca sa lucrezi cu un profesionist, arhitect sau designer(sfatul meu ar fi designer), o sa economisesti bani si o osa fie cum ai vrut tu casa.
la interioare sunt f multe inchideri de care tu nu ai habar acum , cine e profi le stie inca inainte sa ridici casa.

si, cel mai important, NU ITI FA ZIDURI CURBE!
arhitectii mor de placere sa le propuna, dar sunt f dificile
ingerasjucaus49
QUOTE(DeMeintzs @ May 30 2005, 15:48)
Frate banii pe care ii economisesti cu construitul casei din boltari is bani aruncati la gard ,sa itzi explic de ce; intamplator lucrez la o firma de constructii si am vazut tot felul de solutii; casele din boltzari sunt ieftine dar, daca nu sunt izolate pe dinafara cu polistiren o sa ai parte de un mucegai de toata frumusetea ,in plus au un randament termic foarte scazut (se observa cel mai bine iarna cand ai costuri legate de incalzire de 3-4 ori mai mari decat alt tip de casa

O solutie ieftina de construit case este lemnul , este destul de ieftin (costurile pentru la rosu sunt cu 30-40% mai mici decat dact in cazul celor construite din caramida si au un randament foarte bun) partea proasta este, ca daca lemnul nu este tratat o sa-ti apara vreo ciuperca care distruge lemnul in timp ( daca nu il tratezi lemnul in 15-20 de ani o sa ia probleme nasoale rau de tot cu casa).

Cel mai bun material de constrctie este caramida Porotherm (este cu vreo30% mai scump metrul cub decat BCA-ul , iar daca stii de unde sa cumperi potzi sa o iei la un pretz foarte bun) care este cel mai bun material de constructie are cel mai bun indice termic ,iar o casa facuta ca acest tip de caramida potzi sa fii sigur ca se vor bucura si nepotiii tai de ea si se construieste foarte usor cu acest tip de caramida si foarte repede fatza de caramida normala si avand in vedere faptul ca este o caramida ceramica are o durata de viatza de vreo 4 ori mai mare decat caramida normala

Daca ai face un calcul spre exemplu pentru o casa cu o amprenta la sol de 100 mp cu mansarda  tzi-ar trebui in jur de 38-40 mc de caramida ceea ce nu este foarte mult ( BCA-ul il gasesti la un pretz in jur de 1.800.000 mc iar porothermul in jur de 61 de euro +TVA  fa si tu un calcul ) iar in cazul in care vrei sa construiesti cu Boltzari fatzi un calcul estimativ in functie de proiectul casei si vezi la cat te ajunge (diferentza prea mare nu o sa fie)

Sfatul meu este ca inainte de a te apuca sa construiesti o casa trebuie sa te gandesti foarte mult si sa privesti casa nu doar ca pe o locuinta ci ca pe o investitie
si ca aceasta investitie nu o faci in fiecare zi  asa ca decat sa faci o casa din materiale proase mai bine mai asteptzi , mai strangi bani, mai apare o promotzie mai faci un imprumut , dar itzi faci ceva k lumea
asa ca mai cugeta notangel.gif  peacefingers.gif  proud.gif  w00t.gif
*
ingerasjucaus49
multumesc de sfaturi.
xcalinp
zen,

am vorbit cu proiectantul.... in principiu

el lucreaza cu 150.000 lei pe mp. la o casa cu demisol de 50, parter 100, mansarda 100... rezulta 37,5 mil proiectul. Este un pret ok?
zen
QUOTE(xcalinp @ Jun 2 2005, 10:16)
zen,

am vorbit cu proiectantul.... in principiu

el lucreaza cu 150.000 lei pe mp. la o casa cu demisol de 50, parter 100, mansarda 100... rezulta 37,5 mil proiectul. Este un pret ok?
*

1. stampila de arhitect e inclusa in pret?
fara asta, nu poti depune actele pt aut de constructie
2.avizele sunt incluse sau le platesti tu?
3.in banii astia ai si studiu geotehnic si ridicare topografica?
4.rezistenta banuiesc ca e inclusa aici, din moment ce e proiectant
5.sa stea cu tine pe santier, in caz ca ai nevoie de modificari pe parcurs( iti doresc sa nu ai biggrin.gif )

toate astea spuse, 1000 de euro nu e mult
poate isi da cu parerea si renderman, ca el am vazut ca e arhitect.
prin tm, cel mai mic pret, la o casa de 250 mp, e cam 1800 euro, dar cu toate alea incluse
empaler2
M-am apucat si eu de studiat piata..am vorbit cu gedezistul..mi se pare ca imi cere enorm (7 mil) pentru o amarata de hartie. Bun..acum ce intrebare am si eu:
am discutat cu o firma care foloseste un sistem revolutionar de constructie (zic ei) cu cofraje de polistiren si beton turnat intre. Pentru 240 mp de zid imi iau 8000 Euro, cu tva. Pretul este extrem de bun, mai ramane sa fac fundatia si vin ei cu aparatul. Problema e...cat e de bun?
2. Nu ar fi mai buna si mai ieftina o locuinta construita subteran? Nu mai ai ferestre, doar ventilatie, ai facut subsolul mai adanc, pui o hidroizolatie ca lumea, il compartimentezi si gata casa.. Mi se pare o idee geniala, insa multa lume are prejudcati, cum domne sa stau in bunker. Insa este vorba de o casa ca oricare alta. In loc de placa superioara vii cu un plafon de sticla si ai si lumina naturala.. Asa ca...se mai merita sa ridici o casa traditionala?
blanc
Va rog sa ma ajutati intr-o problema care arde.
Am nevoie de un expert care sa-mi calculeze coeficientul de izolare termica G conform C107/1-4 din 1997 si verificarea la cerinta de calitate E.
Am nevoie de ele urgent pentru avizul ISC.
Nu cunosc pe nimeni care sa ma ajute asa ca apelez la unul din voi cei care cititi aceste randuri.
Multumesc mult.

Mie geodezistul mi-a luat 8 milioane pentru studiu.
zen
pret tm:
studiu geo 7 milioane
ridicare topo 4 milioane
iapost
Salut,
Eu sunt nou pe aici, dar am citit ce au scris toti membrii si marturisesc ca mi-am imbogatit extrem cunostintele in ' cum sa - ti construiesti o casa'.
Oricum, e cel mai bun forum cu acest topic pe care l-am gasit pana acum, si asta evident datorita membrilor care n-au ezitat sa-si dea cu parerea in toate problemele ridicate. Mr. Zen, cel putin pare a avea o experienta vasta in constructii si, chiar daca nu are, se vede ca ii merge mintea si argumenteaza logic tot ce spune, fara a se lasa influentat de reclama pe care fiecare producator/vanzator de materiale de constructii si-o face ca sa-si vanda mai bine produsele.
Si............., binenteles am si eu niste intrebari, la care as fi fericit sa-mi raspunda cineva:
1+ ce inseamna " ridicare topografica " (asa ca pe intelesul unui pro-fan) ?
2+ cum calculeaza arhitectii "suprafata construita" a casei, aia la care de fapt te si taxeaza pe mp ? Terasele si trotuarele se adauga la pret ?
Si mai am o rugaminte, de data asta special pentru Mr.Zen. Eu sunt in faza in care discut cu arhitectul proiectul viitoarei case, iar acum mi-a dat o varianta care se apropie cat de cat de ceea ce am vrut. As putea sa va trimit planurile de P+M pe e-mail, sa va aruncati un ochi pe ele si sa-mi spuneti opinia ? Am inteles ca inainte de a da OK arhitectului, e bine ca un constructor sa-si spuna parerea.
Pentru cei interesati de preturi, mie arhitectul + proiectantul mi-au cerut 5,5 EUR/mp suprafata construita proiectul complet (autorizare+detaliu), dar e adevarat nu am discutat despre studiu geo si " ridicare topografica' worthy.gif
Arhitectul l-am verificat deja este membru OAR si deci are drept de semnatura, iar pretul este pentru Bucuresti.
O zi buna sa aveti in continuare,
zen
QUOTE(iapost @ Jun 6 2005, 12:53)
Salut,
Eu sunt nou pe aici, dar am citit ce au scris toti membrii si marturisesc ca mi-am imbogatit extrem cunostintele in ' cum sa - ti construiesti o casa'.
Oricum, e cel mai bun forum cu acest topic pe care l-am gasit pana acum, si asta evident datorita membrilor care n-au ezitat sa-si dea cu parerea in toate problemele ridicate. Mr. Zen, cel putin pare a avea o experienta vasta in constructii si, chiar daca nu are, se vede ca ii merge mintea si argumenteaza logic tot ce spune, fara a se lasa influentat de reclama pe care fiecare producator/vanzator de materiale de constructii si-o face ca sa-si vanda mai bine produsele.
Si............., binenteles am si eu niste intrebari, la care as fi fericit sa-mi raspunda cineva:
1+ ce inseamna " ridicare topografica " (asa ca pe intelesul unui pro-fan) ?
2+ cum calculeaza arhitectii "suprafata construita" a casei, aia la care de fapt te si taxeaza pe mp ? Terasele si trotuarele se adauga la pret ?
Si mai am o rugaminte, de data asta special pentru Mr.Zen. Eu sunt in faza in care discut cu arhitectul proiectul viitoarei case, iar acum mi-a dat o varianta care se apropie cat de cat de ceea ce am vrut. As putea sa va trimit planurile de P+M pe e-mail, sa va aruncati un ochi pe ele si sa-mi spuneti opinia ? Am inteles ca inainte de a da OK arhitectului, e bine ca un constructor sa-si spuna parerea.
Pentru cei interesati de preturi, mie arhitectul + proiectantul mi-au cerut 5,5 EUR/mp suprafata construita proiectul complet (autorizare+detaliu), dar e adevarat nu am discutat despre studiu geo si " ridicare topografica' worthy.gif
Arhitectul l-am verificat deja este membru OAR si deci are drept de semnatura, iar pretul este pentru Bucuresti.
O zi buna sa aveti in continuare,
*

1.multumesc
2.dupa parerea mea, mai sunt cativa care stiu ce vorbesc pe forumul asta
3.terasele intra in supraf desfasurata, trotuarele nu
4.in mod normal, arhitectul are o echipa cu care lucreaza si care include si un geotehnician si un topograf
5.pretul de 5,5 pare ok,intra si urmarirea lucrarii in banii astia?
6.eu nu sunt constructor, ci project manager. adica imi asamblez echipe pe fiecare proiect, si asta inseamna designer, firma de constructii,arhitect, instalatii, electrice, tamplar, amenajari peisagistice, pe care ii dirijez sa fac ceea ce am gandit impreuna cu clientul. de aia nu tin partea decat a clientului, pe ceilalti ii "biciuiesc" ca sa iasa proiectul in termen si cu bugetul care mi-a fost dat.
7. in mom asta am 34 de lucrari deschise , de diferite dimensiuni, de la case pana la 2 hoteluri de 40 de camere din timisoara. nu stiu daca e vasta experienta, dar ma descurc onorabil sa nu ma pacaleasca vreun constructor biggrin.gif
amadeus79
Linga Brasov se construieste un cartier rezidential, si m-am dus sa vad despre ce este vorba, dar as dori un sfat de la voi ...

Casele se construiesc din boltari, in mijlocul boltarului se toarna beton armat, in exterior polistiren, in interior vata de sticla si rigips. Grosimea peretelui va fi de aprox 45 cm. Fundatia este pina la o adincime de aprox. 1.15 m. Intre parter si etaj pe structura de fier, se foloseste lemnarie, nu se toarna beton.

Ce parere aveti despre izolatie, despre rezistenta ...

va multumesc

ps: cand se construieste o casa, constructorul cita garantie (cit este recomandat) poate (trebuie) sa ofere pe constructia in sine? (in afara de materialele folosite, care au garantie de la producator)
zen
QUOTE(amadeus79 @ Jun 9 2005, 18:20)
Linga Brasov se construieste un cartier rezidential, si m-am dus sa vad despre ce este vorba, dar as dori un sfat de la voi ...

Casele se construiesc din boltari, in mijlocul boltarului se toarna beton armat, in exterior polistiren, in interior vata de sticla si rigips. Grosimea peretelui va fi de aprox 45 cm. Fundatia este pina la o adincime de aprox. 1.15 m. Intre parter si etaj pe structura de fier, se foloseste lemnarie, nu se toarna beton.

Ce parere aveti despre izolatie, despre rezistenta ...

va multumesc

ps: cand se construieste o casa, constructorul cita garantie (cit este recomandat) poate (trebuie) sa ofere pe constructia in sine? (in afara de materialele folosite, care au garantie de la producator)
*

1. zidurile vor fi ok ca izolare
2.fundatia depinde de teren, tb sa ajunga la teren optim
3.tavanul de barne nu e o noutate, se folosea si acum 100 de ani, doar ca tb montat cu niste precautii, legate de izolare fonica, iar baile de sus tb sa aiba o hidroizolatie in 2 straturi, ca sa nu cumva sa se infiltreze apa.nasol e ca se aude cand cel de sus se misca.
4.la garantie, de regula, se dau 10 ani pe vicii ascunse,la structura. oricum , este o lege functie de care se orienteaza toti.
Tyby
hmmm ... o singura chestie: vata de sticla la interior nu are efectele scontate intotdeauna. Ofera protectie termica, dar predispune la igrasie. Patit, inlocuit cu polistiren si nu mai doare capul.
amadeus79
stiti cumva care este legea?

mie mi-au spus ca imi ofera garantie 5 ani si as dori sa stiu daca legea ii obliga sa ofere mai mult, deoare 5 ani mi se pare putin pt o casa.
zen
QUOTE(amadeus79 @ Jun 10 2005, 18:08)
stiti cumva care este legea?

mie mi-au spus ca imi ofera garantie 5 ani si as dori sa stiu daca legea ii obliga sa ofere mai mult, deoare 5 ani mi se pare putin pt o casa.
*

exact nu stiu.
5 ani se da normal, dar tb sa te negociezi.
e vorba de defecte ascunse aici, adica lucruri serioase in structura care nu se vad. de aia tb sa ia un diriginte de santier bun, sa nu ai surprize
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.