Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

soare0

QUOTE(Dana_H @ Aug 5 2006, 23:03) *
@ Evergreen laugh.gif Merci de reteta, prefer CIFA . Iar cu probele, as prefera sa le iau eu, nu furnizorul...devil.gif

@ Soare:
Transport: 2 milioane / cursa de 9 km, dus intors. Daca ai norocul sa fie in Bucuresti si anume intr-una din zonele A sau B, ai pus-o (mai putin la B, dramatic la A). Plus taxa aia de drum, vreo 3 milioane/transport.... deadtongue.gif
Stationare: 400.000 / ora dupa primele 30 min, care-s gratuite
Chirie pompa: cam asa, PLUS calare / pompare / spalare. naughty.gif

Observatii:
- exista si CIFE de 10 mc wink.gif
- transportul se face la numar de kilometri parcursi

Ei negru e mai alb la mine, dar chiar si asa, se aduna banii de "sevicii". Dar apropo de preferintele tale spre Cifa orientate, hai zi drept, nu ti-e dor devremea aia faceai prajituri din pamant sa le dai la papushica? Sau tu ai crescut la bloc? tongue.gif
Dana_H
console.gif Gemba Kaizen merge la sistemul de productie Toyota, in ziua cand o sa il vad in Ro aprind lumanari la biserica... laugh.gif

Intarzietori (ca si alti aditivi) vand fie furnizorii de betoane, fie...alte firme

ca de exemplu ei

Succes la coregrafia muncitorilor peacefingers.gif

@ Evegreen: sorry, s-a inteles gresit. Nu sa le iau eu propriu-zis, ci sa platesc la un laborator de incercari sa le ia ei, nu furnizorul...cine imparte, parte-si face devil.gif

soare0
QUOTE(Evergreen @ Aug 5 2006, 23:12) *
ma leshi? pun pariu ca nu ai matrite in ce sa iei probele biggrin.gif (cuburi sau cilindri)

Da o galeata ce are ma rog, una cilindrica desigur? Oricum, fata se pare ca a gatat casa, asa ca e o chestie de retorica, altfel de scumpa ce-i ii faceam io matrita la strung. Ma rog, nu chiar eu, strungaru meu...

QUOTE(Evergreen @ Aug 5 2006, 23:12) *
intirzietor pun astia cu transportul, asta daca nu pun mai multa apa
ce contor? la ochi, cu galeata, se face sa fie lucrabil sa il poti pune in opera
de multe ori teoria ia bataie de la practica...

Mai purureaverde, s-ar putea sa shed si io in casa aia, ce parere ai tu? Oricum, bat pariu cu tine ca sunt mai rapid la pus apa cu debitmetrul.
Dana_H
dry.gif As vrea eu sa fi terminat casa...
Evergreen
deci acele probe trebe sa aiba numite dimensiuni ca sa intre in aparatura aia de laborator
daca vezi aparatura o sa vezi ca o galeata de beton o sa o pui in aparatul de incercare la compresiune exact la fel de usor cum intra rima in piatra tongue.gif

unitatea de masura pentru dimensiuni la beton, lemn e cm
ce te faci daca scapi in beton juma de litru de apa??? ai pus-o cu tot contoru tau laugh.gif

acum unde locuiesti si de citi ani???
soare0
QUOTE(Dana_H @ Aug 5 2006, 23:14) *
console.gif Gemba Kaizen merge la sistemul de productie Toyota, in ziua cand o sa il vad in Ro aprind lumanari la biserica... laugh.gif

Intarzietori (ca si alti aditivi) vand fie furnizorii de betoane, fie...alte firme

ca de exemplu ei

Succes la coregrafia muncitorilor peacefingers.gif

@ Evegreen: sorry, s-a inteles gresit. Nu sa le iau eu propriu-zis, ci sa platesc la un laborator de incercari sa le ia ei, nu furnizorul...cine imparte, parte-si face devil.gif

Ha, ha, ha, fugi repede la biserica si baga de lumanari, ca Gemba Kaizen la Ro so inventat. Pai tu nu stii ca un ciocan si niste sarma fac romanu expert la toate? Asta sistem de management, puiu.

Ma rog, nu stiu cum se aplica chestia cu ciocanu si sarma in dormitor, dar cred ca as putea sa fantazez. biggrin.gif

Da auzi, BTW de neotehnic si alte stuff de astea, tu cand mai ai timp sa pui mana pe cratitza sa faci de mancare la barbat shi la copchii? notangel.gif
Dana_H
@ Evergreen: apropos de testarea betoanelor, furnizorul e obligat sa le faca la 28 de zile? Sau ar trebui sa-i cer eu? Prefer o testare independenta, dar eram curioasa cum vine treaba (dirigintele de santier vine marti din concediu mellow.gif )

@ Soare: cred ca abaterea de la subiectul topicului e mare deja. Exista alte sectiuni ale forumului unde poti pune astfel de intrebari, sunt convinsa ca se va gasi cine sa raspunda naughty.gif

Evergreen
@Dana-H : www.cifa.com
va rog fara reclame pe site!!!
se poate spune mai simplu : autobetoniera sau autoagitator

nu cred ca e obligat sa faca teste (nu am habar de asta - nu is atoatestiutor), eventual la cerere
atita timp cit dozeaza materialele conform retetei....

cu toate ca fac diverse inscriptii cuneiforme in probe am vazut prin curtea facultatii mormane de cuburi aduse pentru incercari...
PS faza cu reclama era in gluma (nu sint moderator sa trag lumea de urechi biggrin.gif )
soare0
QUOTE(Evergreen @ Aug 5 2006, 23:24) *
deci acele probe trebe sa aiba numite dimensiuni ca sa intre in aparatura aia de laborator
daca vezi aparatura o sa vezi ca o galeata de beton o sa o pui in aparatul de incercare la compresiune exact la fel de usor cum intra rima in piatra tongue.gif

unitatea de masura pentru dimensiuni la beton, lemn e cm
ce te faci daca scapi in beton juma de litru de apa??? ai pus-o cu tot contoru tau laugh.gif

acum unde locuiesti si de citi ani???

Mai, era o guma cu galeata de beton, oricum, niste aparate din alea mai vazui, chiar daca nu fix pentru beton.

Nu scapi, bai, la ce presiune e pe retea, pe acolo.

In gazda, ca mio placut cartea si femeile, si ca atare n-am avut bani sau timp sa-mi fac o casa ca tot masculu (scuze Dana).

Da pentru prieteni am un cort, primesc in chirie daca esti in buda.
Dana_H

biggrin.gif Mda, spun cifa la fel cum spun xerox sau rigips...era vorba de a obtine informatii, nu de reclama. S-a notat totusi, merci smile.gif

LE: tnx pentru info, cred ca Incerc-ul din Pantelimon ar fi mai aproape (nu stiu insa daca si mai ieftin, o sa vad).

Daaa, daca dozeaza materialele...ma rog, de-aci incolo e paranoie proprie si personala, combinata cu legende urbane auzite prin targ biggrin.gif

@ soare: OK, trecem peste (da' nu trebuia sa te scuzi pentru 'masculinitate', e un pacat de care nu te faci tu vinovat, ci hazardul biggrin.gif peacefingers.gif)
soare0
QUOTE(Dana_H @ Aug 5 2006, 23:31) *
@ Soare: cred ca abaterea de la subiectul topicului e mare deja. Exista alte sectiuni ale forumului unde poti pune astfel de intrebari, sunt convinsa ca se va gasi cine sa raspunda naughty.gif

Scuze te rog daca te-am suparat, la ora asta sunt mai glumetz de obicei. Promit sa fiu cuminte. peacefingers.gif

QUOTE(Evergreen @ Aug 5 2006, 23:36) *
@Dana-H : www.cifa.com
va rog fara reclame pe site!!!
se poate spune mai simplu : autobetoniera sau autoagitator

Asta fu un banc, ca nu m-am prins? M-am uitat si eu acuma pe www-ul cu pricina, si daca asta e forum de facut reclama la asa ceva... adica daca se poate considera chestia aia reclama, atunci fii simpatic si tasteaza sus in browser, www.betoniera.ro. Hai mai, zau asa...

nu cred ca e obligat sa faca teste (nu am habar de asta - nu is atoatestiutor), eventual la cerere
atita timp cit dozeaza materialele conform retetei....

E si nu e. El oricum isi face incercari de lot, ca sa isi respecte standardele. Daca tu ai certificat de calitate e ok. Doar daca iti faci tu betonul ar trebui sa duci probe cine stie pe unde si la ce cantitate facuta.

cu toate ca fac diverse inscriptii cuneiforme in probe am vazut prin curtea facultatii mormane de cuburi aduse pentru incercari...
PS faza cu reclama era in gluma (nu sint moderator sa trag lumea de urechi biggrin.gif )

Aaaa, imi sarise inima din piept.
Evergreen
QUOTE(soare0 @ Aug 5 2006, 23:54) *
Asta fu un banc, ca nu m-am prins? M-am uitat si eu acuma pe www-ul cu pricina, si daca asta e forum de facut reclama la asa ceva... adica daca se poate considera chestia aia reclama, atunci fii simpatic si tasteaza sus in browser, www.betoniera.ro. Hai mai, zau asa...

chestia aia se poate considera reclama ca e vorba de numele unui producator de utilaje de constructii dupa cum ai vazut smile.gif

QUOTE(sorin_ @ Aug 5 2006, 11:31) *
Am nevoie de sfaturi referitoare la restrangerile de constructii fata de vecinatatea puturilor de apa de mare adancime! In speta este putul Ana din zona soselei Bucuresti - Magurele, aproare de centura! Am inteles ca ar mai si alte puturi in zona, care sunt conectate intre ele! Terenul meu este invecinat cu putul Ana, se poate construi in zona? Multumesc!

o sa ai parte de o distanta cuprinsa intre 20 si 50 metri...99,99% va fi de 50 metri (asta e legea)
Dana_H
E o chestie si cu reclama asta...pana la urma, cel putin pe topicul asta incercam sa ne ajutam unii pe altii din postura de cunoscatori / beneficiari ai constructiilor. Care e limita intre reclama si oferirea unei informatii unui 'confrate de suferinta'... scratchchin.gif
Evergreen
QUOTE(Dana_H @ Aug 5 2006, 22:55) *
@ Evergreen: si daca am nevoie de B250 ? Si daca mesteru ala, tampit de caldura, toarna 4 galeti de apa sau inverseaza numarul de galeti de nisip cu ala de ciment? Intrebari retorice desigur, dar... huh.gif

valorile date sint medii, nu stii gradul de indesare al agregatelor in galeata smile.gif
si cum nenicii astia lucreaza ca roboteii ai sanse sa nu le incurce...zic eu
nu ai invatat nimic din constructii pina acum..tongue.gif
Dana_H
Aproape nimic, sunt de-abia la inceput...stiu ca nu stiu nimic, vorba lu raposatu...Socrate biggrin.gif
none
QUOTE(Evergreen @ Aug 5 2006, 22:49) *
@none- mai verifica calculele alea inca o data

ok. sa incercam din nou
70(metri liniari de ziduri)*2.7( inaltimea zidului)*0.2(grosimea zidului)*2(numarul de niveluri)=aproximativ75-80 mc de beton de clasa c12/15 turnat cu pompa si adus cu cifa. acesta este betonul din diafragme. oare "se merita"?

betonul pentru epruvete se ia direct din cifa, inainte ca aceasta sa fie sigilata.

un prieten de pe aici a spus ceva de 700 de metri cubi de beton. unde? ce bloc de vila iti faci?
turnat la mana? asta e nebunie curata in ziua de azi.
Dana_H
O fi P+6... biggrin.gif la demisol+P+1, mie mi-a iesit vreo 220 mc.
Evergreen
QUOTE(none @ Aug 6 2006, 14:33) *
ok. sa incercam din nou
70(metri liniari de ziduri)*2.7( inaltimea zidului)*0.2(grosimea zidului)*2(numarul de niveluri)=aproximativ75-80 mc de beton de clasa c12/15 turnat cu pompa si adus cu cifa. acesta este betonul din diafragme. oare "se merita"?

betonul pentru epruvete se ia direct din cifa, inainte ca aceasta sa fie sigilata.

un prieten de pe aici a spus ceva de 700 de metri cubi de beton. unde? ce bloc de vila iti faci?
turnat la mana? asta e nebunie curata in ziua de azi.

mai incearca odata...
ai omis fundatiile, placa peste parter, GP, GS, centuri, pereti de rezistenta la interior...daca mai ai ca Dana_H subsol/demisol mai baga material si asa o sa ajungi spre valoarea ei (a cantitatii de beton:P )

La casa mai ai ceva alei pe linga, un garaj, daca ii faci un canal tehnic de 1,8 adincime, etc etc etc

Acel prieten filozofeaza (parerea mea), deoarece eu am turnat o sapa/placa la parter (umplutura a fost cu pamint si caramida ori zgura) in hol (vreo 20mp) si am fost echipa de 4 oameni (eu si 3 necalificati: tata, un amic si un var laugh.gif ) si desi "ne-am miscat cu talent" a durat ceva vreme sa caram agregatele din spatele casei, sa le mixam in betoniera si apoi sa le punem in opera (toate astea cu galeata). Oricum curatenia la locul de munca s-a facut pe intuneric, si nici nu ma gindesc ce ar fi insemnat sa facem betonul la lopata in strada.
none
QUOTE(Evergreen @ Aug 6 2006, 15:08) *
mai incearca odata...
ai omis fundatiile, placa peste parter, GP, GS, centuri, pereti de rezistenta la interior...daca mai ai ca Dana_H subsol/demisol mai baga material si asa o sa ajungi spre valoarea ei (a cantitatii de beton:P )

La casa mai ai ceva alei pe linga, un garaj, daca ii faci un canal tehnic de 1,8 adincime, etc etc etc

eu m-am exprimat clar cand am zis de ziduri. ala e betonul din ziduri! adica se inlocuieste caramida cu beton(unde mai pui ca betonul ala mai trebuie armat). de asta nu inteleg unde e economia la o casa amvic. fundatii, placi, grinzi, stalpi-le gasesti in orice structura si de asta nu le-am bagat.

la scoala am invatat ca "nu se merita" sa investesti intr-un subsol/demisol la o casa p+1. fiecare e cu banii lui si face absolut tot ce-i trece prin cap.
Ana_Karr
QUOTE(none @ Aug 6 2006, 16:13) *
eu m-am exprimat clar cand am zis de ziduri. ala e betonul din ziduri! adica se inlocuieste caramida cu beton(unde mai pui ca betonul ala mai trebuie armat). de asta nu inteleg unde e economia la o casa amvic.

Nu stiu cat de mare e economia la constructia casei, dar o casa la rosu in sistem clasic, tot pe la 30.000 euro te duce . Poate e mai scump sa construiesti o casa numai din beton .
Economia va fi atunci cand o vom incalzi pe timp de iarna. Acolo e economia. Este "imbracat" fiecare cm in exterior si interior cu polistiren.
Se vede in poze, vis`a`vis de casa noastra, alta construita in sistem clasic, pe care acum o placheaza cu polistiren de 4 cm, doar pe exterior .
Ce garantie are omul ala, ca nu-i pica polistirenul peste 2 ani ?
Sau se compara coeficientul termic pe care-l ofera polistirenul de 6.5 cm si pe interior si pe exterior cu cel de 4 cm doar pe exterior ?
QUOTE(none @ Aug 6 2006, 16:13) *
la scoala am invatat ca "nu se merita" sa investesti intr-un subsol/demisol la o casa p+1. fiecare e cu banii lui si face absolut tot ce-i trece prin cap.

Nici noi nu am optat pt subsol/demisol dintr-o groaza de motive.

Inteleg ca este un sistem nou, si oamenii sunt mai rezervati fata de ce e nou si "neincercat" , dar rau nu are cum sa fie !
kikina
Vad ca le aveti si proiectul meu nu-i gata,daca nu va cer prea mult,cat beton o sa intre la o suprafata de 50Mp.P+M?E o locuinta existenta si fac mansardare pe structura independenta!Nu stiu cat intra in stalpi si nici grosimea placii,altfel calculam eu!Multumesc!
Fr0mSky
Sal, ce parere aveti despre acest proiect? P- 90 M- 80? worthy.gif Cam cat ar costa la cheie din cofraje polistiren? Proiectul este facut de mine (nu am experienta). Ms mult, bafta in continuare kisstogether.gif peacefingers.gif
Dana_H
Inteleg ca demi/subsolul nu merita dpdv financiar, nu? Dar dpdv al rezistentei casei, imi poti spune ? Ca am inteles ca fundatia e esentiala, si, daca tot trebuie facute lucrari de imbunatatire a terenului de fundatie (cazul meu), pana la urma nici un demisol nu omoara pe nimeni biggrin.gif

Deocamdata, cel putin in jurul meu cam toti care mai fac casa fac si demisol. Cam din anul viitor, cred ca intr-adevar nu o sa mai renteze de nici un fel huh.gif

@ FromSky: frumos proiectul, dar din ce mi-a zis mie un nene, orice chestie curba arde la buzunar...your choice peacefingers.gif
Evergreen
demi/subsol nu are treaba cu rezistenta constructiei; totul se rezuma numai de bani smile.gif
si eu as alege sa fac subsol la o casa noua chiar daca sint costuri mai mari, deoarece
e bun ca depozit pentru diverse borcane muraturi damigene de vin samd., masina spalat
garaj cu acces din casa si deschidere automatizata a portii (eventual direct in strada biggrin.gif )

si din ce imi amintesc eu pe cind faceam casute, era obligatoriu sa faci un subsol ca adapost anti-orice smile.gif
none
QUOTE(Ana_Karr @ Aug 6 2006, 16:33) *
Nu stiu cat de mare e economia la constructia casei, dar o casa la rosu in sistem clasic, tot pe la 30.000 euro te duce . Poate e mai scump sa construiesti o casa numai din beton .
Economia va fi atunci cand o vom incalzi pe timp de iarna. Acolo e economia. Este "imbracat" fiecare cm in exterior si interior cu polistiren.
Se vede in poze, vis`a`vis de casa noastra, alta construita in sistem clasic, pe care acum o placheaza cu polistiren de 4 cm, doar pe exterior .
Ce garantie are omul ala, ca nu-i pica polistirenul peste 2 ani ?
Sau se compara coeficientul termic pe care-l ofera polistirenul de 6.5 cm si pe interior si pe exterior cu cel de 4 cm doar pe exterior ?

Nici noi nu am optat pt subsol/demisol dintr-o groaza de motive.

Inteleg ca este un sistem nou, si oamenii sunt mai rezervati fata de ce e nou si "neincercat" , dar rau nu are cum sa fie !

QUOTE(none @ Aug 5 2006, 12:13) *
cat despre ana, mi-e groaza cand vad cate betoane se baga intr-o casa de vreo 200mp. m-am interesat si eu pe la niste producatori de cofraje din polistiren. conductivitatea termica e egala cu cea a unui zid de caramida...unde mai pui ca peste zidul de caramida mai vii cu termosistemul de 10.

ana, ti-am citat din mine ca sa vezi despre ce e vorba. nu sunt carcotas dar trebuie sa spunem lucrurilor pe nume. zidurile tale de beton + cei 13 cm de polistiren au conductivitatea termica aproximativ egala cu a zidurilor de caramida. peste zidaria de caramida se vine cu polistiren de 10 si nu de 4 cum ai spus tu. acest polistiren se prinde cu dibluri si cu adeziv, se armeaza cu plasa de fibra si nu prea il vad eu sa cada in conditiile in care nu vrei tu sa cada.
e bine ca placarea cu polistiren sa se faca la exterior.
despre economie vom vorbi cand imi vei arata factura de pe ianuarie.

de la kikina n-am inteles mare lucru. volumul stalpului il calculezi dupa relatia: v = aria bazei x inaltimea.
pentru domnul din cer: miliarde! in cazul in care vei lasa si niste ingineri sa-ti calculeze structura care nu exista la tine.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.