Teoretic, nu. Practic, iti dau exemplul meu: teren cumparat intr-o zona aproape neconstruita, cu 2 randuri de cadastru, unul de la cel improprietarit initial (legea 18) si al doilea de la cel de la care am cumparat, care a refacut cadastrul cand terenul a fost introdus in intravilan. Certificate de urbanism, la fel. Iau frumos certificat de urbanism+autorizatie de constructie pentru imprejmuire de la primarie, totul OK. Mi-au cerut sa fac PUD, am facut, l-au aprobat, OK. La fel si la urbanismul pentru constructie. Cand sa iasa autorizatia de construire, hopaaaa...nu eram amplasata pe terenul meu !! Ca cica m-as si postat eu mai sus cu vreo 100 de m (doua loturi). Iti dai seama, infige-te in gatul vanzatorului, ala isi face cruce, nervi, stres, etc etc etc....pana la urma, am chemat sa refaca cadastrul (alta distractie, nu mai existau borne / puncte de referinta pe teren, fusesera fie demolate, fie asfaltate - da-i pozitionare prin satelit de la vreo 3 cartiere distanta
) si evident totul s-a terminat cu bine. Aia de la primarie au ridicat angelici din umeri si au zis ca asa le-ar fi zis un vecin...
Asta se intampla in Bucuresti. In ultima vreme, am auzit de 2-3 cazuri si prin comunele limitrofe ale Bucurestiului, deci mai bine asigura-te, ca nu se stie de unde te loevste...
Asta se intampla in Bucuresti. In ultima vreme, am auzit de 2-3 cazuri si prin comunele limitrofe ale Bucurestiului, deci mai bine asigura-te, ca nu se stie de unde te loevste...
Mda, ce pot sa zic: "interesant". Partea frumoasa e ca eu am fost destul de naiv incat sa ii cred. eu am cumparat terenul de la o persoana ce a fost reimproprietarita cu terenul ce i-a fost confiscat pentru CAP. Si argumentul celor de la primarie a fost ca ei nu sunt obligati decat sa restituie suprafata exact ca in acte, pozitia parcelei poate sa aiba mici variatii, mai ales ca s-au facut cai de acces si nu poate sa ii dea omului o bucata de drum
- parcela aia eu am lucrat-o si o sa vb la primarie sa imi faca mie acte pe ea.
Intrebarea mea vine firesc
- deci e a dvs v-a fost confiscata pentru CAP.
- Nu, dar eu am lucrat-o. Oricum trebuie sa imi restituie un teren langa padure. Vorbesc cu primarul si imi dea acte pe ea la schimb cu celalalt teren
Totusi nu a obtinut nici un fel de acte, era chiar curios sa le vad sa ii vad si cadastrul lui, dar nu am avut acest noroc
2 randuri de cadastru, unul de la cel improprietarit initial (legea 18) si al doilea de la cel de la care am cumparat,
Dar cele 2 cadastre difereau intre ele? Eu as vrea sa refac doar masuratorile nu si intreaga hartogaraie, ca am deja destula maculatura de valoare acasa