Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

mecemeu

QUOTE(Dana_H @ Jul 25 2006, 19:51) *
Teoretic, nu. Practic, iti dau exemplul meu: teren cumparat intr-o zona aproape neconstruita, cu 2 randuri de cadastru, unul de la cel improprietarit initial (legea 18) si al doilea de la cel de la care am cumparat, care a refacut cadastrul cand terenul a fost introdus in intravilan. Certificate de urbanism, la fel. Iau frumos certificat de urbanism+autorizatie de constructie pentru imprejmuire de la primarie, totul OK. Mi-au cerut sa fac PUD, am facut, l-au aprobat, OK. La fel si la urbanismul pentru constructie. Cand sa iasa autorizatia de construire, hopaaaa...nu eram amplasata pe terenul meu !! Ca cica m-as si postat eu mai sus cu vreo 100 de m (doua loturi). Iti dai seama, infige-te in gatul vanzatorului, ala isi face cruce, nervi, stres, etc etc etc....pana la urma, am chemat sa refaca cadastrul (alta distractie, nu mai existau borne / puncte de referinta pe teren, fusesera fie demolate, fie asfaltate - da-i pozitionare prin satelit de la vreo 3 cartiere distanta devil.gif) si evident totul s-a terminat cu bine. Aia de la primarie au ridicat angelici din umeri si au zis ca asa le-ar fi zis un vecin... naughty.gif

Asta se intampla in Bucuresti. In ultima vreme, am auzit de 2-3 cazuri si prin comunele limitrofe ale Bucurestiului, deci mai bine asigura-te, ca nu se stie de unde te loevste... huh.gif

Mda, ce pot sa zic: "interesant". Partea frumoasa e ca eu am fost destul de naiv incat sa ii cred. eu am cumparat terenul de la o persoana ce a fost reimproprietarita cu terenul ce i-a fost confiscat pentru CAP. Si argumentul celor de la primarie a fost ca ei nu sunt obligati decat sa restituie suprafata exact ca in acte, pozitia parcelei poate sa aiba mici variatii, mai ales ca s-au facut cai de acces si nu poate sa ii dea omului o bucata de drum biggrin.gif Partea frumoasa a intervenit in momentul in care am vb cu un prieten ca sa cumpere bucata de teren care ramasese prin "repozitionarea parcelei mele". Atunci surpriza : "Stati ca nu sunt acte gata, sa vedeti ca mai dureaza, veniti peste o luna" si nici in 3 luni nu s-a rezolvat nimic, ba mai mult, imi zicea un satean ca:
- parcela aia eu am lucrat-o si o sa vb la primarie sa imi faca mie acte pe ea.
Intrebarea mea vine firesc
- deci e a dvs v-a fost confiscata pentru CAP.
- Nu, dar eu am lucrat-o. Oricum trebuie sa imi restituie un teren langa padure. Vorbesc cu primarul si imi dea acte pe ea la schimb cu celalalt teren naughty.gif

Totusi nu a obtinut nici un fel de acte, era chiar curios sa le vad sa ii vad si cadastrul lui, dar nu am avut acest noroc smile.gif

2 randuri de cadastru, unul de la cel improprietarit initial (legea 18) si al doilea de la cel de la care am cumparat,

Dar cele 2 cadastre difereau intre ele? Eu as vrea sa refac doar masuratorile nu si intreaga hartogaraie, ca am deja destula maculatura de valoare acasa smile.gif
ciuc
Va salut.
Am inceput de curand sa construiesc un pod (lemn + tabla). Si foarte in scurt timp, de-abia rasarise parte din scheletul de grinzi, a venit un "nene" care a cerut autorizatiile death.gif ...desi ne aflam in fundul curtii cu constructia si nu se vede din strada ca sunt copaci care mascheaza. Dar "nenea" a spus ca a vazut din strada cealalta, paralela (ce e drept, se vede de acolo). Cred ca ii multumesc unui vecin binevoitor pentru asta... mad.gif
Bun, o sa m-apuc de acte (ceva de genul ce mi-ati recomandat voi: urbanism, expert MLPAT, proiect autorizatie constructie etc).
Intrebare: daca eu fac podul in "regie proprie", (adica cu meseriasi platiti la negru pt lemnarie, un unchi pt acoperirea cu tabla si mai pun si eu mana pe ici pe colo), in ce fel este implicata raspunderea "constructorului" in situatia in care eu am proiect si autorizatie de constructie? Cred ca intelegeti ce vreau sa spun: am proiect, am autorizatie, dar daca si unde semneaza "constructorul", treaba fiind in "regie proprie"?
Adica cum e cu aceasta "regie proprie"? Pentru ca daca "oficialii" ma intreaba: "cu ce firma construiti?" eu le raspund "regie proprie", dar eu trebuie sa stiu ce inseamna asta exact. (Chiar cred ca ar fi de generalizat explicatiile privind "regia proprie" in cazul diverselor tipuri de constructii). Multumesc.

Dana_H
@ mecemeu: sincera sa fiu, eu tocmai de situatii de astea m-am ferit. Persoana aia care a fost reimproprietarita nu avea si titlu de proprietate? Pentru ca atunci era foarte simplu, limitele si vecinatatile erau tercute pe titlu si nu exista loc de intors. Asa, acum va trebui sa te certi serios cu astia de la primarie (sau sa le dai ceva) ca sa stai linistit. In cazul meu, terenul avea tot istoricul: titlu de proprietate Legea 18 - scoatere din circuitul agricol - numar postal etc. Preseaza primaria, stai pe capul lor, daca te plimba asa e clar ca ceva nu e in regula. Iar pe "bagatorii de seama" trimite-i la plimbare, testeaza terenul sa vada cat de slab esti naughty.gif

laugh.gif Da, difereau intre ele...in sensul ca unui era facut de un nene din Dobroiesti (de unde tinea terenul initial), iar al doilea de o firma de cadastru din sectorul 2. Masuratorile fara "hartogaraie" nu prea valoreaza nimic, tu trebuie sa ai un dosar beton sa strangi primaria de gat... mad.gif

@ ciuc: cred (dar nu-s 100% sigura) ca in cazul asta revine dirigintelui de santier smile.gif

detalii aici
kikina
QUOTE(ciuc @ Jul 26 2006, 07:55) *
Va salut.
Am inceput de curand sa construiesc un pod (lemn + tabla). Si foarte in scurt timp, de-abia rasarise parte din scheletul de grinzi, a venit un "nene" care a cerut autorizatiile death.gif ...desi ne aflam in fundul curtii cu constructia si nu se vede din strada ca sunt copaci care mascheaza. Dar "nenea" a spus ca a vazut din strada cealalta, paralela (ce e drept, se vede de acolo). Cred ca ii multumesc unui vecin binevoitor pentru asta... mad.gif
Bun, o sa m-apuc de acte (ceva de genul ce mi-ati recomandat voi: urbanism, expert MLPAT, proiect autorizatie constructie etc).
Intrebare: daca eu fac podul in "regie proprie", (adica cu meseriasi platiti la negru pt lemnarie, un unchi pt acoperirea cu tabla si mai pun si eu mana pe ici pe colo), in ce fel este implicata raspunderea "constructorului" in situatia in care eu am proiect si autorizatie de constructie? Cred ca intelegeti ce vreau sa spun: am proiect, am autorizatie, dar daca si unde semneaza "constructorul", treaba fiind in "regie proprie"?
Adica cum e cu aceasta "regie proprie"? Pentru ca daca "oficialii" ma intreaba: "cu ce firma construiti?" eu le raspund "regie proprie", dar eu trebuie sa stiu ce inseamna asta exact. (Chiar cred ca ar fi de generalizat explicatiile privind "regia proprie" in cazul diverselor tipuri de constructii). Multumesc.

Stai ca nu intzelerg,tu nu ai pod deloc?Si sa-tzi spun de ce...!Eu vreau sa repar acoperisul mai precis tot podul, am fost la Primarie si mi-a spus ca nu-mi treb.auroriz.daca nu-i scchimb forma si structura!Eu in prostia mea,ii spun ca am tabla si vreau sa pun Onduline si totusi a insistat,numai ca nu mi-a spus ca-s batuta-n cap!Deci, sa fac asa fara acte ca doar nu stiu cei de la Primarie ce-a fost inainte!Pana la urma pun tzigla metalica si n-au ce face! Oricum daca au venit,sigur ai vecini de bine cum am si eu,intreaba-l pe nea cine a facut reclamatzia ca-tzi spune mie mi-au spus!Macar sti de cine sa te feresti!!!Cu regia proprie nu stiu poate itzi raspund meseriasii!Bafta!
gugutata
daca faci in regie proprie...esti intr'u totul raspunzator...poti tu sa ai Bogart ca si constructor....daca nu's contracte intre tine si firma...tu raspunzi...e casa ta...e ternu' tau...

pina una alta...de la un pod ai incalcat nustiu cite legi smile.gif...din care citeva penale smile.gif)...mai lucrezi si cu oamenii la negru...fiscu' e mai rau decit securitatea smile.gif)...de protectia muncii numai zic...cade naiba vre'un mester de pe acoperis...vai de fundu' tau death.gif ....si una peste alta nici autorizatiei nu ai...cu vecinii vad ca te intelegi bine worthy.gif , prea multe sfaturi nu pot sa'ti dau...dar cel de sus cred ca te iubeste peacefingers.gif photo.gif
Ana_Karr
Hello !
Am vazut, ca sunt intrebari si nelamuriri pe forum legate de sistemul betonului turnat in cofraje de polistiren. Parintii mei isi fac casa in sistemul acesta, cu o echipa particulara - foarte buna (care a mai facut cateva case de genul asta).
Ne bazam foarte mult pe aceasta echipa, pt ca ne-au placut foarte mult casele realizate de ei pana acum (in Tunari, Pipera) .
O sa pun poze cu mersul lucrarilor, si daca expertii consacrati ai threadului, au obiectii, le asteptam cu mare interes, pt ca noi suntem habarnisti in constructii. Orice problema vrem sa o discutam cu seful echipei pt a gasi cea mai buna solutie. Ce mai stim noi legat de constructii, stim de pe acest thread (zen, punktarkitecht - carora le multumim si noi) .
Dar se pare ca pana acum nimeni de aici nu si-a facut casa in sistemul betonului turnat in cofraje de polistiren, asa ca poate spargem noi gheata un pic .

Deocamdata s-a turnat "talpa" (parca asa se cheama) din beton, B100 de 60 cm grosime. Fundatia va fi la 1.30 m. Urmeaza sa se turneze zilele astea restul fundatiei.
Casa va merge foarte repede, si credem ca intr-o luna va fi gata, la rosu .
gugutata
1.30 m fundatia + 60 cm soclul (elevatia) = 1.90 m...
ma gindesc ca e destul de mult...si pe undeva era fezabil un subsol tehnic...daca ai mai fi adaugat 20 cm la elevatie...asta ar fi insemnat 2.10....si daca am fi luat din asta grosimea unei placi (13 cm) + sapa de egalizare (5 cm)...ar fi rezultat o planseu de 18 cm....

2.10-18 cm = aprox 1.90 liber sau cum se mai spune...."lumina"...suficient pt. un subsol tehnic...ma rog...parerea mea...dar cred ca din motive geotehnice s'a fundat atit...1.30 m e destul de mult...

personal...astept cu nerbadare sistemul de beton turnat in cofraje pierdute din polistiren...sincer...e ceva nou...si poate ne mai deschidem mintile smile.gif...sa nu uiti smile.gif...succes

ciuc
QUOTE(Dana_H @ Jul 26 2006, 08:57) *
@ ciuc: cred (dar nu-s 100% sigura) ca in cazul asta revine dirigintelui de santier smile.gif

detalii aici

Multumesc.

QUOTE(kikina @ Jul 26 2006, 14:40) *
Stai ca nu intzelerg,tu nu ai pod deloc?Si sa-tzi spun de ce...!

Nu era pod, ci era si este placa beton armata, peste care era zgura si carton..care s-a degradat si are scurgere de apa la ploi/dezghet => necesar reparatie/pod. Multumesc de idei.

QUOTE(punktarkitecht @ Jul 26 2006, 14:47) *
daca faci in regie proprie...esti intr'u totul raspunzator...poti tu sa ai Bogart ca si constructor....daca nu's contracte intre tine si firma...tu raspunzi...e casa ta...e ternu' tau...

pina una alta...de la un pod ai incalcat nustiu cite legi ...din care citeva penale ...mai lucrezi si cu oamenii la negru...fiscu' e mai rau decit securitatea ...de protectia muncii numai zic...cade naiba vre'un mester de pe acoperis...vai de fundu' tau death.gif ....si una peste alta nici autorizatiei nu ai...cu vecinii vad ca te intelegi bine : , prea multe sfaturi nu pot sa'ti dau...dar cel de sus cred ca te iubeste

deci cine face regie proprie este el raspunzator, asta voiam sa stiu..si mai multe detalii ca problema e una comuna, nu?. V-as mai intreba cum faci in regie proprie fara sa incalci toate "nustiu cate legile" alea huh.gif . Sau regie proprie = in afara legii? E un subiect bun de lamurit, nu, sau numai eu sunt afon rau?

Pe de alta parte, in perioada asta, daca vrei sa cauti un meserias sa-ti faca o mica lucrare acasa oarecare, nu-i gasesti, ca toti sunt ocupati, si probabil niciunul nu lucreaza la negru w00t.gif
Ana_Karr
Multumim punktarkitecht pt urari . Studiul geo, intradevar, ne-a indicat sa facem fundatia la 1.30m . Cica ar fi teren argilos, desi bietii baieti, au sapat ca in stanca .
Subsol, nu a vrut mama desi toti vecinii au sarit sa facem pivnita . Casa e socotita pana la ultimul eurocent, si subsolul de care vorbesti, ar mai fi insemnat 5000 euro, pt izolatii, materiale, etc.

In rest, si noi asteptam etapele urmatoare cu nerabdare. Iar ele vor veni foarte repede, si la fel se vor duce si banii ...
Oricum pana acum e bine, nu ne plangem, totul a mers incredibil de repede, si aici includem si autorizatiile date de primarie si alte societati, proiectele date de firma de arhitectura, etc. A fost multa alergatura (mama), dar s-a urnit lucrarea. Iar echipa e "brici".
nicolaur

Aseara am vazut la TV cum isi construiau unii in Anglia casa din beton turnat in cofraje de polistiren. Cica ideea ar fi de prin 1979, e foarte buna dar lumea constructorilor e mai reticenta si in Anglia nu ar fi mai mult de 200 de case construite asa. Materialele spuneau ca ies mai scumpe decat caramida dar se castiga la manopera. Finalul ar fi tot pe acolo dar mai rapid
Ana_Karr
QUOTE(nicolaur @ Jul 27 2006, 17:41) *
Aseara am vazut la TV cum isi construiau unii in Anglia casa din beton turnat in cofraje de polistiren. Cica ideea ar fi de prin 1979, e foarte buna dar lumea constructorilor e mai reticenta si in Anglia nu ar fi mai mult de 200 de case construite asa. Materialele spuneau ca ies mai scumpe decat caramida dar se castiga la manopera. Finalul ar fi tot pe acolo dar mai rapid

Noi am facut calcule, cat ne-ar costa o casa la rosu facuta in sistem clasic si cat una in sistemul betonului turnat in cofraje.
- manopera +/- e la fel in ambele sisteme .
- fundatia e la fel
- poate caramida e mai ieftina decat betonul . Poate !
- dar cofrajele, pe care mai nou, si le lipesc toti de casele clasice, ies mai scump pt ca li se adauga tot felul de materiale pt a fi lipite de pereti . Acele cofraje trebuie lipte cu adezivi speciali de ziduri. E o adevarata tehnologie si o caruta de bani. Am vazut la case noi, clasice cofraje lipte pe peretii exteriori (dar nu si pe cei interiori).
- in cazul betonului turnat in cofraje, nu mai ai nevoie de adezivi si alte materiale . Plus ca nu stai cu frica, ca in cativa ani se pot dezlipi acele cofraje de pe ziduri.
- avand in vedere, ca intr-o luna casa e gata la rosu, cu putin efort o poti finisa in alte doua luni . Faptul ca nu intinzi constructia casei pe 2 veri, consider ca este inca o economie, daca stai in chirie pe undeva pana e gata casa, sau daca platesti inca o iarna intretinerea la bloc.
- o casa in sistemul betonului turnat in cofraje (P+1) costa intre 35.000 - 40.000 euro (in functie de suprafata), la rosu (cu manopera inclusa) . Cat costa una in sistem clasic ? Sub 30.000 euro ? Nu cred !
dorust
Va salut din nou.
Sunt in faza de depunere documentatie pentru certificat de urbanism si apoi PAC dar am gata arhitectura si planul de fundatii pentru o casa P+M (!! structura pe CADRE !!) la tara, langa Ploiesti

1. Mai mult sau mai putin ca urmare a sfaturilor de aici sau din alte parti, in arhitectura m-am retras cu stalpii spre interior (zidaria va fi porotherm 38) lasand un spatiu de 10cm pentru Porotherm de 10 pentru izolarea stalpilor/ grinzilor (puntile termice)- ca aici http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...st&p=826503 (copyright Zen- multumiri din nou Zen).
Inginerul de rezistenta s-a luat dupa ideea mea si a iesit o chestie cam ciudata dupa ochiul meu de neprofesionist - atentie la pozele de mai jos- adica m-am trezit cu zidaria de 40 aproape jumatate in consola, asezata pe o placa armata, sprjinita la randul ei pe grinda/ centura de 30 cm.

2. Terenul natural este la cota -0.75 fundatiile ajungand la cote de -0.95...-1.0 (talpa centurii sau grinzii, cum naiba i-o fi zicand) sub zidarie, respectiv la -1.75 la cuzinetii din dreptul stalpilor asa cum se vede in aceleasi poze. Intrebare: nu e prea sus talpa centurii aleia ?? ca nu raman decat 20cm in pamant, sub terenul natural de acum !

Eu de felul meu tind sa am incredere in oameni da' parca o a doua opinie nu mi-ar strica. Ce ziceti ? E ceva putred la mijloc in desenele de mai jos sau e cazul sa ma linistesc ?

3. Si inca o intrebare (Zen, tot la poza ta fac referire) http://forum.softpedia.com/index.php?act=A...st&id=47361
Pentru structurile pe cadre (nu pentru samburi) cum e mai bine: sa se toarne intre caramizile Porotherm ca in poza sau e mai bine sa se cofreze complet de jur imprejur si sa se toarne separat stalpii (o fi o intrebare puerila dar m-ar ajuta raspunsul vostru ca sa nu o mai pun altadata)
gugutata
nu's inginer....dar n'am vazut in viata mea asa detalii la o casa....ma rog...structura e pe cadre...e ok...sistemul de fundare e ok...totul e ok in proiectul tau....dar....pt. o casa P+M....este exagerat...genu asta de detalii....le vad la hale indutriale....bloculete....si stilpii sunt cam grosuti....40 de cm....cam multicel....sincer....e doar P+M....slava domnului....e o casa mica...Stilpi de 40X40 folosesc la cladiri S+P+2+M....si nici deschiderule nu's asa mari....ce sa mai zic....ai o casa sanatoasa tun smile.gif...sa'ti traiasca...nu ma intelege gresit...nu e nimic rau in a supradimensiona anumite elemente structurale....dar pina la urma e o risipa de banuti....iar rolul inginerului e sa dimensioneze structura la costuri minimale....ar fi trebuit sa'ti spuna asta.....

ca sa nu mai vb de aspectul estetic la interior....acele grinzi care se vad la intersectia peretelui cu planseul...stilpii care cu siguranta ies din planul peretelui....or sa fie niste colturi tare incomode....exact ca la blocurile de locuinte pe cadre....ma repet....ai o casa supradimensionata structural....e un lucru bun intr'un final notangel.gif ....dar si o risipa..
!!! vezi fisierul atasat....e vb de et 1 la un hotel S+P+2E+M...cu deschideri mult mai mari decit in cazul tau....cladirea e lunga....si stilpii pe contur sunt de 40X40 respectiv ce'i interiori de 40X50....si cladirea asta e in santier....si crede'ma....e ok din toate punctele de vedere....
dorust
QUOTE(punktarkitecht @ Jul 28 2006, 09:05) *
nu's inginer....dar n'am vazut in viata mea asa detalii la o casa....

Merci frumos Punkt.
Ce zici de intrebarea de la punctul 3 ?

Cat despre restul, banuiesc ca toata lumea e de acord cu Punkt, nu ? Mi-am tras buncar... :-(...
Eh... macar locatia e frumoasa (va pun si o poza cu amplasamentul)

Alte observatii ? Anyone ... ?
blanc
Salutare,
Am vrut sa cumpar polistiren expandat pt fatada de la Austrotherm. Stiu ca trebuie sa aiba densitatea de 15 kg/m3 dar pe ambalaj nu era trecut asa ca am renuntat sa cumpar. Imi poate spune cineva cum aflu daca expandatul e pt fatada ca sa nu i-au plasa ? Multumesc mult. worthy.gif
Ana_Karr
Azi, s-a turnat restul fundatiei .
Maine se va face decofrarea fundatiei .
Dana_H
Sper ca maine se va face decofrarea fundatiei care a fost turnata mai demult... huh.gif
kikina
QUOTE(Ana_Karr @ Jul 27 2006, 21:25) *
- o casa in sistemul betonului turnat in cofraje (P+1) costa intre 35.000 - 40.000 euro (in functie de suprafata), la rosu (cu manopera inclusa) . Cat costa una in sistem clasic ? Sub 30.000 euro ? Nu cred !

Ana spune-mi ce suprafatza construitzi sa-mi fac idee cat iese MP la rosu?Multzumesc!
Ana_Karr
QUOTE(kikina @ Jul 28 2006, 19:43) *
Ana spune-mi ce suprafatza construitzi sa-mi fac idee cat iese MP la rosu?Multzumesc!

180 mp construiti (90 mp - Parter, 90 mp - Etaj)
kikina
QUOTE(Ana_Karr @ Jul 28 2006, 19:59) *
180 mp construiti (90 mp - Parter, 90 mp - Etaj)

Deci 180MP=40000Eur
Sper ca intra si materialele ca altfel e faliment!?
as xxl
QUOTE(Ana_Karr @ Jul 28 2006, 12:22) *
Azi, s-a turnat restul fundatiei .
Maine se va face decofrarea fundatiei .

mi se pare doar mie sau baietii sunt cam ... incepatori?
Dana_H
Ca sa fim mai exacti, cei de la Amvic* spun asa: cofrajele termoizolante modulare costa 26-29 EUR/mp. Plus betonul care se toarna intre ele, plus armatura... confusedsmiley.png Esti sigura ca iese socoteala chiar asa ?

* Bursa Constructiilor, iunie 2006

Ana, o intrebare: ai spus ca echipa a mai construit case cu astfel de metodologie, deci au trecut peste iarna. Iti pot spune cum s-a comportat dpdv termic ? Multumim smile.gif
Ana_Karr
QUOTE(as xxl @ Jul 28 2006, 21:12) *
mi se pare doar mie sau baietii sunt cam ... incepatori?

De ce ar trebui sa stea fundatia in cofraje mai mult timp ? O saptamana, stiu ca sta la casele clasice ! Dar care ar fi motivul ? Azi la soare au fost 40 grade !
Baietii nu sunt incepatori, dar ce te face sa crezi asta ?
Nici nu am fost explicita cu decofrarea. Se va face doar pe interior (daca conteaza) . Apoi se incepe munca iar, luni . Nu stiu exact ce vor face atunci. Vom vedea.

QUOTE(Dana_H @ Jul 28 2006, 21:34) *
Ca sa fim mai exacti, cei de la Amvic* spun asa: cofrajele termoizolante modulare costa 26-29 EUR/mp. Plus betonul care se toarna intre ele, plus armatura... confusedsmiley.png Esti sigura ca iese socoteala chiar asa ?
* Bursa Constructiilor, iunie 2006

Ana, o intrebare: ai spus ca echipa a mai construit case cu astfel de metodologie, deci au trecut peste iarna. Iti pot spune cum s-a comportat dpdv termic ? Multumim smile.gif

Echipa a cumparat cofrajele chiar de la Amvic ( nu vroiam sa fac reclama, de asta nu am pomenit de firma asta) .
Noi avem contract cu echipa, si nu ne intereseaza de unde iau materialele si la ce preturi . In contract avem specificate preturile pe etape si termenul de predare (60 de zile, dar ei estimeaza ca va fi gata in 40 de zile) .
Casele construite de ei sunt in Tunari . Una au terminat-o anul trecut, altele din primavara,pana luna trecuta.
Doar una a trecut iarna, dar pt ca propietarul nu a avut bani de finisaje, nu a fost inchisa cu termopane, iarna trecuta. De-abia acum a terminat-o si casa este un vis.
Proprietarul spunea, ca iarna lasa la gerurile cumplite de -20 grade, sticle cu apa in casa sa vada daca ingheta apa. Nu ingheta apa, iar peretii erau calzi. Singura greseala a fost ca nu a acoperit polistirenul exterior cu ceva, si a stat in bataia viscolului. Nu s-a intamplat nimic, dar era mai bine, daca finisa casa la exterior macar, imediat dupa ce a fost gata la rosu.
Casa l-a costat la cheie (cu materiale pt finisaje din Valea Cascadelor - adica nu s-a "aruncat" la super lux, si a facut ceva decent si frumos) 65.000 euro . 35-40.000 la rosu si restul finisaje. Casa de 180 mp.

QUOTE(kikina @ Jul 28 2006, 21:10) *
Deci 180MP=40000Eur
Sper ca intra si materialele ca altfel e faliment!?

Materiale si manopera pt casa la rosu .
Dana_H
Multumim pentru informatii. smile.gif

Din cate stiam eu (sa ma corecteze cineva daca gresesc), betonul se lasa in cofraj cam 3 saptamani, nu una. Si nici caldura excesiva nu-i prieste, trebuie fie udat, fie folositi intarzietori de uscare (ma rog, nu asta e termenul exact), altfel crapa... huh.gif
Ana_Karr
O sa intrebam de ce nu lasa fundatia mai mult. Desi pana monteaza, imbina, leaga intre ele cofrajele, va trece destul timp, pt ca e munca foarte migaloasa. Nu e grea, poate pare usoara, dar e multa migala, si trebuie multa atentie ca sa nu fie probleme apoi la turnare . Conteaza si experienta, pt ca sunt chestii de care "te lovesti "doar facand (ni le-a povestit seful echipei in mare) . Montatul cofrajelor dureaza din cate am inteles eu, una-doua saptamani, deci va fi destul timp pt fundatie, sa se usuce.
Sau poate ma insel , dar vom vedea !
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.