Phoenix
27th June 2006, 12:05
Am inteles ca in momentul in care ridici o constructie legea te obliga sa lasi 3 metri in laterale si 5 metri fata/spate. Intrebarea mea este, daca vecinul din lateral, spate iti da acord scris poti micsora aceasta limita ?
gugutata
27th June 2006, 12:30
QUOTE(Phoenix @ Jun 27 2006, 13:05)

Am inteles ca in momentul in care ridici o constructie legea te obliga sa lasi 3 metri in laterale si 5 metri fata/spate. Intrebarea mea este, daca vecinul din lateral, spate iti da acord scris poti micsora aceasta limita ?
legea difera in functie de zona...nu prea are importanta daca vecinul i'ti da acordul sau nu....important este regulamentul urbanistic de la primarie....ca sa afli ce retrageri poti sa ai....fa o cerere pt. certificat de urbanism....te poti lipi cu casa chiar de hotar, daca regulamentul specifica asta....si atunci nu ai nevoie de acordul vecinului....sunt zeci de situatii....daca ai o schita cu terenul si vecinii...poate i'mi pot formula o parere mai clara
Phoenix
27th June 2006, 13:30
Schita este facuta de mine, sunt sigur ca te-ai referit la planurile oficiale, momentan nu am, sunt in lucru.
Locatia este in Silistea Snagov (pe langa Ciolpani)
Multumesc.
gugutata
27th June 2006, 13:41
QUOTE(Phoenix @ Jun 27 2006, 14:30)

Schita este facuta de mine, sunt sigur ca te-ai referit la planurile oficiale, momentan nu am, sunt in lucru.
Locatia este in Silistea Snagov (pe langa Ciolpani)
Multumesc.
deci...terenul e undeva in cimp....daca exista o parcelare....atunci cu siguranta aceasta parcelare sa facut dupa un PUZ (plan urbanistic zonal)...undeva prin actele ternului trebuie sa ai o copie dupa PUZ....in PUZ se specifica un regulament....
terenul e super ok ca si dimensiuni....poti sa te retragi 2 m fata de'o limita de proprietate (codu' civil) si cred ca de la limita cealalta minim 3....in fata casei se lasa cam 6 m....sa ai loc pt. auto....iar in spate tot minim 3.
Valorile care ti le dau sunt orientative....nu stiu in ce masura sunt corecte sau ce reguli sunt prevazute in PUZ...oricum....din cite vad....ai loc suficient pt. casa...la cit teren este...nu cred ca'i nevoie sa te lipesti la hotar cu vecinu din spate...verifica daca ai PUZ....ca de altfel nu se putea face parcelarea...si fostul proprietar nu putea vinde....
Phoenix
27th June 2006, 13:53
Momentan sunt proprietar doar cu numele, se chinuie bietul proprietar sa-si scoata actele de la primarie de 6 luni, schita am facut-o dupa ce ia masurat persoana care ia facut cadastrul (adica care trebuie sa il faca). 
As fi vrut sa ma duc cu casa cat mai in sus spre cea de-a 4 parcela. Sudul este undeva spre stanga, iar in acest caz partea din spate nu va creste nici iarba. (ma gandeam sa nu fie inutil spatiul lasat)
Multumesc pentru raspuns.
Cand o sa ma apuc poate ne intalnim daca este posibil. Inteleg ca esti arhitect.
gugutata
27th June 2006, 13:57
QUOTE(Phoenix @ Jun 27 2006, 14:53)

Momentan sunt proprietar doar cu numele, se chinuie bietul proprietar sa-si scoata actele de la primarie de 6 luni, schita am facut-o dupa ce ia masurat persoana care ia facut cadastrul (adica care trebuie sa il faca).

As fi vrut sa ma duc cu casa cat mai in sus spre cea de-a 4 parcela. Sudul este undeva spre stanga, iar in acest caz partea din spate nu va creste nici iarba. (ma gandeam sa nu fie inutil spatiul lasat)
Multumesc pentru raspuns.
Cand o sa ma apuc poate ne intalnim daca este posibil. Inteleg ca esti arhitect.
pt. alte detalii....doar in private
...c'a sa fim schingiuiti de moderatori
Phoenix
27th June 2006, 14:41
Momentan nu te pot contacta, nu stiu exact cand o sa ma apuc. Ma pregatesc moral si spiritual
Digital
27th June 2006, 17:46
QUOTE(punktarkitecht @ Jun 25 2006, 18:11)

recomand sa izolezi termic cu polistiren EXTRUDAT elevatia (soclu') din beton armat. Acea centura armata care sta pe fundatie si din care se "nasc" stilpisorii (simburii). Aici este chiar necesar si corect. Nu sunt pierderi f. mari prin soclu', dar daca simti nevoia sa faci treaba ca la carte, atunci este bine sa izolezi soclul. Cred ca in sectiunile din proiect ai aceste mentiuni. Discuta cu arhitectul tau asta.
Punkt ok, voi izola elevatia cu polistiren EXTRUDAT.
Cam ce grosime imi recomanzi?
cata_buty
27th June 2006, 21:22
Stie careva care este diferenta intre MULTIBAT si TENCO?
Puteti sa imi recomandati ce sa folosesc?
Kidu
27th June 2006, 22:02
Cine a folosit in ultimele luni o echipa de mesteri sau o firma de constructii cu preturi rezon, va rog sa imi trimiteti PM cu un nume si un telefon de contact...am ceva de construit 
Multumesc
ady333
28th June 2006, 09:25
Am cumparat structura de rezistenta pentru o casa D+P+1E cu stalpi de 40/40 si plansee turnate. Peretii demisolului (25cm) sunt ingropati 1.4m si au doar acea membrana cu dopuri.
1-Ce imi recomandati pentru hidro si termoizolatie. La demisol va fi doar garaj si pivnita. Acum sunt picaturi de apa in unele zone la partea de jos.
2-Cum se finiseaza partea superioara a membranei cu dopuri ? Se petrece co polistiren ?
3-Peretii vor fi din POROTHERM 30S la fata cu stalpii si cu planseele. Pentru termosistem am o oferta BAUMIT : - adeziv lipire Duo Contact
- polistiren expandat de fatada de 8
- dibluri la colturi
- adeziv pentru spacluire
- plasa fibra de sticla
- grund universal
- tencuiala silicon
la 15.352,11 RON pentru 300 mp. Ce parere aveti ?
4-Pe zona soclului de 0.8m placat cu piatra se face termoizolatie completa si eventual cu polistiren extrudat ?
5-Pe calcan sa plachez cu piatra sau sa folosesc polistiren extrudat ?
6-Ce termoizolatie sa folosesc la partea superioara ? La acoperis (tigla), peste placa sau intre placa si tavan fals ? Podul ramane nefolosit. In proiect este vata minerala de 12 si strat protectie (?) peste placa.
Va multumesc pentru orice sfat util.
mikiduta
28th June 2006, 10:38
Deoarece ma gandesc si eu sa construiesc o casa in Cluj Napoca, probabil anul viitor, incep sa adun cat mai multe informatii pentru a fi cat mai bine pregatit, cel putin teoretic. Am cateva intrebari:
1. Daca vreau sa obtin in jur de 110-120 mp util, cum as iesi mai ieftin cu constructia, parter sau etaj? Fara beci, fara garaj la parter, garajul eventual intr-un lateral al casei.
2. Am tot vazut pe la tv diferite chestii, si anume Amvic, VERBLOK, ce stiti despre ele? Am vazut o lucrare inceputa cu Amvic la Cluj, si mi se parea ok, adica era curat, dar nu asta conteaza, vreau sa stiu daca e mai bun ca si Porothermul.
Stie cineva vreo firma serioasa de constructii din Cluj? Sau in apropiere, fie chiar si echipa de muncitori, nu caut mega consortiu de constructii.
mihaicozac
28th June 2006, 20:28
Si eu caut meseriasi buni in Cluj... de vreo 2 ani.... insa sunt greu de gasit si de obicei e valabila vorba populara "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul plin", te plimba prin visini si pentru ca sunt tocmiti pe cite 3-4 luni inainte ii cam doare in cot de pretentiile tale, sunt in stare sa te lase balta chiar in momentul in care betonul curge din cifa in cofraj.
La peste 100mp utili cel mai economic e pe 2 nivele, bineinteles, si forma cit mai patrata a structurii.
Apropo, und este casa facuta pe sistem Amvic in Cluj, ca eu nu am vazut decit unele din Argisol (nu ca ar fi mare deosebire intre sisteme), tipul care lucra la una mi-a spus ca o casa care o predase cu aproape un an in urma a consumat in 6 luni de la ocupare incepind din ianuarie 900mc de gaz cu totul, incalzire si apa calda, deci cca 1,5 mil lei in medie, asta la o suprafata de cca. 130mp si fara sa faca economie...suna aproape SF dar probabil ca e adevarat, peretii au k=0,22 la sistemul Argisol
mikiduta
28th June 2006, 21:34
sper sa nu ma insel, dar eu asa retin ca era Amvic, dar daca stau mai bine si ma gandesc s-ar putea sa fie si Argisol. Ce stiu sigur ca s-a lucrat curat, toti peretii exteriori erau albi, din polistirea, muncitorii ziceu ca e ca un lego sistem munca, usoara. Oricum daca gresesc...asta e, poate mergi tu pana acolo si te informezi mai bine. Casa e de fapt un hotel mic, inspre Gruia, din spate de la fosta Astoria, e pe dreapta cum o iei in sus pe strada ce urca spre Gruia.
eventual da-mi un Pm
mersi
tanu
29th June 2006, 10:08
Ce parere aveti despre tigla metalica care nu este Lindab?M-ar interesa ceva mai ieftin dar sa fie si bun.
Si totusi, de unde se poate cumpara Lindab pe traseul Bucuresti-Ghimpati?
mihaicozac
30th June 2006, 20:36
Nu pot acuma sa vad ce au facut aia ca sunt in Germania....inca 2 saptamini, caut niste instalatii ieftine de panouri solare.
Daca peretii erau albi probabil este vorba de Amvic sau Isoteq, ca Argisol are culoarea ca boltarii, un fel de gri semimetalizat, greu iti dai seama ca este vorba de polistiren daca te uiti de afara. Sistemul are se pare f. multe avantaje, pretul, viteza de executie si izolatia termica, insa trebuie neaparat corelat cu o instalatie de ventilare activa altfel izolarea excesiva pastreaza vaporii in interior si trebuie sa deschizi geamul mai des, pierzind astfel caldura (iarna) si cum se spune "ce castigi la pod dai la vama".
Vroiam sa sesizez laudabila intentie a guvernului de a trece prin Parlament un proiect de lege care sa sustina dezvoltarea sistemelor de energie alternativa prin compensarea de la stat intre 30-50% din costurile de achizitie si instalare. Asa ca aviz amatorilor care construiesc sau intentioneaza sa o faca sa ia in considerare o astfel de abordare ca nu o le para rau... Daca scapi de 50% di pret se amortizeaza cheltuielele in mai putin de 5 ani pt. apa calda menajera
costi72
30th June 2006, 22:00
Vad in multe case facute acum ca inainte de turnarea placii de la parter pun pamant, pietris si apoi poliester extrudat de 5 cm, foliesi plasa de buzau, dupa care se toarna placa. Constructorul meu imi spune ca dau banii degeaba pe poliesterul extrudat sub placa, ca cel mai bine este peste placa, sub sapa? Voi ce parere aveti? Care sunt argumentele tehnice?
Digital
1st July 2006, 14:15
QUOTE(mihaicozac @ Jun 30 2006, 21:36)

Vroiam sa sesizez laudabila intentie a guvernului de a trece prin Parlament un proiect de lege care sa sustina dezvoltarea sistemelor de energie alternativa prin compensarea de la stat intre 30-50% din costurile de achizitie si instalare. Asa ca aviz amatorilor care construiesc sau intentioneaza sa o faca sa ia in considerare o astfel de abordare ca nu o le para rau... Daca scapi de 50% di pret se amortizeaza cheltuielele in mai putin de 5 ani pt. apa calda menajera
Mihai, adica a trecut-o, sau urmeaza?
Daca nu ma insel ai mai postat parca ceva in legatura cu energia geo. Eu ma gandesc sa investesc intr-o pompa de caldura apa/apa si precis si in panouri solare. Construiesc acum, nu-i pe moment banut pt. asta, dar las loc... Pe garaj va fi o terasa, si deasupra, pe niste barne de lemn ma gandesc sa pun panouri solare. Vor fi bine insolate.
Daca stii ceva referitor la legislatie, zi-ne! Cui ne adresam, ce documentatie?
mihaicozac
1st July 2006, 15:34
Referitor la lege, e doar o initiativa guvernamentala care urmeaza sa fie trecuta prin Parlament, deci la modul cum se misca aia pe acolo intra in vigoare cel mai probabil abia la anul, si asta daca se vor gasi fondurile necesare. Norocul nosru se numeste Uniunea Europeana care le da suturi in dos la guvernanti sa creasca ponderea utilizarii energiei alternative, de aceea a si venit ideea de a recompensa pe cei care isi monteaza astfel de instalatii.
Pompa de caldura apa-apa e buna numai daca ai pinza freatica la mica adincime sau trece un parau pe langa casa, un sistem mediu de cca. 10kw termici are nevoie de 2-3 mc apa pe ora.Te sfatuiesc ca in primul rind sa izolezi foarte bine termic casa, abia apoi sa iei in calcul sisteme de energie alternativa, iar pompa apa-apa e una din ultimele solutii de luat in considerare.
Apropo de pompe apa-apa, ca sa vedeti cit de departe merg unii cu tehnica, s-a patentat un sistem care combina panourile solare cu pompa de aldura apa-apa, astfel incit se poate incalzi casa pe perioada iernii cu apa dintr-o piscina de cca. 25mc prin asa-zisa 'schimbare de faza', concret la trecerea apei din lichid in solid se cedeaza caldura latenta, astfel ca dintr-un mc cub de apa transformat in gheata se obtin cca. 85kwh termici, suficient pt. 2-3 zile de consum energetic normal. Ulterior gheata din rezervor este topita atit de caldura latenta a pamintului, cit si de panouri solare care incalzesc lichidul de lucru abia la 8-10 grade, cit este nevoie sa topeasca gheata, ceea ce le face sa functioneze deosebit de eficient, pentru ca din cauza diferentei mici de temperatura panou-ambient pierderile termice sunt mai mici decit vara! Bineinteles ca pe timp de vara panourile se folosesc normal, incalzind apa la 50-60 grade. De aceea cred ca merita luata in considerare pregatirea instalatiilor sanitare pentru o extindere ulterioara cu sisteme alternative. Linkul cu pagina respectiva este "http://www.heizen-mit-der-sonne.de".
cdan
1st July 2006, 20:50
...pana una-alta ma intereseaza si pe mine CONCRET o instalatie solara de facut ACM dar rezonabila. citeam undeva ca icemenerg ar fi facut asa ceva la cca 600 EURO insa nu am primit nici un rasp de la ei desi le-am scris.
4 persoane, casa pe pamant, acum o ridic. Ma poti ajuta?
QUOTE(cdan @ Jul 1 2006, 21:50)

...pana una-alta ma intereseaza si pe mine CONCRET o instalatie solara de facut ACM dar rezonabila. citeam undeva ca icemenerg ar fi facut asa ceva la cca 600 EURO insa nu am primit nici un rasp de la ei desi le-am scris.
4 persoane, casa pe pamant, acum o ridic. Ma poti ajuta?
Vezi daca link-ul asta te ajuta.
In alta ordine de idei, vreau sa cumpar o casa care are peretii facuti cu caramida porotherm si am masurat latimea ei si e de 25. Peste caramida am vazut ca e pus la exterior polisitren cu grosimea de aproximativ 5 sau 10 cm nu am masurat exact. Credeti ca e suficienta izolarea termica, sau ar trebui sa mai fie aplicat ceva si la interior ?
dani67
3rd July 2006, 10:18
Salut! Am inceput constructia unei case pe Valea Prahovei, am terminat fundatia si placa,iar acum trebuie sa cumpar caramida(blocuri ceramice).Mentionez ca zona seismica este 8 iar constructia este P+1 cu o amprenta pe sol de 80 mp.Inginerul structurist m-a informat ca nu pot folosi pentru zidarie Porotherm deoarece nu are indicele C75 (ce inseamna nu stiu, poate imi explicati si mie) si nu este in normativele "......",iar cind vin cei de la inspectoratul de stat in constructii opresc lucrarea. Ce ma sfatuiti sa fac?
Dana_H
3rd July 2006, 10:21
Zona seismica 8? Nu cumva C?
Later edit: m-am lamurit...8, adica intensitatea maxima a cutremurului.
Totusi, mi se pare bizar...atata lume a construit pana acum cu Porotherm, e prima data cand aud de asa ceva.. 
Later (later) edit: eu zic sa-l mai intrebi odata pe dom' structurist, uite c-am gasit agrementul tehnic macar pentru Porotherm unguresc...ia uite
aici
(ultimele doua certificate)
StefanAlMare
3rd July 2006, 12:31
Ziua buna.
1. Ce parere aveti despre polistiren prins de perete (exterior) pe niste sipci de lemn (sau ma rog orice alt tip de suport; poate veniti cu idei!) care sa-mi lase un spatiu intre polistiren si perete. Am citit discutiile din acest forum (si va multumesc pt. ajutorul dat pana acum) si am inteles ca nu este recomandabil ca polistirenul sa fie lipit de perete (vezi Zen; respect! ). In acelasi timp mi-ar placea sa-mi transform/construiesc casa sa fie cat mai izolata. Acum am poroterm de 38 + tencuiala la exterior, la interior tencuiala normala.
2. Vreau sa construiesc inca un dormitor deasupra unui camere de zi (ma rog, a vrut sa fie garaj la inceput) si sa maresc mansarda (presupune daramarea celei existente). M-am hotarat sa fac toata chestia din sandwich de lemn. Ma rog, motivele au fost dezbatute in acest forum. Va rog sa-mi spuneti cum credeti ca ar trebui facuti pereti exteriori si interiori pt. ca izolatia termica si fonica sa fie OK. Clar ca intra in ecuatie si costurile.
3. In acelasi timp cum credeti ca ar trebui sa fie structurata "placa" dintre etaj si mansarda. In momentul asta mansarda actuala se sprijina pe grinzi pe care as vrea sa le pastrez.
4. Am cumparat casa deja ridicata si am aflat ca placa de la cota 0 nu a fost izolata cu nimic dedesubt
, Sapa nu a fost turnata. Ce-mi recomandati?
5. In zona Corbeanca apa potabila la ce adancime este? Merita sa sap sau mai bine o instalatie de filtrare? Acum casa are un put la vreo 15-17 m.
Hai ca am pus cam multe intrebari. Dar sa stiti ca mai am si altele
.
Va multumesc anticipat!
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.