Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

as xxl

QUOTE(cata_buty @ Jun 4 2006, 18:38) *
Salutare tuturor!
Am turnat elevatia si acu ma ocup de umplutura de pamant. Udat din abundenta si batut cu maiul mecanic. Urmeaza sa pun 15 cm de pietris si apoi beton B100. E ok dupa parerea voastra?
E nevoie (obligatoriu) sa folosesc plasa (de buzau) sau armatura?
Mentionez ca holul are dimensiunile 8 x 3, cea mai mare camera 6 x 5, iar restul in medie 4 x 4.

nu e novoie de armatura.
ravms
QUOTE(cata_buty @ Jun 4 2006, 20:38) *
Salutare tuturor!
Am turnat elevatia si acu ma ocup de umplutura de pamant. Udat din abundenta si batut cu maiul mecanic. Urmeaza sa pun 15 cm de pietris si apoi beton B100. E ok dupa parerea voastra?
E nevoie (obligatoriu) sa folosesc plasa (de buzau) sau armatura?
Mentionez ca holul are dimensiunile 8 x 3, cea mai mare camera 6 x 5, iar restul in medie 4 x 4.

1-in nici un caz sa nu pui numai pietris... se pune pietris fin amestecat cu nisip (asa numitul balast sau balastru)
2-e nevoie sa folosesti plasa de buzau sau armatura (teoretic poti sa pui si de 4 insa mai sanatos e de 6 sau 8)
3-ar fi bine sa pui B250 (banuiesc ca de asta ai pus si in elevatie), iar ca recomandare sub plasa de Buzau pune polistiren de 5

QUOTE(blanc @ Jun 5 2006, 08:51) *
Salutare, sper sa ma puteti ajuta cu urmatoarea problema. Am inceput lucrarile la un P+M si vreau sa stiu cat pot iesi in consola cu o placa pentru un balcon a carui utilitate doar acum am vazut-o ?
Ce trebuie sa fac si ce normativ reglementeaza asta ? E suficient sa dea arhitectul o dispozitie de santier sau o sa am probleme la receptie cu cei de la primarie, ca nu am respectat plansa stampilata spre neschimbare ?
Multumesc mult

80 cm, max 1m
cu restul te-a lamurit punkt

cdan
V-am urmat sfaturile si am fost atent la tasarea pamantului cu nisip, apoi pietris apoi folie apoi extrudat.
Apoi o plasa ca sa tina placa.
Uite ce a iesit anexat.
Dupa ce am facut-o si pe asta urmeaza parterul. Acici la ce sa casc ochii?
P.S. E bine pana aici (din ce se vede)???
ravms
QUOTE(cdan @ Jun 6 2006, 13:05) *
V-am urmat sfaturile si am fost atent la tasarea pamantului cu nisip, apoi pietris apoi folie apoi extrudat.
Uite ce a iesit anexat.

ahaha.. cum reusesti sa construiesti asa repede ?
imi aduc aminte ca ai mai turnat o elevatie la 10 minute dupa un post naughty.gif
pare ok...ce nu inteleg e la prima poza.. ai 2 stilpi la 1,5 . 2m unul de altul .. asa e?
cdan
da, sint la 1.5 m ca asa e casa, aia din fata e terasa dar cum au pus sub ea extrudat ma gandesc sa o inchid sa o fac sera iarna si terasa vara...mai vad eu, acum altele sint prioritatile: parterul!
maddog
Salutare,
As vrea si eu citeva informatii despre case din lemn. Care ar fi avantajele si dezavantajele unei asemenea constructii. Este mai bine sa construiesti parterul din caramida si restul din lemn?
Intreb deoarece am gasit o firma din M.Ciuc care construieste case din lemn la pret de 120 - 180 Euro/mp,inclusiv usi,ferestre, scara, dar nu stiu care sunt costurile pentru racorduri apa, electricitate, gaz, canal si mai ales costurile pentru fundatia necesara unei case de lemn?
Am un apartament pe care as lua linistit 50 000 euro si m-ar tenta sa ma mut la casa, dar discutind cu prietenii despre case de lemn, majoritatea au spus ca ei n-ar locui intr-o casa de lemn (ca singura locuinta) le-ar fi frica, si m-au pus intru-citva pe ginduri.
Voi ce parere aveti despre o casa din lemn?
ravms
QUOTE(cdan @ Jun 6 2006, 13:40) *
da, sint la 1.5 m ca asa e casa, aia din fata e terasa dar cum au pus sub ea extrudat ma gandesc sa o inchid sa o fac sera iarna si terasa vara...mai vad eu, acum altele sint prioritatile: parterul!

pai vad ca torni placa.. ce sa-ti mai zic?
e tardiv sa te intreb daca ai lasat loc in elevatie pentru scurgeri (in cazul in care voiai sa le treci pe acolo)
vezi ca postase zen acum ceva vreme niste sfaturi pentru parter

cdan
AM LASAT!
ravms
QUOTE(cdan @ Jun 6 2006, 14:00) *
AM LASAT!

pai in afara de faptul ca trebuie sa pui niste bere la rece pentru oamenii e pe forum.. multa bafta laugh.gif
cdan

Am udat cu bere placa, cica sa nu crape...!!!
ciuc
Va salut.
Mai intai, tot respectul pentru sfaturile si bunavointa de care dati dovada. Dupa ce am citit tot topicul vreo saptamana smile.gif , imi dau seama ca pe multi i-ati ajutat sa inteleaga si sa se orienteze in acest domeniu al constructiilor.

Intrebarea mea este: de ce acte si aprobari am nevoie pentru a construi un pod? dar pentru o izolatie exterioara (cu polistiren ma gandeam)

Situatie: la oras, Braila, casa cu un etaj, dreptunghiulara, cu amprenta la sol de 80 m2. Casa are ca acoperis o placa orizontala, izolata cu carton, ca la blocuri. Nu este la strada, ci in spatele curtii. Pe 3 laturi, se invecineaza pe hotar cu 3 vecini. Cu toti cei 3 vecini, se invecineaza cu terenul lor, nu cu case, cu exceptia faptului ca sunt niste magazii lipite la 2 vecini de casa mea, din lemn, si, din cate am inteles, nu aveau voie sa se lipeasca de mine. Vreau sa construiesc pod de lemn, invelit cu tabla, il fac intr-o singura apa ca sa nu le dau vecinilor apa. Umbra la gradina nu le fac, pentru ca terenul vecinilor nu este gradina. Ma intereseaza ce acte si aprobari as avea nevoie, de la primarie sau altundeva, si daca e musai biggrin.gif de asemenea ce interactiuni voi avea cu vecinii, si ce probleme pot aparea. Ma gandeam ca spatele casei, spre nord, sa-l izolez exterior, deci voi ingrosa probabil cu vreo 7 cm peretele catre acel vecin, si vreau sa stiu la fel ce probleme "legale" si de "vecinatate" trebuie sa rezolv si cum.

Multumesc.
ravms
QUOTE(ciuc @ Jun 6 2006, 15:00) *
Va salut.
Mai intai, tot respectul pentru sfaturile si bunavointa de care dati dovada. Dupa ce am citit tot topicul vreo saptamana smile.gif , imi dau seama ca pe multi i-ati ajutat sa inteleaga si sa se orienteze in acest domeniu al constructiilor.

Intrebarea mea este: de ce acte si aprobari am nevoie pentru a construi un pod? dar pentru o izolatie exterioara (cu polistiren ma gandeam)

Situatie: la oras, Braila, casa cu un etaj, dreptunghiulara, cu amprenta la sol de 80 m2. Casa are ca acoperis o placa orizontala, izolata cu carton, ca la blocuri. Nu este la strada, ci in spatele curtii. Pe 3 laturi, se invecineaza pe hotar cu 3 vecini. Cu toti cei 3 vecini, se invecineaza cu terenul lor, nu cu case, cu exceptia faptului ca sunt niste magazii lipite la 2 vecini de casa mea, din lemn, si, din cate am inteles, nu aveau voie sa se lipeasca de mine. Vreau sa construiesc pod de lemn, invelit cu tabla, il fac intr-o singura apa ca sa nu le dau vecinilor apa. Umbra la gradina nu le fac, pentru ca terenul vecinilor nu este gradina. Ma intereseaza ce acte si aprobari as avea nevoie, de la primarie sau altundeva, si daca e musai biggrin.gif de asemenea ce interactiuni voi avea cu vecinii, si ce probleme pot aparea. Ma gandeam ca spatele casei, spre nord, sa-l izolez exterior, deci voi ingrosa probabil cu vreo 7 cm peretele catre acel vecin, si vreau sa stiu la fel ce probleme "legale" si de "vecinatate" trebuie sa rezolv si cum.

Multumesc.

.. se numeste "extindere si modernizare"
in momentul cind te duci si depui actele pentru certificatul de urbanism o sa-ti spuna de la primarie daca iti trebuie aordul vecinilor pentru pod. Teoretic vorbind, e musai. Practic, daca vecinii sint de treaba si nu se vede din strada ai putea sa-l construiesti pur si simplu. Nenorocirea e ca daca iti vine pe cap vreun flamind de la "disciplina in constructii" se ingroasa treaba.
angajatul
Am si eu o intrebare.Vreau sa torn o placa de 5mx9m , de grosime 10-12 cm , armata , pe care sa ridic ulterior o structura usoara care in final va arata ca un garaj.Acum intrebarile:

1.e suficient 10-12 cm grosime?
2.ce fel de beton trebuie folosit?
3.poate sa imi spuna cineva reteta pentru betonul respectiv? pentru ca vreau sa il fac in regie proprie cu betoniera si pana acum am auzit tot felul de retete....de la 1/3 ciment+1/3 pietris+1/3 nisip la 1/7 ciment+6/7 nisip
frust.gif

Multumesc
X-plane
QUOTE(angajatul @ Jun 6 2006, 23:26) *
Am si eu o intrebare.Vreau sa torn o placa de 5mx9m , de grosime 10-12 cm , armata , pe care sa ridic ulterior o structura usoara care in final va arata ca un garaj.Acum intrebarile:

3.poate sa imi spuna cineva reteta pentru betonul respectiv? pentru ca vreau sa il fac in regie proprie cu betoniera si pana acum am auzit tot felul de retete....de la 1/3 ciment+1/3 pietris+1/3 nisip la 1/7 ciment+6/7 nisip
frust.gif

Multumesc

http://www.lafarge.ro/csearch.php

Vezi acolo mai multe retete in functie de ce ai nevoie.
angajatul
QUOTE(X-plane @ Jun 6 2006, 23:46) *
http://www.lafarge.ro/csearch.php
Vezi acolo mai multe retete in functie de ce ai nevoie.

merci....acolo m-am uitat...doar ca nu exista o categorisire clara a betoanelor gen B100,B150 etc si echivalentul lor in reteta.....iar toate retetele de acolo si de la holcim sunt pe principiul "un sac de ciment de-al nostru" si n galeti de nush ce....din moment ce folosesc o betoniera in care nu incap zeci de galeti de n feluri de pietris ma interesa o reteta mai "tradusa" pentru ca la grosimea la care torn eu nu cred ca e nevoie de atatea sortimente de pietris.
zen
Uite ce a iesit anexat.

-atentie la golurile de usi
-atentie la cota zid bucatarie, unde o sa fie pultul de lucru, sa ai minim 65 cm de perete
-atentie MARE la cum o sa iti dea cota de inaltime a usilor, fiindca toata zidarimea romaneasca tinde sa dea cota de 210 de la placa, nu de la sapa
X-plane
Daca te uiti mai atent vei vedea ca este foarte clar si simplu.
Referitor la reteta: fii sigur ca este nevoie de toate acele agregate pentru a da un beton de calitate.

Pe de alta parete, necesarul de beton este de 5-6 mc. La aceasta cantitate mai bine-l comanzi la statie.
mdc
Salut,

Sunt tentat sa-mi construiesc si eu o casa insa sunt doar in perioada in care imi calculez costurile totale. Am citit o mare parte din posturile de aici (majoritatea m-au depasit evident) in incercarea de a determina la ce pret final poate ajunge o casa. Am gasit aici niste linkuri catre anumite firme (trilitica, top design, etc.) si am vazut ca ei vand la cheie o vila cu preturi intre 62 mii euro (145mp) si 73 mii (172mp) - www.proiectare.net

In cazul in care cheltuielile se reduc prin nefolosirea unei firme specializate (cumpararea proprie a materialelor, etc.) la ce pret final sa ma astept pentru o casa asemanatoare cu cea de 145mp de la firma de mai sus? Pot oare sa o termin cu 50-55 mii euro?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri. Numai bine si constructie solida si rapida smile.gif
angajatul
@x-plane - problema e ca geografia terenului nu imi permite sa cofrez tot....si deci nu pot sa il torn tot deodata sad.gif
fastcojo
Uite ce a iesit anexat.

Nu vad decit o singura problema: trebuia mai intai polistirenul si apoi folia, dupa care turnat betonul.
In rest pare a fi bine.
Placa de beton cit este de groasa?
fastcojo
QUOTE(angajatul @ Jun 6 2006, 23:26) *

frust.gif

Multumesc

De obicei retetele de beton sint la metru cub si le imparti la 4, 5 depinde de marimea betonierei folosita.
Intai de toate atentie la ordinea in care se pun componentele in betoniera: mai intai agregatul mare, apoi "margaritarul", nisipul, cimentul si la urma apa ( cu betoniera functionind deja!!)
Apoi atentie mare la cantitatea de apa raportata la cea de ciment: raportul apa/ciment sa fie undeva pe la 0.55, 0.6 ( adica 0.6 litri apa la 1 kg ciment), asta cu tot cu apa prezenta deja in nisip . Deci, daca nisipul este ud ( tocmai a plouat peste el), la 100 kg nisip sint 3-4 kg ( litri) de apa in el.
reteta de beton variaza foarte mult: pentru ceva nepretentios merge o varianta de genul 150 -200 kg ciment, apa 0.6 din ciment, nisip ( sort 0-3) undeva pe la 600 kg, pietris ( sort 3-7 ) cam 500 kg, restul pina pe la 2100 kg ( totul e calculat pt un metru cub) criblura ( sort 7-25 sau chiar mai mare).

recomand insistent folosirea unui aditiv de beton, pt obtinerea unei lucrabilitati mai mari, mai ales cind este foarte cald afara. Un plastifiant obisnuit costa in jurul la 1 euro/kg( si chiar mai putin), si se pun cam 0.5 kg aditiv la 100 kg ciment. Efectul pozitiv este vizibil cu ochiul liber!!!

Un ultim aspect: o sarja cu betoniera dureaza de la incarcarea agregatului pina la obtinerea betonului ( inclusiv varsarea lui intr-o roaba) cam 5-6 minute.Pe de alta parte, turnarea tb facuta continuu la placi sau stilpi. asta inseamna ca nu poti lasa mai mult de 1 ora ( chiar mai putin vara) intre doua turnari in spatii alaturate.Asa ca tb facuta o estimare a volumului total si a timpului necesar inainte de a incepe turnarea.

In rest, mult succes si forta de munca.
blanc
Multumesc mult Punkarhitect. De schimbat la imaginea casei nu ar fi decat acest balcon lat de max 1 m si aparitia unei usi de acces la el in loc de o fereastra.

In alta ordine de idei, am obligatia sa anunt inspectia in constructii atunci cand urmeaza receptia unei faze determinante ? Intreb asta pentru ca in programul fazelor dat de structurist ca participanti erau trecuti doar beneficiarul, constructorul si proiectantul.

Multumesc mult.
ravms
QUOTE(mdc @ Jun 7 2006, 00:12) *
Salut,

Sunt tentat sa-mi construiesc si eu o casa insa sunt doar in perioada in care imi calculez costurile totale. Am citit o mare parte din posturile de aici (majoritatea m-au depasit evident) in incercarea de a determina la ce pret final poate ajunge o casa. Am gasit aici niste linkuri catre anumite firme (trilitica, top design, etc.) si am vazut ca ei vand la cheie o vila cu preturi intre 62 mii euro (145mp) si 73 mii (172mp) - www.proiectare.net

In cazul in care cheltuielile se reduc prin nefolosirea unei firme specializate (cumpararea proprie a materialelor, etc.) la ce pret final sa ma astept pentru o casa asemanatoare cu cea de 145mp de la firma de mai sus? Pot oare sa o termin cu 50-55 mii euro?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri. Numai bine si constructie solida si rapida smile.gif

hai s-o luam asa: in regie proprie, negociind la maxim pretul materialelor, o casa cu amprenta la sol de 100m (parter, etaj , pod) te duce la rosu cam la 40-45 mii euro (din PTH 38S, fara termosistem, cu tigla ). Evident ca daca contractezi o firma pretul iti creste cu macar 25%. Intr-adevar, daca folosesti BCA, costul scade cu aprox 20-25%.
Incearca sa vezi intii o lucrare facuta de firmele cu pricina peste care au trecut 2 ani si o sa vezi de unde apar preturile cu pricina. Lucrarile sint in general facute de mintuiala, betonul este slab calitativ iar finisajele iti cad in cap. Ca exemplu iti pot da casele facute de Impact in Pipera (care oricum nu erau de loc ieftine) sau in Timisoara (nu mai stiu daca e Timisoara sau Cluj, oricum au acolo vreo 30 procese pe rol cu beneficiarii)
cdan
@zen: MS, am discutat deja aspectele astea si facem calculele in consecinta.
@fastcojo: eu am pus folia sub polistiren...si cred ca asa e logic ca sa nu urce apa si sa intre in contact cu polistirenul...
Placa are cam 12-15 cm.
Urmeaza sapa care va avea cam 5-6 cm... Peretii ii fac din BCU si ii voi izola cu polistiren de 15. Apropo, unde gasesc asa ceva?
PS Am vazut , @zen, ca la stali ai folosit 4 fire de armatura. Eu bag 8 ca imi e frica de cutremur. Zic ca e bine, nu?
dorust
Salut.
Are cineva poze cu stalpi/zidarie pt. o casa in structura pe cadre ?
Zen, pozele puse de tine pentru varianta cu zidarie portanta de-a lungul timpului sunt super-edificatoare. Ai ceva similar pt cadre ?
Punktarchitect, ai postat niste randari din 3DMax (detalii de coltzuri) ... la fel, ai ceva si pentu cadre ?
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.