Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

ravms

QUOTE(dmx @ May 26 2006, 17:37) *
Casa va fi de locuit permanent si as dori sa pastrez (cu consolidari bineinteles) tot ce se poate pastra.
Vreau sa o fac dupa modelul american deci tot din lemn, asa ca de asta am intrebat cum ar fi mai simplu legat de autorizatii (actual casa fiind tot din lemn).
Ma gandesc ca daca lemnul e dus si trebuie sa inlocuiesc sa zicem un perete atunci e valabil certificatul de consolidare/extindere?

decoperteaza intii, vorbeste cu un expert si vezi cum arata lemnele vechi intii ca sa stii ce ai de facut in continuare
Trinity
Este normal ca la pretul la rosu al unei case sa se adauge un pret la pod de 35% din valoarea la rosu/mp la constructie in general? (adica daca pretul pe mp cu tot cu materiale este de 150 euro/mp, constructia la rosu sa cuprinda parter+etaj+terase=pret de 30% din valoarea la rosu standard+podul - 35% din valoarea la rosu, unde procentele reprezinta, cum am spus, x% din valoarea la rosu..)?

si 2. am gasit o firma de constructiii care cica ar fi neplatitoare de tva la manopera? cum vine asta oare, ca nu prea pricep... confusedsmiley.png

adeona
Sub un anumit plafon (al cifrei de afaceri) firmele pot sa aleaga daca platesc sau nu TVA. In cazul tau e o reducere de 19% al costului la manopera. Atentie, firma respectiva inseamna ca presteaza doar servicii (manopera). Daca nu faci casa pe firma, e un avantaj.
yos
Felicitari pentru toti ce au avut un aport substantial la forum cu multe intrebari si mai ales raspunsuri la obiect. F util (am stat toata ziua sa il citesc) desi intrebari mai am o mie, pe langa faptul ca acum ar treb sa o iau de la capat sa strcuturez putin informatia de aici/ sia asta in capul meu smile.gif

IN sfarsit, evident ca am si eu o intrebare. Desi s/a mai postat aici, s/a evitat mereu un rasp direct. Oricum sper sa mi se dea un rasp la fel de direct si la obiect biggrin.gif ca la alte intrebari

Asadar, pentru o casa la munte, credeti ca sindrila bituminoasa poate fi o solutie?? ce risc exista de a fi smulsa, fortata de vant ?? cum se comporta e tip de iarna in conditiile unor ninsori masive???

multumesc anticipat. Sper doar ca eventualele rasp sa nu imi recomande tigla clasica sau tabla ondulata sau lindab, asa cum am mai gasit aici rasp, din simplul motiv ca in primul caz nu sunt bani, iar in al doilea am o problema legat de iyolarea mai ales fonica. probabil acoperisul va fi gen mansarda ...
yos
aaaaaaa Da si mai o intrebare poate chiar mai importanta

in cazul unor pereti izolati la exterior cu polistiren, o incarcare cu barna aparenta este o problema ???? dar cu piatra de rau??// rezista sau pot avea probleme (nu ma intrebati detalii de dimensiuni, greutate etc referitor la barne ca deocamdata nu stiu sad.gif )
anybody??
zen
QUOTE(yos @ May 31 2006, 18:52) *
aaaaaaa Da si mai o intrebare poate chiar mai importanta
in cazul unor pereti izolati la exterior cu polistiren, o incarcare cu barna aparenta este o problema ???? dar cu piatra de rau??// rezista sau pot avea probleme (nu ma intrebati detalii de dimensiuni, greutate etc referitor la barne ca deocamdata nu stiu sad.gif )
anybody??

1. poti pune linistit sindrila bituminoasa. ca idee, se foloseste la greu in tarile nordice.
2.sa pui barne aparente pe fatada cu polistiren, nu e o problema, avand in vedere ca o vei prinde cu dibluri lungi, care sa treaca de polistiren si sa ajunga la perete. daca e prea mare, mai bine sa treci diblurile pana in partea cealalalta a peretelui si sa le prinzi cu ceva placute metalice, mai ales daca peretele e de bca sau porotherm.
3.piatra de rau pepolistiren , mai sus de max 180 m , nu tine. polistirenul de fatada spune la carte ca rezista la placari cu o anumita greutate, peste aia se desprinde. nu stiuexact care e, dar stiu ca eu nu pot placa cu caramida aparanta pana la 240, ca e prea grea.
ar_arthur
saluti la toti ... stie cineva sa ma sfatuiasca in problema ridicata mai acu citeva zile ? pls notangel.gif

as xxl
yos: placarea cu barne aparente peste polistiren:
eu as incerca incastrarea la fata cu polistirenul, eventual in zonele cu stalpisori a zidariei a unei tevi rectangulare. apoi, prin diverse metode (cum ar fi suruburile autoforante) as prinde barnele.

placarea cu piatra ... incearca o plasa STM prinsa in zidarie cu dibluri lungi sau cupoane metalice. tecuiala peste plasa si piatra aplicata.

ad_arthur: baga si un link spre postul unde ai ridicat problema. dupa cum vezi aici multa lume intreaba, iar cei care raspund sunt putini. iar timpul este limitat. daca nu ti s-a raspuns din prima, mai intreba, poate cineva care sa stie isi va face timp.
fastcojo
QUOTE(fastcojo @ May 25 2006, 17:43) *
Exista mortare de impermeabilizare sau aditivi pentru mortare clasice, amindoua variantele avind insa si o multime de limitari.
Daca peretele este din caramizi / boltari, situatia nu este prea roza, deoarece in timp apar microfisuri in mortar, si orice mortar ai folosi........
mai buna este varianta de membrana bituminoasa!!!!

In alta ordine de idei, va rog sa studiati cu atentie pozele atasata. Nu spun decit ca este vorba de stilpi aflati la parterul unui viitor imobil cu 4 nivele, intr-o zona rezidentiala din Bucuresti!

A mai trecut fix o saptamina de la pozele precedente.
Cine spunea ca trebuie repareti stilpii?
Ei bine, nu sint reparati! ( scuze pt calitatea pozelor. In urmatoarea saptamina se va vedea mai clar!)

In schimb, a aparut un planseu peste. Nu stiu cind au pus armatura, cind au cofrat, cind au turnat, cind s-a intarit suficient betonul, cind au carat gramezi de caramizi pe el si cind au inceput deja sa zideasca ( chiar si pe cel in consola!) fix intr-o saptamina.

Creste ca Fat Frumos?
Oare o si rezista?
gugutata

pare'a fi un sistem pe pile (stilpi cu perimetru in forma dreptunghiulara) si dala groasa (un planseu mai gros)...fara grinzi...e o "casa" greoaie si destul de rigida...pozele's cam neclare blink.gif
thinkpad
Saluty la everybody! De vreo 2 zile tot citesc acest topic si sincer, devine tot mai interesant si profi totodata biggrin.gif . Am si eu o intrebare pentru cei care se pricep sau care au ajuns in aceasta faza a lucrarii: am ajuns la capitolul tamplarie, acoperis....astea le rezolv!!! ..dar ce fac cu pavajul in curte...as vrea sa pun niste biscuitzi d'aia pe jos, insa constructorul imi spune ca abia peste 2 ani se pot pune - "ca sa nu se lase"...chiar sa stau 2 ani cu lutu' pe picioare nu mi se pare cea mai buna varianta...Pls - proptitzi si voi o parere, idee something confusedsmiley.png
2xg
QUOTE(thinkpad @ Jun 1 2006, 13:56) *
Saluty la everybody! De vreo 2 zile tot citesc acest topic si sincer, devine tot mai interesant si profi totodata biggrin.gif . Am si eu o intrebare pentru cei care se pricep sau care au ajuns in aceasta faza a lucrarii: am ajuns la capitolul tamplarie, acoperis....astea le rezolv!!! ..dar ce fac cu pavajul in curte...as vrea sa pun niste biscuitzi d'aia pe jos, insa constructorul imi spune ca abia peste 2 ani se pot pune - "ca sa nu se lase"...chiar sa stau 2 ani cu lutu' pe picioare nu mi se pare cea mai buna varianta...Pls - proptitzi si voi o parere, idee something confusedsmiley.png

daca e vorba de umplutura, ori pregatesti patul de fundare al pavajului prin compactare mecanica ori mai sigur poti aplica o patura de balast sau sort peste 'lutul' din zonele de acces si astepti stabilizarea tasarilor, insa sa nu te ridici mai mult decat CTA caci o sa trebuiasca inlocuit surplusul cand pui 'piscoturile', care se pun pe pat de nisip.
ravms
QUOTE(fastcojo @ Jun 1 2006, 09:08) *
A mai trecut fix o saptamina de la pozele precedente.
Cine spunea ca trebuie repareti stilpii?
Ei bine, nu sint reparati! ( scuze pt calitatea pozelor. In urmatoarea saptamina se va vedea mai clar!)

In schimb, a aparut un planseu peste. Nu stiu cind au pus armatura, cind au cofrat, cind au turnat, cind s-a intarit suficient betonul, cind au carat gramezi de caramizi pe el si cind au inceput deja sa zideasca ( chiar si pe cel in consola!) fix intr-o saptamina.

Creste ca Fat Frumos?
Oare o si rezista?

haha.. eu ziceam ca ar trebui recofrati
beneficiarul ala nu vede ca-i iese armatura afara din stilp ? sau e lucrare la stat si atunci ii doare in caciula ?

think, cum ai facut buiandrugii de usi si ferestre la casa din porotherm ?
din poze se vede ca ar fi de lemn ..
thinkpad
ravms, recunosc ca m-ai pierdut!!! ce sunt aia boiandrugi ??...daca mai e nevoie de ceva poze nu ma deranjeaza sa postez...am zis sa nu incarc serveru' photo.gif
gugutata
QUOTE(thinkpad @ Jun 2 2006, 16:32) *
ravms, recunosc ca m-ai pierdut!!! ce sunt aia boiandrugi ??...daca mai e nevoie de ceva poze nu ma deranjeaza sa postez...am zis sa nu incarc serveru' photo.gif

buiandrugul....este un element de rezistenta ce tine blocurile de caramida...vezi imaginea atasata

in fotografia cu casa ta la rosu...nu se vad acesti buiandrugi....doar o scindura de lemn ce tine "oarecum" caramida din dreptul golurilor (ferestre, usi)

am impresia totusi ca buiandrugii sunt tot una cu grinzile...nu se vede destul de clar...dar golurile (ferestrele si usile) sunt pina'n grinda....daca e asa...atunci nu e gresit...e chiar ok
thinkpad
Gata m-am edificat ce e cu boindrugii (partea superioara de sustinere a caramizilor de deasupra peacefingers.gif )....sincer nu stiu sa-ti spun cu stau alea acolo agatzate, dar vreau o parere in continuare legata de post-ul meu inital.....ce fac cu colbul din curte, vreo 2 ani, pana vin cu biscuitzii confusedsmiley.png ....ce pot "arunca" pe jos ca sa nu ma simt in curte ca la Malu' cu flori....prin moloaze si transee worthy.gif

Multzam' mult..esti chiar rapid peacefingers.gif ...se pare ca am postat amandoi in acelasi timp biggrin.gif
gugutata
nu'ti mai face atitea probleme...bate bine cu maiu solul din jurul casei...si pe un pat de nisip(10-15 cm) se monteaza biscuitii...nu se taseaza nimic...ai grija sa indrepti apele (panta de curgere a apei pluviale) in directia opusa casei....
fastcojo

Eu zic ca ar merge pusi , dar cu o geotextila sub ei, iar peste un an-doi, daca se va lasa mult solul ( asta inseamna ca nu-i compactat bine!!!), mai merg scosi si repusi.
Atentie mare la "biscuiti" .Obligatoriu tb. vazut in ce conditii se fac si cu ce beton. Daca sint " presati" si vibrati, atunci e OK. Daca sint doar turnati si eventual vibrati pina ii gaseste nebuneala ( si segregarea!!!) atunci nu e OK.
ener
hello all,
a gasit cineva pe undeva estimari referitoare la pretul materialelor de constructii o data cu intrarea romaniei in eu. dar referitor la evolutia preturilor pentru avize si tot tacamul de acte pentru inceperea unei construcii?

din cate am citit eu in acest topic am inteles urmatoarele lucruri:
-in acest moment pretul materialelor de constructii creste de la un an la altul cu circa 20%
-in ungaria si polonia o data cu intrarea in comunitate preturile au stagnat si chiar au intrat pe o panta descendenta. se poate intampla asta si la noi?

Intreb aceste lucruri deoarece ma gandesc sa-mi iau toate avizele anu asta dar sa incep constructia doar la anu. ce parere aveti??
Dana_H
Daca-ti iei autorizatia de constructie acum, are valabilitate un an, deci la anul pe vremea asta vei alerga s-o prelungesti smile.gif

Despre Polonia nu stiu, dar despre Ungaria am postat chiar eu. Budapesta, NU a fost, nu este si nu va fi niciodata in situatia Bucurestiului dpdv locativ. Deci comparatiile sunt un pic fortate.
ar_arthur
Postul meu este: http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...dpost&p=1529917 cel cu numarul #1058. Pt cine are macar parere daca nu o solutiel. Multumesc.
zen
QUOTE(ar_arthur @ May 25 2006, 23:47) *
worthy.gif
Salutari la toti ...
multumesc si eu la rindu-mi tuturor celor care din experienta proprie sau din studii "aprofundate" impartasesc si celorlalti mai "vitregiti de soarta".
O sa va scriu mai multe (mult mai multe) zilele urmatoare, dar acum am o problema mai "urgenta" de rezolvat. Am o casa "taraneasca" intr-un sat in jud. Arad. Are structura din lemn si este "tencuita" cu pamint. Din pacate datorita vechimii si umezelii acum 3 ani a trebuit sa refacem tencuiala si am facut o tencuiala clasica (cu ciment, var, etc). Insa acum un perete mai expus umezelii (nu e pe soare deloc) s-a degradat, adica a crapat tencuiala, si partial a cazut. Datorita locatiei casei mi-e foarte greu sa aduc materialele si "meseriashii". Plus ca trebuie sa ii cazez, sa le dau mincare si cel mai probabil bautura. De aceea m-am gindit la o alta solutie chiar daca nici pe mine nu ma incanta f. tare:
- dau jos tencuiala
- amorsez pamintul (inca nu stiu exact cu ce)
- pun polistiren expandat de 2-3 prins cu adeziv (prins de pamint) si dibluri (adinci pina in lemn)
- plasa armare
- adeziv polistiren
- ceva de acoperire (astept solutii).
Chiar daca "lucrarea" ma va tine doar 10-15 ani (va reamintesc discutiile despre comportamentul polistirenului de la inceputul forumului) tot va fi o rezolvare. Si atunci mai vedem.
Astept critici si solutii constructive.
Va multumesc.
peacefingers.gif

da jos tencuiala si vino cu poze.
ideea e ca, daca ai o structura de lemn umpluta cu pamant, e o chestie.
daca e din vaiuga, casa,(adica din caramizi de pamant)e o alta chestie.

in ultimul caz, pui plasa rabitz si tencuiesti normal, dupa care faci ce vrei:polistiren sau culoare.
cata_buty
Salutare tuturor!
Am turnat elevatia si acu ma ocup de umplutura de pamant. Udat din abundenta si batut cu maiul mecanic. Urmeaza sa pun 15 cm de pietris si apoi beton B100. E ok dupa parerea voastra?
E nevoie (obligatoriu) sa folosesc plasa (de buzau) sau armatura?
Mentionez ca holul are dimensiunile 8 x 3, cea mai mare camera 6 x 5, iar restul in medie 4 x 4.
blanc
Salutare, sper sa ma puteti ajuta cu urmatoarea problema. Am inceput lucrarile la un P+M si vreau sa stiu cat pot iesi in consola cu o placa pentru un balcon a carui utilitate doar acum am vazut-o ?
Ce trebuie sa fac si ce normativ reglementeaza asta ? E suficient sa dea arhitectul o dispozitie de santier sau o sa am probleme la receptie cu cei de la primarie, ca nu am respectat plansa stampilata spre neschimbare ?
Multumesc mult
gugutata
QUOTE(blanc @ Jun 5 2006, 08:51) *
Salutare, sper sa ma puteti ajuta cu urmatoarea problema. Am inceput lucrarile la un P+M si vreau sa stiu cat pot iesi in consola cu o placa pentru un balcon a carui utilitate doar acum am vazut-o ?
Ce trebuie sa fac si ce normativ reglementeaza asta ? E suficient sa dea arhitectul o dispozitie de santier sau o sa am probleme la receptie cu cei de la primarie, ca nu am respectat plansa stampilata spre neschimbare ?
Multumesc mult

Se poate face o directiva de santier...semnata atit de arhitect, cit si de inginerul structurist, cu mentiunea ca "interventia dorita nu afecteaza parametrii din certificatul de urbanism si nu incalca autorizatia de construire"...dupa obtinerea autorizatiei...se pot face modificari minore ale proiectului...cu acordul colectivului de proiectare....aici ma refer la parapeti, ferestre, usi, balustrade si multe altele....cel mai important aspect pe care trebuie sa'l respecti este planul de situatie si volumul cladirii....
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.