Trinity
17th May 2006, 13:56
QUOTE(RobertP @ May 10 2006, 12:47)

Salut,
caut o echipa de oameni care sa faca casa pe structura de lemn langa Bucuresti, vreau regie proprie... firme se gasesc.
Daca stie cine, rog PM si dau o bere!
Multumesc
parerea mea este sa iti iei mesteri din maramures, daca vrei din lemn..
vezi ca exista si alternativa sa iti construiasca casa in maramures pe bucati si sa ti-o asambleze pe urma in Buc. in cateva zile...nu stiu cat se safe este solutia (o practica totusi multi..), dar in maramureseni am incredere...
aveam un nr de tel de-al unuia pe acasa, daca te interseaza caut...
Trinity
17th May 2006, 13:57
QUOTE(RobertP @ May 10 2006, 12:47)

Salut,
caut o echipa de oameni care sa faca casa pe structura de lemn langa Bucuresti, vreau regie proprie... firme se gasesc.
Daca stie cine, rog PM si dau o bere!
Multumesc
parerea mea este sa iti iei mesteri din maramures, daca vrei din lemn..
vezi ca exista si alternativa sa iti construiasca casa in maramures pe bucati si sa ti-o asambleze pe urma in Buc. in cateva zile...nu stiu cat se safe este solutia (o practica totusi multi..), dar in maramureseni am incredere...
aveam un nr de tel de-al unuia pe acasa, daca te interseaza caut...
newrazvan
22nd May 2006, 23:42
QUOTE(collingray @ May 15 2006, 21:04)

Am o nelamurire

,daca ma poate ajuta cineva

,se poate face ceva de genul asta peste un perete de lemn la exterior sa dau cu putzgrund+adeziv adf sau mortar Tinci+Plasa fibra de sticla Vertex+mortar+lavabil.Este realizabil?Ordinea este corecta?De asemenea se poate asa ceva pe un perete placat cu OSB3,18mm tot la exterior?Va rog un raspuns cit mai repede.

atentie lipseste ceva din dorinta ta de a crea un termosistem si tocmai lucrul cel mai important!!!!
cdan
24th May 2006, 05:11
Intrebare: am incaput lucrul la casa, am turnat beton 150 in pamant si am iesit cu stalpii. Urmeaza sa armez si sa torn elevatia si cota 0. CE RECOMANDARI AVETI, unde sa fiu atent?
QUOTE(cdan @ May 24 2006, 06:11)

Intrebare: am incaput lucrul la casa, am turnat beton 150 in pamant si am iesit cu stalpii. Urmeaza sa armez si sa torn elevatia si cota 0. CE RECOMANDARI AVETI, unde sa fiu atent?
sa nu dea mustangii peste tine, cand alearga pe preeria aia unde iti faci casa
cdan
24th May 2006, 18:10
am turnat si elevatia...recomandari?
RALLYMAN
24th May 2006, 18:35
cdan
24th May 2006, 18:41
nu vezi ca nu zice nimeni nimica....si Sambata torn placa de cota 0...
Ca o paranteza ma costa 150 mp total desfasurat la rosu si acoperit cu sindrila bituminoasa tip Tegola si zidarie BCU 29,000 EURO. desigur in regie proprie...
O FI BINE?
gugutata
24th May 2006, 19:10
cdan
24th May 2006, 19:12
cum 150 ca ies 200 aproape...ADICA platesc mult???
cdan
24th May 2006, 19:13
ps REGIE PROPRIE ESTE EUFEMISM!!!!
gugutata
24th May 2006, 19:14
QUOTE(cdan @ May 24 2006, 20:12)

cum 150 ca ies 200 aproape...ADICA platesc mult???
io vorbesc strict de casa la rosu....fundatie, zidarie, structura invelitoare, beton, fier, astereala si material invelitoare....150 E/mp sunt convins ca e mult....poate faci undeva si alte ofertari....sunt totusi bani...sunt curios ce spun si altii....
cdan
24th May 2006, 19:16
Mai nene: 29000 fara TVA, acum intelegi, in regie proprie....got it????
adica contine TOT (si manopera si materiale).
Eu credeam ca am scos-o bine...nu am subsol, e pe pamant...
gugutata
24th May 2006, 19:19
QUOTE(cdan @ May 24 2006, 20:16)

Mai nene: 29000 fara TVA, acum intelegi, in regie proprie....got it????
adica contine POT si manopera.
casa de la "postul asta" http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...dpost&p=1468527 a costat 129 E/Mp...si e din info. sigura
cdan
24th May 2006, 19:21
da, numai ca a mea are 150 mp si NU 1500!!!
gugutata
24th May 2006, 19:26
QUOTE(cdan @ May 24 2006, 20:21)

da, numai ca a mea are 150 mp si NU 1500!!!
ma nene
...tot cu tilu de gluma...scuza'ma...io am crezut ca ai iesit cu casa strict la rosu...la pretu de 150 E/mp....ceea ce consider ca'i mult....got it!
QUOTE(cdan @ May 24 2006, 19:10)

am turnat si elevatia...recomandari?
1.umplutura e cu pamant amestecat cu nisip, batut cu "cangurul"!! vezi sa nu puna pamant simplu, ca se lasa in timp
2.cand ajungi la nivelul zero, sa nu uiti de polistirenul expandat cu plasa peste si cu folie
3.hidroizolatia ca sa rupi capilaritatea , cand incepi sa zidesti
4.inainte de a face umplutura, nu uita sa bagi SCURGERILE care ies din fundatie. sper ca ai lasat goluri pt traversari..
costyn_man
25th May 2006, 07:04
QUOTE(costyn_man @ May 15 2006, 11:10)

Fratilor, o mica intrebare, va rog!
Am o fundatie turnata in 1987, betonul folosit a fost de calitate foarte buna, dovada ca pina acum marginile fundatiei sint perfect drepte, fostii proprietari cind au turnat fundatia nu au prevazut la colturi fier beton pentru stilpi si centura, este simpla.
Cum pot sa introduc fierul beton pentru stilpi?
As vrea sa torn peste fundatia veche o centura la care sa prevad asa ceva, este corect?
Dimensiunile fundatiei sint: L=10,5 m, l=6,5 m, Grosime 0.5 m, adincime in pamint 1 m iar in afara 0,6 m, scuze ca nu stiu termenii tehnici dar sigur ati inteles.
Pentru mine niciun sfat?!!!!
xcalinp
25th May 2006, 11:03
despre tipurile de cosuri de fum ce ziceti?
initial nu am prevazut horn la casa... dar imi ramane o gramada de lemn-deseu si cum gazul tot creste m-am hotarat sa pun o centrala pe lemn (care va fi suplimentata de una pe gaz- pt varfuri de frig si "varfuri de lene").
cosul va avea o inaltime de aprox 11m. In placi mi-am lasat "cutii" de 52x52 cm pentru a-l putea face din caramida arsa (6x6). Daca pun Schiedel va fi 40x40cm.
Varianta de pret: zidit cu caramida refractara si caramida arsa ~ 12mil; Schiedel - 35 mil.
Sufletul ma-mpinge sa-l fac cel mai ieftin. Proiectantul ma apostrofeaza: la o casa de 100 mii eur te uiti la 1mie!
Voi (ass, zen, punkt) ce ziceti?
mersi mult si spor la treaba
gugutata
25th May 2006, 11:12
QUOTE(xcalinp @ May 25 2006, 12:03)

despre tipurile de cosuri de fum ce ziceti?
initial nu am prevazut horn la casa... dar imi ramane o gramada de lemn-deseu si cum gazul tot creste m-am hotarat sa pun o centrala pe lemn (care va fi suplimentata de una pe gaz- pt varfuri de frig si "varfuri de lene").
cosul va avea o inaltime de aprox 11m. In placi mi-am lasat "cutii" de 52x52 cm pentru a-l putea face din caramida arsa (6x6). Daca pun Schiedel va fi 40x40cm.
Varianta de pret: zidit cu caramida refractara si caramida arsa ~ 12mil; Schiedel - 35 mil.
Sufletul ma-mpinge sa-l fac cel mai ieftin. Proiectantul ma apostrofeaza: la o casa de 100 mii eur te uiti la 1mie!
Voi (ass, zen, punkt) ce ziceti?
mersi mult si spor la treaba
in primul rind....cosul zidit trebuie prevazut cu fundatie...ai prevazut asa ceva?...e foarte important...cit despre calitatea celui prefabricat si cel zidit?!...pretul spune cam tot
...si io tind sa'tzi recomand cosul prefabricat....cit despre dualitatea centrala pe gaz si pe lemn....aici nu ma bag..ca nu's instalator! si chiar nu ma pricep 
stiu doar ca la cosurile zidite mai este o problema...condensul...cel putin in partea superioara al acestuia....
xcalinp
25th May 2006, 11:38
QUOTE(punktarkitecht @ May 25 2006, 12:12)

in primul rind....cosul zidit trebuie prevazut cu fundatie...ai prevazut asa ceva?...e foarte important...cit despre calitatea celui prefabricat si cel zidit?!...pretul spune cam tot

...si io tind sa'tzi recomand cosul prefabricat....cit despre dualitatea centrala pe gaz si pe lemn....aici nu ma bag..ca nu's instalator! si chiar nu ma pricep

stiu doar ca la cosurile zidite mai este o problema...condensul...cel putin in partea superioara al acestuia....
multumesc pentru recomandare
da, am fundatie pt cos.... practic, constructia cosului incepe din demisol... acolo o sa am si centrala instalata.
despre condens.. in partea superioara am prevazut (daca voi face asa) caramida refractara.
inca ceva, cosul va fi folosit doar pantru centrala pe lemn; pt centrala pe gaz voi folosi una cu turbosuflanta.
ce m-a pus pe mine in garda: vreo trei-4 cazuri de refacere a cosurilor dupa 0-2 ani de folosinta (la unul i s-a "mancat pe interior", altuia i s-au ingalbenit peretii adiacenti cosului... iar cel mai naspa: abia mutat, ii iesea fum prin dozele de la priza - asta si din cauza proastei construiri)
ce ma face sa analizez!? - faptul ca toate casele din urbea noastra, construite de 40-400 ani, au cosuri zidite (adevarat, cele sasesti au hornul de 1mx1m).
cdan
25th May 2006, 12:24
Am retinut recomandarile, MULTUMESC!
robmih
25th May 2006, 12:45
Doresc o oferta ptr un proiect complet, de care doresc sa ma apuc cat se poate de repede posibil.
Niste recomandari aveti cumva?
Multumesc anticipat
Robert
Phoenix
25th May 2006, 12:51
Am auzit zilele trecute cum ca se vor modifica impozitele, la case mai mari de 150 m2 impozitul va fi mai mare.
Intrebarea mea este cum sunt considerate o magazia(centrala termica) lipita de casa, garaj la parter in casa, peste el la mansarda un dormitor si pivnita sub magazie, ca si spatiu locuibil, adica se aduna la suprafata casei pentru a fi impozitata ?
EndUser
25th May 2006, 13:52
QUOTE(unGuru @ Jan 25 2005, 00:06)

offtopic:
nu ma refeream la wireless internet.. ci la wireless LAN, wireless audio sau ce mai ai prin casa.. si poate vor fi mai permisive pe viitor, chiar daca acum sint mai scumpe. sorry, no offence..
btw: intimplator, abonamentul meu la wireless internet este de 6 EUR (antena mi-am cumparat-o).. deci.. nu pare prea imposibil, nu? si am wireless internet pentru ca nu am alta posibilitate in zona.
dar sa revenim la case.. eu tocmai am ajuns la stadiul de finisaje interioare (asta de vreun an de zile!)
casa e cu structura pe cadre (stilpi si grinzi din beton) iar zidaria exterioara din blocuri Porotherm de 38cm plus 5cm polistiren la exterior, iar la interior gipscarton.
compartimentarile interioare le-am facut din BCA (acoperit cu gipscarton) sau doar din gipscarton pe structura metalica.
Cu ce viteza iti merge internetul wireless? Nu se compara cu cablul ...asa e.
Vreau sa mi construiesc o casa si imi fac subsolul din boltari de beton adica zidit precum caramida. M ar interesa ce izolatie as putea pune conta apei. Mi sa recomandat o tencuiala la care se adauga un produs care face tencuiala impermeabila, dar nu prea ii inteleg eu pe astea. Tinand cont ca, constructia e in Belgia ...astea au destula apa in sol.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.