Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

collingray

iti recomand vata minerala, lasa peretii sa respire.
Ma gindeam pentru exterior si nu prea stiu cum sa pun vata minerala la exterior.Problema mea este ceva mai ampla in sensul ca am o casa de lemn dar la care am vazut prea tirziu(deja platisem lucrarea) wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif ca nu are birnele in sistem nut si feder(cuvintele astea mari le-am aflat mult mai tirziu)asa ca acum am intre birne niste spatii de mai mare dragul(aer conditionat de vremea de afara) asa ca acum trebuie sa caut ceva solutii si ma gindisem la polistiren la exterior si vata minerala+ghips carton la interior.Ehee,daca citeam eu forumul asta acum un an!!!Dar in tot raul si un bine acum macar stiu mult mai multe despre constructii si mai invat. arigato.gif
2xg
QUOTE(collingray @ May 7 2006, 19:29) *
vata minerala+ghips carton la interior

pentru exterior etansare cu tencuiala pe sipci

vimp
QUOTE(2xg @ May 7 2006, 21:01) *
pentru exterior etansare cu tencuiala pe sipci

si plasã...?
luxxian
Pentru suma asta poti sa iti faci si cel mult 100m2 si cel mult 300m2. Depinde de cum si cu cine faci: ce solutie constructiva adopti (bca+cadre, chirpic+cadre, porotherm, lemn masiv, osb etc), ce finisaje vrei (de ex la parchet te poate costa intre 18RON/m2 pana la >80RON/m2, la fel si gresia/fainanta-fara manopera) si daca lcrezi cu firma sau regie proprie sau mixt. In banii astia intra si racordurile la gaz, canalizare, electrica? Cand zici finisaje te gandesti si la centrala, gard, alei....etc?
Si depinde si de preturile zonei la constructori si la materiale.

Multumesc mult pentru raspuns ! smile.gif
Casa vreau sa o fac din caramida, cu acoperis de tigla.
In cei 50.000 EUR, as vrea sa fie finisata, cu: geamuri, gresie, faianta, parchet, instalatii sanitare. Tot din banii astia as vrea sa fac si gardul.
Ma gandesc sa lucrez in regie proprie, insa deocamdata incerc sa invat cat mai multe despre constructii, pentru moment recunosc ca nu am habar. As lucra si cu o firma, daca nu ar fi diferenta mai mare de ~20-30% , si as primi recomandari ca lucreaza bine.

Poate imi sugereaza cineva alta solutie pentru construit - ma refer la materiale?
Terenul este la o altitudine un pic mai mare fata de Cluj, langa un parau - cu vreo ~3-4 metri inaltime mai mare decat a paraului, si terenul este in panta.

Din ce am discutat cu alti prieteni care sunt in constructie, se pare ca de banii astia as putea construi cam 180 mp suprafata total, din care vreo 140 utili :/
collingray
QUOTE(luxxian @ May 8 2006, 10:18) *
Pentru suma asta poti sa iti faci si cel mult 100m2 si cel mult 300m2. Depinde de cum si cu cine faci: ce solutie constructiva adopti (bca+cadre, chirpic+cadre, porotherm, lemn masiv, osb etc), ce finisaje vrei (de ex la parchet te poate costa intre 18RON/m2 pana la >80RON/m2, la fel si gresia/fainanta-fara manopera) si daca lcrezi cu firma sau regie proprie sau mixt. In banii astia intra si racordurile la gaz, canalizare, electrica? Cand zici finisaje te gandesti si la centrala, gard, alei....etc?
Si depinde si de preturile zonei la constructori si la materiale.

Multumesc mult pentru raspuns ! smile.gif
Casa vreau sa o fac din caramida, cu acoperis de tigla.
In cei 50.000 EUR, as vrea sa fie finisata, cu: geamuri, gresie, faianta, parchet, instalatii sanitare. Tot din banii astia as vrea sa fac si gardul.
Ma gandesc sa lucrez in regie proprie, insa deocamdata incerc sa invat cat mai multe despre constructii, pentru moment recunosc ca nu am habar. As lucra si cu o firma, daca nu ar fi diferenta mai mare de ~20-30% , si as primi recomandari ca lucreaza bine.

Poate imi sugereaza cineva alta solutie pentru construit - ma refer la materiale?
Terenul este la o altitudine un pic mai mare fata de Cluj, langa un parau - cu vreo ~3-4 metri inaltime mai mare decat a paraului, si terenul este in panta.

Din ce am discutat cu alti prieteni care sunt in constructie, se pare ca de banii astia as putea construi cam 180 mp suprafata total, din care vreo 140 utili :/

Ce spui de ex. despre o structura pe cadre de lemn placata cu betonyp si la exterior cu polistiren de 10-15 cm iar la interior folie anticondens vata minerala si ghips carton.Cred ca iesi ceva mai ieftin si fiind o structura usoara poate mai cistigi ceva si la fundatie.In plus cred ca este mai bine izolata termic. peacefingers.gif
luxxian
>Ce spui de ex. despre o structura pe cadre de lemn placata cu betonyp si la exterior cu polistiren de 10-15 cm iar la interior folie anticondens vata minerala si ghips carton.Cred ca iesi ceva mai ieftin si fiind o structura usoara poate mai cistigi ceva si la fundatie.In plus cred ca este mai bine izolata termic.

Merci pentru sugestie! smile.gif
Nu spun nimic, in momentul de fata nu ma pricep, si nu pot sa emit o parere. smile.gif
M-am orientat pentru caramida + tigla pentru ca toate cunostintele mele au lucrat asa.
Nu vreau neaparat sa fac nu stiu ce economii, pentru moment as vrea sa stiu cam la ce suprafata m-as putea orienta cu diverse solutii, sa incerc sa vad cum mi-ar conveni sa fie amplasate camerele.
cata_buty
Salutare tuturor!
Intrebare:
Elevatia (h=60cm) se poate turna in mai multe zile? (Ex. azi beton in partea de jos, maine fierarii pun fierul, poimaine se pune restul de beton si se niveleaza?)

zen
QUOTE(vimp @ May 7 2006, 16:32) *
Inainte casele la tara se acopereau cu sindrile de lemn. Cu tratamentele de rigoare (traditionale) un asemenea acoperis avea durata de viata chiar si de peste 50 de ani. De ce s-a renuntat la acest sistem; cele noi (tigla, tabla, bituminoase, azbest...) cam cat au durata de viata si ce intretineri trebuiesc facute?

acum e f greu sa gasesti sindrila si costa mult.
la o casa nu prea merge, mai bine la o agropensiune

QUOTE(vimp @ May 7 2006, 16:32) *
Inainte casele la tara se acopereau cu sindrile de lemn. Cu tratamentele de rigoare (traditionale) un asemenea acoperis avea durata de viata chiar si de peste 50 de ani. De ce s-a renuntat la acest sistem; cele noi (tigla, tabla, bituminoase, azbest...) cam cat au durata de viata si ce intretineri trebuiesc facute?

robmih
Am nevoie de 2 recomandari:
- unde pot gasi o oferta ptr studiu geo?
- sunt interesat de usi de interior/exterior duble sau 1,5 foi, stie cineva producatori ?

Astept un raspuns pe privat

Multumesc anticipat
Dana_H

Studiu geo profi (deci mai scump):

Agisfor
vimp
QUOTE(zen @ May 8 2006, 21:52) *

Ai dreptate, sindrila se produce ff rar si ar fi o minune sa dai peste cineva sa iti faca sindrila. Totusi, din punct de vedere al pretului ma gandesc ca poate fi o solutie fiabila in timp, ma gandesc la faptul ca sindrila este un mai bun izolator termic decat tabla si decat tigla. Nu stiu, comparativ cat ar fi durata de viata la celelate solutii si nici cat ar costa intratinerea la sindrila.
gugutata
referitor la sindrila sau sita...ma duc destul de des in vrancea la lepsa...o statiune turistica cu caracter privat...unde s'au facut numeroase case de vacanta...pot spune ca aprox. 90% din toate casele noi facute p'acolo...sunt acoperite cu sindrila...n'am folosit inca materialul asta...dar e de laudat...este ecologic, este primitv si rustic ca si imagine....dar....i'mi aduc aminte ca se schimba cam odata la 10 ani...nu e chiar durabil....dar compensind cu pretul....cred ca merita...dar cu rezerve mari pt. orase smile.gif...stiu doar ca in 2002 la bienala de arhitectura....a fost premiata o lucrare "hotel"...intimplator...tot la lepsa....ce folosea din abundenta acest material....
cata_buty
Salut!
Am facut cofrajele, iar constructorul meu spune urmatoarele:
"elevatia (60cm, dar de fapT in realitate sunt 75 pe in coltul din stanga...- stiti povestea... wink.gif ) se toarna in mai multe etape: intai 30cm de beton, apoi vin fierarii si fac centura si samburii pentru stalpi si apoi restul de beton(adica la 2 zile de la turnarea din prima etapa)". Ce parere aveti?
Si apoi, stalpii nu ar trebui sa se sprijine pe talpa pe care o vedeti in poza? este normal sa se sprijine pe cei 30 cm de elevatie pe care urmeaza sa ii toarne?
P.S.
In talpa a pus B100, iar in elevatie urmeaza sa puna B200. Talpa are latimea de 60cm, iar elevatia va avea 30cm in exterior si 25cm in interior.
AJUTORRR!
worthy.gif
gugutata
uneori asa sta treaba!
costi72
QUOTE(robmih @ May 8 2006, 23:18) *
Am nevoie de 2 recomandari:
- unde pot gasi o oferta ptr studiu geo?
- sunt interesat de usi de interior/exterior duble sau 1,5 foi, stie cineva producatori ?

Astept un raspuns pe privat

Multumesc anticipat

Inginer Lesciuc - studiu geo
5 mil - forare manuala 4,5 m
0721878626
Din partea lui Costi
RobertP
Salut,

caut o echipa de oameni care sa faca casa pe structura de lemn langa Bucuresti, vreau regie proprie... firme se gasesc.

Daca stie cine, rog PM si dau o bere!

Multumesc
costi72
Ce parere aveti despre orientarea fata de punctele cardinale?
MAP
Va rog,
stie cineva cat mai costa la momentul actual, in Bucuresti, un proiect de executie[u] pentru o casa de cca 180-200 mp, parter, etaj fara placa (tavan) turnata + pod nemansardat ?

De asemenea un studiu geo si o ridicare topo?

Va multumesc anticipat!

Mentionez ca am citit cam toate paginile si am fost absolut surprins si placut impresionat, nu numai de calitatea informatiei-implicit, dar si de calitatea forumului, adica a discutiei, a limbajului folosit de catre majoritatea participantilor. Si nu in ultimul rand, trebuie sa le multumesc "devotatilor cunoscatori" de genul lui Zen (dar nu numai lui), carora le doresc cat mai mult bine, caci de tare mult folos trebuie sa fii fost pentru multi.
taz21
Salut!
Vreau sa stiu unde a-s putea gasi adancimea minima de inghet pt. o anumita zona.
Eu stau intre Vama Veche- 2Mai, asa ca,daca stie cineva, va multumesc anticipat.
vimp
QUOTE(costi72 @ May 10 2006, 12:52) *
Ce parere aveti despre orientarea fata de punctele cardinale?

Din cate am citit eu este bine ca sa ai spre sud geamuri mari si camere de locuit, spre nord utilitare (scari, debara, etc). Este un document PDF postat pe aici in forum cu 1-2 sau 3 pagini in urma, privind constructiile ecologice si ergonomice.
Luke
Salve all,
are careva nomenclatorul cu ore/activitati in constructie? Am niste aventuri cu constructorul meu si as vrea sa ma iau de el mai documentat.
Merci.
costyn_man
Fratilor, o mica intrebare, va rog!
Am o fundatie turnata in 1987, betonul folosit a fost de calitate foarte buna, dovada ca pina acum marginile fundatiei sint perfect drepte, fostii proprietari cind au turnat fundatia nu au prevazut la colturi fier beton pentru stilpi si centura, este simpla.
Cum pot sa introduc fierul beton pentru stilpi?
As vrea sa torn peste fundatia veche o centura la care sa prevad asa ceva, este corect?
Dimensiunile fundatiei sint: L=10,5 m, l=6,5 m, Grosime 0.5 m, adincime in pamint 1 m iar in afara 0,6 m, scuze ca nu stiu termenii tehnici dar sigur ati inteles.
reli
Ce stiti despre firma de constructii "La casa"? Sunt seriosi, si-a construit cineva vreo casa cu ei?
collingray
Am o nelamurire scratchchin.gif ,daca ma poate ajuta cineva worthy.gif ,se poate face ceva de genul asta peste un perete de lemn la exterior sa dau cu putzgrund+adeziv adf sau mortar Tinci+Plasa fibra de sticla Vertex+mortar+lavabil.Este realizabil?Ordinea este corecta?De asemenea se poate asa ceva pe un perete placat cu OSB3,18mm tot la exterior?Va rog un raspuns cit mai repede. arigato.gif
Trinity
QUOTE(reli @ May 15 2006, 14:06) *
Ce stiti despre firma de constructii "La casa"? Sunt seriosi, si-a construit cineva vreo casa cu ei?

ce stiu despre "la casa" e ca nu dau preturi detaliate..spre exemplu am cerut sa scada din pret faptul ca aduc eu baraca si ce mai trebuie pt. organizarea de santier (chiar si paznic) si au spus cu nu au cum sa faca asta, ca intra "la pachet"...in mod normal intr-un deviz tehnic asta reprezinta cam 5% din casa la rosu...
rigiditatea asta nu-mi place, mai ales ca negocieri vor mai fi si cu privire la alte aspecte...si daca sunt asa inflexibili,pa!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.