Generatia de aur--Generatia anilor 90

beheader69

Desi privind in urma multe lucruri de atunci ni se par poate puerile sau de prost gust,insa in comparatie cu ce este acum si ceea ce va veni,Generatia anilor 90,cel putin in Romania ramane singura generatie de aur.Asta nu inseamna ca nu au fost valuri si in anii trecuti,sau si in ziua de azi,insa ma refer la generatie luata per total.In ziua de azi singura valoare e banul si maneaua....au aparut niste corcituri de oameni,care nici oraseni,nici tarani nu sunt...(asa zisii cocalari).
Inainte cei care au crescut in generatia pe care imi permit sa o numesc de aur,stiau sa pretuiasca banul,

http://www.220.ro/generatia_de_aur_a_fost_..._FEL-103715.htm

Tu iti mai aduci aminte de anii 90? Colectionai surprize de la gume turbo?Savurai un bonny-bon?Ce muzica ascultai?
Jucai fotbal in spatele blocului pana cand arunca mosul de la 1 cu apa pe voi? trageai cu cornete?
Dansai pe Chris de bourgh,sau ascultai un cocogiambo?

Pot spune ca in ziua de azi,cand sunt sufocat de prostie dusa pana la extrem,de nesimtire si de un prost gust inimaginabil,imi doresc sa traiesc intr-un perpetuu anii 90.......
Cyber-sapiens
QUOTE (beheader69 @ Aug 23 2008, 13:06) *
Desi privind in urma multe lucruri de atunci ni se par poate puerile sau de prost gust,insa in comparatie cu ce este acum si ceea ce va veni,Generatia anilor 90,cel putin in Romania ramane singura generatie de aur.Asta nu inseamna ca nu au fost valuri si in anii trecuti,sau si in ziua de azi,insa ma refer la generatie luata per total.In ziua de azi singura valoare e banul si maneaua....au aparut niste corcituri de oameni,care nici oraseni,nici tarani nu sunt...(asa zisii cocalari).
Inainte cei care au crescut in generatia pe care imi permit sa o numesc de aur,stiau sa pretuiasca banul,

Tu iti mai aduci aminte de anii 90? Colectionai surprize de la gume turbo?Savurai un bonny-bon?Ce muzica ascultai?
Jucai fotbal in spatele blocului pana cand arunca mosul de la 1 cu apa pe voi? trageai cu cornete?

Pot spune ca in ziua de azi,cand sunt sufocat de prostie dusa pana la extrem,de nesimtire si de un prost gust inimaginabil,imi doresc sa traiesc intr-un perpetuu anii 90.......

In '90, ma uitam la Terminator si Rambo, ascultam Aerosmith, Bon Jovi, Metalica, Gun's' Roses, etc.

Imi pareau un ecou al anilor techno-disco '80 din America.

Libertatea noastra a tinut din 1989 pana in 1993 !, pacat.

TheShen
In SUA si tarile occidentale cum credeti ca este? Mai asculta aia rock?
Toti s-au dat pe rap, hip-hop...
Rapperii sunt idolii tinerilor americani acum.
SUA este acum plina de hispanici, Vestul Europei plin de imigranti musulmani si negri.
beheader69
QUOTE (TheShen @ Aug 23 2008, 04:49) *
SUA este acum plina de hispanici, Vestul Europei plin de imigranti musulmani si negri.

nasol...foarte nasol...si in germania tinerii sunt de jale acum
gigel de hohențolărn
QUOTE (TheShen @ Aug 23 2008, 14:49) *

iar românica e plină de indivizi inteligenți ca tine thumbup.gif

p.s. ce-au hispanicii, musulmanii sau negrii? cel puțin nu sunt țigani :hahaha: și întreabă pe orice om din vest ce detestă ăl mai tare
Dihorul Razboinic
QUOTE (beheader69 @ Aug 23 2008, 13:06) *

generatia '90 = generatia-prastie = rahat de rahat

Ce pm va satisface la guma turbo si la deseul de cocogiambo? Generatia '80 sugea macar CIBO, care erau Made in Ro. Generatia '90 a fost prima generatie de luzari de dupa lovilutie, ei au experimentat primii descompunerea, gunoiul imputit, rahatul superdospit. Cu ce i-a facut asta mai buni? 2000, Iliescu reales la al tzshpelea congres si lumea s-a dus acasa ca perdeau telenovela!

Ce e aia "generatie de aur"? w00t.gif
Pollux
sper ca autorul topicului s-a referit la anii 90 ai secolului al XVI-lea. ca sa aiba sens... altfel nu imi dau seama despre ce vorbeste. huh.gif

Ovidiu93
Generatia anilor '90 este generatia care astazi asculta manele. Nu mai e nevoie de detalii.
sergiu_spooky
Cred că ar fi bine să gândiți toți înainte de a scrie. Cum puteți spune că o generație întreagă e "de aur" sau "prastie" ?
Ce legătură are generația cu intelectul? Sunt absolut sigur că procentajele spun același lucru, adică 5% oameni deosebiți, 40% oameni mediocrii și restul praștie. Ce? Acuma nu mai poți asculta metallica? O fac zilnic.
Exact cum acu 10 ani se asculta cocogiambo acuma se ascultă manele. Și în occident e exact la fel.
Nu văd nici ce legătură are rasa, cu mici excepții (aici intră și triburile de țigani).
Nu mă înscriu în niciun ong și nici nu mă bag în că$@!# scuze am vrut să scriu politică. Nu trebuie să spun cuiva bă io îs din '88 so îs de haur ca să știe de ce sunt capabil.
PainGiver

Care generatie de aur bre? Confunzi nostalgia copilariei cu rahatul suflat cu aur de la turci.
Generatia de aur abia acum creste.
Comunismul ne-a transformat parintii in oameni fara coloana vertebrala, fara istorie si fara sa fie cu adevarat liberi, fara lideri ci doar cu papusari, in care si inginerii agronomi erau numiti "intelectuali".
terratec
Probabil ca tineretul acelor vremuri avea un alt background.
Era educat cu mai mult bun simt, scoala era mai serioasa pe atunci.

In ziua de azi pustimea sta cu castile in urechi, nu mai stie nimic, nu mai face sport, etc.
Fetele sunt baieti, baietii se transforma in fete, tot isi doresc mediocritatea, nici unul nu a citit mai mult decat meniul de la McD.

Un amic ii numeste "masa de manevra".

Prostirea tineretului e o tendinta in toata statele occidentale.
Generatiile noi trebuie sa fie mai dobitoace decat cele vechi.

Comparati cu anii cand comunismul a introdus invatamantul pentru mase.
Nenea Zap
Presupun ca se refera la Generatia X cum e numita in alte topicuri bash.gif sau cel mult la inceputul anilor 90. Generatia 90 e generatia manea sau generatia cocalar. Nu e nimic de laudat la ei. Sau ca sa citez Primaria Iasi " Concert anulat: Primaria Iasi dispretuieste generatia 90 "
djl
Manele ascultă și generația aniilor '70-'80 death.gif
Parțial e adevărat că generația aniilor '90 e cam ultima generație de aur. Și pe atunci exista prostie, dar nu așa de generalizată precum acuma (sau dacă era generalizată nu-i făceau posturi gen Prost Tv atâta publicitate), copii care să învețe prost existau destui, dar nici ca acuma, nu exista atâta prost gust, kitchism și snobism (acuma toată lumea are bani și trebuie s-o arate).
colt45
o generatie ca sa poata fi numita de aur trebuie sa realizeze ceva .... ceva semnificativ in raport cu celelalte

apoi generatia 90 a reazizat ceva in sport, in invatamant, in cultura, intr-un curent social .... a conservat vreo valoare neaosa .... a curatat muntii de gunoaie??????????

cand ve-ti veni cu ceva palpabil la capitolul realizari poate sa sa va ia cineva in seama .... pana atunci ramaneti niste gaini care cotcodateaza inainte sa faca oul .... pe care de altfel s-ar putea sa nu-l faca niciodata rolleyes.gif
Mosotti
a realizat pe dracu. anii 90 au fost cei mai imbecili ani in romania
adadoi
ce mama naibii e aia "generația anilor '90"? Ăia care atunci s-au nascut, ăia care aveau 10 ani, 20 de ani, 50 de ani?
>ficus
QUOTE (Mosotti @ Aug 25 2008, 10:41) *

coolspeak.gif

naivitatea era la moda
se fura mai usor si mai cu spor, pe alese
tupeul de intreprinzator a luat amploare, toti faceau afaceri biggrin.gif

acum suntem mai deontologi sleep.gif
djl
QUOTE (Mosotti @ Aug 25 2008, 11:41) *

moso, să înțeleg că perioada actuală e mult mai mișto? naughty.gif
Morosanul
QUOTE (terratec @ Aug 24 2008, 13:46) *
Probabil ca tineretul acelor vremuri avea un alt background.
Era educat cu mai mult bun simt, scoala era mai serioasa pe atunci.

In ziua de azi pustimea sta cu castile in urechi, nu mai stie nimic, nu mai face sport, etc.
Fetele sunt baieti, baietii se transforma in fete, tot isi doresc mediocritatea, nici unul nu a citit mai mult decat meniul de la McD.

Un amic ii numeste "masa de manevra".

Prostirea tineretului e o tendinta in toata statele occidentale.
Generatiile noi trebuie sa fie mai dobitoace decat cele vechi.

Comparati cu anii cand comunismul a introdus invatamantul pentru mase.

De acord cu asta: de fapt eu interpretez "aurul" acestei generatii - zic eu care au studențit (sau au fost tineri) in anii '90 cam prin acesta perspectiva - au fost educati intr-un sistem destul de serios si ferit de vicii sau tentatii, dar insetati de a cunoaste tocmai lucrurile care le erau interzise.
Pentru ei deschiderea pe care le-a dat-o libertatea a fost mai ales acesta culturala, si au intrat cu entuziasm pe 'ogorul nelucrat" al bibliotecilor sau institutiilor de cultura.

Că o data cu acesta libertate, patura groasa a mediocritatii a luat-o pe panta in jos, praluînd toate scursurile occidentului, e o alta latura a acele realitati.
Nu stiu cate valori sau personalitati a dat acea generatie, dar sigur a fost una avantajata dpdv al informatiei si a formarii lor ca oameni.

Leinarius
Generatia de ABUR!
fracture
QUOTE (Dihorul Razboinic @ Aug 23 2008, 15:39) *
generatia '90 = generatia-prastie = rahat de rahat

beheader69 nu se dezminte, mai dă o dată cu mucii-n fasole.

Anii '90 au fost, pe lângă bonibon de ciocolată, titanais și turbo și anii mineriadelor, anii în care miliția te bătea până te căcai pe tine, anii în care românii alergau cu sacoșele de bani la Caritas, anii în care Gabriel Bivolaru și Sever Mureșan dădeau țepe gigantice și anii în care Ilici, în calitate de președinte, le spunea judecătorilor cum trebuie soluționate dosarele caselor naționalizate.

Și da, banul este singura valoare oriunde te-ai duce. Cine nu recunoaște asta e un bou.
colt45
QUOTE (fracture @ Aug 26 2008, 15:43) *
beheader69 nu se dezminte, mai dă o dată cu mucii-n fasole.

Anii '90 au fost, pe lângă bonibon de ciocolată, titanais și turbo și anii mineriadelor, anii în care miliția te bătea până te căcai pe tine, anii în care românii alergau cu sacoșele de bani la Caritas, anii în care Gabriel Bivolaru și Sever Mureșan dădeau țepe gigantice și anii în care Ilici, în calitate de președinte, le spunea judecătorilor cum trebuie soluționate dosarele caselor naționalizate.

Și da, banul este singura valoare oriunde te-ai duce. Cine nu recunoaște asta e un bou.

ce reaparitie furtunoasa .... frumoasa trecere in revista a anilor 90 .... cam sumara de altfel .... anii aia au fost mult mai "bogati" decat ai lasat tu sa se inteleaga
CSSTAP
90s Forever!
djl
În anii '90 (cel puțin până prin 1997-1998) am avut parte de o sărăcie cruntă. Alte chestii nasoale care îmi vin în minte sunt străzile din București care arătau în majoritatea lor ca după bombardament, Bucureștiul care arăta ca dracu' (măcar acum s-au reparat străzile și s-au amenajat multe spații verzi...), "Dacia" era o mașină ca vai de ea, nu exista vre-un film/o melodie recentă care să fie apreciat/apreciată peste hotare...
Pe De altă parte, nu eram așa plin de fițe, nu erau atâtea gunoaie pe sticlă (nici în anii '90 programele tv nu erau cine știe ce, dar față de gunoaiele de acuma erau super), muzica suna încă bine (Euro-dance era super comercial, dar măcar suna bine, nu ca behăiturile astea de acuma, fie ele popo-manele sau Rythm in Shit).
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.