DVD auto cu intrare camera revers

loredana_suzeanu

Am fost si mi-am montat un dvd cu ecran touchscreen de 7" si intrare pentru camera revers. Toate bune si fumoase, mai exact:

-radio functioneaza, dvd la fel, intrarea de SD si memorystick la fel.
-telefonul cu bluetooth e super, formezi de pe ecran, se aude si sunt auzita foarte clar
-cuplarea camerei revers se face indiferent in ce ma aflu ca meniu, chiar si cu ecranul in interior, acesta iese si vad in spate...

insa...

sta prea mult dupa ce scot din marsarier, pana revine la functia in care era: radio, dvd...etc..

cred ca cel putin 10 sec....si pare destul de enervant sa ma uit la un ecran albastru pe care pulseaza mesajul...<CAR...<CAR...<CAR...

Intrebarea mea e...asa de mult trebuie sa stea dupa ce scot din marsarier pana revine din nou la radio sau...are ceva aparatul meu???

Multumesc
Marius3k
Dupa ce termini manevra de dat inapoi, nu poti comuta manual pe radio sau cd?

videosuzy
QUOTE (Marius3k @ Aug 22 2008, 17:44) *
Dupa ce termini manevra de dat inapoi, nu poti comuta manual pe radio sau cd?

Raspund si eu doar printr-o logica elementara:

daca camera revers este prioritate de grad 0 indiferent de functia in care te afli in acel moment (am inteles ca si daca e monitorul in interior, la introducerea manetei in marsarier, acesta iese si afiseaza imaginea camerei video) e clar ca nu poti sa comuti cum vrei tu nici din butoane nici din telecomanda, pana nu-si face "damblaua" sistemul de asistare la parcare..."parol, monser"... rolleyes.gif

Cred ca n-ar strica sa ne raspunda cineva in cunostinta de cauza.
La DVD-urile 2DIN revine imediat ce scoti maneta din marsarier. Nu stiu cum functioneaza sistemul la 1DIN, ecran retractabil.

Cata
florinj
Catalin, ai perfecta dreptate!
Camera are prioritate de grad 0. Dezactiveaza absolut orice alta functie a aparatului (atat la sistemele 2DIN cat si la cele 1DIN cu ecran retractabil) in momentul in care se introduce in marsarier. Alimentarea se face, de obicei, de la becul de marsarier din spate.
Loredana,
Nu este normal ca dezactivarea sa dureze 10 sec. Normal este ca durata dezactivarii sa fie egala cu durata activarii!
Identific trei posibile probleme:
1. o defectiune a device-ului - putin probabil din moment ce spui ca restul functioneaza perfect;
2. o eroare de montaj a sistemului 2DIN+camera;
3. o defectiune a sistemului de iluminat al masinii - verifica daca, dupa ce scoti din marsarier, luminile de marsarier din spate mai raman aprinse cateva secunde.
Cu stima,
florinj
loredana_suzeanu
QUOTE (florinj @ Aug 23 2008, 09:34) *
Catalin, ai perfecta dreptate!
Camera are prioritate de grad 0. Dezactiveaza absolut orice alta functie a aparatului (atat la sistemele 2DIN cat si la cele 1DIN cu ecran retractabil) in momentul in care se introduce in marsarier. Alimentarea se face, de obicei, de la becul de marsarier din spate.
Loredana,
Nu este normal ca dezactivarea sa dureze 10 sec. Normal este ca durata dezactivarii sa fie egala cu durata activarii!
Identific trei posibile probleme:
1. o defectiune a device-ului - putin probabil din moment ce spui ca restul functioneaza perfect;
2. o eroare de montaj a sistemului 2DIN+camera;
3. o defectiune a sistemului de iluminat al masinii - verifica daca, dupa ce scoti din marsarier, luminile de marsarier din spate mai raman aprinse cateva secunde.
Cu stima,
florinj

Eu am modelul care se numeste 1 DIN adica cu ecran retractabil. Din cat ma pricep eu doar camera a fost alimentata de la becul lampii de marsarier din dreapta spate. Nu stiu cum se face cu comanda de prioritate pentru camera la DVD, probabil ca e un fir ce se leaga tot pe undeva pe la marsarier ca sa simta ca merge masina cu spatele.
Nu sta becul aprins dupa ce scot maneta schimbatorului din marsarier.
Ma gandesc, in mintea mea, ca nu cumva la tipul asta de dvd cu ecran retractabil sa fie timpul mai mare de revenire din cauza ca e gandit sa te ajute la parcare si ma gandesc ca daca fac manevre de parcare, s-ar tot baga si ar tot iesi ecranul de cate ori as scoate si as baga in marsarier. Ca sunt situatii cand e nevoie sa tot faci manevrele astea, ca doar nu o bagi intre doua masini pe a ta din prima. Tot o mai dai putin in fata si iar in spate pana se aliniaza corect.NU? asa zic eu ca asa patesc eu. Poate nu sunt eu o soferita buna dar cred ca asta ar fi o cauza. Ar dura mult parcarea ca ar trebui sa astept sa intre la loc, sa iasa din nou, sa intre la loc.........etc biggrin.gif Ori asa DVD-ul asteapta sa vada daca m-am hotarat cu parcarea si daca in acest rastimp de 10 secunde nu mai bag in marsarier atunci e OK si trece la loc pe radio sau pe ce era pana sa vreau sa parchez cu spatele.
florinj
Loredana,
Asa este, doar camera este alimentata de la becul lampii de marsarier. Comanda de prioritate este o setare implicita a sistemului (in momentul in care sesizeaza un semnal video de la camera, automat il transmite pe ecranul DVD-ului).
Eu nu am intalnit insa, pana acum, nici la sitemele 2DIN nici la cele 1DIN cu ecran retractabil, intarzierea de care mentionezi.
Voi incerca sa aflu detalii suplimentare, in cursul zilei de Luni, de la un producator de astfel de sisteme, cu care tin legatura. Poate departamentul lor tehnic ne va da vreo explicatie in acest sens.
Cu stima,
florinj
loredana_suzeanu
QUOTE (florinj @ Aug 23 2008, 15:36) *
Loredana,
Asa este, doar camera este alimentata de la becul lampii de marsarier. Comanda de prioritate este o setare implicita a sistemului (in momentul in care sesizeaza un semnal video de la camera, automat il transmite pe ecranul DVD-ului).
Eu nu am intalnit insa, pana acum, nici la sitemele 2DIN nici la cele 1DIN cu ecran retractabil, intarzierea de care mentionezi.
Voi incerca sa aflu detalii suplimentare, in cursul zilei de Luni, de la un producator de astfel de sisteme, cu care tin legatura. Poate departamentul lor tehnic ne va da vreo explicatie in acest sens.
Cu stima,
florinj

Multumesc si sper sa nu fie din pricina aparatului ca tare rau mi-ar pare mellow.gif

conector
In cazul unei unitati care are intrare de R-cam de obicei exista un fir al unitatii care se leaga la comanda becurilor de mers inapoi si o intrare video separata. Prin acel fir unitatea sesizeaza ca se fac manevre de mers inapoi si comuta cu prioritate pe intrarea R-cam si afiseafa imaginea primita pe ecran. Nu am intalnit nici o unitate care sa afiseze pe ecran numai daca sesizeaza semnal video la intrarea R-cam.
In cazul in care camera e legata pe firul de comanda al becurilor de mers inapoi exista o mica intarziere de cateva secunde pana cand imaginea se clarifica lucru putin deranjant mai ales la manevrele scurte, acest lucru se rezolva daca se leaga alimentarea camerei pe firul de comanda amplificator al unitatii (se verifica inainte consumul camerei care ar trebui sa fie pina in jur de valoarea 300 - 400mA ) sau pe firul de accesorii (sau firul de contact al masinii ce se gaseste la unitate) al masinii.
In cazul in care unitatea a fost montata corect si setata corect din meniu intarzierea s-ar putea datora unei deficiente a unitatii.
videosuzy
QUOTE (conector @ Aug 24 2008, 10:58) *
In cazul unei unitati care are intrare de R-cam de obicei exista un fir al unitatii care se leaga la comanda becurilor de mers inapoi si o intrare video separata. Prin acel fir unitatea sesizeaza ca se fac manevre de mers inapoi si comuta cu prioritate pe intrarea R-cam si afiseafa imaginea primita pe ecran. Nu am intalnit nici o unitate care sa afiseze pe ecran numai daca sesizeaza semnal video la intrarea R-cam.
In cazul in care camera e legata pe firul de comanda al becurilor de mers inapoi exista o mica intarziere de cateva secunde pana cand imaginea se clarifica lucru putin deranjant mai ales la manevrele scurte, acest lucru se rezolva daca se leaga alimentarea camerei pe firul de comanda amplificator al unitatii (se verifica inainte consumul camerei care ar trebui sa fie pina in jur de valoarea 300 - 400mA ) sau pe firul de accesorii (sau firul de contact al masinii ce se gaseste la unitate) al masinii.
In cazul in care unitatea a fost montata corect si setata corect din meniu intarzierea s-ar putea datora unei deficiente a unitatii.

Azi am verificat si eu la unitatea mea DVD SeViC tot cu ecran retractabil. Mentionez ca nu m-a interesat aspectul (adica utilizarea acestuia pentru camera revers) pentru ca eu am o oglinda/monitor de 7" in care am cuplate doua camere video cu imaginea intoarsa la 180grd:
- prima montata pe luneta sub lampa de STOP cu ajutorul careia vad ca si cum m-as uita in oglinda retrovizoare;
- a doua e montata in bara si se comuta automat la introducerea manetei schimbatorului de viteza in marsarier, cu firul de comanda pe contactul marsarier-ului si alimentarea camerei nonstop.
Rezultatul e ca am aceeasi intarziere pe care acum o gasesc foarte logica, in sensul ca atunci cand parchezi cu spatele, rareori o "asezi" dintr-o bucata...intotdeauna trebuie sa bagi iar in viteza I apoi iar in marsarier. Ei, in conditiile acestea, ar fi total enervant sa astepti iesirea din nou a monitorului pentru a vedea ce e in spate (considerand ca sunt pe radio cu ecranul acestuia introdus, pentru a nu ma deranja la ochi.
Personal consider logica setarea cu pricina (referindu-ma strict la sistemul DVD 1DIN cu ecran retractabil) din motivul expus mai sus.
Maine am sa verific la un amic ce are Clarion VRX868RVD si camera CMOS cu LED IR (o prostie dupa parerea mea, mult mai eficiente fiind CCD)

Cu stima,

Cata
loredana_suzeanu

QUOTE (florinj @ Aug 23 2008, 15:36) *
Loredana,
Cu stima,
florinj

Ai reusit sa afli ceva legat de problema mea?
loredana_suzeanu
Am intrebat un vecin cu un Panasonic tot cu ecran care intra dar nu are camera si logik ca nu functioneaza sistemul ca sa verific teoria.
A_Ionut
Poate suna aiurea dar m-am obisnuit sa folosesc camera doar cand e neaparata nevoie. Prin urmare nu se activeaza cand bag in marsarier.
E setata pe AUX si cand e nevoie o activez si dezactivez. E enervant sa iti intre peste functiile casetofonului tot timpul cand cuplezi marsarierul
florinj
QUOTE (loredana_suzeanu @ Aug 25 2008, 23:21) *
Ai reusit sa afli ceva legat de problema mea?

Scuze ca raspund mai tarziu decat am promis (a trebuit sa plec in delegatie la Bv si Buc).
Raspunsul producatorului este urmatorul:
"O intarziere de cca. 10 sec nu este normala. De obicei dureaza 2-3 sec atat cuplarea cat si decuplarea"
Raspunsul l-am primit de la reprezentantii departamentului tehnic al WITSON:
http://www.witson.com/newproduct.php?sort1...7&sort3=150
Cu stima,
florinj
videosuzy
Am intrat si eu pe acel link si am descoperit lucruri foarte interesante: unele noi, altele stiute, insa nicaieri nu am vazut o mentiune de genul "la scoaterea manetei din marsarier si revenirea sistemului DVD la pozitia initiala, timpul alocat acestei operatiuni este de X sec.".
Revin la o logica elementara, pentru cine cunoaste cum functioneaza un ecran retractabil: e nefiresc ca la efectuarea manevrei de parcare (care in anumite situatii necesita mai multe manevre fata/spate ale autoturismului, ecranul sa intre si sa iasa la fiecare introducere/scoatere a manetei schimbatorului in/din marsarier.
Ceea ce spui tu cu 1-2 sec. e firesc sa se aplice la unitatile DVD 2DIN ce au ecranul permanent functional sau la monitoarele/oglinda cum e cel din fotografia mea de la avatar (deci afara, la vedere), ori acest 1DIN are functia ca, in situatia in care ascult un post radio si am monitorul introdus, la mersul inapoi, ecranul este scos automat la vedere si comutat sistemul de pe radio pe camera.
Presupunand ca scot iar din marsarier si misc masina in fata 10 cm si apoi iar bag in marsarier ca sa o asez mai bine, acel ecran va actiona ca in filmele cu obiectele posedate: va iesi si va intra de cate ori fac aceste manevre fata/spate.
Personal gasesc logica o intarziere: ca e de 5 ca e de 10 sec, nu ma pot pronunta (la colegul meu cu Clarion ecranul intra la loc dupa vreo 5-6 sec, dupa ce "pricepe" ca te-ai potolit si nu mai ai de gand sa dai masina "indarat"...).
Loredana, probabil ca setarea timpului e specifica fiecarui model de DVD 1DIN cu aceasta functie de camera autorevers.
Am sa verific si la mine insa nu asa de curand...dar am sa verific...PROMIT.

Cu stima,

Cata

QUOTE (A_Ionut @ Aug 27 2008, 11:01) *
Poate suna aiurea dar m-am obisnuit sa folosesc camera doar cand e neaparata nevoie. Prin urmare nu se activeaza cand bag in marsarier.
E setata pe AUX si cand e nevoie o activez si dezactivez. E enervant sa iti intre peste functiile casetofonului tot timpul cand cuplezi marsarierul

Iar eu consider ca e peste mana ca, pe langa operatiunea de schimbare a vitezei sa faci si comutarea monitorului de pe un AV pe altul...Chestie de gust pana la urma, nu?

(si ce i-ai fi "balacarit" daca nu faceau aceasta functie de comutare automata si te fortau pemanent sa comuti manual, dar e ca peste tot...libera alegere... cool.gif )

Bafta la schimbat canalele...

Cata
florinj
QUOTE (videosuzy @ Aug 27 2008, 23:29) *
Am intrat si eu pe acel link si am descoperit lucruri foarte interesante: unele noi, altele stiute, insa nicaieri nu am vazut o mentiune de genul "la scoaterea manetei din marsarier si revenirea sistemului DVD la pozitia initiala, timpul alocat acestei operatiuni este de X sec.".
Revin la o logica elementara, pentru cine cunoaste cum functioneaza un ecran retractabil: e nefiresc ca la efectuarea manevrei de parcare (care in anumite situatii necesita mai multe manevre fata/spate ale autoturismului, ecranul sa intre si sa iasa la fiecare introducere/scoatere a manetei schimbatorului in/din marsarier.
Ceea ce spui tu cu 1-2 sec. e firesc sa se aplice la unitatile DVD 2DIN ce au ecranul permanent functional sau la monitoarele/oglinda cum e cel din fotografia mea de la avatar (deci afara, la vedere), ori acest 1DIN are functia ca, in situatia in care ascult un post radio si am monitorul introdus, la mersul inapoi, ecranul este scos automat la vedere si comutat sistemul de pe radio pe camera.
Presupunand ca scot iar din marsarier si misc masina in fata 10 cm si apoi iar bag in marsarier ca sa o asez mai bine, acel ecran va actiona ca in filmele cu obiectele posedate: va iesi si va intra de cate ori fac aceste manevre fata/spate.
Personal gasesc logica o intarziere: ca e de 5 ca e de 10 sec, nu ma pot pronunta (la colegul meu cu Clarion ecranul intra la loc dupa vreo 5-6 sec, dupa ce "pricepe" ca te-ai potolit si nu mai ai de gand sa dai masina "indarat"...).
Loredana, probabil ca setarea timpului e specifica fiecarui model de DVD 1DIN cu aceasta functie de camera autorevers.
Am sa verific si la mine insa nu asa de curand...dar am sa verific...PROMIT.
Cu stima,
Cata

Catalin, tot ceea ce ai postat este logic.
Eu nu am facut altceva decat sa postez raspunsul celor de la departamentul tehnic al producatorului Witson la intrebarea:
"Este normala o intarziere de cca. 10 sec a dezactivarii camerei de marsarier in cazul aparatelor 1DIN cu ecran retractabil?"
Cu stima,
florinj

A_Ionut
Scuze de offtopic dar sa stii ca montajul a fost executat de mine deci nu balacaream pe nimeni biggrin.gif
videosuzy
QUOTE (A_Ionut @ Aug 28 2008, 17:08) *
Scuze de offtopic dar sa stii ca montajul a fost executat de mine deci nu balacaream pe nimeni biggrin.gif

smile.gif Ok...glumeam, evident...si eu mi-am montat tot ce vezi la avatar (mai putin monitorizarea gps si alarma EASY Car).
sirsyshu
am si eu o problema si imi cer scuze pentru ca nu cred ca e locul potrivit aici sa pun intrebarea asta dar nu stiu unde sa intreb si pe cine , am un vauxhall vectra 2003 (adica opel vectra cu volan pe dreapta pentru cei care nu stiu) si urmeaza sa mi cumpar un dvd 2din la care vreau sa atasez camera video nu in spate pentru marsarier cum este normal ci in fata , in bara din fata a masinii pentru a imi fi mai usor de depasit , crede ti ca se poate monta? daca da ,cum? si cine ar fi dispus sa ma ajute ? bineinteles fac o cinste ....Multumesc si inca odata scuze daca nu am picat bine pe aici !!!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.