hop
20th August 2008, 21:38
O problema mai ciudata am eu. Am mai multe cabluri de retea scurte pe care trebuie sa le innadesc. Am ca variante sa le lipesc cu pistolul de lipit, dar aproximativ 20 cabluri inseamna cam 160 de fire si cel putin 2 zile pierdute, sau am vazut la cei de la RDS niste adaptoare-mufe , nu stiu exact cum sa le spun, in care se baga capetele celor 2 cabluri pe care vreau sa le lipesc, si acest adaptor este sau are in interior un fel de gel care se intareste si rezolva problema rapid. Si asa as avea nevoie de cate 4 pentru fiecare cablu UTP, dar scutesc mult timp.
Intrebarea mea, este daca stiti despre ce vorbesc, si daca da, cum se cheama exact, ca sa dau si eu o cautare pe google, si eventual poate stiti si unde as putea gasi.
Multumesc
viceroy56
21st August 2008, 23:14
De ce te zgarcesti? La cat costa metrul de cablu UTP si mufele, mai bine cumperi cablu, mufe si ti le face la magazin, de ce lungime vrei! Cei de la RDS folosesc acele "mufe rapide" ca nu mai stau sa scoata cablul din canal, din casa, si oricum cat platesti la abonament acopera si pretul "mufei", care nu e mic deloc!
O mufa RJ45 e 0,5 RON si 1m de cablu la fel. Un cablu(prost) de 100 de m te costa 6 RON. Un cablu bun(CAT 6), care merge si la exterior, tot de 100 de m costa cam 16 RON. Cablul CAT 8 costa cam 2,5 - 3 RON metrul si trebuiesc mufe speciale. Asta rezista si in Alaska, si la Tropice si sub pamant.
Mr_Devil83
22nd August 2008, 00:02
viceory56 vreau si eu rola de utp cu 15ron oricat de prost ar fi. Cumpar 50 de role pt inceput.
Racordurile alea de utp nu ti le recomand, daca chiar vrei sa iti faci nervi iti trimit eu vreo 10 - 20 de bucati pentru ca m-am lamurit de ele. Le folosesti si daca utp-ul are 50m nu mai merge nimic.
Mai bine lipire fir la fir si ai scapat de belele.
SuperDuper
22nd August 2008, 02:27
Lipirea este cea mai proasta solutie pentru ca faca dintr-un cablu CAT 5 unul CAT 3, capabil sa mai transmita ciuciu 100MB/s.
Nu ai precizat daca cuplajul este facut in aer liber sau nu.
Cu protectie la intemperii: http://metrix.net/rj45-ip68-coupler-cat5utp-p-81.html
Fara protectie la intemperii: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16812993025
viceroy56
22nd August 2008, 13:27
QUOTE (Mr_Devil83 @ Aug 22 2008, 01:02)

viceory56 vreau si eu rola de utp cu 15ron oricat de prost ar fi. Cumpar 50 de role pt inceput.
Ai citit bine? Am zis 0.5 RON metrul! Asta inseamna la 100 metri un pret de 50 RON. Cablu prost.
hop
27th August 2008, 22:29
Multumesc
Am rezolvat cu lipituri pana la urma, insa e o solutie care dureaza foarte mult si e tare migaloasa atunci cand ai mai mult de 20 de cabluri UTP. ( inmultit cu 8 fire pt fiecare cablu sunt mai mult de 160 de lipituri, banda izolir ... ).
Am incercat si varianta cu acei conectori de care intrebam eu, care se numesc "cleme cu gel" la magazinul din tei de la care le-am luat.
Am pus si o poza cu cablul "lipit" cu cleme.

Nu am putut schimba cablurile asa cum as fi vrut pt ca sunt bagate prin pereti si nu mai pot fi scoase, cladirea e noua si asa mai departe. Am pierdut la calitate, dar nu am avut alta varianta.
hvoicu
28th August 2008, 00:21
Mr_Devil83
28th August 2008, 01:02
"O mufa RJ45 e 0,5 RON si 1m de cablu la fel. Un cablu(prost) de 100 de m te costa 6 RON. Un cablu bun(CAT 6), care merge si la exterior, tot de 100 de m costa cam 16 RON. Cablul CAT 8 costa cam 2,5 - 3 RON metrul si trebuiesc mufe speciale. Asta rezista si in Alaska, si la Tropice si sub pamant."
Nu eu am scris fraza.
SuperDuper prin 130 de metri de utp tkf adaugati in 3 locuri si intins in aer liber am fix aia 100mbps. Nici nu sunt lipituri ci doar rasucite firele intre ele si de 2 ani functioneaza fara probleme.
eduardul2
7th September 2008, 18:02
La rds le zice "scotchlok" sau conectori uy2. Aia de la 3M sunt mai buni.Personal, le zic bomboane.
Avand in vedere ca inadirile sunt in interior, se pot folosi si mufe I utp, rj 45 -rj 45.dar astea-s cu batai de cap
geotibi
11th March 2009, 23:40
QUOTE (eduardul2 @ Sep 7 2008, 19:02)

La rds le zice "scotchlok" sau conectori uy2. Aia de la 3M sunt mai buni.Personal, le zic bomboane.
Avand in vedere ca inadirile sunt in interior, se pot folosi si mufe I utp, rj 45 -rj 45.dar astea-s cu batai de cap
Aveti idee unde gasesc acest tip de conectori scotchlok sau UY-2 ?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.