Totul despre EGIPT
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

mvl

QUOTE (sabin79 @ Mar 1 2008, 13:18) *
Salutare,

Voi merge in Egipt in martie prin teztour. A auzit cineva de acest tour operator? Am vazut ca au oferte speciale destul de bune... Sint de incredere? Se pare ca ar fi ala patrulea tour operator in afara de best reisen, calibra si kartagoo cu excursii in Egipt.

si eu tot prin tez plec pe 26 aprilie. sper sa fie ok. au taxele de aeroport mai mici decat ceilalti (sincer nu inteleg de ce, eu am crezut ca sunt aceleasi pt toti - poate imi explica si mie cineva; la fel taxa pt viza - nu inteleg de ce unii cer 18-20 euro, iar tez doar 15 DOLARI ???
tu cand pleci si unde o sa stai ?
asteptam impresii

[quote name='yvonna' date='Mar 1 2008, 18:57' post='4170841']
Eu am stat acum 4 ani. Nu stiu daca s-a mai renovat sau a suferit ceva modificari in acest timp, dar atunci mi-a placut.
Camera e mare, destul de luxoasa, baia imensa, era curat. Masa era ok pt o tara araba, locatia buna, cam 15 min de Hurgada ( cu microbuz), au si un minimall, pisicine mari, diverse forme de entertainement, full de rusi.
Daca e o oferta buna eu personal ti-l recomand ( as merge si a doua oara).

mersic
cineva spunea pe amfostacolo.ro ca mancarea era insuficienta si rece
daca poti si iti mai amintesti mai da-mi cateva detalii cu privire la pozitionarea camerelor (macar sa stiu ce sa cer la receptie in schimbul celor 10 euro)
mie mi se pare fff buna oferta: 2 sapt cu AI si toate taxele aprox 850 euro / pers
tzompy57
QUOTE (VACANTAmica @ Feb 29 2008, 16:54) *
hai ca va zic io:
dragilor, sa aveti parte de o primavara frumoasa, plina de impliniri pe toate planurile si la cat mai multe calatorii reusite proud.gif

Salutare tuturor!
Asa cum am promis inainte de plecare revin cu povestiri de la Sharm el Sheikh. Aseara ne-am intors din vacanta de la Hotel calimera Royal Diamond Beach. A fost fff frumos: vremea f buna (25-28grade), hotelul super frumos, personalul foarte bine pregatit. Cand am ajuns la aeroport in Egipt am constatat ca bagajul meu nu a ajuns mad.gif ......am facut sesizare la aeroport insa bagajul nici pana la ora asta nu a ajuns inapoi in posesia mea si acum ma cert cu cei de la Tarom....... Chiar si fara bagaj am avut o vacanta frumoasa. Cu 20Euro/ camera cei de la receptie ne-au dat cele mai bune camere din hotel (suite superior front sea view - o camera de 30mp la 10m de plaja cu o terasa proprie imensa si tot confortul de 5 *). Recomand cu mare caldura acest hotel mai ales prin prisma serviciilor pe care le ofera si atentia pe care o acorda turistilor (pe plaja sunt 3 ingrijitori care te ajuta la mutarea/aranjarea sezlongurilor, iti curata ochelarii de soare, iti aduc bautura la sezlong, iti ofera masaje pe plaja intr-un foisor special amenajat - contra cost masajul). Cei de la receptie au tinut permanent legatura cu aeroportul si primeam zilnic mesaje in camera referitor la bagajul meu - chiar daca nu a fost un mesaj pozitiv.
Macarea foarte buna - cam multe influente orientale. Priveliste de vis de pe terasa restaurantului, personal de servire foarte prompt.
Referitor la operatorul Teztour nu am decat cuvinte de lauda - foarte prompti, saritori (reprezentantul Teztour din aeroport imi dadea sms zilnic la fiecare cursa care ateriza si in care ar fi trebuit sa fie bagajul meu).
In ceea ce priveste excursiie optionale noi am ales sa mergem la Cairo (cel mai murdar oras vizitat vreodata - si totusi am vizitat peste 12 tari pana acum) si la Canionul Colorat (langa Nuweba - la 2 ore de Sharm el Sheikh). Canionul colorat am inteles ca este al 2 canion ca marime din lume dupa cel din America. Foarte interesanta experienta si locul in sine.
Scuba nu am facut aici fiindca din experiente anterioare cu scuba am realizat ca nu suport presiunea de sub apa. Insa am facut snorkeling in toate zilele de plaja. La vremea asta nu erau atat de multi pesti exotici ca vara insa am avut totusi ce vedea.
Una peste alta a fost o vacanta reusita, relaxanta chiar daca nu am avut decat hainele de pe drum la mine si am mai cumparat 2 tricouri, un costum de baie si slapi.
O sa revin cu detalii de la Cairo si de la Canionul Colorat.
pana una alta atasaz cateva poze din vacanta.
Daca are cineva experienta cu bagaj pierdut cu Taromul si nerecuperat dupa 5 zile sa imi spuna si mie pasii urmati pentru despagubiri/recuperarea bagajelor (am impresia ca cei de la Tarom vor sa se cam spele pe maini si sa dea vina pe cei din Sharm el Sheikh).
Pe mai tarziu !!!!

yvonna
QUOTE (mvl @ Mar 3 2008, 09:09) *
cineva spunea pe amfostacolo.ro ca mancarea era insuficienta si rece
daca poti si iti mai amintesti mai da-mi cateva detalii cu privire la pozitionarea camerelor (macar sa stiu ce sa cer la receptie in schimbul celor 10 euro)
mie mi se pare fff buna oferta: 2 sapt cu AI si toate taxele aprox 850 euro / pers

Am fost acum 4 ani si sincera sa fiu nu-mi aduc aminte aspectul asta. Dar cred ca as fi tinut minte daca era mancarea rece!
Eu am stat la un bungalou cu vedere la desert, poate reusesti sa obtii ce va mai interesant!
adrianatoma
QUOTE (sabin79 @ Mar 1 2008, 13:18) *
Salutare,

Voi merge in Egipt in martie prin teztour. A auzit cineva de acest tour operator? Am vazut ca au oferte speciale destul de bune... Sint de incredere? Se pare ca ar fi ala patrulea tour operator in afara de best reisen, calibra si kartagoo cu excursii in Egipt.

eu am plecat din bucuresti prin cmb travel. ei colaboreaza cu tez tour si acolo am fost preluati de agenti tez tour. in sharm aveau sediul f aproape de unde stateam noi, asa ca agentul care se ocupa de hotelul nostru venea des la noi, plateam excursii, ne razgandeam, el venea oricand...atat de tare ne-am imprietenit ca a si mers cu noi intr-o excursie prin desert cu jeep-urile si camilele...tipul era basarabean dar facuse scoala in romania si vb binisor chiar daca era cam zapacit...bine, si noi eram o belea pe capul lui pt ca faceam parte din grupul cu avionul accidentat pe otopeni, si cei din tara au pus multa presiune pe umerii lor, sa ne dea discounturi, sa ne faca o mie de calcule...bottom line, sunt ok, mergi cu incredere wink.gif
DJ Vio
Noi de abia am venit 25-02-2008 - 02-03-2008 si a fost super frumos.
Noi am stat la Kalimera Diamonds .
Noi am fost cu "tzompy57" .
Modificare la tzompy57 . pretul este in dolari.
O lira egipteana este 0.5RON iar acolo se calculeaza 5.5lire=1 dolar si 8.2lire=1euro.
Cred ca era mai bine sa mergem cu euro si acolo sa schimbam in lire egiptene.

POZE
http://apartament.djnunti.ro/displayimage....um=16&pos=0
algeorgia
salutare calatorilor, sambata noaptea ne-am intors din Hurghada de la Palmyra Sahl Hashees (se citeste hasis- si inseamna iarba verde).Ne-a luat ceva timp sa ne rupem de calatorie, care a fost fantastica pentru noi, ne doream f.mult sa vedem Piramidele, Karnak si tot ce tine de spiritualitatea egiptului antic. La hotel am facut ce am invatat de pe la voi, am pus 10 $ in pasaport si ne-a dat camera cu kingsize bed si sea view (ceilalti au tot schimbat camerele pana le-a placut ceva). Hotelul imens, departe de centru in Sakala, am inchiriat un taxi de la hotel, 4 pers.si ne-a constat 30$ pe toti patru. Dupa ce ne spusese ca va sta cu noi, soferul ne-a debarcat la un magazin unde ne tot imbia sa facem vanzare si ne tot batea l;a cap sa-i spunem cand sa vina sa ne ia inapoi. El zicea ca intr-o ora nu avem ce face. Noi i-am cerut 3 ore si bine am facut. La targuit m-am distrat copios, cu negocierile, eram mai rau ca ei. Au pielarie foarte buna si ieftina, o geanta din piele de crocodil cu capul animalului pe ea 1 milion de lei vechi. Drumul pana la Cairo in autocar e suficient de greu ca sa nu ti-l mai doresti inca o data in conditiile astea. Orasul e ciudat, parca e ceva suprarealist, cu blocuri imense, case neterminate, pamant fertil de-a lungul Nilului, circulatia in oras cu masina o aventura mai ceva ca in desert (daca le lipseste claxonul e ca si cum nu ar avea volan). Muzeul de egiptologie e impresionant si as mai merge odata sa-l vad de la deschidere pana la ultima strigare. Piramidele sunt puse in umbra de mizeria din jur, din pacate i-au lasat pe arabi cu camilele, caii si magarii pana sus, asa ca nu ma putem bucura de maretia mormintelor ci trebuia sa ma uit in jos sa nu calc in mizerie de animale, sa ma feresc de tot felul de copii care imi vindeau cate ceva. Ne-am enervat am zis ca o sa chem politia, dar e bine sa te feresti si de politisti, pentru ca te cheama sa te urce pe treptele piramidei(chiar daca scrie clar ca nu e voie sa urci) ca sa-i dai si lui ceva. Multe discrepante intr-o societate musulmana cu vagi tendinte de elevare si acceptare. Toti arabii pe care i-am intalnit vorbeau intai rusa, cum te vedea te intampinau cu un suras in rusa, pe urma daca vedeau ca te mai si incrunti te luau pe engleza, "de unde esti", Romania?, Bucharest?, bine macar ca stiau capitala, nu ca altii! Mancarea buna, internationala, aveau si mancaruri specifice, nu foarte condimentate, noi eram obisnuiti cu mancarea arabeasca asa ca nu ne-a displacut nimic din ce era pe masa. Hotelul cam gol, s-a umplut pentru 3 zile cat a fost o conferinta, pe urma iar s-a linistit. Plaja eu nu am facut dar altii din grup au intrat si in apa. Batea un vant crancen pentru placerea mea asa ca noi mai mult ne-am plimbat. Am nimerit ghidul arab care vorbea romana Hani, facuse medicina in Romania, simpatic si destul de ascultat de ceilalti ghizi arabi, mai tipa la cate unul, nu prea stiam noi de ce. Sa-mi mai pun in ordine impresiile si va mai spun cate una alta.

Pentru mvl, taxa e de 15$, scrie mare in aeroport cand ajungi. Noi am mers printr-o agentie care s-a lipit de Tez Tour, am platit corect, 15$.
maneldivino
Hurghada....hmmmm....pana acum nu am gasit nimic negativ despre aceasta statiune...adica despre aceasta tara(EGIPT).haideti sa va impartasesc si eu parerea mea despre aceasta "minunata tara"-EGIPT.pot spune cu mana pe inima ca nu m-as mai intoarce acolo nici daca as castiga o vacanta.MIZERIE,TIGANEALA,SARACIE.In afara de locurile vizitate(sunt extraordinare),totul este o MARE MIZERIE.Ganditi-va ca ati intrat in tara rromilor.Diferenta fata de ai nostri este ca ai lor sunt MORTI DE FOAME.Oameni care trag efectiv de tine sa le cumperi toate prostiile.Preturi de la 10 pana la 70% mai mare decat cele reale si sa va dau cateva exemple.
Agentiile de turism cu care ajungeti acolo va vor duce sa vizitati diverse locuri.DAR,in excursiile voastre ei va vor duce sa vizitati:MUZEU DE PAPIRUS,MAGAZIN DE ALABASTRU,PARFUMERII(magazine cu care au contract din care isi iau procent la vanzare).Preturile sunt enorme fata de cele reale.Bine...ei va vor spune ca acelea unde sunteti sunt cele reale dar e o MARE MINCIUNA.Sa va dau niste exemple:
PAPIRUS COSTA ACOLO DE LA 150 POUNDS(CCA 20 EURO) SI AJUNG PANA PE LA 3200 POUNDS(400 EURO) dar le veti gasi pe strada(nu sunt originale...dar sincer nici cele pe care le cumperi din magazin nu stii cat de originale sunt)la 1-2 DOLARI.
Parfumurile in magazinele unde va duc ei sunt de la 15 euro in sus iar sticlutele pe care ei le au undeva in jur de 6 euro le veti gasi in alte magazine la 9 euro parfumul si 1 euro sticluta.
Insa pentru a ajunge la preturile pe care vi le zic e nevoie de o MARE TIGANEALA ei incercand sa va vanda la un pret exorbitant cu o "vrajeala fantastica".Oricum ei nu vor pierde indiferent de pretul la care vor vinde.Cele mai mici preturi sunt cele din zona DUTY-FREE,din aeroport,zona pe care o veti vizita la plecare.Acelea sunt preturi f bune,majoritatea expuse,iar unde nu sunt expuse.....trebuie putina tiganeala.
OAMENI BUNI...NU VA REPEZITI SA CUMPARATI CUM AJUNGETI ACOLO SI ALEGETI HOTEL DE 5 STELE NU DE 4 PT CA ACESTE STELE SUNT DATE IN TARA LOR.Adica 4 stele la ei seamana cu ceva gen 3 stele la noi.
Asa ca bafta!

INCA CEVA:VETI GASI PESTE TOT CA APA MARII NU SCADE SUB 22 GRADE.E O MINCIUNA.TEMPERATURA APEI 7 ZILE CAT AM STAT ACOLO NU A SARIT DE 18 GRADE IN CONDITIILE IN CARE AFARA ERAU IN JUR DE 25-27,IAR CU O SAPTAMINA INAINTE APA A AVUT IN JUDE DE 16-17 GRADE.

janis
QUOTE (denis67 @ Feb 23 2008, 09:23) *
Anul acesta as dorii sa ma reintorc in Egipt,dar sa incerc o noua aventura;mai precis NUWEIBA+PETRA(IORDANIA)
A vrea niste informatii despre aceasta statiune si despre modalitatile de a ajunge sa vizitez si PETRA.

buna,

asa cum a mai scris cineva, nu cred sa gasesti o agentie care sa-ti asigure excursia la Nuweiba. Este intr-adevar un loc minunat; iar marea s-ar putea sa-ti placa mai mult decat in Sharm - sunt si valuri smile.gif .
Problema e ca e un soi de statiune "inchisa", nu prea sunt turisti pe acolo, datorita printre altele si faptului ca este aproape de granita. Turistii trec pe acolo dar foarte rar raman. Nu-i tocmai amenajata ca statiune, dar locul are un farmec special. Eu am trecut pe acolo la intoarcerea din Canionul Colorat si mi-as fi dorit tare mult sa fi poposit vreo 2 zile.
Sper sa reusesti sa gasesti ce-ti doresti, dar din Romania e cam greu.

Multa bafta!

QUOTE (maneldivino @ Mar 5 2008, 22:10) *
Asa ca bafta!

Regret ca nu ai avut vacanta pe care ti-ai dorit-o, dar cred ca nici n-ai plecat pregatit. Egiptul nu este cu siguranta o destinatie de luat in considerare pentru cei care tin foarte mult la "civilizatie". II musai sa poti face ceva rabat la calitate (in ce priveste serviciile) ca sa te poti simti bine si in afara resort-urilor. Daca ai trecut de asta, ai o multime de lucruri minunate de vazut si de facut.
adrianatoma
Hurghada....hmmmm....pana acum nu am gasit nimic negativ despre aceasta statiune...adica despre aceasta tara(EGIPT).haideti sa va impartasesc si eu parerea mea despre aceasta "minunata tara"-EGIPT.pot spune cu mana pe inima ca nu m-as mai intoarce acolo nici daca as castiga o vacanta.MIZERIE,TIGANEALA,SARACIE.In afara de locurile vizitate(sunt extraordinare),totul este o MARE MIZERIE.Ganditi-va ca ati intrat in tara rromilor.Diferenta fata de ai nostri este ca ai lor sunt MORTI DE FOAME.Oameni care trag efectiv de tine sa le cumperi toate prostiile.Preturi de la 10 pana la 70% mai mare decat cele reale si sa va dau cateva exemple.
Agentiile de turism cu care ajungeti acolo va vor duce sa vizitati diverse locuri.DAR,in excursiile voastre ei va vor duce sa vizitati:MUZEU DE PAPIRUS,MAGAZIN DE ALABASTRU,PARFUMERII(magazine cu care au contract din care isi iau procent la vanzare).Preturile sunt enorme fata de cele reale.Bine...ei va vor spune ca acelea unde sunteti sunt cele reale dar e o MARE MINCIUNA.Sa va dau niste exemple:
PAPIRUS COSTA ACOLO DE LA 150 POUNDS(CCA 20 EURO) SI AJUNG PANA PE LA 3200 POUNDS(400 EURO) dar le veti gasi pe strada(nu sunt originale...dar sincer nici cele pe care le cumperi din magazin nu stii cat de originale sunt)la 1-2 DOLARI.
Parfumurile in magazinele unde va duc ei sunt de la 15 euro in sus iar sticlutele pe care ei le au undeva in jur de 6 euro le veti gasi in alte magazine la 9 euro parfumul si 1 euro sticluta.
Insa pentru a ajunge la preturile pe care vi le zic e nevoie de o MARE TIGANEALA ei incercand sa va vanda la un pret exorbitant cu o "vrajeala fantastica".Oricum ei nu vor pierde indiferent de pretul la care vor vinde.Cele mai mici preturi sunt cele din zona DUTY-FREE,din aeroport,zona pe care o veti vizita la plecare.Acelea sunt preturi f bune,majoritatea expuse,iar unde nu sunt expuse.....trebuie putina tiganeala.
OAMENI BUNI...NU VA REPEZITI SA CUMPARATI CUM AJUNGETI ACOLO SI ALEGETI HOTEL DE 5 STELE NU DE 4 PT CA ACESTE STELE SUNT DATE IN TARA LOR.Adica 4 stele la ei seamana cu ceva gen 3 stele la noi.
Asa ca bafta!

INCA CEVA:VETI GASI PESTE TOT CA APA MARII NU SCADE SUB 22 GRADE.E O MINCIUNA.TEMPERATURA APEI 7 ZILE CAT AM STAT ACOLO NU A SARIT DE 18 GRADE IN CONDITIILE IN CARE AFARA ERAU IN JUR DE 25-27,IAR CU O SAPTAMINA INAINTE APA A AVUT IN JUDE DE 16-17 GRADE.

Sunt de acord cu mare parte din ce scrii tu aici...nici eu nu am apreciat prea tare tiganeala cum ii spui tu...dar ea are farmec in contextul acela, e tiganeala asa cum la spanioli nu poti cumpara apa de nicaieri la ora pranzului pentru ca totul e inchis sau cum la francezi nu e ciudat sa zgarii masinile parcate aiurea....adica e vb de obiceiuri...pe care in cazul asta le iei ca atare ca asta e, esti in tara lor...data viitoare, daca vei mai reveni, cu siguranta vei sti sa nu te mai arunci sa cumperi nimicurile lor, si te vei axa doar pe magazine mari sau duty-free, nu? asta e, invatam...sunt experiente...

imi pare rau daca te-a dezamagit marea, e cel mai frumos lucru pe care il are egiptul, e superba, nu se compara cu nimic ce poti gasi la turci, la greci...pentru mare, m-as intoarce acolo chiar si la 4 stele...

poate daca vei revedea pozele, vei avea sentimente mai placute smile.gif
Imperator

Asa ca bafta!

Pai mi se pare logic ca daca te duci cu excursie organizata sa te duca la magazine... Este o conventie pe care oricine merge prin agentii o respecta. Evident, daca mai mult de 40% din timp il petreci in muzeul de papirus, institutul de parfumuri si alte chestii asemanatoare, probabil devine enervant, dar, hei, this is part of it.
Joaca cu preturile este din nou o chestie care trebuie sa te astepti. De la est de Istanbul, e normal. Exista tari in care daca nu te tocmesti, nu o sa vrea sa-ti vanda. Tocmeala e parte din distractia zilnica. Evident, exista oameni care li se pare penibil sa se targuiasca. Atunci raza lor de vacante trebuia sa ia Brasovul ca limita estica.
In momentul in care parasesti Europa, trebuie sa te astepti la conditii extrem de diferite si o alta cultura. Poate de aceea parasesti Europa si te duci intr-o zona exotica. Daca te duci doar sa fie cald si sa faci plaja iarna, lucru imposibil chiar si in Europa Sudica, atunci du-te intr-un all inclusive si nu iesi de acolo. Sharm, Hurghada, Zanzibar sau Phuket sunt pline de astfel de all inclusive

QUOTE (janis @ Mar 5 2008, 22:45) *
buna,

asa cum a mai scris cineva, nu cred sa gasesti o agentie care sa-ti asigure excursia la Nuweiba. Este intr-adevar un loc minunat; iar marea s-ar putea sa-ti placa mai mult decat in Sharm - sunt si valuri smile.gif .
Problema e ca e un soi de statiune "inchisa", nu prea sunt turisti pe acolo, datorita printre altele si faptului ca este aproape de granita. Turistii trec pe acolo dar foarte rar raman. Nu-i tocmai amenajata ca statiune, dar locul are un farmec special. Eu am trecut pe acolo la intoarcerea din Canionul Colorat si mi-as fi dorit tare mult sa fi poposit vreo 2 zile.
Sper sa reusesti sa gasesti ce-ti doresti, dar din Romania e cam greu.

Multa bafta!

Regret ca nu ai avut vacanta pe care ti-ai dorit-o, dar cred ca nici n-ai plecat pregatit. Egiptul nu este cu siguranta o destinatie de luat in considerare pentru cei care tin foarte mult la "civilizatie". II musai sa poti face ceva rabat la calitate (in ce priveste serviciile) ca sa te poti simti bine si in afara resort-urilor. Daca ai trecut de asta, ai o multime de lucruri minunate de vazut si de facut.

Nuweiba nu e o statiune inchisa si nu e chiar asa de aproape de granita. Israelul e la vreo 60 km. In schimb are un farmec si o autenticitate care nu exista in Sharm sau Hurghada. Si sa stai acolo e extrem de simplu. Te duci si gasesti cazare imediat. Exista probleme sa gasesti cazare doar in timpul vacantelor israeliene cand locul e luat cu asalt de mii de turisti israelieni.
VACANTAmica
felicitari celor intorsi de curand din calatorie ca si-au amintit sa posteze aici impresiile lor; poze minunate ati facut acolo, cu mult talent (daca nu aveti un job conex, poate va ganditi mai serios in acest sens smile.gif ; din pacate n-am nici o propunere concreta, vio);
maneldivino, dupa parerea mea "cenzurat" este dovada ca n-ai facut nici cel mai mic efort sa vezi arcul peste timp inscris de istoria acestei CIVILIZATII; trebuie sa orbecai mai intai prin intunericul din tunel ca sa poti ajunge la luminita din capatul ei; sleep.gif
xwh
Am rugămintea să folosiți un limbaj adecvat, fără înjurături și aprecieri rasiste.
mihaic99
Asa ca bafta!

pacat ca nu ne-ai spus nimic despre ce ai vizitat. te-au impresionat doar muzeul de papirus, magazinul de alabastru si parfumeriile? din cate am vazut eu, poti vedea si niste piramide pe acolo pe undeva, sfinxul, luxor, aswan, canalul de suez si multe altele.
denis67
Ptr. CornelB
Nu am primit mesajul!
denis67
denis67

Nuweiba nu e o statiune inchisa si nu e chiar asa de aproape de granita. Israelul e la vreo 60 km. In schimb are un farmec si o autenticitate care nu exista in Sharm sau Hurghada. Si sa stai acolo e extrem de simplu. Te duci si gasesti cazare imediat. Exista probleme sa gasesti cazare doar in timpul vacantelor israeliene cand locul e luat cu asalt de mii de turisti israelieni.
[/quote]

Multumesc ptr.informatii Janis si Imperator.
Pe mine m-ar fi interesat sa combin un sejur in NUWEIBA cu PETRA (IORDANIA).De fapt PETRA as vrea s-o vizitez dar si in paralel as sta un pic cu burta la soare.Am dat ''sfoara in tara'' pe la agentii poate gasesc ceva.Nu vreau sa risc sa plec cu familia pe cont propriu.
catmaya
Buna ziua,

Plec in Egipt pe 2 aprilie in croaziera lunga de 2 saptamani cu Calibra si am ales Melia Pharaoh ca hotel pentru cazarea din Hurghada. A mai fost cineva la acest hotel ca nu am gasit prea multe informatii pe topic. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
maneldivino
QUOTE (mihaic99 @ Mar 6 2008, 07:05) *
pacat ca nu ne-ai spus nimic despre ce ai vizitat. te-au impresionat doar muzeul de papirus, magazinul de alabastru si parfumeriile? din cate am vazut eu, poti vedea si niste piramide pe acolo pe undeva, sfinxul, luxor, aswan, canalul de suez si multe altele.

despre ce se viziteaza...au scris multi inaintea mea.dar mai putini au scris despre experientele negative.A propos...in piramida lui Keops aveti grija pentru ca atunci cand veti intra in camera mortuara-ESTE VALABIL NUMAI PT FEMEI-aveti mari sanse sa vi se mangaie fundul de cei care stau acolo sau sa vi se fure banii.MARE GRIJA!!!
Nu contest faptul ca toate monumentele lor sunt extraordinare dar eu am vrut sa pregatesc oamenii pt ce vor gasi acolo deoarece pe noi nu ne-a pregatit nimeni inainte.
Referitor la mancarea din hotel:vorbesc de Meridien si Hilton long beach...in afara de micul dejun super copios pranzul si cina se repeta aproape identic zi de zi.Acelasi orez,paste,pui,prajituri.
algeorgia
Pentru CornelB, am primit mesajul, e OK
VACANTAmica
QUOTE (maneldivino @ Mar 6 2008, 14:50) *
...in afara de micul dejun super copios pranzul si cina se repeta aproape identic zi de zi.Acelasi orez,paste,pui,prajituri.

nu cred ca era mai prejos decat la calimera unde astea erau o constanta si pe langa ele zilnic era ceva nou: pestele (fara oase desigur) pane sau cu sos, vita suculenta friptura in sange sau cu sos, un soi de potarniche sau oricum o pasare mica gen porumbel, curcan urias din care iti taiau felii, fructe de mare de obicei in salate, rosii cu cascaval topit, spanac cu carne, broccoli cu carne, pizza, seara barbeque fie cu chebab, fie shaorma, fie frigarui, stekuri, etc, supe, mai erau ca intr-o urna ceva pe baza de carne tocata si tot asa te intreba ce sa-ti puna in ea, iar pastele ti le prepara pe loc aveau diverse ingrediente, si multe altele ....
la salate nu mai vorbesc ...., cate dressinguri ...
simov
buna,
a fost cineva la Palm Beach Hurghada?
noi plecam in 27.04 din Budapesta si nu stim nimic de locatie fiindca au ales niste prieteni.
multumesc
Smartiee
Salutare
Oferta asta a vazut-o careva? Paste in Egipt Mie mi se pare cam ieftin... dry.gif
CornelB
QUOTE (xwh @ Mar 7 2008, 17:41) *

Vezi si pe AmFostAcolo trei pareri ale unor romani care au fost în 2007 la acest hotel...
sorinvis
Salutari,

Vrem sa plecam pe 16.03 in Egipt, la Taba, in nordul golfului Aquaba, langa granita cu Israelul. Ca si hotel am ales Sofitel Taba Heights cu AI.
Ma intereseaza in primul rand optionalele, pe relatia cu Israelul: Marea Moarta si/sau Ierusalim, eventual Petra in Iordania. Din cate stiu dupa 1.03 Israelul a scos vizele, deci teoretic e mai usor.
Ceva impresii dintre cei care au fost in Taba, asezarea generala a statiunii, posibilitatile de snorkelling in zona. Alta intrebare, daca stiti de existenta vreunui charter pe Taba direct, in acest fel scapand de transferul Sharm-Taba care am inteles ca e in jur de 3 ore si aprox 200 km.

Multumesc,
Imperator
QUOTE (sorinvis @ Mar 8 2008, 00:20) *
Salutari,

Vrem sa plecam pe 16.03 in Egipt, la Taba, in nordul golfului Aquaba, langa granita cu Israelul. Ca si hotel am ales Sofitel Taba Heights cu AI.
Ma intereseaza in primul rand optionalele, pe relatia cu Israelul: Marea Moarta si/sau Ierusalim, eventual Petra in Iordania. Din cate stiu dupa 1.03 Israelul a scos vizele, deci teoretic e mai usor.
Ceva impresii dintre cei care au fost in Taba, asezarea generala a statiunii, posibilitatile de snorkelling in zona. Alta intrebare, daca stiti de existenta vreunui charter pe Taba direct, in acest fel scapand de transferul Sharm-Taba care am inteles ca e in jur de 3 ore si aprox 200 km.

Multumesc,

Exista sanse limitate sa apara in curand chartere la Taba. Taba are un aeroport mic servit in principal de chartere din UK. Taba este o mini-statiune in care sunt hoteluri de lux de retea - gen Hilton, Hyatt, Sofitel, etc, iar operatorii romani vor continua sa promoveze destinatiile de masa gen Sharm sau Hurghada unde pot atinge masa critica.
In Taba, nu ai nimic de facut decat sa mananci pana cazi jos (adica motivul pentru care romanii se duc la AI) si sa stai la soare. Nu foarte departe exista cetatea lui Saladin, cam atata.
Snorkeling se poate face, evident (se face si la Portita), exista ceva pesti, nu prea exista corali (or fi pus acuma). Pentru ceva mai serios, zona de snorkelling si diving e mai la sud spre Sharm.
Optionale, habar n-am ca nu merg niciodata cu turma. Probabil exista. Pentru Israel, nu iti trebuie viza, pentru Iordania, iti trebuie viza care se obtine la ambasada hasemita de la Bucuresti - nu la punctul de frontiera ! Nu mai stiu care e statutul Tabei, cu ceva timp in urma nu iti trebuia viza de Egipt sau daca treceai in Israel, intrai inapoi fara sa mai iei viza, dar verifica. S-ar putea sa-ti trebuiasca viza cu intrari multiple sau sa cumperi vize simple de fiecare data te intorci la Taba. Dar, repet acum cativa ani, nu iti trebuia viza sa reintri.
Atentie, uneori granita se inchide fara notificare prealabila in caz de atacuri in Israel si poti ramane prin Eilat. In acest caz, te intorci in Iordania la Aqaba, iei ferry direct la Nuweiba si apoi cu service taxi-ul inapoi la Taba. Nu cred ca s-a mai intamplat de mult.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.