algeorgia
4th March 2008, 20:04
salutare calatorilor, sambata noaptea ne-am intors din Hurghada de la Palmyra Sahl Hashees (se citeste hasis- si inseamna iarba verde).Ne-a luat ceva timp sa ne rupem de calatorie, care a fost fantastica pentru noi, ne doream f.mult sa vedem Piramidele, Karnak si tot ce tine de spiritualitatea egiptului antic. La hotel am facut ce am invatat de pe la voi, am pus 10 $ in pasaport si ne-a dat camera cu kingsize bed si sea view (ceilalti au tot schimbat camerele pana le-a placut ceva). Hotelul imens, departe de centru in Sakala, am inchiriat un taxi de la hotel, 4 pers.si ne-a constat 30$ pe toti patru. Dupa ce ne spusese ca va sta cu noi, soferul ne-a debarcat la un magazin unde ne tot imbia sa facem vanzare si ne tot batea l;a cap sa-i spunem cand sa vina sa ne ia inapoi. El zicea ca intr-o ora nu avem ce face. Noi i-am cerut 3 ore si bine am facut. La targuit m-am distrat copios, cu negocierile, eram mai rau ca ei. Au pielarie foarte buna si ieftina, o geanta din piele de crocodil cu capul animalului pe ea 1 milion de lei vechi. Drumul pana la Cairo in autocar e suficient de greu ca sa nu ti-l mai doresti inca o data in conditiile astea. Orasul e ciudat, parca e ceva suprarealist, cu blocuri imense, case neterminate, pamant fertil de-a lungul Nilului, circulatia in oras cu masina o aventura mai ceva ca in desert (daca le lipseste claxonul e ca si cum nu ar avea volan). Muzeul de egiptologie e impresionant si as mai merge odata sa-l vad de la deschidere pana la ultima strigare. Piramidele sunt puse in umbra de mizeria din jur, din pacate i-au lasat pe arabi cu camilele, caii si magarii pana sus, asa ca nu ma putem bucura de maretia mormintelor ci trebuia sa ma uit in jos sa nu calc in mizerie de animale, sa ma feresc de tot felul de copii care imi vindeau cate ceva. Ne-am enervat am zis ca o sa chem politia, dar e bine sa te feresti si de politisti, pentru ca te cheama sa te urce pe treptele piramidei(chiar daca scrie clar ca nu e voie sa urci) ca sa-i dai si lui ceva. Multe discrepante intr-o societate musulmana cu vagi tendinte de elevare si acceptare. Toti arabii pe care i-am intalnit vorbeau intai rusa, cum te vedea te intampinau cu un suras in rusa, pe urma daca vedeau ca te mai si incrunti te luau pe engleza, "de unde esti", Romania?, Bucharest?, bine macar ca stiau capitala, nu ca altii! Mancarea buna, internationala, aveau si mancaruri specifice, nu foarte condimentate, noi eram obisnuiti cu mancarea arabeasca asa ca nu ne-a displacut nimic din ce era pe masa. Hotelul cam gol, s-a umplut pentru 3 zile cat a fost o conferinta, pe urma iar s-a linistit. Plaja eu nu am facut dar altii din grup au intrat si in apa. Batea un vant crancen pentru placerea mea asa ca noi mai mult ne-am plimbat. Am nimerit ghidul arab care vorbea romana Hani, facuse medicina in Romania, simpatic si destul de ascultat de ceilalti ghizi arabi, mai tipa la cate unul, nu prea stiam noi de ce. Sa-mi mai pun in ordine impresiile si va mai spun cate una alta.
Pentru mvl, taxa e de 15$, scrie mare in aeroport cand ajungi. Noi am mers printr-o agentie care s-a lipit de Tez Tour, am platit corect, 15$.
xwh
6th March 2008, 01:36
Am rugămintea să folosiți un limbaj adecvat, fără înjurături și aprecieri rasiste.
denis67
6th March 2008, 08:01
Ptr. CornelB
Nu am primit mesajul!
denis67
denis67
6th March 2008, 09:02
Nuweiba nu e o statiune inchisa si nu e chiar asa de aproape de granita. Israelul e la vreo 60 km. In schimb are un farmec si o autenticitate care nu exista in Sharm sau Hurghada. Si sa stai acolo e extrem de simplu. Te duci si gasesti cazare imediat. Exista probleme sa gasesti cazare doar in timpul vacantelor israeliene cand locul e luat cu asalt de mii de turisti israelieni.
[/quote]
Multumesc ptr.informatii Janis si Imperator.
Pe mine m-ar fi interesat sa combin un sejur in NUWEIBA cu PETRA (IORDANIA).De fapt PETRA as vrea s-o vizitez dar si in paralel as sta un pic cu burta la soare.Am dat ''sfoara in tara'' pe la agentii poate gasesc ceva.Nu vreau sa risc sa plec cu familia pe cont propriu.
catmaya
6th March 2008, 13:55
Buna ziua,
Plec in Egipt pe 2 aprilie in croaziera lunga de 2 saptamani cu Calibra si am ales Melia Pharaoh ca hotel pentru cazarea din Hurghada. A mai fost cineva la acest hotel ca nu am gasit prea multe informatii pe topic. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
algeorgia
6th March 2008, 14:57
Pentru CornelB, am primit mesajul, e OK
simov
7th March 2008, 17:14
buna,
a fost cineva la Palm Beach Hurghada?
noi plecam in 27.04 din Budapesta si nu stim nimic de locatie fiindca au ales niste prieteni.
multumesc
sorinvis
8th March 2008, 00:20
Salutari,
Vrem sa plecam pe 16.03 in Egipt, la Taba, in nordul golfului Aquaba, langa granita cu Israelul. Ca si hotel am ales Sofitel Taba Heights cu AI.
Ma intereseaza in primul rand optionalele, pe relatia cu Israelul: Marea Moarta si/sau Ierusalim, eventual Petra in Iordania. Din cate stiu dupa 1.03 Israelul a scos vizele, deci teoretic e mai usor.
Ceva impresii dintre cei care au fost in Taba, asezarea generala a statiunii, posibilitatile de snorkelling in zona. Alta intrebare, daca stiti de existenta vreunui charter pe Taba direct, in acest fel scapand de transferul Sharm-Taba care am inteles ca e in jur de 3 ore si aprox 200 km.
Multumesc,