Totul despre EGIPT
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

maz_max

QUOTE (mr. jul @ Feb 22 2008, 09:18) *
Fratilor, Tez-ul are ghizi vorbitori de limba romana sau engleza? Va multumesc.

Da..
VACANTAmica
QUOTE (mr. jul @ Feb 22 2008, 09:18) *
Fratilor, Tez-ul are ghizi vorbitori de limba romana sau engleza? Va multumesc.

in sharm eraucel putin 3 ghizi vorbitori de limba romana; 2 basarabeni si altul egiptean care a facut facultatea la craiova

tzompy57
QUOTE (alfabog @ Feb 19 2008, 08:17) *
NICE POST - frumos spus thumbsup.gif

Salutare tuturor!
De vreo 2 sapt tot citesc ce postati pentru ca duminica pe 24.02 voi pleca intr-o binemeritata vacanta in Sharm la hotel Calimera Royal Diamond Beach cu compania TezTour. In ceea ce priveste aceasta companie - pt ca am vazut unele dubii pe aici - pot sa va spun ca pana la 1 ian 2008 am lucrat in turism si la agentia unde eram am vandut foarte multe pachete Tez Tour. Acum nu le fac reclama dar va spun sincer ca sunt foarte seriosi si serviabili (cel putin cei de la birouri - nu stiu ghizii cum sunt) si intr-un sezon nu am primit decat o singura reclamatie ref la ei (unii care erau nemultumiti ca li se schimbase orarul de zbor). In fine......e prima oara cand lucrez cu ei pt vacanta mea (pt ca de obicei nu imi plac vacantale organizate de altii sau charterele) si sper din tot sufletul sa fie una reusita. Vreau sa ma relaxez cat mai mult posibil, sa fac snorkeling (nu am mai facut pana acum), sa merg la SPA si la Cairo - ca daca ajung in Egipt e pacat sa nu vad si eu piramidele.
Am citit ce a povestit VACANTAmica si m-a ajutat foarte mult ce a povestit acolo. Insa am o intrebare: cam cate grade sunt la vremea asta la Sharm?! Pe internet am verificat eu vremea insa ei spun ca sunt 16-19 grade si mi-e teama ca nu voi putea face plaja sau snorkeling.

Multumesc anticipat
algeorgia
Tzompi uite-te pe Yahoo, da-i click pe weather, scrie orasul pentru care vrei datele, si o sa-ti apara in grade F, dar tu faci iar un click pe C si o sa te lamuresti. E o prognoza pe 10 zile. E cald oricum. Noi plecam maine, succes si tie.
cleo222
QUOTE (alfabog @ Feb 22 2008, 08:30) *
Bai , nu mai intra nimeni sa ma spuna ceva? Ce , toata lumea e la soare in egipt si face plaja? Haideti sa mai vorbim. Poate sa-mi spuna cineva care a facut circuitul - cu croaziera cat de bun e programul care l-a avut. Ma gandesc ca majoritatea dintre voi plecati in sejur 7/14 zile, dar cei care au facut circuitul sa imi dea si mie cateva detalii sau cei care au auzit ceva de el sunt bucuros sa aflu mai multe . Multumesc,
coolspeak.gif smile.gif bye, bye

E superba croaziera-am relatat si eu propria experienta mai demult. Merita din plin, mai ales cea de 2 saptamani-croaziera combinata cu sejur la mare, dar sfatul meu e sa nu te duci cu Kartago.
Oqyshor
Salut,

Am si eu niste intrebari, daca se poate, pentru cei care au fost in Egipt, in statiunea Hurghada si stiu ceva despre hotelul Marriott:

1. Acest hotel este la nord sau la sud in oras ?
2. Care este distanta de la hotel la plaja ?
3. Plaja este cu nisip sau cu corali ?
4. Care este latimea plajei ?
5. Care este distanta de la hotel fata de centrul nou ?
6. Intrarea in apa se face brusc sau treptat (adica adancimea apei creste treptat sau brusc) ?
7. Care este regimul de masa la hotel: demipensiune sau all inclusive ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Numai bine.
tzompy57
QUOTE (algeorgia @ Feb 22 2008, 17:11) *
Tzompi uite-te pe Yahoo, da-i click pe weather, scrie orasul pentru care vrei datele, si o sa-ti apara in grade F, dar tu faci iar un click pe C si o sa te lamuresti. E o prognoza pe 10 zile. E cald oricum. Noi plecam maine, succes si tie.

Mersi Algeorgia. Sa aveti un zbor fara peripetii wink.gif si distractie placuta. Sa avem parte de vreme buna !

QUOTE (tzompy57 @ Feb 22 2008, 18:17) *
Mersi Algeorgia. Sa aveti un zbor fara peripetii wink.gif si distractie placuta. Sa avem parte de vreme buna !

Aaaaa......am uitat sa va intreb pe cei care deja ati fost la Sharm: pe acel aeroport exista free shop??? Pe net aeroportul ala nu are site si nu am gasit nici o informatie in acest sens. Si daca are imi poate spune cineva daca se gasesc lucruri OK ca intr-unul din Europa sau sunt numai artizanaturi.
Mersi

VACANTAmica
QUOTE (tzompy57 @ Feb 22 2008, 14:19) *
................... Insa am o intrebare: cam cate grade sunt la vremea asta la Sharm?! Pe internet am verificat eu vremea insa ei spun ca sunt 16-19 grade si mi-e teama ca nu voi putea face plaja sau snorkeling.
Multumesc anticipat

mai, logic, daca in urma cu 2 saptamani era absolut ok (cu exceptia piscinei neincalzite) sa faci plaja si baie, d-apoi acum ? ... si sa va luati lotiuni de protectie UV desi puteti cumpara si de acolo pentru ca va prajiti de nici nu bagati de seama; nu stiu cum bate soarele acolo ca parca si bronzul are alta nuanta (sau mi se mai si pare tongue.gif ?)
aaa! si fumatorii, pot cumpara din tranzit la aeroport cartusuri de tigari la preturi muuuuult mai mici decat aici; la intoarcere la bucuresti mi se pare ca nu e voie decat cu 2 cartusuri de persoana dar oricum nu ne-a intrebat nimeni nimic pt ca n-am iesit pe la poarta unde ai ceva de declarat

si cand te duci acolo, 24 ore de la intrare poti sa mergi intr-un duty-free sa luati bauturi ca nu se gasesc pe toate drumurile; dar la calimera stiu au alcool si pt. ca noi nu bem deloc, n-am fost atenta la preturi; in hotel e clar ca sunt mult mai scumpe; nu va sfatuiesc sa aduceti din tara, cred ca nu dau voie la vama dar nu sunt sigura;
noi n-am cautat acel duty-free dar am fost intr-unul din intamplare pt ca l-am vazut in old market chiar a doua zi; la cosmetice erau putine si scumpe si nu meritau; poate ca ghidul se referea la altul mai pricopsit dar n-am retinut unde e si daca merita sa va pierdeti vremea cu asta pentru bautura (oricum este complet deplasat sa va imbatati pe acolo rolleyes.gif , merita si ei un pic de respect); smile.gif
si in piata au capsuni si alte fructe exotice la 1 usd casoleta care era foarte mare, cred ca vreo 7-800 g tot avea;

evitati sa vorbiti de la telefonul fix chiar si cu ghizii in egipt pt ca, costa de la 3usd in sus o convorbire locala; vedeti cat ar fi de pe mobil? eu n-am socotit..
daca aveti nevoie de doctor, calimera are doctor; am inteles ca ar costa 50eur consultatia si medicamentele pe care trebuie sa le achiti si ti le deconteaza in tara firma de asigurari dupa vreo 10 zile; sa nu mergeti cumva fara asigurare medicala; oricum in sharm cica e cel mai modern si mare spital din egipt;
eeei, si ce sa va mai zic decat DRUM BUN! sa nu uitati veniti cu comentarii aici

QUOTE (tzompy57 @ Feb 22 2008, 18:22) *
Aaaaa......am uitat sa va intreb pe cei care deja ati fost la Sharm: pe acel aeroport exista free shop??? Pe net aeroportul ala nu are site si nu am gasit nici o informatie in acest sens. Si daca are imi poate spune cineva daca se gasesc lucruri OK ca intr-unul din Europa sau sunt numai artizanaturi.
Mersi

in completare la cele spuse mai sus, precizez ca in duty free-shopul din tranzitul aeroportului din sharm era cu totul altceva decat cel magazinul din piata old market, evident; nici nu suporta comparatie;
pe langa tigari au si cosmetice, parfumuri poate ca nu chiar asa de variate ca in europa dar erau
tzompy57
QUOTE (VACANTAmica @ Feb 22 2008, 18:49) *
in completare la cele spuse mai sus, precizez ca in duty free-shopul din tranzitul aeroportului din sharm era cu totul altceva decat cel magazinul din piata old market, evident; nici nu suporta comparatie;
pe langa tigari au si cosmetice, parfumuri poate ca nu chiar asa de variate ca in europa dar erau

Multumesc VACANTAmica. Mi-ai fost de mare ajutor. O sa postez impresii cand ma intorc.
Papa
Oqyshor

QUOTE (Oqyshor @ Feb 22 2008, 18:03) *
Salut,

Am si eu niste intrebari, daca se poate, pentru cei care au fost in Egipt, in statiunea Hurghada si stiu ceva despre hotelul Marriott:

1. Acest hotel este la nord sau la sud in oras ?
2. Care este distanta de la hotel la plaja ?
3. Plaja este cu nisip sau cu corali ?
4. Care este latimea plajei ?
5. Care este distanta de la hotel fata de centrul nou ?
6. Intrarea in apa se face brusc sau treptat (adica adancimea apei creste treptat sau brusc) ?
7. Care este regimul de masa la hotel: demipensiune sau all inclusive ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Numai bine.

Ma poate ajuta cineva pls cu cateva raspunsuri la intrebarile de mai sus.
Multumesc !
denis67
Anul acesta as dorii sa ma reintorc in Egipt,dar sa incerc o noua aventura;mai precis NUWEIBA+PETRA(IORDANIA)
A vrea niste informatii despre aceasta statiune si despre modalitatile de a ajunge sa vizitez si PETRA.
CornelB
QUOTE (Oqyshor @ Feb 23 2008, 05:57) *
Ma poate ajuta cineva pls cu cateva raspunsuri la intrebarile de mai sus.
Multumesc !

La unele dintre cele de mai sus poti sa-ti raspunzi SINGUR smile.gif aruncand o privire peste acest link
- fa click acolo pe harta/satelit, apoi schimba zoom-ul, te duci cat de aproape vrei. Observi localizarea pe harta, apoi facand click pe satelit vei observa imagini de sus, de la altitudini de pana la 300 de metri deasupra hotelului.
Cred ca poti astfel vedea cu ochii tai cum sta situatia [nu sta rau, dupa parerea mea smile.gif ]

posibil in scurt timp sa citesti tot acolo, in acea pagina, si impresii ale altor turisti ce si-au petrecutul sejurul la Marriott Beach Hurghada wink.gif

Imperator
QUOTE (denis67 @ Feb 23 2008, 09:23) *
Anul acesta as dorii sa ma reintorc in Egipt,dar sa incerc o noua aventura;mai precis NUWEIBA+PETRA(IORDANIA)
A vrea niste informatii despre aceasta statiune si despre modalitatile de a ajunge sa vizitez si PETRA.

Nuweiba e poate cel mai misto loc de pe coasta cu mult peste orice Sharm sau Hurghada... foarte relaxat, mult mai putin artificial decat Sharm sau Hurghada, are un aer local, e un soi de Vama Veche a Sinaiului - spre deosebire de Dahab, nu prea sunt droguri. Ca sa ajungi la Petra, iei ferry boat-ul Nuweiba - Aqaba (2 ore) si de acolo mini-busul pana la Wadi Musa (orasul de langa Petra) - alte circa 3 ore.
alina_blue
salut
postez si eu fara sa am deocamdata nimic interesant de raportat.dar tot citesc pe topicul asta sa treaca mai repede timpul pana plec in circuitul de 7 zile pe Nil(plec miercurea viitoare) si sunt curioasa dupa atatea pareri impartite ,cum o sa mi se para acolo.La intoarcere o sa va scriu cum a fost,dar parerea o sa vina de la o persoana foarte nepretentioasa si caruia ii cam place oriunde,asa ca...loool...mai cititi si alte pareri pentru siguranta.toate cele bune si cat mai muuuuuuulte vacante biggrin.gif
denis67
QUOTE (Imperator @ Feb 23 2008, 09:38) *
Nuweiba e poate cel mai misto loc de pe coasta cu mult peste orice Sharm sau Hurghada... foarte relaxat, mult mai putin artificial decat Sharm sau Hurghada, are un aer local, e un soi de Vama Veche a Sinaiului - spre deosebire de Dahab, nu prea sunt droguri. Ca sa ajungi la Petra, iei ferry boat-ul Nuweiba - Aqaba (2 ore) si de acolo mini-busul pana la Wadi Musa (orasul de langa Petra) - alte circa 3 ore.

Stii cumva vre-o agentie care asigura sejur in NUWEIBA ? Deasemenea ma intereseaza daca din NUWEIBA ghizi agentiei organizeaza excursii la PETRA sau trebuie sa ma descurc pe cont propriu(ex.costuri ferry boat,buss,viza IORDANIA+conditii de acordare a vizei).Ti-as fi recunascator daca ai reusii sa-mi dai informatii cat mai concrete.
VACANTAmica
QUOTE (alina_blue @ Feb 23 2008, 16:35) *
salut
postez si eu fara sa am deocamdata nimic interesant de raportat.dar tot citesc pe topicul asta sa treaca mai repede timpul pana plec in circuitul de 7 zile pe Nil(plec miercurea viitoare) si sunt curioasa dupa atatea pareri impartite ,cum o sa mi se para acolo.La intoarcere o sa va scriu cum a fost,dar parerea o sa vina de la o persoana foarte nepretentioasa si caruia ii cam place oriunde,asa ca...loool...mai cititi si alte pareri pentru siguranta.toate cele bune si cat mai muuuuuuulte vacante biggrin.gif

biggrin.gif cunosc sentimentul (referire la asteptare)
abia astept detalii despre croaziera la intoarcere, agentia prin care mergi, etc. Sa ai drum bun, vreme frumoasa si sa incarci bateriile la maxim
Imperator
QUOTE (denis67 @ Feb 24 2008, 13:11) *
Stii cumva vre-o agentie care asigura sejur in NUWEIBA ? Deasemenea ma intereseaza daca din NUWEIBA ghizi agentiei organizeaza excursii la PETRA sau trebuie sa ma descurc pe cont propriu(ex.costuri ferry boat,buss,viza IORDANIA+conditii de acordare a vizei).Ti-as fi recunascator daca ai reusii sa-mi dai informatii cat mai concrete.

Nu cred sa existe agentii care sa organizeze sejururi la Nuweiba... daca gasesti printre ofertele agentilor romanesti sejururi la Vama Veche, o sa gasesti si la Nuweiba smile.gif. Nuweiba este pentru calatori independenti, nu "impachetati"... gasesti garla de guesthouse-uri la fata locului.
De asemenea, nu prea sunt tururi (desi poate in ultimii ani sa fi aparut) din Nuweiba spre Petra, dar te poti descurca foarte usor sa ajungi la Wadi Musa. Viza de Iordania in orice caz se ia de la Bucuresti, daca vrei s-o iei din Egipt, poti s-o iei doar din Cairo (eu de acolo am luat-o ca pe vremuri era mult mai ieftina din Cairo decat de la Bucuresti si oricum primul stop a fost la Cairo).
denis67
QUOTE (Imperator @ Feb 24 2008, 16:42) *
Nu cred sa existe agentii care sa organizeze sejururi la Nuweiba... daca gasesti printre ofertele agentilor romanesti sejururi la Vama Veche, o sa gasesti si la Nuweiba smile.gif. Nuweiba este pentru calatori independenti, nu "impachetati"... gasesti garla de guesthouse-uri la fata locului.
De asemenea, nu prea sunt tururi (desi poate in ultimii ani sa fi aparut) din Nuweiba spre Petra, dar te poti descurca foarte usor sa ajungi la Wadi Musa. Viza de Iordania in orice caz se ia de la Bucuresti, daca vrei s-o iei din Egipt, poti s-o iei doar din Cairo (eu de acolo am luat-o ca pe vremuri era mult mai ieftina din Cairo decat de la Bucuresti si oricum primul stop a fost la Cairo).

Multumesc de informatii.Incec sa gasesc o agentie (nu prea as risca singur cu familia).Eventual poate gasesc un sejur la AQABA.
Imperator
QUOTE (denis67 @ Feb 24 2008, 18:45) *
Multumesc de informatii.Incec sa gasesc o agentie (nu prea as risca singur cu familia).Eventual poate gasesc un sejur la AQABA.

La Aqaba gasesti sigur... nu stiu cu ce agentie ca nu merg prin agentii. Vezi insa ca Aqaba nu este un loc extrem de placut pentru stat cu burta la soare. Iordania are o fasie litorala extrem de redusa la Aqaba pe care isi inghesuie si portul comercial si marina militara si ceva turism... la fel si Eilat-ul israelian care si ala se inghesuie pe o fasie extrem de ingusta.
denis67
QUOTE (Imperator @ Feb 24 2008, 18:47) *
La Aqaba gasesti sigur... nu stiu cu ce agentie ca nu merg prin agentii. Vezi insa ca Aqaba nu este un loc extrem de placut pentru stat cu burta la soare. Iordania are o fasie litorala extrem de redusa la Aqaba pe care isi inghesuie si portul comercial si marina militara si ceva turism... la fel si Eilat-ul israelian care si ala se inghesuie pe o fasie extrem de ingusta.

Astept targul de turism.Poate apare o oferta noua nou.In orice caz as vrea sa vad PETRA.
Oqyshor
As vrea sa stiu si eu daca plajele de la mare (nu cele de la piscinele hotelurilor) sunt cu pietre sau cu nisip si daca se intra in mare brusc, sau adancimea creste treptat.
Aceste lucruri m-ar interesa pentru hotelurile Marriott din Hurghada si Sheraton respectiv Movenpick din El Gouna.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Numai bine !
alfabog
Mersi mult VACANTAmica, doar unul dintre ele le citisem. smile.gif

QUOTE (cleo222 @ Feb 22 2008, 17:28) *
E superba croaziera-am relatat si eu propria experienta mai demult. Merita din plin, mai ales cea de 2 saptamani-croaziera combinata cu sejur la mare, dar sfatul meu e sa nu te duci cu Kartago.

Mersi, sa inteleg ca nu ai fost cu kartago, prin cine ai fost, tez tour cumva...?
cleo222
QUOTE (alfabog @ Feb 25 2008, 10:44) *
Mersi mult VACANTAmica, doar unul dintre ele le citisem. smile.gif

Mersi, sa inteleg ca nu ai fost cu kartago, prin cine ai fost, tez tour cumva...?

Cu placere. Am fost cu Kartago, tocmai de-aceea te-am sfatuit sa nu mergi cu ei....
angelinne
QUOTE (tzompy57 @ Feb 22 2008, 14:19) *
Salutare tuturor!
De vreo 2 sapt tot citesc ce postati pentru ca duminica pe 24.02 voi pleca intr-o binemeritata vacanta in Sharm la hotel Calimera Royal Diamond Beach cu compania TezTour.

Neaparat sa scrii impresii cind te intorci.
Am achitat si eu avansul pt.acelasi hotel. Plec pe 27 aprilie,tot cu TezTour.
Adicir
Salut,

Am incercat din rasputeri sa strabat toate raspunsurile postate aici, in speranta ca o sa gasesc ceea ce caut. Pentru ca nu am gasit, o sa va stresez si eu cu cateva intrebari:
1. M-am decis sa plec in Egipt, in croaziera de 2 saptamani numita "SECRETUL SFINXULUI si ALEXANDRIA". Imi puteti recomanda o agentie? ca m-am tot uitat aici, si tot ce am inteles este ca nu trebuie sa aleg Kartago sau Calibra.
2. excursiile optionale, e mai bine sa le iau pe cele prin agentie sau pe cele locale?
3. e ok perioada sfarsit de aprilie- inceput mai, sau e mult prea cald?

Multumesc.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.