Totul despre EGIPT
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

angelinne

VACANTAmica ti-am dat un mesaj privat.
angelinne
QUOTE (Phx' @ Feb 12 2008, 11:05) *
Angelinne, si noi mergem pe Paste+1 mai in Sharm, am ales Hotel Grand Rotana 5*, de luxe sea view room, tot prin Tez Tour. Am cautat mult prin review-uri pana sa iau aceasta decizie, sper sa nu dam gres, ca nu e prea ieftin (2500 euro pt 2 adulti+2 copii, taxe incluse).

Am inteles ca e un hotel f.bun.Noi l-am exclus din start pentru ca nu are all inclusive , ci numai full board.
Sper sa ne vedem in avion , vreau si eu sa rezerv acum in 2-3 zile,numai sa aleg mai repede hotelul.

VACANTAmica
ANGELINNE, ai primit raspunsul meu? Vazusem dar la tine dura mai mult redactarea de aceea am lasat la sfarsit
Oricum mai fac aici precizari de folos poate si altora...
HOTEL CALIMERA NU ESTE IN PUSTIETATE DAR MAGAZINE NU SUNT DECAT VREO 3 LANGA HOTEL. ALATURI SUNT ALTE HOTELURI DAR INCINTELE LOR SUNT IMENSE, N-AM AVUT TIMP DE MERS PRIN VECINI SA VAD CE E PE ACOLO;
MERGEAM PE JOS LA DISTANTA DE 10-15 MIN IN CENTRE FOARTE MARI COMERCIALE CU BAZAR, CLUBURI, ETC. IN IL MERCATO SI FANTASIA; MERGI MAXIM 1 KM PE DOUA STRAZI CA SA AJUNGI LA ASTA PRINCIPALA CARE SE NUMESTE EL FANAR STREET; CUM IESITI, MAI SCURT ESTE DC O LUATI IN STANGA;
CA LOCATIE, PE HARTA POSTATA DE IMPERATOR CRED CA AR PUTEA FI IN ZONA RAS UM SID (?)... ORICUM AIA E DIRECTIA; DACA AR FI MAI DEPARTE N-AM FI PUTUT AVEA VIZIBILITATE LA INSULA TIRAN PE CARE O VEDEAM DE PE PONTON IN STANGA CAND STATEAM CU FATA LA MARE;O SA MA UIT PE FILM SA VAD CUM SE NUMEA HOTELUL DE ALATURI CA ERA ALT RESORT PARCA ...
AVEAM BRATARI DAR MI S-A PARUT CA ALL-ul A CUPRINS CAM TOT; DOAR LA RESTAURANTUL ITALIAN N-AM AVUT ACCES GRATIS DECAT O DATA (DAR NU ERA DIFERIT DE CE OFEREAU SI LA RESTAURANTUL OBISNUIT SI AVEAU MENIU FIX PE ZILE) IAR RESTAURANTUL INDIAN (CA ERAU 3 RESTAURANTE) ERA PE BANI DAR N-AM AVUT NICI O CURIOZITATE, POT MERGE SI IN BUC. DACA VREAU... ERA MANCAREA PREA BUNA "LA NORMAL";

NOI NU PUNEM ALCOOL IN GURA SI IMI PARE RAU CA N-AM FOST ATENTA LA ACEST ASPECT CA SA VA POT INFORMA MACAR PE VOI DAR AM VAZUT CA SE CONSUMAU LA GREU BAUTURI ALCOOLICE ACOLO; EU CRED CA ERA CA LA COCTAILURI, UNELE SORTIMENTE CUPRINSE IN ALL, ALTELE PE BANI; INTRBATI PE CEI DE LA AGENTIE ... NU STIU EXACT
IN REST TOTUL, SHEZLONGURI, UMBRELELE ERAU ORICUM FIXE, ACTIVITATILE ALEA TOATE SI FITNESSUL FARA SAUNA, MASAJ ETC. AM MAI ZIS PE FORUM ERAU INCLUSE

PISCINA MARE E FOARTE MARE DAR APA FOARTE RECE ACUM SI NU PREA SE POATE INTRA ... IN ASTA VEZI DOAR 2-3 CURAJOSI ZILNIC; POATE CA SE MAI INCALZESTE PANA AJUNGETI VOI; CEA MICA SE CAM AGLOMEREAZA IN ANUME MOMENTE ALE ZILEI DAR ACUM SA STITI CA ERA SI VACANTA COPIILOR CARE S-A INCHEIAT SI NU CRED CA VOR FI LA FEL DE MULTI COPII IN SEZONUL URMATOR; ORICUM ZILNIC O PARTE PLEACA IN EXCURSII SI NU E TOT TIMPUL F. AGLOMERAT; DAR ERAU MOMENTE CAND ERAU CAM MULTI IN APA...

NOAPTEA ESTE MAI RECE; ASTIA NU AU AUZIT DE CEARCEAFUL PLIC... DACA SCOTI DE SUB SALTEA CEARCEAFUL SI PATURA DE ACOPERIT ALUNECA NOAPTEA DE PE TINE; NOI INTRAM IN LENJERIA PATULUI CA INTR-UN COCON rolleyes.gif ;
SA AVETI SI UN PULOVERAS LA VOI, SI BLUZA CU MANECA LUNGA, O CANADIANA SUBTIRE PT CAND VETI INTARZIA NOAPTEA PE TE MIRI UNDE; LAUNDRY este pe bani asa ca sa va luati schimburi de zi cu zi...PRETURILE ERAU CAM CA LA NOI LA CURATATORIE;

VA VA SPUNE SI GHIDUL; TAXI SA LUATI DOAR PE CELE ALB/ALBASTRU IESIND DIN INCINTA PT. CA AU PRETUL CEL MAI BUN; CELE NEGRE SAU ALTFEL LE CONSIDERA LIMUZINE (DE-ASTEA AU ACCES IN INCINTA SI ASTEAPTA LA SCARA); DACA PRIMUL NU ACCEPTA PRETUL VOSTRU, NU-I NIMIC, ORICUM ASTEAPTA MEREU CATE 5-6 LA POARTA SAU TREC PE STRADA;

PS- ce setare trebuie sa fac astfel incat sa mi se vada si mie linkurile intregi? ca mai sus am bagat space langa slashuri ca sa nu mi-l ascunda? multumesc
angelinne
QUOTE (VACANTAmica @ Feb 12 2008, 21:11) *
ANGELINNE, ai primit raspunsul meu? Vazusem dar la tine dura mai mult redactarea de aceea am lasat la sfarsit

Da da am primit multumesc frumos!
Cristiana81
buna,
sunt si eu noua pe aici. smile.gif am si eu o nelamurire. plec pe 22 febr in hurghada si nu stiu ce valuta sa iau la mine. de la agentie mi s-a spus ca acolo paritatea eur/usd e mai mare, de vreo 1,8. asta ar fi foarte bine, insa niste prieteni au auzit de la altii care tocmai ce s-au intors ca nici gand sa luam eur la noi, ci usd. chiar daca se poate sa platesc si in usd acolo, nu numai in moneda nationala, ma intereseaza ce ar fi mai avantajos. eu cred ca raman la eur, sau iau la mine din fiecare. pls, help!
liviupescaru
QUOTE (Cristiana81 @ Feb 13 2008, 13:46) *
nu stiu ce valuta sa iau la mine. pls, help!

1 Euro ~ 8 Lire egiptene.
1 USD ~ 5,5 Lire egiptene.

Pentru bacsis in excursii si la hotel eu zic sa ai vre-o 20 de bancnote de 1 USD la tine, iar pt restul chiar nu conteaza. Accepta egiptenii orice, USD, EUR sau L.E.. Fii totusi atenta la conversia pe care o fac negustorii din lire in EUR sau USD. Iti pot spune (sau unde e cazul este afisat) pretul in Lire Egiptene iar daca spui ca vrei sa platesti cu USD iti calculeaza la 4 L.E. per 1 USD. Iar daca nu iti place sa negociezi incearca sa faci cumparaturile dintr-un singur loc ca altfel... wacko.gif
SILE802002
buna,
sunt si eu noua pe aici. smile.gif am si eu o nelamurire. plec pe 22 febr in hurghada si nu stiu ce valuta sa iau la mine. de la agentie mi s-a spus ca acolo paritatea eur/usd e mai mare, de vreo 1,8. asta ar fi foarte bine, insa niste prieteni au auzit de la altii care tocmai ce s-au intors ca nici gand sa luam eur la noi, ci usd. chiar daca se poate sa platesc si in usd acolo, nu numai in moneda nationala, ma intereseaza ce ar fi mai avantajos. eu cred ca raman la eur, sau iau la mine din fiecare. pls, help!

cred ca ar fi ceva mai avantajos sa ai ceva dolari la tine. odata ca sunt mai ieftini la cumparare, sunt mai apreciati in egipt/tunisia, e mai avantajoasa paritatea lira/dolar fata de lira/euro. eu o sa retrag de la bancomat lire si cu toate comisioanele ies cel mai avantajos. probat de niste prieteni care au fost in luna de miere in egipt acum vreo doi ani. respectele mele

Cristiana81
QUOTE (liviupescaru @ Feb 13 2008, 15:37) *
1 Euro ~ 8 Lire egiptene.
1 USD ~ 5,5 Lire egiptene.

Pentru bacsis in excursii si la hotel eu zic sa ai vre-o 20 de bancnote de 1 USD la tine, iar pt restul chiar nu conteaza. Accepta egiptenii orice, USD, EUR sau L.E.. Fii totusi atenta la conversia pe care o fac negustorii din lire in EUR sau USD. Iti pot spune (sau unde e cazul este afisat) pretul in Lire Egiptene iar daca spui ca vrei sa platesti cu USD iti calculeaza la 4 L.E. per 1 USD. Iar daca nu iti place sa negociezi incearca sa faci cumparaturile dintr-un singur loc ca altfel... wacko.gif

mai am o rugaminte: poate sa-mi trimita si mie cineva cateva poze mai recente? eu o sa plec la siva grand beach. ceva sfaturi? smile.gif
multumesc!
cristiana
Imperator
buna,

Cel mai bine este sa scoti lire egiptene din bancomat
entity22

cel mai bine e sa ai dolari pe care sa-i schimbi in lire egiptene pt ca e mai avatajos sa negociezi/platesti in banii lor. oricum,la majoritatea hotelurilor si in toate locurile frecventate de turisti exista ori bancomat ori cate o filiala de banca (cursul este acelasi la toate bancile si exchangeurile)
angelinne
buna,

Daca nu poti scoate lire direct de la bancomat,atunci categoric trebuie sa ai dolari la tine.
Eu am avut si euro si dolari,iar prietenii nostri au avut numai euro. Diferenta s-a simtit in special la plata excursiilor. Ce am cumparat de la agentia cu care am fost (Best Reisen) aveau preturi de genul 70 euro sau 80 dolari.Parerea mea e ca dintre cele 2 valute sunt mai familiarizati cu dolarul.
kamarad
Salutare.
Despre Hotel Alf Leila Wa Leila Hurgada stie cineva ceva? Am sa plec acolo pe 16.02 si ma intrebam daca a mai fost cineva pe acolo. Am de gand sa iau cu mine laptop-ul si un aparat foto SLR Canon 400D. Imi poate spune cineva cum e la vama? Trebuie declarate sau nu?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
VACANTAmica
QUOTE (kamarad @ Feb 13 2008, 20:12) *
Salutare.
Despre [url="http://www.pickalbatros.com/alfleilahurgada/index.htm"]......................... Am de gand sa iau cu mine laptop-ul si un aparat foto SLR Canon 400D. Imi poate spune cineva cum e la vama? Trebuie declarate sau nu?

si noi am avut laptop, foto si cam. video pe care e mai bine pt. tine sa le declari la plecare; chiar daca vamesii din tura cand am plecat faceau misto ca cine naiba se duce sa cumpere electronice din egipt, totusi le-au inregistrat; noi am intrebat daca e cazul si ei au decis ca e mai bine; asa procedam mereu; la egipteni n-ai treaba ...; la intoarcere am iesit cu toata lumea, nu pe acolo pe unde ai ceva de declarat;
daca ai prin casa, ti-ar fi de folos un triplustecher de-ala mai mic, cu coarne subtiri pt ca in hotel prizele nu permiteau sa bagi stecher cu coarne groase asa cum banuiesc ca ai la laptop; noi am cumparat unul din bazar - e ieftin sa iei de acolo, dar sa nu mai duci grija; ai sa vezi seara cand vrei sa si descarci pozele pe laptop, sa mai lasi la incarcat si foto, si vreo 2 incarcatoare de telefon, lampadarul vrei sa lumineze, n-o sa-ti ajunga prizele
SILE802002
QUOTE (Cristiana81 @ Feb 13 2008, 16:35) *
mai am o rugaminte: poate sa-mi trimita si mie cineva cateva poze mai recente? eu o sa plec la siva grand beach. ceva sfaturi? smile.gif
multumesc!
cristiana

in ce perioada vrei sa pleci? astept sa-mi spui si mie cum e vremea. eu as vrea sa plec la sfarsitul lui martie (28 mart). la siva grand beach vezi ca au o oferta avantajoasa cei de la bestreisen. iar poze gasesti pe www.tripadvisor.com, cauti siva grand beach hotel in hurghada si undeva in partea de sus poze facute de turisti. vezi ca sunt si unele dezamagitoare cu niste poze in baie total aiurea. cu toate astea sunt niste reviewuri super despre hotel.
Cristiana81
QUOTE (SILE802002 @ Feb 14 2008, 08:54) *
in ce perioada vrei sa pleci? astept sa-mi spui si mie cum e vremea. eu as vrea sa plec la sfarsitul lui martie (28 mart). la siva grand beach vezi ca au o oferta avantajoasa cei de la bestreisen. iar poze gasesti pe www.tripadvisor.com, cauti siva grand beach hotel in hurghada si undeva in partea de sus poze facute de turisti. vezi ca sunt si unele dezamagitoare cu niste poze in baie total aiurea. cu toate astea sunt niste reviewuri super despre hotel.

buna
noi plecam pe 22 febr. o sa va scriu la intoarcere impresiile excrusiei... de la best reisen am luat biletele, la oferta, ca am avut rabdare si am asteptat sa scada pretul. smile.gif
cleo222
QUOTE (kamarad @ Feb 13 2008, 20:12) *
Salutare.
Despre Hotel Alf Leila Wa Leila Hurgada stie cineva ceva? Am sa plec acolo pe 16.02 si ma intrebam daca a mai fost cineva pe acolo. Am de gand sa iau cu mine laptop-ul si un aparat foto SLR Canon 400D. Imi poate spune cineva cum e la vama? Trebuie declarate sau nu?

Eu am stat la Alf Leila Wa Leila! E superb hotelul, in stil arabesc, cu un mic bazar, e de fapt un orasel in desert (cred ca stii ca nu este pe malul marii-exista microbuze cu care poti merge la plaja). Nu trebuie ratat spectacolul de sunet si lumina, care se tine intr-un fel amfiteatru- si pentru care vin turisti de la toate hotelurile din Hurghada. Totusi, cred ca stiai toate astea, presupun ca ti-au spus la agentie cand ai luat bitelul. Daca ai alte intrebari, iti raspund cu placere.
Aparatul foto sau camera video nu trebuie declarate, de laptop insa nu stiu.
Concediu placut!
VACANTAmica
QUOTE (cleo222 @ Feb 14 2008, 17:13) *
Eu am stat la Alf Leila Wa Leila! E superb hotelul, in stil arabesc, cu un mic bazar, e de fapt un orasel in desert (cred ca stii ca nu este pe malul marii-exista microbuze cu care poti merge la plaja). ................................Aparatul foto sau camera video nu trebuie declarate, de laptop insa nu stiu.

Alf Leila Wa Leila=1001 de nopti wink.gif asa s-ar traduce; din descriere imi dau seama ca este unul identic si in Sharm; acolo am fost la spectacolul despre care va vorbeam
CE ZICETI DE ZAPADA DE AFARA naughty.gif ? ........vrem inapoi in egipt rolleyes.gif !?!
angelinne
Se pare ca am ales....Castigator este hotelul Calimera Royal Diamond Beach , in primul rind datorita pozitiei (7 km de Naama Bay) , apoi datorita recomandarilor primite de la VACANTAmica si de la agentia de turism. Din oferta celor de la TezTour cred ca este alegerea cea mai buna tinind cont de raportul calitate/pret.
Astfel pentru un sejur 7 nopti AI / 2 persoane cu tot cu taxe de aeroport am ajuns la 1.240 euro. La astea se mai adauga doar viza 15 $ /pers.
Luni fac rezervarea !!! coolspeak.gif
coseceleste
eu as vrea sa plec in perioada 1- 8 febr 2009 dar ma tem totusi sa nu fie apa rece; as dori sa stiu cand este perioada imediat urmatoare buna pt scaldat si plaja! thnks!
VACANTAmica
QUOTE (coseceleste @ Feb 16 2008, 13:10) *
eu as vrea sa plec in perioada 1- 8 febr 2009 dar ma tem totusi sa nu fie apa rece; as dori sa stiu cand este perioada imediat urmatoare buna pt scaldat si plaja! thnks!

eu am fost intre 3-11 februarie 2008 si apa marii nu e rece deloc; doar in piscina care nu era incalzita era rece intr-adevar; pentru plaja, soarele este suficient de arzator, ne-am bronzat ca lumea;

QUOTE (angelinne @ Feb 16 2008, 10:25) *
Se pare ca am ales....Castigator este hotelul Calimera Royal Diamond Beach , in primul rind datorita pozitiei (7 km de Naama Bay) , apoi datorita recomandarilor primite de la VACANTAmica si de la agentia de turism. .............

sper sa ai o experienta frumoasa, nu de alta dar n-as fi fericita sa aflu ca entuziasmul meu te-a facut sa ai asteptari mai mari decat serviciile care-ti vor fi oferite; te rog sa fii tu mai atenta decat mine la localizare, cam pe unde s-ar situa pe harta acest hotel pt. ca inca imi pastrez interesul pentru aceste locuri; multumesc; cand ziceai ca pleci? coolspeak.gif
coseceleste
[quote name='VACANTAmica' date='Feb 16 2008, 13:53' post='4095409']
eu am fost intre 3-11 februarie 2008 si apa marii nu e rece deloc; doar in piscina care nu era incalzita era rece intr-adevar; pentru plaja, soarele este suficient de arzator, ne-am bronzat ca lumea;

mi-ar conveni perioada de vacanta intre semestre 1-8 feb sa nu mai fiu nevoit sa cer invoire de la director;si ma intereseaza doar plaja, marea rosie si soare; nu merg in excursii;am vazut pe starea vremii si zile cu 18 grade in februarie si vant; ce poti face atunci cand e mai frig?
maz_max

mi-ar conveni perioada de vacanta intre semestre 1-8 feb sa nu mai fiu nevoit sa cer invoire de la director;si ma intereseaza doar plaja, marea rosie si soare; nu merg in excursii;am vazut pe starea vremii si zile cu 18 grade in februarie si vant; ce poti face atunci cand e mai frig?
[/quote]

Starea vremii pe care o vezi tu pe anumite site-uri este calculata tinand cont si de vantul care intr-adevar bate destul de tare..in realitate afara la soare e mult mai cald..poti face plaja fara probleme cu o singura conditie..sa nu fie innorat ca atunci nu prea poti sa stai deloc la plaja..eu am fost anul asta pe 15 ianuarie si din 7 zile doar in 2 nu am putut face plaja..intr-o zi a fost innorat si in alta m-am trezit pe la 5 dupa-amiaza..
coseceleste
QUOTE (maz_max @ Feb 16 2008, 15:59) *

Starea vremii pe care o vezi tu pe anumite site-uri este calculata tinand cont si de vantul care intr-adevar bate destul de tare..in realitate afara la soare e mult mai cald..poti face plaja fara probleme cu o singura conditie..sa nu fie innorat ca atunci nu prea poti sa stai deloc la plaja..eu am fost anul asta pe 15 ianuarie si din 7 zile doar in 2 nu am putut face plaja..intr-o zi a fost innorat si in alta m-am trezit pe la 5 dupa-amiaza..

super tare atunci!
coseceleste
QUOTE (crixtall @ Jan 10 2008, 16:25) *
Tocmai ce ne-am intors si noi dintr-un sejur de 9 zile din Hurghada, mai precis hotelul Le Meridien makadi Bay.
Suntem a 4 oara in Egipt intr-un an si jumatate si la fel de entuziastmati.
In schimb hotelul la care am stat e cel mai slab din toate.
Un decor cam saracacios, mancarea la limita bunului simt, cu seviciile se mai scot ei cat de cat, dar fata de Makadi Palace unde am stat ultima oara sunt la ani lumina distanta.
Desi hotelul e dat de 5 stele, parerea mea e ca e sub Sunrise El Palacio care e de 4.
Singurul avantaj fata de restul e ca are piscina acoperita, dar tot nu merita.
Vremea a fost o mare surpriza, a fost mai cald dect ne asteptam, am facut plaja si baie in mare in fiecare zi asa ca nu am avut nevoie de piscina acoperita.
In perioada asta cam bate vantul dar e destul de cald cahiar daca esti mai friguros.
Daca mai vrea cineva detalii despre hotel sa ma intrebe ce-l intereseaza.

inseamna ca in februarie e si mai cald?
maz_max
QUOTE (mariralu_18 @ Feb 3 2008, 23:22) *
Am sa te anunt un lucru : e f interesant ce a scris InternetExpert ... nu toata lumea are timp sa citeasca o gramada de pagini din nu stiu ce ani ... asa ca taci... suntem multi care sunt interesati ...dc pe tine nu te intereseaza atunci tu de ce ai citit ?...
Nu stiu de ce nu poti tu, max nu stiu cum, accepta o parere ... tu poate ai fost in Egipt altii nu si sunt interesati de orice informatie ... in caz ca nu stiai celelalte pagini au fost scrise cu detalii si impresii de altcineva , deci fiecare a povestit din punctul sau de vedere ...

Mersi de info ... InternetExpert

De obicei nu sunt certaret..insa hai sa-ti spun eu ceva..in primul rand acum am vazut post-ul tau si imi cer scuze fata de cei care o sa-l citeasca si o sa li se para o pierdere de timp..in al doilea rand eu nu am o slujba atat de importanta ca si tine incat sa nu am 2 ore libere sa citesc cateva pagini pe net..iar in ultimul rand eu am citi toate aceste pagini pentru ca aveam nevoie sa stiu cam cum e vremea in egipt intr-o anumita perioada a anului..nu m-am inregistrat pe site si am pus o intrebare stupida cum face multa lume..iar daca tu vrei sa citesti zilnic ca egiptenii..ori arabii sunt..sau nu tigani..si ca trebuie sa dai bacsis..atunci cat mai multi ca tine..si ca expertnet..
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.