Multumesc. Pai, vestigiile sunt imprastiate prin Egipt. Eu sunt f. activa dar sotul vrea si odihna si imi striga si acum cat l-am fugarit la Paris si acum vrea sa organizeze el dar n-are rabdare asa ca nu ma pot baza.
Sa stii ca am salvat o selectie cu info rezumand o parte din pagini (asa cum fac la fiecare excursie si e bine - cine vrea i-o trimit pe mail ca sa nu mai piarda timpul ca mine citind arhiva), inclusiv postul tau mai vechi la care m-am spart de ras cu cat umor l-ai scris (sper sa nu confund, parca tu l-ai scris) despre tocmeala cu "furnizorii de servicii"
:" Ajuns in centru, unde era hotelul intr-un bloc din anii 30, taximetristul s-a gandit ca 25 de lire este prea putin si ca ar vrea de fapt vreo 50... asa ca am luat o fatza cucernica si am tunat "Allah akbar !" - "Allah e mare !" "Allah este mare si este martorul nostru ca ne-am inteles la 25 lire. Tu ceri 50 acum si asta este o hotie, asa zice in sfantul Koran. Dar Allah e mare si vede totul. Eu iti voi da 50 de lire, dar sufletul tau va arde in Gheena". Inutil sa spun ca am obtinut calatoria pe gratis, iar taximetristul a fugit mancand nori." 
Sa stii ca am salvat o selectie cu info rezumand o parte din pagini (asa cum fac la fiecare excursie si e bine - cine vrea i-o trimit pe mail ca sa nu mai piarda timpul ca mine citind arhiva), inclusiv postul tau mai vechi la care m-am spart de ras cu cat umor l-ai scris (sper sa nu confund, parca tu l-ai scris) despre tocmeala cu "furnizorii de servicii"
Da, eu l-am scris - Cairo septembrie 2000
Vestigiile sunt ele imprastiate, dar exista 3 centre mari: 1. Luxor (Valea Regilor, incredibilul complex de la Karnak, templul Luxor, mormantul lui Hatshepsut, Ramseseum), 2. Cairo (Piramide, Muzeu, Saqqara), 3. Aswan (Philae, mai e unul care am uitat cum se cheama si in apropiere - Abu Simbel, Kom Ombo). Practic, stand in 3 locuri vezi tot ce e mai important. Tu ai doar o saptamana, asa ca nu poti sa faci tot, asa ca trebuie sa alegi intre Cairo si Luxor. Luxor are lucruri mult mai spectaculoase, Cairo are piramidele, dar nu numai. In schimb, poate fi un oras care sa-i sperie pe multi - trafic, vanzoleala, condus absolut anapoda. E un oras de minim 16 milioane de oameni !