Totul despre EGIPT
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

Imperator

QUOTE (VACANTAmica @ Jan 26 2008, 10:08) *
Multumesc. Pai, vestigiile sunt imprastiate prin Egipt. Eu sunt f. activa dar sotul vrea si odihna si imi striga si acum cat l-am fugarit la Paris si acum vrea sa organizeze el dar n-are rabdare asa ca nu ma pot baza.
Sa stii ca am salvat o selectie cu info rezumand o parte din pagini (asa cum fac la fiecare excursie si e bine - cine vrea i-o trimit pe mail ca sa nu mai piarda timpul ca mine citind arhiva), inclusiv postul tau mai vechi la care m-am spart de ras cu cat umor l-ai scris (sper sa nu confund, parca tu l-ai scris) despre tocmeala cu "furnizorii de servicii" laugh.gif :" Ajuns in centru, unde era hotelul intr-un bloc din anii 30, taximetristul s-a gandit ca 25 de lire este prea putin si ca ar vrea de fapt vreo 50... asa ca am luat o fatza cucernica si am tunat "Allah akbar !" - "Allah e mare !" "Allah este mare si este martorul nostru ca ne-am inteles la 25 lire. Tu ceri 50 acum si asta este o hotie, asa zice in sfantul Koran. Dar Allah e mare si vede totul. Eu iti voi da 50 de lire, dar sufletul tau va arde in Gheena". Inutil sa spun ca am obtinut calatoria pe gratis, iar taximetristul a fugit mancand nori." laugh.gif

Da, eu l-am scris - Cairo septembrie 2000 smile.gif
Vestigiile sunt ele imprastiate, dar exista 3 centre mari: 1. Luxor (Valea Regilor, incredibilul complex de la Karnak, templul Luxor, mormantul lui Hatshepsut, Ramseseum), 2. Cairo (Piramide, Muzeu, Saqqara), 3. Aswan (Philae, mai e unul care am uitat cum se cheama si in apropiere - Abu Simbel, Kom Ombo). Practic, stand in 3 locuri vezi tot ce e mai important. Tu ai doar o saptamana, asa ca nu poti sa faci tot, asa ca trebuie sa alegi intre Cairo si Luxor. Luxor are lucruri mult mai spectaculoase, Cairo are piramidele, dar nu numai. In schimb, poate fi un oras care sa-i sperie pe multi - trafic, vanzoleala, condus absolut anapoda. E un oras de minim 16 milioane de oameni !
VACANTAmica
Problema e ca ne-am luat cu lucrul si ne-am trezit tarziu ca a venit vacanta peste noi si din pacate nu plecam acum ca sa putem sta 2 saptamani ca sa avem timp de toate cum bine ai remarcat (abia de pe 06 ian. am mai gasit sleep.gif _ Vom plati degeaba 2 nopti si ceva mese in statiune daca nu iau doar mic dejun (nici nu prea gasesti doar asa) ca sa mergem in Cairo. Este adevarat ca Luxor e mai spectaculos dar piramidele sunt piticul de pe creier bine "implementat' de sigla Egiptului=piramidele+spectacol lumini (oare merita?)

Imperator
QUOTE (VACANTAmica @ Jan 26 2008, 10:56) *
Problema e ca ne-am luat cu lucrul si ne-am trezit tarziu ca a venit vacanta peste noi si din pacate nu plecam acum ca sa putem sta 2 saptamani ca sa avem timp de toate cum bine ai remarcat (abia de pe 06 ian. am mai gasit sleep.gif _ Vom plati degeaba 2 nopti si ceva mese in statiune daca nu iau doar mic dejun (nici nu prea gasesti doar asa) ca sa mergem in Cairo. Este adevarat ca Luxor e mai spectaculos dar piramidele sunt piticul de pe creier bine "implementat' de sigla Egiptului=piramidele+spectacol lumini (oare merita?)

Ce e la Luxor e mai frumos si spectaculos. Ce e la Cairo, sunt piticii pe creier.
VACANTAmica
i-am cam convins pt luxor ; cred ca am gasit totusi in sharm bilete

de la Sharm El Sheik la luxor cat se face cu autocar? sau tren?
putem inchiria o masina in particular sau e riscant drumul prin pustii de capul nostru ? si traversam pe malul celalalt, nu?

pe plaja hotelului e safe sa lasam cosul cand intram in apa, cu aparat foto, una-alta, sau mai intelept e sa stam unul de garda? in grecia nu s-a intamplat nimic, vreo pradaciune
entity22
Pe plaja tot timpul am lasat lucrurile singure si nu s-a intamplat nimic dar banuiesc ca depinde de ceilalti turisti daca au hobbiuri d-astea sau nu caci personalul nu cred sa fure.

de la sharm la luxor e ceva dar traversand pe mare de la sharm la hurghada e bine....se fac cam 4 ore de la hurghada la luxor si sunt prin desert cu un convoi care pleaca de cateva ori pe zi(vreo 2,3 parca) la ore stabilite din locuri stabilite.acu' nu stiu cat de riscant e sa mergi singur cu masina proprie(eu personal sunt de parare ca nu e pericol sa te atace cineva dar exista si alte pericole presupun).Nu stiu daca nu cumva se poate inchiria masina cu tot cu sofer,parca am auzit pe acolo.oricum nu poate sa coste prea mult avand in vedere ca benzina este ridicol de ieftina fata de cat e in europa.

in cairo merita vazute piramidele,sfinxul si mie mi-a placut spectacolul de sunet si lumini,e relaxant sa mergi acolo,prinzi loc la terasa de acolo ,iei o berica,un suc si privesti piramele si sfinxul in toata splendoarea lor. Cartierul copt se viziteaza repede pentru ca majoritatea lucrurilor de vazut sunt in acelasi perimetru.Recomand din tot sufletul spectacolul sufi de care vorbea Imperator pentru ca e nemaipomenit dar nu e in fiecare zi acolo unde am fost eu (la citadela)deci depinde de noroc biggrin.gif.Piramida de la sakkara merita vazuta,mie mi-a placut acolo si recomand o vizita si la dashur in apropiere de sakkara unde mai sunt niste piramide si nu prea e lume(acolo am si intrat intr-o piramida mare).

La Luxor sunt o gramada de vazut si cele mai impresionante,sunt de acord. Templele Karnak si Luxor sunt unul langa altul si recomand vizita la Luxor seara cand e luminat templul,e foarte frumos.Templul lui Hatchepsut ,Colosii lui Memnon,si Valea Regilor sunt iarasi aproape pe malul celalalt .E bine de mers acolo mai dimineata cand nu e caldura cea mai mare.
La Aswan(ma rog,langa Aswan) pe o insula e templul Philae care este iarasi frumos si e pe lacul Nasser.Se mai poate vizita barajul ,o cariera de granit parca unde vara e criminal de cald,gradina botanica.Ah,la Aswan am luat cu grupul o excursie cu o ambarcatiune pe Nil pana la un sat nubian din apropiere unde ne-au adus niste pui de crocodil sa ne jucam cu ei.Exista si excursie pana la Abu Simbel cu avion sau autocar de la Aswan.

Intre Luxor si Aswan mai sunt niste temple chiar foarte frumoase(de la Edfu si Kom Ombo).Preferatul meu este cel de la Kom Ombo.

Iarasi m-am lungit...biggrin.gif

Imperator
QUOTE (VACANTAmica @ Jan 26 2008, 16:33) *
i-am cam convins pt luxor ; cred ca am gasit totusi in sharm bilete

de la Sharm El Sheik la luxor cat se face cu autocar? sau tren?
putem inchiria o masina in particular sau e riscant drumul prin pustii de capul nostru ? si traversam pe malul celalalt, nu?

pe plaja hotelului e safe sa lasam cosul cand intram in apa, cu aparat foto, una-alta, sau mai intelept e sa stam unul de garda? in grecia nu s-a intamplat nimic, vreo pradaciune

Din Sharm spre Luxor ai 2 posibilitati:

1. Ferry Sharm - Hurghada.
Orar:
Sambata, luni si joi: Sharm - Hurghada 18:00 - 19:30
Marti: Sharm - Hurghada 9:00 - 10:30
Pret: 250 lire egiptene (dus), 450 lire (dus-intors)
Este un ferry foarte rapid si modern.

De la Hurghada, autobuz spre Luxor

Cu compania Upper Egypt Bus Company
Plecari zilnice la ora: 10:00, 13:00, 19:30, 22:30, 1:00, 3:00
Pret: 40 lire
Autobuz cu aer conditionat, televizor pe care vei vedea filme egiptene, indiene sau vreo porcarie americana plus multa muzica - de preferinta tehno egiptean.
Durata: 4 - 5 ore (dupa voia lui Allah)

2. Avion
Exista un zbor direct, dar nu cred ca mai prinzi locuri pentru 1 februarie
Numeroase zboruri EgyptAir cu schimb in Cairo.
Pret (dus-intors): 363,55 USD
Egypt Air opereaza intern cu avioane Airbus 320 cu o varsta medie de 10 - 12 ani. De cand un capitan s-a aruncat cu tot cu avionul in Oceanul Atlantic pe cursa New York - Cairo, toti comandantii de bord sunt testati si super-testati de redutabilul serviciu de securitate egiptean.

Sper ca te ajuta
VACANTAmica
FOARTE DE FOLOS PRECIZARILE VOASTRE. Sincer, multumesc pt. timpul investit

entity22, nu te-ai lungit...;
bine ca am scapat de cea mai mare grija cu biletele mai ales ca ma asteapta o saptamana full cu munca

imperator, ce documentat esti!
pentru cairo si multe altele vom mai merge alta data in egipt
acum, sigur vom merge la luxor dar sunt foarte dezamagita de programul afisat....
cu siguranta se organizeaza si din sharm excursii la luxor, prin urmare nu-mi mai bat capul; daca socotesc dupa programul tau reiese ca pot pleca dimineata doar marti, ajung la 10.30 cu ferry in hurghada, apoi ratez ceva autocare si pot lua abia la 13.00 ohmy.gif si mai ajung la naiba la 17.00-18.00 la luxor ??? pai ce mai vizitez eu la ora aia? si la cand mai ajung inapoi? si cu ce, ca nu stiu la ce ora e ultima cursa autobuz, respectiv ferry? pai daca este sa ratez o noapte pe drum macar sa dorm la vagon de dormit, caz in care devine similar cu cairo?
cu avionul pretul e nejustificat pt noi ....; face cat tot sejurul? suntem clasa medie smile.gif

Imperator
QUOTE (VACANTAmica @ Jan 27 2008, 09:49) *

bine ca am scapat de cea mai mare grija cu biletele mai ales ca ma asteapta o saptamana full cu munca

acum, sigur vom merge la luxor dar sunt foarte dezamagita de programul afisat....
cu siguranta se organizeaza si din sharm excursii la luxor, prin urmare nu-mi mai bat capul; daca socotesc dupa programul tau reiese ca pot pleca dimineata doar marti, ajung la 10.30 cu ferry in hurghada, apoi ratez ceva autocare si pot lua abia la 13.00 ohmy.gif si mai ajung la naiba la 17.00-18.00 la luxor ??? pai ce mai vizitez eu la ora aia? si la cand mai ajung inapoi? si cu ce, ca nu stiu la ce ora e ultima cursa autobuz, respectiv ferry? pai daca este sa ratez o noapte pe drum macar sa dorm la vagon de dormit, caz in care devine similar cu cairo?
cu avionul pretul e nejustificat pt noi ....; face cat tot sejurul? suntem clasa medie smile.gif

Excursie de o zi de la Sharm la Luxor e posibil in 2 conditii:
1. avion
2. teleportare smile.gif

Din Sharm, nu exista tren in nici o directie
Imperator

Si acum orarele in revers:

Ferry boat Hurghada - Sharm:
sambata, marti, joi: Hurghada - Sharm 8:00 - 9:30
luni 5:00 - 6:30

Autobuze Luxor - Sharm
Plecare din Luxor: 6:30, 8:30, 10:30, 14:30, 19:00, 20:00, 21:00

Sharm este cel mai departat si inaccesibil punct de pe Riviera egipteana de unde se poate vizita Egiptul Antic (cu exceptia Cairo-ului care e si el la vreo 6 - 8 ore cu autobuzul)
Rigips

cu siguranta se organizeaza si din sharm excursii la luxor, prin urmare nu-mi mai bat capul;

Nu cred ca are rost sa mergi pe cont propriu in Luxor sau Cairo daca vrei sa te intorci in aceeasi zi in Sharm sau Hurghada...

Noi pana la urma vom pleca cu Tez Tour (au si ei sejur la Makadi Palace biggrin.gif ), unde programul excursiilor pt. Luxor e dupa cum urmeaza:
- din Hurghada cu autocarul, plecare la 5:15 cu intoarcere la hotel la 22:30 - costa 65$ / pers;
- din Sharm, numai cu avionul, plecare la 4:00 cu intoarcere la hotel la 19:00 - costa 230$ / pers.
Presupun ca si cu celelalte agentii programul e relativ similar...

Acum, ce nu inteleg eu, e de ce ati ales Sharm ca destinatie daca vreti sa vizitati Egiptul (argumentul principal banuiesc ca il vei regasi mai sus...); si, in alta ordine de idei, de ce vreti neaparat pe cont propriu?
Cu agentie, cel mai ieftin gasesti la 4*, 7 nopti, avion inclus, all inclusive de la 285 EUR in Sharm si cu ~ 300 EUR in Hurghada, in lunile astea (IAN, FEB).
Crezi ca vei iesi mai ieftin pe cont propriu?
Bineinteles, dezavantajul major este ca nu poti face ce vrei tu si tre sa te tii dupa toata turma... nici pe mine nu ma incanta ideea, insa pentru o prima vizita in Egipt, mi-o asum.
Imperator
QUOTE (Rigips @ Jan 27 2008, 14:30) *
Bineinteles, dezavantajul major este ca nu poti face ce vrei tu si tre sa te tii dupa toata turma... nici pe mine nu ma incanta ideea, insa pentru o prima vizita in Egipt, mi-o asum.

Pai asta este principalul avantaj... posibil nu iesi mai ieftin (in Egipt cel putin spre care inca nu sunt low costuri), dar in mod cert de zeci de ori mai castigat... Evident, doar daca nu ai obiectivul sa vizitezi toate magazinele de papirus, alabstru, parfumuri si statuete din zona Luxor smile.gif
Rigips
QUOTE (Imperator @ Jan 27 2008, 14:58) *
Evident, doar daca nu ai obiectivul sa vizitezi toate magazinele de papirus, alabstru, parfumuri si statuete din zona Luxor smile.gif

Totusi si acestea fac parte din cultura lor... o singura data, chiar le-as vizita bucuros si cu interes. De ex., in Turcia, am mers la o cooperativa de covoare unde ne-au aratat procesul tehnologic de tesere manuala, cum se trage firul de matase din viermii de matase etc. s.a. care chiar au fost impresionante. A doua oara nu as mai merge acolo, insa ca si cultura generala chiar a fost interesanta vizita.
Legat de a cumpara din aceste magazine, fabrici etc. e clar ca nu se merita... cred ca s-a mai discutat si deja cam stie toata lumea.

Ce ma supara pe mine in schimb, e ca trebuie sa vad obiectivele pe fuga si sa ma tin dupa grup; a doua oara, probabil, voi merge pe cont propriu, insa voi alege sa stau chiar acolo (Cairo, Luxor etc.).
Imperator
QUOTE (Rigips @ Jan 27 2008, 17:17) *
Totusi si acestea fac parte din cultura lor... o singura data, chiar le-as vizita bucuros si cu interes. De ex., in Turcia, am mers la o cooperativa de covoare unde ne-au aratat procesul tehnologic de tesere manuala, cum se trage firul de matase din viermii de matase etc. s.a. care chiar au fost impresionante. A doua oara nu as mai merge acolo, insa ca si cultura generala chiar a fost interesanta vizita.
Legat de a cumpara din aceste magazine, fabrici etc. e clar ca nu se merita... cred ca s-a mai discutat si deja cam stie toata lumea.

Ce ma supara pe mine in schimb, e ca trebuie sa vad obiectivele pe fuga si sa ma tin dupa grup; a doua oara, probabil, voi merge pe cont propriu, insa voi alege sa stau chiar acolo (Cairo, Luxor etc.).

Nu zic ca nu trebuie vizitata, dar cu masura...smile.gif Am fost prin toate... e drept am avut si un program lejereanu fiind pe cont propriu si m-am dus cand am vrut si cat am vrut. Si evident ca am evitat perioadele in care navaleau hoardele din autocare.
VACANTAmica
QUOTE (Imperator @ Jan 27 2008, 10:07) *
Ferry boat Hurghada - Sharm:
sambata, marti, joi: Hurghada - Sharm 8:00 - 9:30
luni 5:00 - 6:30
Autobuze Luxor - Sharm
Plecare din Luxor: 6:30, 8:30, 10:30, 14:30, 19:00, 20:00, 21:00

M-AI INNEBUNIT DE CAP! PAI DE CE ZICI Autobuze Luxor - Sharm ??? ... ca imi dai sperante ca ne-am putea intoarce cu autobuzul in sharm, dar pe unde daca trebuie sa traversam apa ?
VACANTAmica
QUOTE (Rigips @ Jan 27 2008, 14:30) *
1.Nu cred ca are rost sa mergi pe cont propriu in Luxor sau Cairo daca vrei sa te intorci in aceeasi zi in Sharm sau Hurghada...
..............
2.Acum, ce nu inteleg eu, e de ce ati ales Sharm ca destinatie daca vreti sa vizitati Egiptul .....de ce vreti neaparat pe cont propriu?
.............
Crezi ca vei iesi mai ieftin pe cont propriu? ...........

1.nu tin mortish pe cont propriu, in nici un caz din cauza banilor ci credeam ca pot sari pasi sa scurtez lungimea excursiei ca timp - poate cu o masina buna inchiriata care sa mearga mai repede la luxor fara opriri (dar nici sa dau 7-900dolari pe avion la luxor, nici chiar asa); vrem sa luam excurie prin agentie locala si sa vedem la fata locului pe care dintre ele le alegeam dar nu e tot acelasi traseu de fapt? ... sau le leaga ei altfel, hai dati-mi o veste buna! Numai ca despre Sharm nu am gasit prea multe info!!!!!!!!

2.Aaaaaaa! Pai stai sa-ti zic cum a devenit cu Sharmul asta...
suntem 3 care vrem asa:
-eu am vrut si vreau vestigii si restul in plan secundar si in acest sens am inceput scrierile pe aici, avand mana libera sa organizez aceasta "vacantamica";
-sotzul vrea in schimb mai mult odihna, adik sa zaca pe plaja, savurat cafele pe terase, stat la 5*-masaj, sauna, intr-un cuvant rasfatz (nu fugareala pe care i-o ofeream eu cand ieseam in strainatate smile.gif ....si ceva excursii dar asa ... mai comod (si cred eu ca l-a incantat si pretul la oferta asta-eu nepunand asta in cap de lista);
-al treilea membru vrea musai piramide sau luxor dar si neaparat scuba-diving si pe camila in desert biggrin.gif worthy.gif adik safari;
Cum eu ma sacrific pt ceilalti, s-au inversat prioritatile pt. ca stam doar 7 nopti. Cand am inceput eu operatiunea Egipt, o croiam eu bine asa cum am facut si cu alte destinatii DAAAAAAR sotzului meu, i-a bagat in cap ideea un tip, ca Sharm e cu mult mai cu motz decat Hurghada, din mai multe p.d.v. doar ca nu gaseam bilete; l-a pus naiba sa stea intr-o noapte sa caute pe net si sa si gaseasca in Sharm hotel 5* (de-alea egiptene, ma rog) si dimineata a zis "acolo mergem! DIXI!-aveti o ora sa va hotarati ca inchid agentiile (fiind sambata)"; noi atunci fuga pe net si dai si cauta si am nimerit f putine posturi care pareau sa confirme ce spunea el si reiesea ca si de acolo se fac aceste excursii!?!
de frica sa nu scape unicele bilete pe care le-a dibuit, eu pe undeva am rasuflat usurata ca n-am mai vrut sa investesc timp in acest cautat ca m-a dat peste cap si am o gramada de lucru; huh.gif
de-aia am ajuns la Sharm, intelegi?

VACANTAmica
Iata ce-am gasit, deci se poate:
EXCURSII FACULTATIVE SHARM EL SHEIKH

Excursie de o zi la Cairo (cu autocar) - min. 10 pers. - 89 Eur/pers
Plecare în zori cu autocarul spre Cairo. Se viziteaza piramidele, Sfinxul, Templul din Vale; dupa servirea prânzului vizita la Muzeul Egiptean. Dupa masa tarziu întoarcere la Sharm El Sheikh

Excursie de două zile la Cairo
(cu autocar)
Hotel**** - min. 10 pers.- 129 Eur/pers

(cu autov) Hotel***** - min. 10 pers. - 169 Eur/pers

1.zi: Plecare în zori cu autocarul spre Cairo. Se viziteaza Muzeul de Egiptologie, piramidele, Sfinxul, Templul din Vale, prânz. Vizita la un atelier de papirus sau parfumerie. Cina si cazare la hotel de patru sau cinci stele. Seara posibilitate de programe facultative.
2.zi: După mic dejun programe facultative: Memphis-Sahara si Citadella, prânz, întoarcere la Sharm El Sheikh.

Luxor (cu avion) - min. 6 pers. - 419 Eur/pers
Plecare dimineata - cursa Egyptair. Malul de Est: Templul Karnak, prânz, traversarea Nilului cu renumitele felukka. Obiectivele de pe Malul de Vest: Valea Regilor, Templul Reginei Hatsepsut, Colosii Memnon, vizitarea unui atelier de prelucrare a alabastrului sau de papirus, seara zbor spre Sharm el Sheikh. Numai cu rezervare prealabila la agentie; la fata locului se practica alte tarife.

Rigips
QUOTE (VACANTAmica @ Jan 27 2008, 21:49) *
Iata ce-am gasit, deci se poate:
EXCURSII FACULTATIVE SHARM EL SHEIKH
Excursie de o zi la Cairo (cu autocar) - min. 10 pers. - 89 Eur/pers

Aha, deci plecati prin Best Reisen... se pare ca pt. Luxor nu este alta varianta decat avion, asa ca mai bine alegeti 2 nopti la Cairo... Vezi ca zicea cineva care a plecat cu Best Reisen ca e mai bine sa platesti excursiile cand ajungi acolo, ca se platesc in $.

Oricum si in Sharm aveti o multitudine de alte excursii super din care puteti alege - eu mi le-am programat pentru urmatorul concediu in Egipt: Canionul colorat, Rezervatia Ras Abu Galum, Petra - Iordania, Ras Muhamed si multe altele... chiar acolo o sa vrem sa stam 2 saptamani.

VACANTAmica
QUOTE (Rigips @ Jan 27 2008, 22:27) *
Aha, deci plecati prin Best Reisen... se pare ca pt. Luxor nu este alta varianta decat avion, asa ca mai bine alegeti 2 nopti la Cairo... Vezi ca zicea cineva care a plecat cu Best Reisen ca e mai bine sa platesti excursiile cand ajungi acolo, ca se platesc in $.

Oricum si in Sharm aveti o multitudine de alte excursii super din care puteti alege - eu mi le-am programat pentru urmatorul concediu in Egipt: Canionul colorat, Rezervatia Ras Abu Galum, Petra - Iordania, Ras Muhamed si multe altele... chiar acolo o sa vrem sa stam 2 saptamani.

nu plecam cu Best Reisen; am copiat doar spre exemplificare de pe net ca sa vedeti ca se poate; vezi imperator, cum ne intoarcem iar la piramide?
desigur ca o alegem pe aia de 2 zile
n-am cumparat nici o excursie pt ca am retinut acest sfat cu luatul de acolo de excursii

urmatoarea destinatie este petra (... daca ar fi dupa mine)
dar si barcelona
daca vrem plaja si haleala, Antalya
prin urmare, ne vom mai intalni pe la alte topice la vara

PS- sa ne cumparam de aici camera video si aparat foto subacvatic de unica folosinta, sau e mai ieftin acolo? dar vrem fara rabat la calitate la camera video ca evident vrem sa ne tina multi ani si sa redea ok
Imperator
QUOTE (VACANTAmica @ Jan 27 2008, 20:44) *
M-AI INNEBUNIT DE CAP! PAI DE CE ZICI Autobuze Luxor - Sharm ??? ... ca imi dai sperante ca ne-am putea intoarce cu autobuzul in sharm, dar pe unde daca trebuie sa traversam apa ?

Scuzeeeeeee... Era vorba de luxor - hurghada, nu exista autobuz direct luxor - sharm. Mii de scuze, mea culpa worthy.gif worthy.gif
Imperator
QUOTE (VACANTAmica @ Jan 28 2008, 09:35) *
nu plecam cu Best Reisen; am copiat doar spre exemplificare de pe net ca sa vedeti ca se poate; vezi imperator, cum ne intoarcem iar la piramide?
desigur ca o alegem pe aia de 2 zile
n-am cumparat nici o excursie pt ca am retinut acest sfat cu luatul de acolo de excursii

urmatoarea destinatie este petra (... daca ar fi dupa mine)
dar si barcelona
daca vrem plaja si haleala, Antalya
prin urmare, ne vom mai intalni pe la alte topice la vara

PS- sa ne cumparam de aici camera video si aparat foto subacvatic de unica folosinta, sau e mai ieftin acolo? dar vrem fara rabat la calitate la camera video ca evident vrem sa ne tina multi ani si sa redea ok

Petra este cel mai splendid loc pe care l-am vazut in Orient, peste orice din Egipt ! Si e in top 7 ale mele alaturi de Macchu Picchu, Angkor Wat, Taj Mahal, Borobudur si altele... E un loc unde m-as intoarce si maine !
liviupescaru
Din Sharm se poate face excursie la in Iordania? mai precis la Petra. Imi dati si mie mai multe detalii: cu ce agentie ati fost, cat costa?.... etc Am vazut locul doar din poze si din "Indiana Jones" si imi place tare mult.
Imperator
QUOTE (liviupescaru @ Jan 28 2008, 13:08) *
Din Sharm se poate face excursie la in Iordania? mai precis la Petra. Imi dati si mie mai multe detalii: cu ce agentie ati fost, cat costa?.... etc Am vazut locul doar din poze si din "Indiana Jones" si imi place tare mult.

Nu stiu daca exista agentii care fac asta, probabil or fi, dar e simplu: autobuz (sau taxi) pana la Nuweiba, apoi ferry pana la Aqaba si in final taxi (sau microbuz) pana la Petra. Una peste alta, cam vreo 8 - 9 ore (cu tot cu control frontiera, etc).
maz_max
QUOTE (VACANTAmica @ Jan 28 2008, 09:35) *

Nu stiu cum sta treaba cu aparatele foto/video ca nu prea fac poze pe unde ma duc..dar daca te duci la scufundari poti sa platesti si te filmeaza ei..si iti baga pe cd filmul dupa aia..costa cam 40 dolari filmul..
VACANTAmica
QUOTE (maz_max @ Jan 29 2008, 21:28) *
Nu stiu cum sta treaba cu aparatele foto/video ca nu prea fac poze pe unde ma duc..dar daca te duci la scufundari poti sa platesti si te filmeaza ei..si iti baga pe cd filmul dupa aia..costa cam 40 dolari filmul..

multumesc; photo.gif
liviupescaru
Stie cineva daca exista pe net o adresa de unde se pot vedea imagini live din Egipt?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.