Razboi in caucaz
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134

cardinal

Rusia a atacat Georgia, dupa ce aceasta a intrat in Osetia de Sud.
ce parere aveti ?

cica momentul 8/8/8 8:8 e numai potrivit pentru sfarsitul lumii smile.gif

mihai911
QUOTE (cardinal @ Aug 8 2008, 11:08) *
Rusia a atacat Georgia, dupa ce aceasta a intrat in Osetia de Sud.
ce parere aveti ?

cica momentul 8/8/8 8:8 e numai potrivit pentru sfarsitul lumii smile.gif

Se pare ca incepe distractia... smile.gif

dual
pai ..... Georgia nu-i cea ce vroia in NATO ?!!!
nu era ea tinuta de Buci in brate ?
Ce face acum Buci ?
hmmmm ....
Se pare ca neamtu nu sa-nselat el cand a spus pas invitarii Georgiei in otan.

Curand va-ncepe scandalul.
otan (satan) cu armatele sale se va lua la tranta cu rusi
fotoland
QUOTE (mihai911 @ Aug 8 2008, 11:29) *
Se pare ca incepe distractia... smile.gif

Pentru cine distractie?
hai_hui
QUOTE (dual @ Aug 8 2008, 11:56) *
Ce face acum Buci ?

pai, sa vedem ce face bush: china ocupata cu olimpiada, rusia ocupata cu georgia, navele militare americane masate in golf. hm, oare?!
Cipsu
Israelul e din ce in ce mai ocupat cu Iranul...posibil sa avem un Craciun de vis.
Pollux
roll2.gif

super tare topicul asta! thumbup.gif

propun redenumirea lui in "Cum mi-am petrecut al 50-le sfarsit al lumii din ultimii 50 de ani"
w00t.gif

Rusia e ocupata cu Georgia, USA cu Irak, Israel cu Iran, China cu jocurile olimpice ( lol.gif ) dar se pare ca pe-aici sunt niste baieti care nu sunt ocupati cu nimic. Poate va ocupati si voi cu tranznistria. naughty.gif

Marius1989
QUOTE (Pollux @ Aug 8 2008, 12:09) *
Rusia e ocupata cu Georgia, USA cu Irak, Israel cu Iran, China cu jocurile olimpice ( lol.gif ) dar se pare ca pe-aici sunt niste baieti care nu sunt ocupati cu nimic. Poate va ocupati si voi cu tranznistria. naughty.gif

Păi chiar la Transnistria ne e gîndul acum. Ce se întîmplă în Georgia e un test.
Georgia a avut 3 regiuni separatiste: Adjaria, Osetia și Abhazia. Saacașvili a rezolvat pînă acum o problemă - Adjaria, mai are 2. Osetia e mai slabă decît Abhazia, de aia s-a apucat acum de Osetia. Să-l ajute Dumnezeu!

UPDATE: Rusia dezminte ca a atacat Georgia. Capitala Osetiei de Sud, asaltata de trupele georgiene
de Sectia externa HotNews.ro
Vineri, 8 august 2008, 6:44 Actualitate | Internațional

MAE rus a dezmintit informatiile potrivit carora avioane rusesti au bombardat, in cursul diminetii de vineri, tinte de pe teritoriul georgian. Diferite surse anuntasera ca un avion rusesc a lansat 2 bombe langa o sectie de politie din Georgia, iar alte trei avioane au bombardat diferite tinte de pe teritoriul georgian.

Fortele georgiene au declansat, in cursul noptii de joi spre vineri, o ofensiva militara in capitala regiunii separatiste Osetia de Sud, Thinvali, soldata cu cel putin 15 morti, transmite France Presse. Intre timp, Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite nu a reusit sa adopte o declaratie comuna in legatura cu conflictul din Caucaz.

Ministrul georgian al reintegrarii a declarat ca Tbilisi nu are ca obiectiv "sa ia cu asalt orasul, ci sa neutralizeze pozitiile separatiste". Circa 2.000 de soldati georgieni participa la interventia militara din capitala Osetiei de Sud.

Actiunea militara declansata de Georgia are ca scop recapatarea controlului asupra regiunii separatiste Osetia de Sud, dupa o serie de ciocniri soldate, in cursul zilei de joi, cu cel putin 10 morti. Potrivit unor surse, soldatii georgieni au deschis focul asupra trupelor ruse de mentinere a pacii.

Premierul Vladimir Putin a afirmat ca "agresiunea Georgiei impotriva Osetiei de Sud va primi replica". "Conducerea georgiana a intreprins actiuni agresive in privinta Osetiei de sud, declansand, practic, actiuni militare", a declarat premierul rus, la intalnirea cu presedinele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev. "Desigur, acest lucru va antrena actiuni de raspuns", a adaugat Putin.

"Tbilisi a recurs la tactica pamantului parjolit" in Osetia de sud, in prezent fiind distruse cinci localitati sud-osetine de la granita cu Georgia, a anuntat reprezentantul imputernicit al Osetiei de sud in Rusia, Dmitri Medoev. "Respectivele asezari au fost sterse de pe fata pamantului. In prezent, ele sunt nivelate de senilele tancurilor", a spus Medoev la o conferinta de presa.

Georgia a decretat mobilizarea generala a rezervistilor

Presedintele de la Tbilisi, Mikhail Saakasvili, a anuntat mobilizarea generala a rezervistilor georgieni, carora le-a cerut "sa apere statul". In interviul sau televizat, Saakasvili a cerut Rusiei sa nu mai bombardeze orasele georgiene. Potrivit sefului statuui, in prezent armata georgiana controleaza mai mult de jumatate din localitatile sud-osetine.

9.30 Soldatii georgieni au deschis focul asupra trupelor ruse de mentinere a pacii.
9.45 Vladimir Putin si George W. Bush s-au intalnit la Beijing.
10.00 Putin: Agresiunea Georgiei impotriva Osetiei de Sud va primi replica.
10.15 Presedintele de la Tbilisi, Mikhail Saakasvili, a anuntat mobilizarea rezervistilor
10.25 Ambasada Georgiei din Moscova a fost pusa sub protectia fortelor OMON
10.30 Avioane rusesti au atacat orasul georgian Gori, a anuntat agentia Novosti-Gruzia, citand surse ale televiziunii georgiene. Potrivit acestora, unu dintre avioane a fost doborat de trupele georgiene insa MAE rus a calificat informatiile drept "aiureli"
10.50 Flota rusa din Marea Neagra a anuntat ca este gata sa ajute refugiatii din Osetia de Sud
11.00 Presedintele american George W. Bush a cerut incetarea imediata a conflictului din Caucaz.
11.10 Reuters anunta ca mai multi soldati rusi din trupele de mentinere a pacii au fost ucisi in timpul luptelor
11.20 Consiliul de Securitate al ONU nu a reusit sa adopte o declaratie comuna privind conflictul din Caucaz.
11.50 MAE rus a dezmintit informatiile potrivit carora avioanele sale au atacat Georgia.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...e-georgiene.htm
crysty2k5
http://www.realitatea.net/razboi-in-caucaz...sud_328697.html

Nu e de bine....daca e sa intervina NATO, ne baga si pe noi in belea cu rusii....
fracture

Apucați-vă fraților de săpat buncăre, încălzirea globală e nimic pe lângă uraganul care vine samui.gif
Pengoon
nu intervine nici un nato. nu-i tara membra. relatia-i pe baza "parteneriat pentru pace".
turbo trabannt
ok razboiul asta va delimita granita de est a nato. so be it !
xdaniel
QUOTE (crysty2k5 @ Aug 8 2008, 16:16) *
Nu e de bine....daca e sa intervina NATO, ne baga si pe noi in belea cu rusii....

PERFECT! Poate avem si noi posibilitatea sa finantam o lovitura de stat democratica in Moldova si sa luam Basarabia inapoi. Sper sa se generalizeze conflictele in Rusia. Rusia trebuie slabita neaparat, ca daca apuca sa-si revina complet iar ne trezim cu bucati lipsa din Romania si o Europa de est dominata de imperialistii rusi.
Trebuie profitat de ceea ce face Georgia! Ce pacat ca nu e in NATO!
edit:
Ar trebui ca Moldova sa cheltuiasca acum niste miliarde provenite din Romania pe niste armament cu care sa intre repede in Transnistria... Asta ar fi ideal...

QUOTE (turbo trabannt @ Aug 8 2008, 16:22) *
ok razboiul asta va delimita granita de est a nato. so be it !

Adica fara zone gri? Ma cam indoiesc... Si nici nu e de dorit. Ucraina trebuie sa ramana gri. Sau sa intre in NATO, una din doua. Rusii nu vor permite niciodata o Ucraina tara NATO. O vor rupe in doua, cel mai probabil. Iar noi trebuie sa recuperam totul de la Ucraina cand se va intampla asta. Chiar daca va fi nevoie sa facem pact cu rusii.
Pengoon
n-avem noi miliarde pentru armata noastra, darmite sa cheltuie moldova.
xdaniel
QUOTE (Pengoon @ Aug 8 2008, 17:23) *
n-avem noi miliarde pentru armata noastra, darmite sa cheltuie moldova.

Eu dau trei mii de Euro pentru asta. sleep.gif Cine mai da ceva?
Ah, ce fraieri am fi daca s-ar incinge tare in Georgia si nu vom face nimic cu Moldova si Transnistria!
Numai sa nu-i loveasca pacifismul pe alesii nostri... PNL-ul la putere acum e un lucru bun, PNL a fost intotdeauna un partid curajos. Sunt foarte curios daca mai e vreo URMA de curaj bratian prin partidul asta.
kriiss
QUOTE (xdaniel @ Aug 8 2008, 17:10) *
Ar trebui ca Moldova sa cheltuiasca acum niste miliarde provenite din Romania pe niste armament cu care sa intre repede in Transnistria... Asta ar fi ideal...

Tu citesti inainte ce scrii pe aici ? Transnistria nu a fost niciodata pamant romanesc(Basarabia a fost pana la Nistru) ...ea a fost alipita Moldovei sovietice in schimbul partii de sud a Basarabiei (Chilia, Cetatea Alba) acum in componenta Ucrainei si , mai ales, pentru a provoca mereu frictiuni in zona pe principiul dezbina si stapaneste .

Miliarde venite din Romania ...de lei ...de euro ..? de fapt nici nu conteaza moneda...pai noi suntem rupti in fund ..fara infrastructura , fara nimic ..de unde atatea miliarde.

Din pacate Basarabia a fost suficient de rusificata ..daca ar fi vreun referendum cred ca sub 50% ar vota o unire cu Romania. Nici in perioada interbelica , atunci cand era in componenta Romaniei , nu era lapte si miere in zona ...au fost destule 'contre' care au rabufnit puternic in momentul retragerii armatei romane dupa ultimatumul sovietic din 1940 - armata romana a fost atacata de elemente proruse (mai ales evrei) care erau totusi cetateni romani.
tihomir
nu intervine nici un nato. nu-i tara membra. relatia-i pe baza "parteneriat pentru pace".

Da ce cu Kosovo aveau vreun parteneriat? Totusi nu cred ca au curajul sa intervina impotriva rusilor, cine are bomba atomica doarme linistit ca nimeni nu are curaj sa se ea de el chiar daca il cheama si Kim Jong Il....
xdaniel
QUOTE (kriiss @ Aug 8 2008, 17:32) *
Tu citesti inainte ce scrii pe aici ? Transnistria nu a fost niciodata pamant romanesc(Basarabia a fost pana la Nistru) ...ea a fost alipita Moldovei sovietice in schimbul partii de sud a Basarabiei acum in componenta Ucrainei si , mai ales, pentru a provoca mereu frictiuni in zona pe principiul dezbina si stapaneste .

Miliarde venite din Romania ...de lei ...de euro ..? de fapt nici nu conteaza moneda...pai noi suntem rupti in fund ..fara infrastructura , fara nimic ..de unde atatea miliarde.

Din pacate Basarabia a fost suficient de rusificata ..daca ar fi vreun referendum cred ca sub 50% ar vota o unire cu Romania. Nici in perioada interbelica , atunci cand era in componenta Romaniei , nu era lapte si miere in zona ...au fost destule 'contre' care au rabufnit puternic in momentul retragerii armatei romane dupa ultimatumul sovietic din 1940 - armata romana a fost atacata de elemente proruse (mai ales evrei) care erau totusi cetateni romani.

Pai ce credeai ce voiam sa spun prin pact cu rusii? Normal ca Transnistria nu e pamant romanesc. Dar atacam acolo ca sa putem negocia ulterior altele. Nu-mi e foarte clar acum, trebuie sa ma gandesc. Dar merita incercat ceva pe spinarea Ucrainei, care e oricum un stat artificial fara nici un pic de coeziune.
"armata romana a fost atacata de elemente proruse (mai ales evrei) "? Stiuuuuuuuu. Dar stii si ce s-a intamplat pe urma, nu? happy.gif E aici un topic inchis pe chestia asta... Poate si-au invatat lectia.

QUOTE (tihomir @ Aug 8 2008, 17:38) *
Da ce cu Kosovo aveau vreun parteneriat? Totusi nu cred ca au curajul sa intervina impotriva rusilor, cine are bomba atomica doarme linistit ca nimeni nu are curaj sa se ea de el chiar daca il cheama si Kim Jong Il....

Nu dau rusii cu bomba atomica pentru un petic de pamant (Osetia). Acolo se pot parui in liniste americanii si rusii. Abia isi mai testeaza armamentul conventional.
maryus75
QUOTE (tihomir @ Aug 8 2008, 17:38) *

ba eu cred ca basescu ar avea curaj,daca il apuca iar vreo faza epileptica cu "lac rusesc" sau "axa binelui"(care axa?) w00t.gif raygun.gif
xdaniel
QUOTE (kriiss @ Aug 8 2008, 17:32) *
1) Miliarde venite din Romania ...de lei ...de euro ..? de fapt nici nu conteaza moneda...pai noi suntem rupti in fund ..fara infrastructura , fara nimic ..de unde atatea miliarde.
2) Din pacate Basarabia a fost suficient de rusificata ..daca ar fi vreun referendum cred ca sub 50% ar vota o unire cu Romania.

1) Se gasesc, daca e vointa politica.
2) Nu conteaza. Moldovenii de rand vor Transnistria inapoi. Si merita incercate niste manevre in zona asta. Daca militarii vor simpatiza cu Romania, pentru sprijinul acordat, clasa politica va urma "trendul". Si poate viitorul va suna bine.
TREBUIE sa incercam sa luam teritoriile alea inapoi. NU ne putem permite sa renuntam la a incerca sa le recuperam cand Rusia are alte probleme. Asa am facut Romania Mare.

QUOTE (maryus75 @ Aug 8 2008, 17:43) *
ba eu cred ca basescu ar avea curaj,daca il apuca iar vreo faza epileptica cu "lac rusesc" sau "axa binelui"(care axa?) w00t.gif raygun.gif

Eu cred ca tocmai Basescu n-are curaj. Poate liberalii, asta da. Basescu doar da din gura si ramane un comunist, in esenta lui. Nu ca Iliescu dar pe aproape. Avem nevoie de INTELIGENTA si STRATEGIE sa ne bagam coada si ACUM pare a fi momentul. Dar nu trebuie inca sa ne implicam direct. Trebuie sa studiem bine terenul, nu sa luam o bataie ca la Turtucaia. Sau sa luam dar in final sa invingem, ca atunci (in WW1).
-----
Doamne, sper sa iasa McCain in SUA. Sa vezi atunci paruiala cu rusii! Ca negrul ala ne vinde pe doi centi americani rusilor, odata cu restul Europei.
dual
QUOTE (xdaniel @ Aug 8 2008, 17:20) *
PERFECT! Poate avem si noi posibilitatea sa finantam o lovitura de stat democratica in Moldova si sa luam Basarabia inapoi. Sper sa se generalizeze conflictele in Rusia. Rusia trebuie slabita neaparat, ca daca apuca sa-si revina complet iar ne trezim cu bucati lipsa din Romania si o Europa de est dominata de imperialistii rusi.
Trebuie profitat de ceea ce face Georgia! Ce pacat ca nu e in NATO!

Umbla o vorba prin lume cum ca-n 2008 Moldova se va intoarce cu fata spre Romania.
Anu inca n-a trecut.

Nu-s de ce imi miroase mie a mana americi prin zona. N-as crede eu ca Georgia asa dintrodata, fara nici un sprijin, s-ar lua la tranta cu ursu.
Cred ca cea mai castigata din aceasta afacere iese america.

Era sa uit: mai umbla o alta vorba prin targ ca cica prin 2010 va intra in "legalitate" guvernu ala mondial. Dar sunt doar vorbe, stiti cum e.
xdaniel
QUOTE (dual @ Aug 8 2008, 17:53) *
Umbla o vorba prin lume cum ca-n 2008 Moldova se va intoarce cu fata spre Romania.

Blestem pe capul nostru, vorba lui Iorga, daca nu incercam sa luam Moldova inapoi in conditiile astea. Suntem tradatori de tara si meritam impuscati daca nu incercam.
edit:
"Blestem pe noi daca nu ne batem!" a spus Nicolae Iorga in Consiliul de Coroana care a decis cedarea in fata amenintarii colosului URSS.
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-12-29&id=231247
Ne-a ajuns blestemul ala. Poate vom reusi sa-l rupem acum...
turbo trabannt
inainte ca toti tantalaii sa urle ca vine sfarsitul lumii, declar in scris:

1. este un razbel nato vs rusia. daca rusia il pierde , prestigiul ei este grav ranit si drumul spre caucaz si petrol este liber.
2. rusia a calculat gresit cand a intrat in georgia. ea a provocat conflictul pt ca hard-linerii de la moscova au nevoie de un pretext pentru a inlatura ultima bruma de democratie de la moscova si a umfla la maxim bugetul armatei ruse.
3. romania este implicata de ceva vreme in zona.
4. putin joaca pentru a isi spori puterile ca prim-ministru.
5. va fi interesant cum tancurile rusesti si-o vor lua in bot de la cativa "patrioti georgieni " inarmati doar cu "curaj". a se urmari si primul claim ( daca e adevarat ) ca rusnacii au pierdut 4 avioane .
dual
QUOTE (turbo trabannt @ Aug 8 2008, 18:11) *
inainte ca toti tantalaii sa urle ca vine sfarsitul lumii, declar in scris:
1. este un razbel nato vs rusia. daca rusia il pierde , prestigiul ei este grav ranit si drumul spre caucaz si petrol este liber.
3. romania este implicata de ceva vreme in zona.

fi tu linistit ca in urmatori 4 (patru) ani nu vine sfarsitul lumii. dupa nu se mai stie.
1. eu zic ca-i prima runda din acest razbel (runda 2 undeva la inceputul lui 2009)
3. deci e adevarata previziunea cu moldova si 2008
xdaniel
QUOTE (turbo trabannt @ Aug 8 2008, 18:11) *
este un razbel nato vs rusia. .

Doamne, fie-ti gura aurita!
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.