Razboi in caucaz
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134

tihomir

Razboiul s-a terminat iar Rusia a castigat in teren ceea ce inseamna ca cel mai probabil va lua partea leului si dupa negocieri. Din cate se aude Azerbaidjanul o sa se ralieze politicii petroliere a Moscovei iar daca se intampla asa se duce pe apa sambetei si proiectul Nabuco si odata cu el si visul independentei energetice a europei fata de Rusia.

ia mergi dumneata pe la manastirile de rit vechi din tara si prezinta-te ca exponent al ortodoxismului de rit nou.
sa-mi spui cum a fost.

Faci o confuzie, acolo e vorba de o grupare necanonica desprinsa din BOR in anii `20, nu sunt recunoscuti de nici o biserica ortodoxa, nici de cele pe rit vechi (ca si lipovenii, o secta desprinsa din biserica rusa).
fracture
QUOTE (Iceblu @ Aug 11 2008, 12:08) *
Rusia nu investeste in bunastare ci in armata... de asta peacefingers.gif

Mda, ciudat, nenea ăla scria că Rusia nu prea investește in nimic. Dacă e totuși un loc unde se duc banii atunci acela este banca unde oligarhii își au conturile.
Putin, cât a fost la Kremlin, nu a fost de capul lui. A avut și el niște oameni în spate, exact ăia care au profitat cel mai mult de pe urma creșterii economice. Oligarhii "răi" au ajuns la bulău, ca Hodorkowski.
Mai mult, SUA nu riscă nimic nu pentru că i-ar fi frică de războaie mondiale ci pentru că are mai multă nevoie de Rusia decât are de Georgia. Are nevoie de Rusia pentru abordarea problemei iraniene. O Rusie indiferentă, ca să nu zic ostilă, ar fi o mare pacoste pentru americani.

manitu
QUOTE (tihomir @ Aug 11 2008, 15:23) *
Razboiul s-a terminat iar Rusia a castigat in teren ceea ce inseamna ca cel mai probabil va lua partea leului si dupa negocieri. Din cate se aude Azerbaidjanul o sa se ralieze politicii petroliere a Moscovei iar daca se intampla asa se duce pe apa sambetei si proiectul Nabuco si odata cu el si visul independentei energetice a europei fata de Rusia.

Felicitari !
Ati castigat.
Sunteti tari.
thumbup.gif
konami
QUOTE (Ragnarok @ Aug 11 2008, 16:19) *
Daca scapa vii sunt boi. Daca mor devin eroii altor boi.
Pentru mine e important ca in jurul rusiei a fie state tampon, pentru ca rusii a nu ia decizii pe baza stresului (vezi cazul de fata). Cred ca pentru noi (implicit si pt mine) e mai important. Dar eu sunt cinic si egoist, nu trebuie sa va luati dupa ce zic.

esti doar copilaros, nimic mai mult ... tu crezi ca politica planetara este guvernata de instincte
Ragnarok
QUOTE (konami @ Aug 11 2008, 16:18) *
lol

ce gandire copilareasca

UE si restul nu latra, iar declaratia Ucrainei se poate sa-ti para hilara, dar este una pe care trebuie sa o incadrezi in puzzle-ul conflictului. deocamdata, tu afirmi ca un pion (Georgia) rebel a avut tupeul sa atace alt pion pe tabla de sah. confunzi partida, aici se joaca sah, nu dame. peacefingers.gif

lol
ce gandire matura
Eu nu am zis nimic de pioni, sah, dame sau puzzle. Eu am facut o analiza a situatiei, asa cum o vad eu. Daca ai ceva de obiectat, incearca sa o faci mai coerent. Daca vrei sa jucam ceva, hai pe yahoo games smile.gif
turbo trabannt
QUOTE (manitu @ Aug 11 2008, 15:25) *
Felicitari !
Ati castigat.
Sunteti tari.
thumbup.gif

glumesti. de abia incepe. se incinge rau, rusul e prin intr-o situatie imposibila strategica.

Saakashvili said that Georgian troops had downed "18 or 19" Russian warplanes, killed hundreds of Russian troops and repelled a Russian assault on the Georgian city of Gori.

He claimed Russia had 500 tanks and 25,000 troops inside Georgia. Watch aftermath of Russian strike »

A Russian defense ministry spokesman denied that Russian troops had entered Georgian territory outside of the breakaway regions South Ossetia and Abkhazia, and said only four planes had been lost.

pe unde oare sunt awacs-urile din turcia? : rolleyes:
Ragnarok
QUOTE (konami @ Aug 11 2008, 16:26) *
esti doar copilaros, nimic mai mult ... tu crezi ca politica planetara este guvernata de instincte

Bine ca esti tu matur si vorbesti criptic. Daca ai ceva constructiv de adus in discutie, go ahead! Daca am nevoie de psihanaliza, te caut pe PM. Incearca sa combati logic ideea, nu persoana. Stiu ca nu se preda asa ceva in scoala, dar chestii de genu "ba tu esti prost!" nu ne ajuta cu absolut nimic.

konami
QUOTE (Ragnarok @ Aug 11 2008, 16:26) *
lol
ce gandire matura
Eu nu am zis nimic de pioni, sah, dame sau puzzle. Eu am facut o analiza a situatiei, asa cum o vad eu. Daca ai ceva de obiectat, incearca sa o faci mai coerent. Daca vrei sa jucam ceva, hai pe yahoo games smile.gif

da, s-a vazut ce capacitate de analiza coerenta ai ... ucraina=hilar, ue & restul = cretini ... nimic de adaugat peacefingers.gif
Iceblu
QUOTE (konami @ Aug 11 2008, 16:26) *

tu esti cel copilaros. Saakasvili n-are nimic de-a face cu politica planetara, nu orice imbecil are acces la planurile "alesilor" din biblie, cu alte cuvinte saakasvili e bun pt America doar pt ca-i pro American nu pt ca face parte din sistem...el nu cunoaste adevaratele planuri..intelegi ?

pe Saakasvili il intereseaza soarta poporului Georgian si a Georgiei, e un patriot anti-rus, atata tot.

Mihail Saakașvili a încercat să pună în aplicare planul său privind recâștigarea controlului asupra Osetiei de Sud și Abhaziei.

Mihail SaakaȘvili (41 de ani) s-a născut la Tbilisi, a studiat dreptul în SUA, Ucraina și Franța și a devenit membru al Parlamentului în 1995. A fost conducătorul mișcărilor de revoltă care au dus la ?detronarea? predecesorului său, Eduard Șevardnadze, câștigând cu o majoritate covârșitoare scrutinul prezidențial din ianuarie 2004 în urma revoluției Trandafirilor.

Partidul său, Mișcarea Națională-Forumul Democrat, a câștigat apoi alegerile parlamentare, consolidându-i victoria.

Mișcările de stradă împotriva sa au început în septembrie 2008, când mii de oameni au demonstrat la Tbilisi, după arestarea fostului ministru al Apărării Irakli Okruasvili, care îl acuzase pe Saakașvili de crime politice.

Saakașvili a demisionat și a organizat alegeri anticipate în 2008. El nu se mai afla în topul preferințelor georgienilor, opoziția acuzându-l de fraudă electorală și cerând reluarea votului. Observatorii internaționali au susținut atunci că, în general, alegerile au fost democratice, dar au existat, totuși, unele nereguli. Fost protejat al lui Șevardnadze la începutul carierei, Saakașvili a deziluzionat după ce corupția cu care a promis că se va lupta s-a accentuat. Când a devenit șef de stat, Saakașvili a promis că va reda Georgiei integritatea sa teritorială, readucând Abhazia și Osetia de Sud în patria-mamă, obstacolul cel mai important fiind opoziția Rusiei

http://www.cotidianul.ro/un_lider_controve...ucaz-54629.html
turbo trabannt

Putin said Monday that the U.S. move will hamper efforts to solve Russia's conflict with Georgia over the breakaway province of South Ossetia. The U.S. military has begun flying 2,000 Georgian troops home from Iraq after Georgia recalled them.

sa vedem. daca avioanele alea patesc ceva , rusul a belit-o instantaneu.
darkwings
ce s-a terminat? unde s-a terminat? wink.gif happy.gif

@turbo trabant ,americanii s-au tinut de cuvant:i-au adus pe georgieni din irak.
Ragnarok
QUOTE (konami @ Aug 11 2008, 16:30) *
da, s-a vazut ce capacitate de analiza coerenta ai ... ucraina=hilar, ue & restul = cretini ... nimic de adaugat peacefingers.gif

Deci amenintarea ucrainei de a nu permite navelor ruse intrarea in portul inchiriat de rusi e credibila? Exact cum o vor pune in practica?
UE & restul sunt calculati si constienti ca nu au ce face. Si nu vor face absolut nimic, pentru ca depind energetic de rusi. Nimeni n-o sa stea in frig la iarna de dragul georgiei. Nu am zis ca ar fi cretini. Cretinism ar fi sa ia masuri impotriva rusiei.
Din nou, daca ai cu ce sa ma combati, fa-o! Poate chiar ai ceva de adaugat...
turbo trabannt
QUOTE (darkwings @ Aug 11 2008, 15:34) *
@turbo trabant ,americanii s-au tinut de cuvant:i-au adus pe georgieni din irak.

exact. si este numai ce se vede la tivi.

rusul este incoltit . un moment extrem de periculos.

nu m-ar mira ca sa fim pe defcon4.
OmulNegru
QUOTE (irinuca8082 @ Aug 11 2008, 16:23) *
nu eu imi bazez afirmatia pe o exceptie, pe ceva izolat.wink.gif

Pai problema e ca nu e vorba de o exceptie. smile.gif In zona unde mi-am petrecut o mare parte din copilarie exista multe familii mixte si n-am observat astfel de animozitati de genul celor descrise de tine.

Sa revenim insa la Rusia vs. Georgia, cu un fragment dintr-un articol britanic:

http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/l...icle4499483.ece

The first instinct of Western diplomats is to urge compromise and negotiation. And there are numerous criticisms that can be levelled at President Saakashvili of Georgia. To launch an assault on Tskhinvali, the capital of South Ossetia, was a model case of Talleyrand's dictum: worse than a crime, it was a blunder - and an inexcusable provocation to Moscow. Mr Saakashvili is no model democrat: in May's elections, observers from the Organisation for Security and Co-operation in Europe verified cases of intimidation of his political opponents. And in numerous global issues, Britain and its allies require support from Russian diplomacy and seek a rational accommodation with Russian interests.
But the attack on Georgia is something else. Russia has plainly involved itself in the internal politics of Georgia. Moscow's support for the independence of South Ossetia might instructively be compared with its wider attitude to independence in the Caucasus. When Chechnya rebelled, Russia responded with a brutal war of suppression, motivated in part by a wish to keep control of the energy pipeline running through the republic. Russia is concerned also at Georgia's control of the pipeline running from Azerbaijan to Turkey, which offers Europe an alternative source of energy to that provided by Russia.

Ca sa nu existe confuzii in ce priveste pozitia pe care o sustin, eu cred ca rusii pregateau de mai mult timp un astfel de atac si scopurile lor sunt legate si de ambitiile Georgiei privind intrarea in NATO si de dorinta de a controla petrolul caspic.
Insa nu cred ca realitatea poate fi descrisa in alb si negru, iar presedintele georgian are o foarte mare responsabilitate pentru declansarea conflictului, el fiind cel care a furnizat pretextul declansarii ostilitatilor. Si nu cred ca americanii isi doreau lucrul asta acum, fiind si surprinsi de reactia dura a rusilor.

manitu
QUOTE (Iceblu @ Aug 11 2008, 15:31) *

cu alte cuvinte saakasvili e bun pt America doar pt ca-i pro American nu pt ca face parte din sistem...
De unde rezulta ca este pro-american ?
El este un pro-occidental. Mai precis, este un om care sustine ca tara lui trebuie sa fie de orientare pro-occidentala.

pe Saakasvili il intereseaza soarta poporului Georgian si a Georgiei, e un patriot anti-rus, atata tot.

Este normal ca daca se simte amenintat de rusi, la propriu, sa caute sprijinul celor cu care el rezoneaza.
Asta inseamna ca este ceva rau ?

Mihail Saakașvili a încercat să pună în aplicare planul său privind recâștigarea controlului asupra Osetiei de Sud și Abhaziei.
Asa cum a promis in campania electorala.

Mihail SaakaȘvili (41 de ani) s-a născut la Tbilisi, a studiat dreptul în SUA, Ucraina și Franța și a devenit membru al Parlamentului în 1995.
A studiat in SUA, Ucraina si Franta. Pai atunci se poate spune ca este si omul francezilor sau ucrainienilor, daca urmama logica aceasta.

Mișcările de stradă împotriva sa au început în septembrie 2008, când mii de oameni au demonstrat la Tbilisi, după arestarea fostului ministru al Apărării Irakli Okruasvili, care îl acuzase pe Saakașvili de crime politice.
Saakașvili a demisionat și a organizat alegeri anticipate în 2008.
Dovada de curaj si spirit democratic. Altii, in aceeasi situatie, au scos armata pe strazi, au inceput sa-si bage criticii la bulau, sa-i omoare, sa trimita raketii pentru a le lua gatul, etc.

Când a devenit șef de stat, Saakașvili a promis că va reda Georgiei integritatea sa teritorială, readucând Abhazia și Osetia de Sud în patria-mamă, obstacolul cel mai important fiind opoziția Rusiei
turbo trabannt
manitu, observa o usoara moderare a lui putin in ultimele ore. ceva s-a intamplat la moscova.
OmulNegru
QUOTE (turbo trabannt @ Aug 11 2008, 16:29) *
Saakashvili said that Georgian troops had downed "18 or 19" Russian warplanes, killed hundreds of Russian troops and repelled a Russian assault on the Georgian city of Gori.

Mda, si tot chestii de genul asta parca declarau si jurnalistii de pe vremea lui Saddam, pe cand irakienii cica tot doborau avioane americane, inclusiv cu mosnegi inarmati cu pusti din primul razboi mondial. wink.gif

Probabil Saakasvili mai are si vedenii, ca la faza aia in care l-au aruncat bodyguarzii la pamant dar nu era nici urma de avion rusesc pe cer. bigyellowgrin.gif

Aveam ceva pretentii de la tine.. smile.gif
Ragnarok
QUOTE (turbo trabannt @ Aug 11 2008, 16:43) *
manitu, observa o usoara moderare a lui putin in ultimele ore. ceva s-a intamplat la moscova.

Probabil se intreaba cine va inlocui trupele georgiene de la granita irak-iran, cu ce si mai ales de ce.
darkwings
@omulnegru sa iti faci o parere:azerii au oprit fluxul prin conductele de petrol care plecau de la ei.cauza? una din ele (btc) trece prin georgia.oricum e o mare tampenie ce se intampla.precedentul kosovo a deschis cutia pandorei( a se vedea discursul ambasadorului rus la onu ieri).
motanul13
QUOTE (turbo trabannt @ Aug 11 2008, 16:43) *

E relaxat pentru ca practic a castigat meciul iar us , ue & comp sunt cu ciocu mic .
Ce ar putea vrea mai mult ?
turbo trabannt
QUOTE (OmulNegru @ Aug 11 2008, 15:45) *
Aveam ceva pretentii de la tine.. smile.gif

si eu daca crezi pe rusi cand spun :

nu am pierdut decat 2 avioane si nu bombardam tinte civile.

momentan lupta e in moscova. s-a intamplat ceva acolo si medvedev a scapat-o din mana. vom vedea.

http://www.realitatea.net/news-alert--trup...iei_330162.html

sa vedem. daca sparg frontul se joaca cu focul.
tihomir
ce s-a terminat? unde s-a terminat?

Ai dreptate, rusii au respins din nou milogeala georgienilor, credeam ca de data asta se indupleca. My foult. peacefingers.gif
Ragnarok
QUOTE (turbo trabannt @ Aug 11 2008, 16:47) *

momentan lupta e in moscova. s-a intamplat ceva acolo si medvedev a scapat-o din mana. vom vedea.

Medvedev e de forma si nu a avut niciodata nimic in mana. Tot show-ul e condus de Putin.
OmulNegru

M-ai vazut sa sustin vreun comunicat oficial al armatei ruse? smile.gif
In situatii din astea ambele parti dezinformeaza de rup, chestie pe care am mai vazut-o si in cazul bombardamentelor din Serbia si in cazul razboiului din Irak.
Ragnarok

http://www.realitatea.net/news-alert--trup...iei_330162.html

sa vedem. daca sparg frontul se joaca cu focul.

Daca sparg frontul isi consolideaza victoria. Cu focul s-au jucat altii inaintea lor. Acum focul creste si ii prajeste din ce in ce mai rau.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.