Razboi in caucaz
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134

kmarx

QUOTE (turbo trabannt @ Aug 15 2008, 11:01) *
sunteti offtopic dar e clar: voi munciti dar nu ganditi. sovietski style.

tampitii aia de nemti si americani gandesc si apoi muncesc. sleep.gif

Daca te-ai fi obosit sa citesti un pic mai sus (nu mult) ai fi vazut ca off-topicul l-a inceput Tomaso.

In ceea ce priveste replica ta... nu prea stiu ce sa-ti raspund...e prea sofisticata worthy.gif
mytza16
hmm....naspa treaba asta cu rusii si cu georgienii...sper doar sa nu ne implice si pe noi...ca noi nu prea avem armament...sau macar daca aveam flota...in fine...sper sa nu inceapa un "Al 3-lea razboi mondial" ..

dual
QUOTE (mytza16 @ Aug 15 2008, 11:24) *
hmm....naspa treaba asta cu rusii si cu georgienii...

hmmm, stai ca dupa straduintele georgiei in a deranja ursu intra in ecuatie si ukraina.
cat priveste "Al 3-lea razboi mondial" eu zic ca ar fi destule motive sa te temi.
jafpefata

QUOTE (tomaso @ Aug 14 2008, 10:57) *
Faci afirmații hazardate, fără să știi despre ce vorbești și cu ce se mănăncă acest subiect.
Mai precis, tu îți dorești ca rușii să aibă niște rachete mai bune și mai ale dracului decât americanii.

Ok, să fim constructivi.

Rusia a lansat cu succes, marți, o rachetă balistică intercontinentală cu focoase multiple, testată pentru prima dată în mai, au anunțat forțele strategice ruse, citate de agenția Interfax.

"Lansarea a avut loc la ora locală 16.10 (15.30 ora României), la cosmodromul Pesețk, în nord-vestul Rusiei, de la o unitate mobilă", au anunțat forțele strategice.

Proiectilul RS-24, o nouă rachetă intercontinentală cu focoase multiple, a parcurs 7.000 de kilometri de la vest la est, înainte de a-și atinge ținta, în apropiere de insula Kamceatka din Extremul Orient rus.

Racheta a fost testată pentru prima dată în mai 2007. Potrivit Interfax, aceasta ar fi dotată cu cel puțin trei ogive nucleare.

În timpul primului test, Ministerul rus al Apărării a declarat că nu este vorba despre o nouă generație de rachete, ci de un nou tip.

Racheta RS-24 folosește tehnologiile Topol-M. Numită SS-27 de către NATO, Topol-M este o rachetă strategică mobilă de 22,7 metri lungime și cu diametrul de 1,95 de metri, având greutatea de 47,2 tone.

RS-24 și Topol-M vor înlocui RS-18 (SS-19 Stiletto, în terminologia NATO) și RS-20 (SS-18 Satan), de concepție sovietică.

Să vedem filmulețul făcut cu această ocazie, la lansarea Topol M - SS27, despre care se vorbește în articolul respectiv ( cel colorat în violet ).

http://www.youtube.com/watch?v=hesaGoYfyV8

0:31
Se vede rugina ieșită de sub stratul de vopsea.

0:45
Se vede ce se află în centru de comandă și se poate aprecia cu ușurință la ce nivel de dotări se află.
Monitoare CRT din anii 80, un proiector TV pe post de plan general, telefoane cu rozetă, etc.
Dacă ei nu au înlocuit aceste știfturi antice, ce garanții avem că acel Topol M nu este o rachetă din anii 80, cosmetizată să pară una nouă ?
Rușii sunt cunoscuți pentru genul acesta de șmecherii.
O rachetă nouă este însoțită și de un centru de comandă state of art, de comunicații moderne și control performant.

3:24 și 3:35
Se observă că și centrul de comandă mobil ( cel amplasat pe transportorul rachetei ) este antic.

Ok, se poate argumenta că aceste lucruri nu contează, că sunt irelevante și că doar rezultatul final este important, dar trebuie știut că toate acele echipamente sunt adevărate focare de radiații electromagnetice, ușor de depistat și localizat.
Sateliții americani și navele spion sunt antenă 24/24 - 356/365 și în cazul unui război, aceste rachete nu ar apucă să fie lansate.
Chiar dacă ar apuca să se înalțe una, două, nouă, acestea intră în Layer 2 și e preluată de scutul anti-rachetă.
Presupunând că ar trece zece rachete de scut și ar distruge 8 orașe americane ( 2 rachete se duc spre ținte militare - Pentagon, NORAD), america nu ar fi distrusă, dar întrebarea care se pune este cum ar arăta contra lovitura americană, dacă ei au ponit câte un război pentru fiecare turn căzut ?

De meditat ( îndemn doar pentru oamenii inteligenți ):

1.De ce se agită rușii atât de mult, dacă scutul antirachetă nu ar fi eficient ?
2.De să le fie frică, opunându-se paranoic și isteric, amplasării acelor mega radare, necesare funcționării scutului ?
3.Dacă Topol M este atât de grozavă, de ce sunt rușii atât de speriați de scut ?

Acestea sunt scenarii.
Nu cred că se vor întâmpla vreodată și sper să nu ajungem să trăim astfel de războaie.
Propaganda sovietică, pardon, rusească am vrut să spun, vrea să inoculeze ideea că Rusia se poate lupta de la egal cu SUA, dar în afara de miciuni, ei nu au demonstrat NICIODATĂ, în întreaga lor istorie, că au avut capacitatea să inoveze revoluționar și decisiv, pentru a prelua conducerea în cursa tehnologică.
S-au bazat doar pe furt și copiere, dar în zilele noastre, degeaba furi planurile cipurilor, dacă nu ai capacitatea să le execuți. La fel este și în cazul materialelor compozite, ceramicii, al metalelor de sinteză, etc. Poți fac o rachetă, dar nu este suficient.
Rușii s-au oprit prin anii 80. Cercetarea lor este la pământ, iar acum, cu noile condiții, în care nu mai poți forța cercetătorii să performeze, de frica Gulagului, pentru a susține cercetarea și dezvoltarea noilor tehnologii, este nevoie de bani grămadă, mult mai mulți decât încasează rușii din petrol și gaze.

Nici politicienii ruși nu mai sunt atât de retarzi.
Și ei își dau seama că nu pot concura cu americanii, iar veniturile din exportul resurselor nu sunt fără limită.
La ce le folosește să bage sute de miliarde în dezvoltarea unor arme nucleare, dacă ei știu foarte bine că nu le vor folosi ?
Rușii sunt satisfăcuți de politica agresivă a lui Putin, dar, după cum bine se știe, între centrul mândriei patiotice și cel al mâinii cu care ștampilează buletunul de vot, stă somacul. La un moment dat și rușii se satură, chiar așa îngămădiți, precum sunt ei, de felul lor.

exagerezi un pic, topol M nu era chiar un rahat. Iar scutul este efectiv pentru un procent din rachete, așa se gândește orice scut. Adică reușește de exemlu să oprească 8 din 10 rachete, atât cât să dea bătaie de cap rușilor. Dar asta nu înseamnă că cele 2 rachete nu ne pot părjoli pe noi.
Totuși, esența postului tău e bună și isunt deacord cu ea. Rusia riscă izolare economică și riscă un colaps economic. Ei au nevoie de investiții care sunt blocate în mare parte de corupția de prin zonă. Astfel, orice conflict sperie investitorii. Americanii au un plus de imagine care contează în contextul economiei globale.
fanariotul
QUOTE ((THX)GogolometroEAW @ Aug 14 2008, 22:16) *
No bine vine unul asa la 3 posturi pe softpedia si baga tare pe un subiect fierbinte...Doi si un sfert as pe interne, ba baieti nu va este frica fiva-ar mama lor de epoleti de marele nostru aliat?Cat dracu o sa mai bagati smecherii cu iz intelectual in toate forumurile aste cu .com?
Chiar credeti ca nu pune nimenea un track de ip pentru tristii fosti contrainformatiile?
Savalino tata asa cu fane are dreptul sa posteze din kisseleff si mataluta dai si lupta cu fraierii astia metalisti iubitori de imperialisti, manca-v-ar FSB-ul alocatia pe card.Daca niste tristi reactivati tasteaza pe softpedia inseamna ca pareti mai multi de 2?

Hai ma lesi cu marea natie militara?Hai mai ia o castana in numele marelui tau aliat pravoslavnic, america ales sa va bavardeasca nitel.Intindeti voi elasticul ala numit democratie asa de distractie ca scanteile nu se trateaza cu praf de pusca.Cum mai sta bursa aia din MOCKBA?Iara pe minus?Ce naspa.
Dasfidania tovariscii.

Ce vorbesti clona mica ? biggrin.gif

Tu te-ai nascut cu fix 800 de posturi pe forumul asta ? L-ai lasat pe petrache, pe sexterminator(tot din galati) ? Ai lasat restul de 'nspe mii de clone si dai lectii acum ? laugh.gif

In rest...sigur ca da, stau serviciile sa faca ce tampenii ii trec prin cap unui clonac pupinbasel frustrat...parca ai fi vorbit cu turbo inainte, parol. biggrin.gif

Cu frectii din astea incercati voi sa speriati lumea ? Lol de Lol.

askey
QUOTE (dracon @ Aug 15 2008, 09:54) *
Corect. Citatul exact:

Vladimir Putin l-a amenintat pe omologul sau american George W.Bush ca, in cazul in care Ucraina va fi inclusa in Planul de actiune pentru aderare (MAP) al NATO, Moscova va cere oficial Kievului sa-i restituie Peninsula Crimeea si regiunile majoritar rusofone din estul Ucrainei, relateaza in editia sa de ieri cotidianul rus "Kommersant",

Potrivit publicatiei citate de agentia"Rompres", in timpul reuniunii la varf a Consiliului Rusia-NATO, desfasurata cu usile inchise, Putin le-a spus liderilor tarilor NATO ca ,,Ucraina are toate sansele sa nu mai existe ca stat in granitele actuale."

Atunci cand a venit vorba de Ucraina, Putin parca a luat foc. Adresandu-se direct lui Bush, el a spus: "George, tu chiar nu intelegi ca Ucraina nu este stat? Ce reprezinta Ucraina? O parte a teritoriilor ei sunt ale Europei de Est, iar cealalta parte, cea mai mare, reprezinta donatia noastra catre Kiev!"

sursa: Putin rupe Ucraina, Ziua, 08.04.08

Daca e donatie, Ucraina ramane doar cu donatia si toata lumea e fericita.
fanariotul
QUOTE (motanul13 @ Aug 15 2008, 12:15) *
Fanele , ne faci sa iti plangem de mila ! nono.gif

Tu esti unul din ala care pe alte thread-uri aduci "argumente" de genul "esti platit, mort foame, te plateste PSD", asemanatoare cu "argumentele" de mai sus ale acelei clone, care zice ca postez din Kisseleff. death.gif

Aici insa esti mai retinut si te situezi oarecum pe aceeasi parte a baricadei cu mine.

So..stai linistit ca nu vreau mila nimanui; altfel umpleam casutele moderatorilor la fiecare "argument" de-al vostru, de genul esti platit, esti bugetar, esti...

Relax. Apreciez cofruntarile mai barbatesti dar nu asediile inutile, facute doar pentru ca nu vrei sa recunosti un fapt evident.
Scrie ceva coerent si-o sa ai aprecierea mea, indiferent ca-mi place sau nu. Dar nu tampenii, nu vise umede.

Prinde-ma cu o greseala pe undeva si-o s-o recunosc. Pana una-alta, de-a lungul timpului, eu nu prea m-am inselat.

La nivel general, degeaba scrii "hai Georgia" sau "hai Baselu" sau "Rusia s-a cacat pe ea si e terminata" si umpli zeci/sute de pagini cu asa ceva, daca rezultatele din teren nu reflecta acest lucru.

La fel de bine poti incerca sa scrii intr-un caiet "o sa castig la 6/49" si sa astepti increzator rezultatele. laugh.gif

konami
QUOTE (fanariotul @ Aug 15 2008, 12:23) *
Tu esti unul din ala care pe alte thread-uri aduci "argumente" de genul "esti platit, mort foame, te plateste PSD", asemanatoare cu "argumentele" de mai sus ale acelei clone, care zice ca postez din Kisseleff. death.gif

Aici insa esti mai retinut si te situezi oarecum pe aceeasi parte a baricadei cu mine.

So..stai linistit ca nu vreau mila nimanui; altfel umpleam casutele moderatorilor la fiecare "argument" de-al vostru, de genul esti platit, esti bugetar, esti...

Relax.

Scrie ceva coerent si-o sa ai aprecierea mea, indiferent ca-mi place sau nu. Dar nu tampenii, nu vise umede.

imi provoci sila, nu mila wink.gif

acum ca ai clarificat problemele cu jumate de forum, poti sa ne spui parerea ta despre ucrainieni, rusi, georgieni si bush ? laugh.gif
AMDG
QUOTE (jafpefata @ Aug 15 2008, 11:36) *
Ei au nevoie de investiții care sunt blocate în mare parte de corupția de prin zonă.

Uite ce se agita chinezii sa investeasca in Africa ce e mult mai corupta decat Rusia rolleyes.gif
gtk

se poate sa reveniti la subiectul thread-ului, pls.. ?
Pierde_verile
QUOTE (AMDG @ Aug 15 2008, 12:34) *
Uite ce se agita chinezii sa investeasca in Africa ce e mult mai corupta decat Rusia rolleyes.gif

Una din marile probleme ale lui Putin este aceea să aducă acasă banii rusești. Poate că și acum a reușit un avertisment. Haideți mai bine la Moscova, că brațul nostru e lung... Uite Saakașvile avea 11 000 de soldați și tot l-am rezolvat, dar voi cu câteva duzini de bodigarzi?
konami
QUOTE (dual @ Aug 15 2008, 11:33) *
hmmm, stai ca dupa straduintele georgiei in a deranja ursu intra in ecuatie si ukraina.
cat priveste "Al 3-lea razboi mondial" eu zic ca ar fi destule motive sa te temi.

dual, vad ca-ti tot dispar topicurile ... inseamna ca esti pe-aproape tongue.gif

QUOTE (fanariotul @ Aug 15 2008, 12:42) *
Sila ta nu este intrecuta decat de scarba pe care mi-o provoci tu. cool.gif

te inseli mai tatic de clone, scarba iti vine de la ulcerul dobandit pe forum laugh.gif
(THX)GogolometroEAW
Bun te-ai rafuit cu toata lumea, acum on topic ieri soldatul rus a facut cumparaturi, a aliniat civilii cu burta pe asfalt, a tras cateva gloante in joaca catre cameramanii care au avut nesimtirea sa ii filmeze la treaba.Se dau cu tancu prin Georgia si si Kremlinul spune ca nu ii poate controla.Fa abstractie de razboiul tau cu "clonacii portocalii", unde te situezi tu la nivel de opinie pe aceste evenimente?Nu ma intereseaza cu ce rachete te jucai in armata.Clar si simplu cu un dispret olimpian fata de simpatiile mele pro americane, da si tu un alineat on topic.
fanariotul
QUOTE (konami @ Aug 15 2008, 12:49) *
dual, vad ca-ti tot dispar topicurile ... inseamna ca esti pe-aproape tongue.gif

te inseli mai tatic de clone, scarba iti vine de la ulcerul dobandit pe forum laugh.gif

Pacat ca nu-ti dispar si tie avand in vedere chestiile "intelijente" pe care le scrii.

Sunt sanatos tun, spre deosebire de tine, caruia ii atarna perfuziile. biggrin.gif

QUOTE (konami @ Aug 15 2008, 12:30) *
acum ca ai clarificat problemele cu jumate de forum, poti sa ne spui parerea ta despre ucrainieni, rusi, georgieni si bush ?

In rest..Ucraina mi se pare o URSS mai mica, am dificultati in a intelege conceptul de popor ucrainean si este clar ca este o constructie artificiala mostenita de la URSS.

Georgienii sunt convinsi ca au fost provocati, dar au gresit cand au atacat primii bazandu-se pe faptul ca Putin e la Beijing si n-o sa raspunda pe perioada JO.

Bush e la final de mandat. O administratie hartuita de 11 septembrie dar care n-a gasit cele mai adecvate raspunsuri la amenintarile respective. In plus iese cu imaginea patata de "dovezile" prezentate pentru Iraq. Si nu in ultimul rand o administratie bantuita de esecul economic din ultimii ani.

Multumit ? Daca erai atent si nu umblai dupa moscoviti gaseai toate astea cu multe pagini in fata.

N-am vazut nimic de genul asta scris de tine, doar vene pleznite.

QUOTE ((THX)GogolometroEAW @ Aug 15 2008, 12:52) *
Bun te-ai rafuit cu toata lumea, acum on topic ieri soldatul rus a facut cumparaturi, a aliniat civilii cu burta pe asfalt, a tras cateva gloante in joaca catre cameramanii care au avut nesimtirea sa ii filmeze la treaba.Se dau cu tancu prin Georgia si si Kremlinul spune ca nu ii poate controla.Fa abstractie de razboiul tau cu "clonacii portocalii", unde te situezi tu la nivel de opinie pe aceste evenimente?Nu ma intereseaza cu ce rachete te jucai in armata.Clar si simplu cu un dispret olimpian fata de simpatiile mele pro americane, da si tu un alineat on topic.

Normal ca "nu-i" poate controla; nimeni de aici nu stie de davai ceas decat din auzite si cand aude ca se intampla din nou cica vai ce minune si nu e democratic.
N-am nici un razboi cu tine, relax. Doar iti replic cu aceeasi masura, intotdeauna dupa.

Si ATENTIE ! Eu nu ma jucam cu rachete in armata, nu incerca sa-ti acreditezi ideile privitoare la clonaci. wink.gif

Eu am facut armata grea, ce stii tu...la transmisiuni nu e de glumit.  tongue.gif

In rest...am scris mai sus.

(THX)GogolometroEAW
Vine Condi la Tbilisi, rusii spun ca au luat toate frigiderele din Georgia asa ca pleaca acasa.
Eu imi mentin ideea ca targetul de cameramani nu a fost atins, mai sunt pasarici de jumulit si presedintele georgian nu a fost accidentat.Contrar anumitor opinii cred ca acest presedinte isi va duce madatul daca nu va fi intoxicat cu plumb, Georgia va intra in nato, iar petrolul azer will flow to europeean pipes.
dual
QUOTE ((THX)GogolometroEAW @ Aug 15 2008, 13:10) *
Vine Condi la Tbilisi, rusii spun ca au luat toate frigiderele din Georgia asa ca pleaca acasa.
Eu imi mentin ideea ca targetul de cameramani nu a fost atins, mai sunt pasarici de jumulit si presedintele georgian nu a fost accidentat.Contrar anumitor opinii cred ca acest presedinte isi va duce madatul daca nu va fi intoxicat cu plumb, Georgia va intra in nato, iar petrolul azer will flow to europeean pipes.

oare merge apoi si-n ukraina ?
eu cred ca georgia nu va mai avea timp sa intre-n nato.
konami
QUOTE (dual @ Aug 15 2008, 13:16) *
oare merge apoi si-n ukraina ?
eu cred ca georgia nu va mai avea timp sa intre-n nato.

georgia poate intra, dar sigur fara Saakashvili ... e prea prost
fanariotul
QUOTE ((THX)GogolometroEAW @ Aug 15 2008, 13:10) *

Si daca vine Condi acolo ce se intampla ? In afara de batai de incurajare pe umeri si "intelegerea" fata de poporul georgian...

Nu risca SUA nici o confruntare directa cu Rusia. Nu momentan, avand in vedere finalul de mandat si lipsa de majoritate in Congres.

In plus...SUA au probleme mari:

-sunt departe de posibilitatile pe care le aveau in timpul razboiului rece si anume puterea de a sustine 2 razboaie mari plus inca unul de mica intensitate.

-fiind deja angrenati in Iraq, Afganistan este greu de crezut ca se mai baga undeva.

-chiar daca ar exista vointa politica e greu de explicat opiniei publice americane care-i treaba cu un sprijin masiv pentru Georgia in conditiile in care inca nu l-au gajbit pe Osama ala.

-sa nu uitam ca mai exista un conflict semi-deschis(sau semi-inchis, cum vreti s-o luati), de mai mare importanta pentru SUA decat Georgia si anume Iranul.

-parerea MEA este ca la nivelul opiniei publice americane se asteapta o schimbare de politica interna/externa.

Deci Obama o sa castige. Asa cred eu.

Daca se intampla asta, dincolo de faptul ca parerea mea despre Bush este foarte proasta, asta o sa fie foarte rau pentru Romania si pentru UE in general.

SUA se vor concentra mult mai mult pe interior, pe economia proprie, si mult mai putin pe exterior. Cel mult misiuni chirurgicale de genul bombardamentolr din era Clinton, fara angajare masiva, gasirea lui Osama cu 3 elicoptere si un pluton de rangers, chestii de genul asta.

Si toate astea vor lasa Rusia sa respire din pacate.

Deci n-o sa fie nici o conducta, alta in afara de cele rusesti.

In plus e vorba de doua conducte.

Una este Nabucco, care-i moarta din fasa. Si nici odata n-a fost altceva decat un proiect.

Si mai este una care mult mai aproape de finalizare si care traverseaza Georgia si se duce catre un port turcesc, imi scapa numele acum, dar care si in vremea de pace a fost bombardata. Nu conducta in sine ci niste instalatii. Din portul ala turcesc speram sa ne aprovizionam si noi.

tomi22
Lunetistii rusi se plictisesc ... reportera impuscata LIVE
dracon
Sunt curios cu ce o sa ramana inscrisa in istorie ziua de azi August 15, 2008

Cateva "precedente": smile.gif

August 15, 1918 - The United States and Soviet Russia severed diplomatic relations. On this day American troops landed in Vladivostok, which heralded the beginning of the intervention of the Entente countries against Russia.

August 15, 1947 - India declares independence from UK, Islamic part becomes Pakistan

August 15, 1945 - South Korea liberated from Japanese rule

August 15, 1968 - Romanian president Ceausescu visits Prague mellow.gif

August 15, 1973 - U.S.S.R. performs nuclear test

August 15, 1974 - France performs nuclear test at Muruora Island

August 15, 1991 - U.S. performs nuclear test at Nevada Test Site

August 15, 1998 - Bill Clinton confesses to Hilary about the Monica Lewinsky affair biggrin.gif

http://www.brainyhistory.com/days/august_15.html
thor76
Suna usor a OTV dar....
Conflictul din Osetia de Sud a fost planuit de Dick Cheney pentru a-l impiedica pe Barack Obama sa ajunga presedintele SUA

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...dintele-sua.htm

Stiu, stiu...hotnews , "pe surse" insa plauzibil....
(THX)GogolometroEAW
QUOTE (fanariotul @ Aug 15 2008, 13:25) *
Si daca vine Condi acolo ce se intampla ? In afara de batai de incurajare pe umeri si "intelegerea" fata de poporul georgian...

Nu risca SUA nici o confruntare directa cu Rusia. Nu momentan, avand in vedere finalul de mandat si lipsa de majoritate in Congres.
Aceasta e teoria Kremlinului de asemenea, daca as fi in locul lor nu m-as baza pe asta si se pare ca nici rusii nu cred asta.Lovesti rusul cand inca nu e in plina forta, orice minus la capacitate e avantaj SUA.Lipsa de majoritate in senat nu inseamna ca administratia republicana impinsa de factori ce implica interesul american democratii vor vota impotriva.Bush se simte tradus de Putin asa ca va dori sa plateasca aceasta polita.

In plus...SUA au probleme mari:

-sunt departe de posibilitatile pe care le aveau in timpul razboiului rece si anume puterea de a sustine 2 razboaie mari plus inca unul de mica intensitate.
Turbo avea o gluma 20 de pagini mai incolo, "doar nu credeati ca soldatii din Irak sunt toata armata americana".

-fiind deja angrenati in Iraq, Afganistan este greu de crezut ca se mai baga undeva.
Irakul nu mai este cartoful fierbinte de acum doi ani, anul viitor SUA nu va avea decat efectivele unei divizii in Irak.Armata americana a dotat soldatii si politia irakiana cu armament si echipament american sau chiar de tip sovietic(AK-uri), a sponsorizat masiv guvernul siit si triburile din sud ca si aliatii kurzi.Practic inafara de sunitii pro al-qaida si fostii smecheri din B'aas toti sunt de acord cu noul echilibru politic acolo.
In afganistan situatia e tulbure datorita Pakistanului iar, Musharaff nu sta pe roze, in mare parte pentru ca sprijinul american se indeparteaza de el, nu total dar nu mai are sprijinul neconditionat.Chiar daca fortele NATO ar pleca din Afganistan lorzii razboiului din nord ii pot tine la distanta pe talibani.Urmatoarea administratie va avea capul lui Bin.

-chiar daca ar exista vointa politica e greu de explicat opiniei publice americane care-i treaba cu un sprijin masiv pentru Georgia in conditiile in care inca nu l-au gajbit pe Osama ala.

Pe Osama lu l-au prins pentru ca nu prea s-a facut un efort real dupa cate stiu, nu sunt 100% sigur relatiile de busniess clan texan-familie saudita sunt calduroase.Chiar daca osama e un paria(un paria miliardar) dictum familia nu face ca juniorul sa ii prezinte necrologul pe CNN.Asta va fii treaba lui Mc Cain.

-sa nu uitam ca mai exista un conflict semi-deschis(sau semi-inchis, cum vreti s-o luati), de mai mare importanta pentru SUA decat Georgia si anume Iranul.
Aici te inseli amarnic.Iranul nu va fi invadat.O flota de presiune a plecat acolo.Urmeaza un embargo total, unde fiecare nava va suporta furci caudine cu stars and strippes.Practic poate iesi pentrol dar nu o sa mai intre nimic de la aliatii de 2 bani franta si germania, aceiasi vanzatori de tehnologie nucleara ca si in cazul Irakului.
-parerea MEA este ca la nivelul opiniei publice americane se asteapta o schimbare de politica interna/externa.
Sunt asteptari in middle-class-ul american pentru o administratie democrata.Obama e slab si total nepregatit pentru o diplomatie puternica a SUA.Nu poate si a parut nauc la criza asta si nu numai.

Deci Obama o sa castige. Asa cred eu.
Daca tu crezi ca in acest context Obama mai are o sansa da-mi voie sa nu fiu de acord.De altfel in sondaje nu sta deloc bine.

Daca se intampla asta, dincolo de faptul ca parerea mea despre Bush este foarte proasta, asta o sa fie foarte rau pentru Romania si pentru UE in general.
Va fi McCain cu o viguroasa politica externa asa ca nu ai de ce sa te ingrijorezi.

SUA se vor concentra mult mai mult pe interior, pe economia proprie, si mult mai putin pe exterior. Cel mult misiuni chirurgicale de genul bombardamentolr din era Clinton, fara angajare masiva, gasirea lui Osama cu 3 elicoptere si un pluton de rangers, chestii de genul asta.

Lockheed ca si alti mari jucatori au enorm de multi angajati si afaceri conexe.O afacere militara inseamna boost economic intotdeauna.In plus economia americana a depasit varful crizei si oricum o criza americana nu inseamna regres ci este impulsul pentru noua crestere.
Si toate astea vor lasa Rusia sa respire din pacate.
Rusia respira sacadat deja.Toate asumarile de fatada a marii forte rusesti arata o lupta acerba petru putere intre cei 2 tari, o armata slaba ca dotari si disciplina a soldatilor, o imagine extrem de negativa in lume obtinuta in 7 zile ce a daramat tote impresiile celor 18 ani de capitalism rusesc si noua fata a rusiei.

Deci n-o sa fie nici o conducta, alta in afara de cele rusesti.
Deja sunt 2, una e de gaze care a fost repornita ieri si una de petrol care cred ca va functiona din nou in timp scurt.

In plus e vorba de doua conducte.

Una este Nabucco, care-i moarta din fasa. Si nici odata n-a fost altceva decat un proiect.

Si mai este una care mult mai aproape de finalizare si care traverseaza Georgia si se duce catre un port turcesc, imi scapa numele acum, dar care si in vremea de pace a fost bombardata. Nu conducta in sine ci niste instalatii. Din portul ala turcesc speram sa ne aprovizionam si noi.

Fals este vorba de un proiect.Exista cum ti-am spus deja 2 conducte ce pleaca din Azerbajan catre portul turcesc Ceihan.Capacitatea conductei de petrol este de 115.000 barili pe zi.Beneficiarul acestui petrol azer este in primul rand Israelul.Europa de sud-est ca si Italia si Austria au fost si sunt interesate de inca 1-2 coridoare de aprovizionare pe cam acelasi amplasament.Acesta ar fi acel renumit proiect Nabbuco.Este nu numai fezabil dar este viabil si profitabil pentru toata lumea mai putin pentru rusnaci.Portul Ceihan nu a fost folosit in ultimul timp datorita unui sabotaj PKK in spatiul turcesc.Astfel livrarile se faceau in ultimul timp prin portul georgian...ai ghicit Poti.

Deci rusii aveau acum fix 7 zile cea mai masiva cadere pe bursa de la moscova, ghici care actiuni au picat cel mai tare?Da desigur Fane Gazprom.
Practic un ursulet de plus, nevoit sa recruteze 70 000 de ceceni in armata aia de 600 000 din lipsa de populatie iubitoare de kalashnikov in orase, cu un spor natural negativ de -700 000 si cu o economie bazata pe vanzarea de materii prime si speculatii imobiliare nu are nici o sansa sa se bata cu USA.
Cand armata ta arata ca o hoarda de sarantoci, tehnica militara veche e din 70-80, ai zeci de minoritati care mocnesc in interior, o cenzura acerba si un sistem fasl parlamentar care e practic o dictatura cu poleiala, nu te ia cu ameteli cand te da Condi cu capul de masa?
dual
QUOTE (thor76 @ Aug 15 2008, 14:25) *
Suna usor a OTV dar....
Conflictul din Osetia de Sud a fost planuit de Dick Cheney pentru a-l impiedica pe Barack Obama sa ajunga presedintele SUA

Incet, incet, topicul "08/08/08 al doilea 9/11 , sa fi cazut rusia intro cursa ?" isi avea rostul, dar baieti de administreaza acest forum raspund prompt cu "sa traiti am inteles" la anumite telefoane.
Haideti sa mai adaugam un lucru: CINEVA NU-L VREA PE OBAMA LA CASA NEAGRA. Dar oare de ce-l vrea pe Dick Cheney ?
Raspuns: pentru ca-i un om foarte, foarte calculat.
Si de ce le trebui un om "calculat" ?
Pentru ca mai e putin timp.
fanariotul
Suna usor a OTV dar....

Informatia, vehiculata de diverse media din Rusia, a fost reluata de Sergei Markov, un analist politic apropiat de premierul Vladimir Putin. Acesta a afirmat ca "Administratia Bush promoveaza interesele candidatului John McCain", adaugand: "infrant de Obama pe toate fronturile, McCain mai are un singur as in maneca - sa creeze un Razboi Rece virtual cu Rusia... Bush nu a dorit un razboi in Osetia de Sud, insa Partidul Republican nu-i lasa nicio alternativa"

Asta-i curveasca rau; la prima vedere pare ca vrea sa-i faca un rau lui Bush & McCain, dar de fapt lumea intelege ca Obama ar fi privit de rusi cu bunavointa, ca sa nu spunem altceva. cool.gif

(THX)GogolometroEAW
Suna usor a OTV dar....

E o gluma?Mai bine spuneai radi Vesti si agentia rusa care arunca aceasta ceata in media.Hai serios cat de tampit trebuie sa fii ca sa dai credit rusnacilor.Daca Obama e atat de nebun sa ia chestia asta in serios nu numai ca va pierde alegerile dar sa te bazezi pe stirile inamice te baga nitel in categoria tradator... rolleyes.gif

Dupa cum spuneam jurnalistii devin tintele cele mai iubite in Georgia.Bad PR nope we love to have a catastrofic one. cool.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.