Site-ul de licitatii al Guvernului

Courage

http://www.e-licitatie.ro

Dupa ce s-a lansat cu mare tam-tam, m-am infipt si eu ca orice investitor deschis la ce e nou sa fac certificat digital pentru firma familiei, pentru a licita la guvern.
Am citit o documentatie groasa si generoasa in teorie, m-am entuziasmat, dar dupa ce am dat cei ~ 10$ aferenti si mi-am vazut drepturile m-am dezumflat teribil.

Idee este ca vine firma de stat si posteaza acolo ceea ce doreste, air eu avand un ochi vigilent in computer o sa detectez ca cineva vrea ceea ce au am de vanzare si voi depune oferta mea...

E o aberatie. in documetatie se descriu mai multe feluri de licitatii, nu imbecilitatea descrisa mai sus. Drept urmare, acest site care initial a urmarit scaderea coruptiei de la licitatii sitransparenta in tranzactii, sa devina de neutilizat. Nu am mai trecut pe acolo de multa vreme ca ma enervez, insa trecand azi pe site-ul
http://www.dsclex.ro/meniu_r.htm

Am vazut un poll care mi-a adus aminte de acest subiect.

Evitati www.e-licitatie.ro  
Mult mediatizatul site ce trebuia sa elimine copruptia functioneaza conform binecunoscutei vorbe : Afara-i vopsit gadu', inauntru-i leopardu' .  
NU puteti vinde decat ce vor ei: Cartofi, ceapa, orez, liniute de plastic, etc.  
NU puteti propune nici un produs sau serviciu.  
Chestia asta o aflati dupa ce va inscrieti si platiti cam juma' de MILION !  

Va invit sa votati acolo !!!!
Astept parerile voastre. A mai luat cineva teapa? ohmy.gif
Tarzy
Daca te documentai putin inainte OG 20/01.02.2002 si mai ales HG182/05.03.2002 ai fi vazut ca acest sistem se aplica doar pentru produsele si doar pentru institutiile din lista.

Si poate ca nu ai fi fost interesat de problema.

Oricum stiu ca lista urmeaza sa fie completata si cu alte produse (in special carburantii)

Oricum din ce am vazut eu acolo pentru licitatiile adjudecate s-au obtinut preturii destul de bune (bineanteles ca nu se spun conditiile contractuale - loc de livrare, termene de plata, etc)

Pentru mine partea ciudata este ala, eu lucrez la o firma de stat care initial nu era nominalizata pe lista si cu toate ca am facut demersurile necesare sa fim inscrisi ca autoritate contractanta am fost trimisii la plimbare, cica doar Guvernul poate face asta.

Courage
Eu nu am citit actele normative ci documentatia de pe site, care era un vis frumos, cu N tipuri de licitatii etc.
Ideea este ca in acest moment acest proiect mi se pare un fiasco.
Tarzy
Ideea este ca in acest moment acest proiect mi se pare un fiasco.

cu toate ca si eu am ciuda pe ei trebuie sa te contrazic, la licitatiile facute de ei au obtinut preturi cu 10-15% mai bune decat am obtinut eu la Bursa Romana de Marfuri (sper ca (virgula) conditiile de contractare sunt diferite).
Este adevarat daca te iei dupa campania media si prezentarea de pe site totul pare foarte frumos dar adevarul este ca plaja este destul de ingusta si nu se pot face licitatii complexe (criterii multiple de adjudecare).

deocamdata lista de produse este urmatoarea:

ANEXA Nr. 2

LISTA DE PRODUSE

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Codul CPSA
în care este Denumirea produsului Nota
inclus produsul
----------------------------------------------------------------------------------------------------
A Produse ale agriculturii
0113.10 Cartofi 1 și 2
0117.1 Fructe 1 și 2
0121.20 Lapte de vacă 1 și 2
0125.2 Ouă 1 și 2
AE Produse ale industriei alimentare, băuturi, tutun
1511.14 Carne de porcine congelată 1 și 2
1561.10 Orez decorticat 1 și 2
E Produse ale industriei textile
1740.11 Cuverturi, pături și pleduri 1
EE Produse ale industriei celulozei, hârtiei, cartonului
2112.12 Hârtie și carton sub formă de foi sau coli
2123 Articole de papetărie, școlare și comerciale
2222.13 Formulare imprimate (tichete, bilete, formulare administrative)
EF Produse naturale și ale industriei de prelucrare a țițeiului
2441.51 Vitamine naturale și de sinteză; provitamine naturale și concentrate 1
2441.54 Antibiotice (cefalosporine, aminoglicozide, beta-lactamide) și sărurile lor 1
2442.24 Pansamente și catguturi (pansamente, vată, plasture și articole similare) 1
2451.32 Produse pentru ‱‱‱ățare
2524.27 Articole școlare și de birou din material plastic
EK Produse ale industriei construcțiilor metalice
2875.23 Mici articole metalice de birou
2861 Articole metalice de birou (articole de tăiat)
EM Produse și echipamente electrice și optice
3001 Consumabile pentru fax și copiatoare
3310.15 Aparate medicale diverse (seringi) 1
3663.2 Articole de scris

NOTA 1: Se aplică pentru Ministerul Sănătății și Familiei.
NOTA 2: Se aplică pentru Ministerul Educației și Cercetării.

Daca vrei sa discutam mai in amanut despre problema ma gasesti la tarzy@gmx.net
Courage
Hmmm pai si eu unde intru?
Facem anticorozivi si vopsele !!!! :@
Toata Romania e ruginita. Pot ajuta tongue.gif
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.