ciureanuc
15th August 2008, 20:11
Nu locuiesc in Bucuresti, dar ma uit la stiri la TV.
E o isterie fantastica despre cat de cald este, lumea moare pe strada, cad lati pe jos...
Am vorbit cu niste rude din Bucuresti si i-am intrebat daca e mult mai cald ca in anii trecuti sau daca perioada de caldura (in zile) a fost/este mai mare decat in anii trecuti... Raspunsul a fost "Nu, cum stiai, parca mai bland anul asta ca anul trecut..."
Din cate am mai trait eu prin Bucuresti, cel mai cald an a fost anul trecut si in 2002-2003, nu mai stiu exact...
De ce e ISTERIA asta dementa despre cum se moare de cald in Bucuresti?
Au ajuns sa iasa cu termografele pe strazi sa ne arate ca sunt 50 de grade pe sosele...
La Miercurea Ciuc cica au fost 33 de grade... si tot la stiri a spus ca de fapt, cel mai cald a fost acum CINCIZECI DE ANI, cand au fost 34 de grade.
So, e vara si nu sunt subiecte sau televiziunile vor cu tot dinadinsul sa genereze isterie, sa alerge lumea pe strazi strigand "MOR", "MOR"!!
Daca temperatura e 38 de grade (nu prea mare diferenta fatza de anii trecuti), noi ne apucam sa o masuram la nivelul solului, in boilere sau in motoarele masinilor, sa aratam ca sunt SAIZECI DE MII DE GRADE!! Ce e cu mizeria si rahatul asta???
(daca masuram acum 50 de ani in Miercurea Ciuc, cand au fost 34 de grade, la nivelul solului s-ar fi inregistrat tot 50+ de grade)
olteanul
15th August 2008, 20:26
E o isterie idioată a celor care nu au știri.
Întrebați-vă cunoscuții care vin din Spania și să vă spună ei cât de cald e acolo comparativ cu la noi.
(THX)GogolometroEAW
15th August 2008, 20:31
QUOTE (ciureanuc @ Aug 15 2008, 21:11)

E o isterie fantastica despre cat de cald este, lumea moare pe strada, cad lati pe jos...
Am vorbit cu niste rude din Bucuresti si i-am intrebat daca e mult mai cald ca in anii trecuti sau daca perioada de caldura (in zile) a fost/este mai mare decat in anii trecuti... Raspunsul a fost "Nu, cum stiai, parca mai bland anul asta ca anul trecut..."
Din cate am mai trait eu prin Bucuresti, cel mai cald an a fost anul trecut si in 2002-2003, nu mai stiu exact...
Au ajuns sa iasa cu termografele pe strazi sa ne arate ca sunt 50 de grade pe sosele...
La Miercurea Ciuc cica au fost 33 de grade... si tot la stiri a spus ca de fapt, cel mai cald a fost acum CINCIZECI DE ANI, cand au fost 34 de grade.
So, e vara si nu sunt subiecte sau televiziunile vor cu tot dinadinsul sa genereze isterie, sa alerge lumea pe strazi strigand "MOR", "MOR"!!
Daca temperatura e 38 de grade (nu prea mare diferenta fatza de anii trecuti), noi ne apucam sa o masuram la nivelul solului, in boilere sau in motoarele masinilor, sa aratam ca sunt SAIZECI DE MII DE GRADE!! Ce e cu mizeria si rahatul asta???
(daca masuram acum 50 de ani in Miercurea Ciuc, cand au fost 34 de grade, la nivelul solului s-ar fi inregistrat tot 50+ de grade)
E cald cam ca anul trecut, astea 2-3 zile au fost foarte fierbinti.Nu sunt recorduri dar fara aer conditionat o cam pui.Am plecat de la birou pentru cumparaturi inainte de a ajunge acasa.Am petrecut cam 30 in soare si nu mi-a placut de loc.Si era ora 6.00 pm.Disconfortul e mare mai ales noaptea cand nu scade sub 27-28 de grade ceea ce e cam mult.
QUOTE (olteanul @ Aug 15 2008, 21:26)

E o isterie idioată a celor care nu au știri.
Întrebați-vă cunoscuții care vin din Spania și să vă spună ei cât de cald e acolo comparativ cu la noi.
Vorbesti de control Oltene, la ora 12 in spania omul nu mai munceste pana la 3-4 pm, se face siesta regula in tot sudul europei.Oamenii de pe santierul alaturat de locul meu de munca bagau ieri la doua ca migu'.Omul ala indura la 35 de grade munca fizica nu plimbat de hartii...
angel3110
15th August 2008, 20:37
E destul de cald ... daca iesi pe afara pe la 12,13 te cam topesti...la propriu! ... noi poate trecem cu vederea,dar ganditi-va la batrani...ei nu rezista ca noi.
Laberta
15th August 2008, 20:50
QUOTE (angel3110 @ Aug 15 2008, 21:37)

E destul de cald ... daca iesi pe afara pe la 12,13 te cam topesti...la propriu! ... noi poate trecem cu vederea,dar ganditi-va la batrani...ei nu rezista ca noi.
Ei, nu rezista! De-aia nu-i vezi misunand prin oras la orele amiezii.
olteanul
15th August 2008, 20:53
QUOTE ((THX)GogolometroEAW @ Aug 15 2008, 21:31)

Vorbesti de control Oltene, la ora 12 in spania omul nu mai munceste pana la 3-4 pm, se face siesta regula in tot sudul europei.Oamenii de pe santierul alaturat de locul meu de munca bagau ieri la doua ca migu'.Omul ala indura la 35 de grade munca fizica nu plimbat de hartii...
Ai mai văzut oameni care muncesc?
Eu peste tot unde văd muncitori în general sunt doi-trei care muncesc și 7-8 care privesc.
(THX)GogolometroEAW
15th August 2008, 21:19
QUOTE (olteanul @ Aug 15 2008, 21:53)

Ai mai văzut oameni care muncesc?
Eu peste tot unde văd muncitori în general sunt doi-trei care muncesc și 7-8 care privesc.
Oltene sunt vis-a-vis si sunt ca furnicutele.Astazi au lasat-o mai moale pe la 2 ca mureau dracului acolo.
TheShen
15th August 2008, 23:59
Cat de cald e?
Avem cea mai nenorocita clima posibila si in Bucuresti este INFERN!
xdaniel
16th August 2008, 03:19

Daca nu locuiesti in Bucuresti, n-ai cum sa stii cat de cald este. In cartiere precum Pantelimon sau Militari, cu blocuri de locuinte uriase (8-10-12-14-17 etaje), lipite intre ele, care nu lasa aerul sa circule, MORI DE CALD, te coci la propriu. La fel pe Mosilor sau in Militari. E mai suportabil in Drumul Taberei, Cotroceni etc. unde mai sunt ceva case si spatii intre blocuri.
Pe mine ma enerveaza ca peretii sunt incinsi in blocul de beton de doi bani in care locuiesc acum si, cum opresc aerul conditionat cateva minute, cum urca termometrul la 35 grade (iar eu vreau maxim 26 grade, la 27 deja apare disconfortul termic).
Am pus termometrul pe trotuar si l-am lasat acolo, in soare, cateva zeci de secunde. Rezultatul: 51 grade Celsius (Calea Mosilor). Catastrofal!
Isteria este justificata! Daca ai norocul sa stai intr-un bloc mai mic si cu ceva spatiu verde langa el, caldura e suportabila. In Drumul Taberei, cum ziceam, e mult mai bine decat pe Calea Mosilor iar in Mosilor e mai bine decat in Pantelimon. Aparent, diferenta e nesemnificativa. In realitate, 2-3-5 grade Celsius inseamna foarte mult.
criztu
16th August 2008, 09:05

da, 2002-2003 a fost al drq de cald, saptamani si saptamani caldura incontinuu, anu asta, ca si anu trecut, doar niste varfuri de caldura, si ultima saptamana asta.
Isterie e ca nu is in stare sa gaseasca subiecte. o sa lungeasca supa asta nastradina mult si bine ...
olteanul
16th August 2008, 11:43
QUOTE (xdaniel @ Aug 16 2008, 04:19)

Pe mine ma enerveaza ca peretii sunt incinsi in blocul de beton de doi bani in care locuiesc acum si, cum opresc aerul conditionat cateva minute, cum urca termometrul la 35 grade (iar eu vreau maxim 26 grade, la 27 deja apare disconfortul termic).
..
Există o soluție la îndemână: termosistem exterior.
Astfel nu se mai încălzește betonul și nu va mai radia toată căldura.
Dar să fim serioși, nebunia asta cu temperaturile, vai, extrem de ridicate, e o isterie aberantă.
Ok, e cald!
Dar ce facem, ne văietăm încontinuu?
Să luăm măsuri, să ne ferim de căldură!
Nu mai puteți trăi în condițiile astea?
Aveți două alternative :
- cimitirul
- emigrarea în Canada.
Văicăeala asta e penibilă!
Dihorul Razboinic
16th August 2008, 14:19
Sunt curios cit costa un apartament in zonele alea fierbinti. 20 mii, 30 mii euro?
Pollux
16th August 2008, 14:43
vara asta cred ca a fost mul mai blanda fata de cea de anul trecut.
a plouat mai mult iar temepratura medie a fost simtitor mai mica. nu trebuie sa fii meteorolog ca sa iti dai seama de asta.
trebuie doar sa nu te mai uiti la TV.
ciureanuc
17th August 2008, 17:38
Cristi : cat de cald e?
beatrice: fffffffff cald
Cristi : fata de anul trecut
Cristi : compara cu anul trecut
Cristi : cate zile a fost groaznic, comparabil cu anul trecut
beatrice: nu e mai cald ca anul trecut
beatrice: anul asta nu a fost cod rosu
Cristi : lasa codurile, ce ai simtit tu
beatrice: pai anul asta am avut si zile reci si ploaie
beatrice: anul trecut a fost cald toata vara
2:0 pentru "nu atat de cald ca anul trecut"
din ce am mai citit pe acest topic, scorul va deveni X:0 
Si totusi cantitatea de isterie la TV creste... ce prostie!
hobbysat
17th August 2008, 19:07
Dupa Euronews, in Bucuresti pare a fi cel mai cald loc din lume.
gtk
17th August 2008, 19:29
e a dracu' de cald, ce naiba, nu va vine a crede?
spre deosebire de alti ani, a plouat ceva mai mult in iulie, dar cred se compenseaza in august... pt. august e iesit din comun de cald... si in septembrie cica se anunta zile cu 30 de grade...
TIC
17th August 2008, 19:32
daca iei vara in ansamblul ei, poate nu a fost mai cald ca in alti ani, da' zilele astea nu cred ca puteai sa stai la soare mai mult de 20 min!
Mizantrop
17th August 2008, 20:15
QUOTE (gtk @ Aug 17 2008, 20:29)

e a dracu' de cald, ce naiba, nu va vine a crede?

spre deosebire de alti ani, a plouat ceva mai mult in iulie, dar cred se compenseaza in august... pt. august e iesit din comun de cald... si in septembrie cica se anunta zile cu 30 de grade...

Very funny. Anul trecut a fost cea mai calduroasă vară înregistrată în istoria meteorologică a României. Vara asta e aproape blândă comparativ cu ce a fost anul trecut.
For example, anul trecut au fost 3 valuri de căldură cu temperaturi ce au depășit 40 de grade (sfârșitul lui iunie, mijlocul lui iulie și mijlocul lui august). Ieri a fost cea mai călduroasă zi a anului până cum, cu mari șanse să rămână așa. 39,2 grade în 4 orașe conform anm, cu 39,0 la București Filaret. Comparați asta cu cele 9 zile consecutive de peste 40 de grade de la Calafat din iulie 2007 cu un punct culminant de 44,3 pe 24 (cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în țară în luna iulie cu 0,8 grade peste vechiul record și la doar 0,2 grade de maxima absolută de 44, 5) în București au fost peste 42 de grade precedate de alte 4 cu temperaturi de peste 40 nu că celelalte zile ar fi fost sub 34-35 de grade. Asta înseamnă cu adevărat moartea.
Pe 23 am dat examenul de admitere la faculte, 28 de grade arăta termometrul de la Eroilor la ora 6 dimineața și din asfalta se simțea căldura cum încă ieșea. Bineînțeles leșinuri la examen că leprele de la Drept nu au fost în stare să pună A/C, când am ajuns acasă site-ul de la anm arăta 41 de grade în bucurești cu 1 oră în urmă.
Dihorul Razboinic
17th August 2008, 21:29
QUOTE (Mizantrop @ Aug 17 2008, 21:15)

For example, anul trecut au fost 3 valuri de căldură cu temperaturi ce au depășit 40 de grade (sfârșitul lui iunie, mijlocul lui iulie și mijlocul lui august).
Un val de caldura apare atunci cind temperatura aerului e mai mare decit temperatura corpului uman si umiditatea aerului e in jur de 100%. Aceste conditii fac imposibila racirea corpului prin transpiratie si atunci e nevoie absoluta de aer conditionat, altfel se instaleaza hipertermia si moartea. In desert, unde aerul este fierbinte dar uscat, se poate trai fara aer conditionat. Eu sper sa nu sufere Bucurestiul (sau orice alt oras) un val de caldura adevarat.
Mizantrop
17th August 2008, 22:45
A heat wave is a prolonged period of excessively hot weather, which may be accompanied by high humidity. There is no universal definition of a heat wave; the term is relative to the usual weather in the area. Temperatures that people from a hotter climate consider normal can be termed a heat wave in a cooler area if they are outside the normal climate pattern for that area. The term is applied both to routine weather variations and to extraordinary spells of heat which may occur only once a century. Severe heat waves have caused catastrophic crop failures, thousands of deaths from hyperthermia, and widespread power outages due to increased use of air conditioning.
mausyo
17th August 2008, 22:54
depinde unde locuiesti...
De exemplu in dobrogea (jud Tulcea) a fost foarte cald ultimele zile. Nu a batut nici un vand iar noaptea nu poti nici sa dormi.
Asa ca cei de la stiri nu fac multa galagie in jurul unui lucru care nu ar trebui.
Nu stiu daca tie ti se pare normal ca oamenii sa cada pe capete. cate 30-40 pe zi de la caldura.
Si sunt total de acord cu cel de la care ai furat citatul. Noaptea in casa sunt pe putin 30 de grade.
Unde mai pui ca ma tresc dimineata si incep sa oftez cand vad ce cald e si nu mai ploua macar putin.
ciureanuc
18th August 2008, 00:42
scuze ca nu stiu: de cand au inceput caldurile astea teribile? Acum 10 ani? Acum 5 ani?
Acum 100 de ani ce temperaturi erau? Are cineva un site?
Cand a fost seceta in 46, cum a fost vremea?
Tx!
jamalex2000
18th August 2008, 03:24
e mai bine ca anul trecut punct
gtk
18th August 2008, 03:44
QUOTE (Mizantrop @ Aug 17 2008, 21:15)

Very funny. Anul trecut a fost cea mai calduroasă vară înregistrată în istoria meteorologică a României. Vara asta e aproape blândă comparativ cu ce a fost anul trecut.
For example, anul trecut au fost 3 valuri de căldură cu temperaturi ce au depășit 40 de grade (sfârșitul lui iunie, mijlocul lui iulie și mijlocul lui august). Ieri a fost cea mai călduroasă zi a anului până cum, cu mari șanse să rămână așa. 39,2 grade în 4 orașe conform anm, cu 39,0 la București Filaret. Comparați asta cu cele 9 zile consecutive de peste 40 de grade de la Calafat din iulie 2007 cu un punct culminant de 44,3 pe 24 (cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în țară în luna iulie cu 0,8 grade peste vechiul record și la doar 0,2 grade de maxima absolută de 44, 5) în București au fost peste 42 de grade precedate de alte 4 cu temperaturi de peste 40 nu că celelalte zile ar fi fost sub 34-35 de grade. Asta înseamnă cu adevărat moartea.
Pe 23 am dat examenul de admitere la faculte, 28 de grade arăta termometrul de la Eroilor la ora 6 dimineața și din asfalta se simțea căldura cum încă ieșea. Bineînțeles leșinuri la examen că leprele de la Drept nu au fost în stare să pună A/C, când am ajuns acasă site-ul de la anm arăta 41 de grade în bucurești cu 1 oră în urmă.
ideea e ca atunci au fost in iulie(luna "lui cuptor") iar acum genul ala de calduri sunt acum in august... anul trecut nu a fost atat de cald in august... in plus, umiditatea ridicate face lucrurile si mai rele, "indicele de cofort termic" sarind peste valoarea critica... lumea nu prea e obisnuita cu toropeala asta in august si de aia e ceva agitatie...
Mosotti
18th August 2008, 09:04
in fiecare an e absolut la fel, doar ca de anul trecut au inventat imbecilitatea aia cu coduri, ca sa aibe pretext pentru a arata o harta colorata, de parcacaldura se opreste fix la granitele judetelor
asta e din 2005 de exemplu
http://forum.softpedia.com/index.php?showt...amp;hl=asfaltul
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.