Cheile Bicazului
Pagini: 1, 2

cODrlN

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

"Cheile Bicazului, defileul sapat in piatra, se afla la granita dintre Moldova lui Stefan cel Mare si Transilvania lui Mihai Viteazul, la hotarul dintre tradiiile ardelenilor si cele ale moldovenilor.
O data plecati de la Lacul Rosu, drumul cu serpentine se ingusta tot mai mult si ne apropiam de inima Cheilor Bicazului. E o adervarata aventura sa mergi cu masina prin chei deoarece, pe unele portiuni se circula pe o singura banda din cauza turistilor ademeniti de aceste minunate chei. Cu riscul de a incurca circulatia si mai mult, am tras putin pe dreapta pentru ca nu ne-a lasat inima sa traversam pur si simplu cheile, fara a gusta putin, aceasta minunatie a naturii. Peisajul extrem de salbatic este completat pe rand de stancile extrem de inalte acoperite pe alocuri, de brazii sinucigasi ai putea spune, soarele care incearca neincetat sa strapunga stancile iar, apele repezi ale Bicazului care sapa continuu in stanca calcaroasa.
In fata acestor minunatii parca te incerca un semntiment de bucurie pentru ca faci parte din acest spectacol inedit al naturii. Chipurile uluite si mirate ale turistilor curiosi parca ii multumesc in felul lor naturii pentru acest spectacol frumos."

Deschid acest topic cu intentia de va face cunoscute Cheile Bicazului, , asa cum,la randul meu am fost convins de catre voi sa vizitez ... Transfagarasanul. Cred ca sunt foarte multe de spus despre acest punct de pe harta locurilor unice din Romania, incepand de la barajul de la Bicaz si terminand cu Lacul Rosu, un intreg complex fulminand cu renumitele manastiri din Judetul Neamt, o intreaga zona de vizitat. As fi egoist sa tin doar pentru mine secretul acestor locuri fara sa-l impart si cu altii,convinsi fiind ca un weekend perfect inseamna nisip in slip si manele obosite; daca aveti ocazia nu ratati aceste locuri. Astept impresiile voastre,poze,sosele ... totul despre Cheile Bicazului.

Distante:
Bacau - 63 km - Piatra Neamt - 52 km - Cheile Bicazului (total 115 km)
Iasi - 86 km - Roman - 49 km - Piatra Neamt - 52 km - Cheile Bicazului (total 187 km)
Miercurea Ciuc - 55 km -Gheorgheni - 30 km - Cheile Bicazului (total 85 km)
Targu Mures - 29 km - Sangeorgiu de Padure - 27 km - Sovata - 58 km - Gheorgheni - 30 km - Cheile Bicazului (total 144 km)
Bistrita - 52 km - Reghin - 68 km - Toplita - 37 km - Gheorgheni - 30 km - Cheile Bicazului (total 187 km)
atupi
Ma tot chinui sa atasez niste poze cu lacul Bicaz de anul asta si nu reusesc. sad.gif

rexkroki
vezi ca pozele sa nu aiba mai mult de doi mega si foloseste internet explorer... la mine de exemplu nu merge daca incerc cu mozilla

QUOTE (cODrlN @ Aug 12 2008, 08:52) *
As fi egoist sa tin doar pentru mine secretul acestor locuri fara sa-l impart si cu altii,convinsi fiind ca un weekend perfect inseamna nisip in slip si manele obosite; daca aveti ocazia nu ratati aceste locuri.

un weekend perfect nu inseamna insa in nici un caz tigania din chei de la tarabele cu suveniruri...
cODrlN
QUOTE (rexkroki @ Aug 14 2008, 18:49) *
vezi ca pozele sa nu aiba mai mult de doi mega si foloseste internet explorer... la mine de exemplu nu merge daca incerc cu mozilla

un weekend perfect nu inseamna insa in nici un caz tigania din chei de la tarabele cu suveniruri...

Daca stai bine si te gandesti nu cred ca exista loc turistic in lume unde sa nu fie cineva sa speculeze momentul, cu atat mai mult cu cat in Romania fiecare incearca sa scoata bani si din piatra seaca, ca avem comert de prost gust e adevarat dar daca iti doresti intradevar sa te bucuri de un lucru faci abstractie ... cel putin Lacul Rosu iti ofera linistea sufleteasca de care ai nevoie. Gaselnite pot fi gasite oricum , incepand de la dezastrul ecologic de la Bicaz-baraj, cand la orice sarbatoare de amploare locul devine o calamitate naturala si cum spuneai si tu bisnitareala ieftina de la marginea de drum, dar cum spuneam locurile sunt prea frumoase incat sa fie patate de orice nimic, personal prefer sa raman cu gatul "intepenit" in sus admirand superbul peisaj decat sa ma poata deranja orice mizerie comerciala de langa mine.
rexkroki
e adevarat ce spui tu si eu nu am vrut sa par malitios in ceea ce am spus, situatia e aceiasi la orice obiectiv turistic mai important de la noi.
Sunt foarte frumoase Cheile Bicazului cum dealtfel sunt frumoase si plajele de pe litoral si serpentinele de pe Transfagarasan si locurile pline de istorie de la Castelul Bran sau Manastirea Cozia precum si multe altele dar in toate aceste locuri foarte cunoscute au aparut tarabe pline de nimicuri si o gramada de romani intreprinzatori, nu neaparat in sensul nobil al cuvantului... poate sunt eu mai sensibil, dar pe mine unul ma deranjeaza ca se tolereaza aceasta tiganie si de aceea evit sa opresc in asemenea locuri si caut sa descopar altele, poate la fel de frumoase dar linistite, inca... ca de exemplu plajele din nordul litoralului, zona din Marginimea Sibiului cu minunatele peisaje de la Poiana Sibiului si Jina, bisericile fortificate sasesti din sudul Transilvaniei etc
atupi
una din pozele de pe lacul Bicaz preluate de un coleg de birou sapt trecuta. Si nu e singura ... Mare pacat ca ne batem joc in halul asta.

cODrlN
QUOTE (atupi @ Aug 15 2008, 14:55) *
una din pozele de pe lacul Bicaz preluate de un coleg de birou sapt trecuta. Si nu e singura ... Mare pacat ca ne batem joc in halul asta.

In Romanica numai cu parul se face treaba, ia sa imparta cei de la Protectia Mediului amenzi de 30/40 de milioane sa-i vezi cum strang si furnicile de pe jos; nenorociti carora le ies ramele printre degete, daca traiesc printre zoaie normal ca la fel fac si cand ies la un gratar, doar au sclavi sa stranga dupa ei.

... si totusi hai sa ne limitam la partea frumoasa a lucrurilor, astept parerile voastre despre CB
cODrlN
As fi curios daca a urcat cineva la Durau de la baraj , bine de stiut cum se prezinta drumul pana acolo ; daca in zona Piatra Neamtului ramai absolut siderat de calitatea drumului , nu la fel pot spune de drumul pana in Bicaz si mai departe catre chei sau Lacul rosu, greu de inteles cum nu se gasesc fonduri tinand cont ca e o zona atat de mult tranzitata. In cele 3 zile petrecute in zona am campat la baraj, spre surprinderea mea foarte mici modificari la debarcader, ultima oara cand am fost in zona era undeva prin 2003, odata ajuns acolo n-am remarcat aproape nici o schimbare in afara de cateva casutze (pretul unei casute / noapte 100 ron, 15 ron locul de campat , teoretic de campat intrucat nu e absolut nimic amenajat, depinde cum te orientezi cu cortul , cu capul in vale sau cu picioarele-n deal ) construite la norma si o terasa dragutza deasupra apei la hotelul din port, unde poti manca destul de ieftin admirand peisajul. La Lacul Rosu nu am insistat pentru a gasi loc de camping , fiind rezervatie naturala era interzis , ulterior am aflat daca mergeam putin mai sus de LR gaseam ceva amenajat. Daca totusi sunteti pasionati de cort sau aveti rulota va recomand din inima ... continuati drumul 1 kilometru mai sus de Baraj , undeva pe stanga gasiti un fost satuc de vacanta, momentan nu-l mai administreaza nimeni, privelistea de sus asupra barajului si a intregii zone este superba.
SoKaT

Poze de anu asta de la Lacu Rosu si Cheile Bicazului

TweakPwnz
Va recomand sa nu treceti prin chei in weekend, eu am trecut intr-o sambata pe la 18:00, in drum spre vatra dornei si am stat vreo ora in chei, fara sa vizitez(nici nu m-am dat jos din masina); se mergea in coloana ca pe magheru... doar ca mai mult stateam decat mergeam, ambele sensuri ale drumului fiind blocate. Doar la Balea in weekend am intalnit aglomeratie mai mare, acolo deja coada incepe de la cascada.
travelman
de curand am deschis un punt de lucru in zona.
daca aveti nevoie de informatii despre imprejurimi, cazare ieftina , camping pentru rulota sau cort nu ezitati sa i-mi scrieti sau tel 0744651200

bogdan10
QUOTE (cODrlN @ Aug 18 2008, 08:20) *
As fi curios daca a urcat cineva la Durau de la baraj , bine de stiut cum se prezinta drumul pana acolo....

Drumul de la Barajul Bicaz pana la Durau este bun. Probat anul acesta pe 19.08.2008!
A_Ionut
Confirm dar atentie ca varianta 2 izvorul muntelui durau este inchisa de ani buni. Ai indicatoare dar oricum iti zic ca sa nu iti faci planuri. Pe partea clasica drumul e excelent.
deaq
Salut,

Stie cineva cum se prezinta drumul pana la lacul rosu in aceasta perioada? Ma refer la zapada, se poate ajunge cu un clio?
Ma gandesc sa nu fie prea inzapezit sau ceva, nu am gasit pe nicaeri niste poze din aceasta perioada.

Multumesc
ralnied
QUOTE (TweakPwnz @ Aug 28 2008, 22:09) *
Va recomand sa nu treceti prin chei in weekend, eu am trecut intr-o sambata pe la 18:00, in drum spre vatra dornei si am stat vreo ora in chei, fara sa vizitez(nici nu m-am dat jos din masina); se mergea in coloana ca pe magheru... doar ca mai mult stateam decat mergeam, ambele sensuri ale drumului fiind blocate.

Si in timpul saptamanii mai prinzi in Cheile Bicazului asemenea momente.
Dar in weekend, intr-adevar e dezastru. De fiecare data cand am mers in zi de sambata sau duminica pe-acolo, ne-am lovit de aceeasi aglomeratie.

QUOTE (deaq @ Feb 3 2009, 00:52) *
Salut,

Stie cineva cum se prezinta drumul pana la lacul rosu in aceasta perioada? Ma refer la zapada, se poate ajunge cu un clio?
Ma gandesc sa nu fie prea inzapezit sau ceva, nu am gasit pe nicaeri niste poze din aceasta perioada.

Multumesc

Duminica era zapada multa in zona, dar se putea urca fara probleme. Pe sosea era zapada, dar nu foarte multa. Cu grija si atentie, ajungi sus, la lac, ajungi si inapoi, in vale.
Deci nu era drum inzapezit.
Lacul este inghetat si pe o portiune a sa au amenajat patinoar.
huliganul
in ideea de a vizita lacul rosu , barajul , cheile bicazului : exista camping-uri in zona ?

din cate stiu era unul pe langa cheile bicazului. merita ? conditii ?

bafta !
nimendrum
am fost astazi, dar am fost dus si intors din tg mures si nu m am uitat prea bine pe acolo daca este loc pentru corturi, dar am vazut niste casute mai mici in consecinta presupun ca acolo se poate.
lacul rosu era inghetat, cheile frumoase, drumul tg mures- sovata-praid-gheorghieni- cheile bicazului-bicaz destul de bun, sunt si ceva gauri intre gheorghieni si bicaz, dar nu creeaza mari probleme. o gramada de vanzatori de chinezarii, ma gandesc cum o fi in sezon. am mancat la "lacul rosu", mancare buna, destul de piperata as zice, 1 mil in cap pentru 2 pers(felul 1 si felul 2) si am auzit , din ce discutau unii la o masa de alaturi, ca o camera ar fi 160 lei.
barajul de la bicaz e plin de gunoaie, iar de la izvorul muntelui spre durau mi a zis nenea din casuta unde trebuia sa platesti taxa pentru intrare in parc ca nu are rost sa incerc pentru ca e drumul desfundat si as putea merge cel mult 3 km-eu eram cu un polo.
oricum, pentru cine nu a mers niciodata cred ca merita facut drumul, mai ales cand s o dezgheta lacul.
numai bine!
perus
Am fost si eu saptamana trecuta. Astea sunt pozele pe care le-am facut
huliganul
QUOTE (cODrlN @ Aug 18 2008, 07:20) *
As fi curios daca a urcat cineva la Durau de la baraj , bine de stiut cum se prezinta drumul pana acolo ; daca in zona Piatra Neamtului ramai absolut siderat de calitatea drumului , nu la fel pot spune de drumul pana in Bicaz si mai departe catre chei sau Lacul rosu, greu de inteles cum nu se gasesc fonduri tinand cont ca e o zona atat de mult tranzitata.

eu am petrecut pastele la durau plecand din bucuresti. cel mai indicat drum cu plecare din bucuresti spre statiunea durau e prin buzau-focsani. desi s-au chitrosit cu doar jumatate din a 2-a banda pe sens drumul pana la focsani si dupa focsani e destul de bun. dupa ce treci de focsani mai e o bucata destul de buna de drum. apoi pana la piatra neamt si dupa urmeaza un drum cu multe sate si multe radare. cel putin asa a fost de pasti. de la piatra neamt la durau drumul e bun. la standard de drum judetean : ici colo gropita.

odata ajuns la durau sa nu faceti greseala sa o luati de scurtatura din durau (nu pe drumul care duce spre viaduc si baraj ) pentru ca este un drum forestier pe care inainte se putea circula. desi are parti bune la un moment dat drumul e jale. asta daca nu aveti un 4x4=16 smile.gif) cei din zona zic ca drumul merita pentru priveliste. e doar un drum forestier cu paduri pe stanga dreapta si doar intr-un singur loc merita oprit pt ca ofera o priveliste frumoasa spre lac. dar pt asa ceva nu merita sa-ti rupi masina. dupa portiunea asta tot drumul spre cheile bicazului - lacul rosu si apoi spre gheorgheni-tusnad pana la jumatatea drumului spre brasov e MACEL. drumuri cu gropi in care nu ai ce sa alegi. ca sa nu mai zic ca totate aceste localitati inclusiv miercurea ciuc..... parca sunt miniere. slab dezvoltate, urate... tot ce e mai nasol. o zona mai naspa ca asta din tara nu e decat localitatea Zlatna ( de la Alba Iulia - un oras superb in zona cetate spre garda - ghetarul scarisoara - pestera ursilor).

dar odata ajunsi spre brasov - centrua si apoi valea prahovei intri in civilizatie.

pachat de cheile bicazului si lacul rosu... dar drumul NU merita.
copjob2000
Ca să ajungi în zonă, nu este mai rapid prin Transilvania?
Având în vedere și multitudinea de echipaje radar de pe DN2?
Dari@
QUOTE (cODrlN @ Aug 12 2008, 08:52) *
incepand de la barajul de la Bicaz si terminand cu Lacul Rosu,

nu am inteles niciodata de ce bicajenii considera barajul nuj ce punct turistic. parca ar fi cascada Niagara. mie prea imi aminteste de comunism mamutul asta din cauza caruia se zice ca Piatra Neamtul va fi inecat sub ape intr-o zi...

Pacat de Lacu Rosu, de statiune vorbesc. arata ca dupa razboi, de ani de zile. pensiuni goale cu geamuri sparte, foisoare cu zidurile crapate si surpate, parca ar fi un orasel fantoma. Pacat, ca zona este extraordinar de frumoasa ca peisaj.
traby
QUOTE (Dari@ @ Apr 26 2009, 07:18) *
nu am inteles niciodata de ce bicajenii considera barajul nuj ce punct turistic. parca ar fi cascada Niagara. mie prea imi aminteste de comunism mamutul asta din cauza caruia se zice ca Piatra Neamtul va fi inecat sub ape intr-o zi...

Pacat de Lacu Rosu, de statiune vorbesc. arata ca dupa razboi, de ani de zile. pensiuni goale cu geamuri sparte, foisoare cu zidurile crapate si surpate, parca ar fi un orasel fantoma. Pacat, ca zona este extraordinar de frumoasa ca peisaj.

..sa avem pardon in legatura cu "mamutul" pai cum ai vrea sa fie un baraj??..constructie moderna din sticla??

si sa stii ca in general barajele sunt atractii,nu vezi peste tot asa ceva,consideri ca "mamutul" hoover nu e cat de cat un puct de atractie turistic??..si da e din beton,waw,si tot mamut....ahh ce comunisti idioti si americanii astia,bolsevicii!!!

unii dintre voi sunteti de-a dreptul penibili!!!

orice ai zice barajul bicaz e punct de atractie turistic,nr. mare de oameni si mai ales de masini cu nr. de inmatriculare din afara nt si miile de poze care se fac pe baraj nu imi poate confirma decat ca e un punct de atractie turistic,eu fiind din pnt ajung des pe la baraj si vad care e miscarea,iar lacul rosu nu stiu unde ai vazut tu ca arata ca dupa razboi,nu mai exagerati ca nu sunteti "domnisoare" cu tocuri care se asteapta ca la munte sa fie ca pe magheru,. biggrin.gif ,de altfel penibil.
cosmin_17
Pun si eu cu cateva poze facute in Cheile Bicazului la inceputul acestui an.Foarte frumoasa zona happy.gif
dansta
QUOTE (Dari@ @ Apr 26 2009, 07:18) *

subscriu la ce spui de lacu rosu-statiunea, mare pacat. am fost acolo in copilarie,acum vreo 20 ani, si abia asteptam sa revad locurile, dar am fost tare dezamagit. pe langa vilele in paragina pune la "bile negre" tigania de acolo, fiecare a construit ce a vrut si cum a vrut, de la pensiuni pana la "bombe" cu mititei si mult fum. pacat ... mare pacat
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.