Campers
6th August 2008, 23:38
salut
am un cd player mp3 auto care face figuri : sare la urmatoarea melodie , sare la melodia trecuta , repeta aceleasi 2-3 vorbe intruna (ca atunci cand soliciti calculatorul prea mult si incepe winampul si face figuri) ..etc
si nu e de la soc , ca face asa si cand stau pe loc ...
el e VDO , nu stiu ce model ..daca vreti , atasez poze
l-am desfacut sa ma uit la el , dar are un circuit cositorit pe carcasa , si nu vreau sa ma complic aiurea. adica il decositoresc doar daca am sanse sa-l repar , nu doar de dragul sa ma uit in el.
mai are inca un conductor "impuscat"
pareri ? sa incerc cu cd d-ala care chipurile da jos prafu' de pe laseru' care citeste ? (da am inteles ca ala de fapt face mai mult rau decat bine ..)
tx !
Th3_uN1Qu3
7th August 2008, 14:40
Ti'am zis, trebuie sa calibrezi laserul. Nasol daca are un integrat lipit de carcasa, dar la cum sunt facute pe vapor nu ma mira. Integratul ala nu trebuia sa fie cositorit, trebuia sa'i puna material de transfer termic da' deh, scump dom'le scump.
Cum se desface carcasa nu te pot ajuta, doar stiu ca am recalibrat zeci de optice pe CD playere, CD-ROM si RW si nu numai, fara aparatura specializata (am "ureche"
). Toate au acel potentiometru pe capul de citire, care este calibrat din fabrica si sigilat cu vopsea, insa uneori se poate deregla din cauza modificarilor de valoare ale unor piese, pe opticele de PC de cele mai multe ori din cauza varfurilor de tensiune produse de surse proaste. Intotdeauna de acolo se regleaza, si de obicei spre dreapta trebuie dat.
Cine a spus sa nu folosesti CD de curatare are dreptate, acel disc pur si simplu are o perie lipita pe el, si daca ti'a picat cumva o farama de metal pe lentila ti'o va zgaria atunci cand o da peria la o parte. Sa nu mai vorbim ca in general chiar firele periei pot cauza probleme.
Campers
11th August 2008, 06:36
ok ..se pare ca nu mai functioneaza deloc ..
a facut buba in dimineata asta ..
macar am aflat ce model e : VDO 139 (CD-139 ..sau doar 139 ..mama lui , oricum , e vechi ..vreo 3 ani pe putin cred)
are cineva schema lui ?
Shao-Khan
11th August 2008, 12:16
QUOTE (Campers @ Aug 11 2008, 07:36)

ok ..se pare ca nu mai functioneaza deloc ..
a facut buba in dimineata asta ..
macar am aflat ce model e : VDO 139 (CD-139 ..sau doar 139 ..mama lui , oricum , e vechi ..vreo 3 ani pe putin cred)
are cineva schema lui ?
Verifica alimentarea pentru inceput. Asigura-te ca ai tensiunea corespunzatoare apoi verifica mufa de alimentare de pe aparat sa nu fie dezlipita! Daca il pe baterii, verifica "tablitele si arcurile" de la baterii sa nu fie corodate sau sa aiba firele de alimentare rupte.
Cat despre partea cu cititul, e posibil, fiind mai vechi, sa faca figuri la cd-urile scrise la viteze mari. Scrie un cd cu 4X sau chiar si 8X si verifica.
E posibil sa fie chiar situatia prezentata de Th3_uN1Qu3.
Bafta!
Campers
11th August 2008, 14:29
la 4x erau facute , si trackurile si mp3urile ..acuma vad ca merge cand are chef ..acuma l-am incercat si merge iarasi ..
foarte ciudat :|
cred ca s-o fi incalzit ceva prin el inseamna aseara si acuma ca s-a racit merge..
astrixz
11th August 2008, 23:48
cu siguranta trebuie recalibrat laserul. Practic, cand invarti de potentiometrul ala mic, ii maresti intensitatea la LASER. daca vei reusi sa il faci, nu te va mai tine mult timp. Am si eu pe masina un MP3 player Universum si cand e foarte cald afara si merge cateva ore incepe sa faca FOARTE urat...facea asa de cand era nou.
Avand in vedere ca cd-urile tinute in masina se deterioreaza rapid datorita variatiilor de temperatura, eu o sa apelez la un mp3 player cu unde radio. Am gasit pe net player pe unde radio, in care poti bag STICK-ul. nimic mai simplu
. nu se strica laserul, nu se uzeaza nimic
Campers
12th August 2008, 06:28
modulator FM?
da , si pe mine ma bateau ideile sa iau unul ..
am vazut si pe la carrefour care merge si pe carduri de memorie si stickuri ..
totusi , as vrea sa incerc sa repar mai intai asta ..
Campers
12th August 2008, 13:12
firele astea 3 sunt cumva cele care duc semnalul la amplificator ?
ma pot lega aici cu niste fire care sa duca la un jack care sa intre intr-un mp3 "de buzunar" si sa redea muzica de pe mp3u' de buzunar ?
Th3_uN1Qu3
15th August 2008, 23:18
QUOTE (astrixz @ Aug 12 2008, 00:48)

cu siguranta trebuie recalibrat laserul. Practic, cand invarti de potentiometrul ala mic, ii maresti intensitatea la LASER. daca vei reusi sa il faci, nu te va mai tine mult timp.
Depinde ce intelegi prin "mult timp". Am 2 CDRW'uri Teac si Lite-On recalibrate acum vreo 2 ani si inca merg perfect.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.