Tinand cont ca:
- 50% din populatie nu-si declara veniturile reale
- sunt doimenii (constructii de ex.) in care se munceste foarte mult la negru
- exista domenii in care salarizarea este foarte proasta/buna
- exista locuri in Romania in care salarizrea este foarte proasta/buna
etc.
... cred ca e cazul sa descoperim aici mai multe adevaruri despre salariile din Romania. Puteti vorbi aici de tot ceea ce este legat de salarii. In ce locuri se castiga bine/prost? In ce domenii se castiga bine/prost ? Ce salariil sunt acolo unde se castiga bine/prost? Ce salarii v-ar trebui in Romania ca sa traiti decent ? Care e limita de jos a unui salariului sub care credeti ca nu se poate trai? Etc. etc.
Incep cu un exemplu dat de postarea cuiva pe un alt thread. Se pare ca in portul Constanta sunt salarii foarte bune:
raportat la munca prestata sunt ok salariile.
inainte de greva, mai precis anul trecut in vara, un magaragiu (care lucreaza pe o macara tip pod, cele care incarca/descara containere) avea un venit undeva intre 2500 - 4000 ron. in functie de orele suplimentare/sporuri/etc.
nu va indignati, tipu' care tine-n frau o macara d-aia are in mana cateva mil USD pe care poate sa-i "piarda" in apa/sa omoare oameni/sa scufunde un vapor. ca sa va dati seama de responsabilitati.
la CSCT se lucreaza 24/24 7/7 365/365.
vaporul se descarca in marja de timp impusa. port-containierul pleaca chiar daca au terminat aia de descarcat/incarcat sau nu, eventualele stalii/contrastalii fiind suportate de terminal.
in management salariile sunt tot in mii dar mii de euro.
nu ocupa primul loc. poate nici macar al 2lea. cei de pe platformele maritime castiga mai bine.
si la stat se castiga bine. aka Oil Terminal.
lucrez intr-un domeniu conex, si am lucrat EFECTIV in port mai bine de 5 ani, fiti siguri ca nu-mi dau cu presupusul.
inainte de greva, mai precis anul trecut in vara, un magaragiu (care lucreaza pe o macara tip pod, cele care incarca/descara containere) avea un venit undeva intre 2500 - 4000 ron. in functie de orele suplimentare/sporuri/etc.
nu va indignati, tipu' care tine-n frau o macara d-aia are in mana cateva mil USD pe care poate sa-i "piarda" in apa/sa omoare oameni/sa scufunde un vapor. ca sa va dati seama de responsabilitati.
la CSCT se lucreaza 24/24 7/7 365/365.
vaporul se descarca in marja de timp impusa. port-containierul pleaca chiar daca au terminat aia de descarcat/incarcat sau nu, eventualele stalii/contrastalii fiind suportate de terminal.
in management salariile sunt tot in mii dar mii de euro.
nu ocupa primul loc. poate nici macar al 2lea. cei de pe platformele maritime castiga mai bine.
si la stat se castiga bine. aka Oil Terminal.
lucrez intr-un domeniu conex, si am lucrat EFECTIV in port mai bine de 5 ani, fiti siguri ca nu-mi dau cu presupusul.