Rules_suck
27th July 2008, 23:25
Voi cum va aranjati cartile in biblioteca? Tineti cont si de informatia pe care o cuprind sau daca continutul este contrat opus? Mie parca imi e cam greu sa asez o carte de Bakunin langa Mein Kamph [asta daca le aranjez pe arie] sau sa pun cartea de pilde langa cea de bancuri despre sex [daca le aranjez dupa format]. Voi cum faceti?
Campers
28th July 2008, 01:58
le-am aruncat pe toate cand am facut curat acum cativa ani.
oricum nu am timp de asa ceva , cine are timp de citit inseamna ca are ceva timp de pierdut ..
Andreas1
28th July 2008, 02:53
Orindea alfabetica a autorilor.
penny_s
28th July 2008, 08:40
eu le aranjez dupa marime!
Rules_suck
28th July 2008, 12:26
Asa ajunge cartea de bancuri despre sex langa cartea de pilde crestine.
Rules_suck
31st July 2008, 17:02
Alte idei?
richelieu
31st July 2008, 17:07
QUOTE (Campers @ Jul 28 2008, 02:58)

oricum nu am timp de asa ceva , c
ine are timp de citit inseamna ca are ceva timp de pierdut .. 
Pierde timp...dar castiga altele
. Din pacate nu mai am nici eu timp, nici dispozitia (nervii) de a citi o carte. Asa ca...le aranjez frumos, pe foldere dupa autori
. Sau vad filmele.
Flegmatic
2nd August 2008, 18:37
nu am carti in apartamentul in care stau acum dar am in alta casa unde exista o camera dedicata lecturii (undeva printr-un mini pod
)
Rules_suck
2nd August 2008, 21:35
Si cum le-ai aranjat?
Laberta
4th August 2008, 09:03
QUOTE (penny_s @ Jul 28 2008, 09:40)

eu le aranjez dupa marime!
Eu le aranjez dupa culori!
N-B-A
21st March 2009, 22:37
Eu pot sa arat 
http://antiqbooks2000.blogspot.com/search/...l/The%20Library
le mai mut cand cumpar carti vechi noi - dar odata trebuie sa imi gasesc inca o camera, inca o data din ce se vede sunt ascunse pe randurile din spate.
deocamdata sunt haotice pentru ca sunt aranjate mai mult dupa cum intra in rafturi.
astept totusi vara, si poate o sa am timp sa le scot pe toate sa le asez cum trebuie 
QUOTE (Campers @ Jul 28 2008, 01:58)

oricum nu am timp de asa ceva , cine are timp de citit inseamna ca are ceva timp de pierdut ..

ai dreptate... dar totusi... sa le arunci.... inseamna ca ai fost prea ocupat si sa gandesti....
PS: este vreun topic despre carti de bibliofilie? incunabule?
multumesc anticipat
SkeTches
21st March 2009, 23:12
QUOTE (Campers @ Jul 28 2008, 01:58)

Cu totii avem timp de pierdut ... mai mult sau mai putin .. daca acele "5 minute" pe care le ai "de pierdut" , ti le pierzi citind , esti baiat destept daca nu .. te amagesti singur ...
OnTopic:
Sper ca anul acesta sa-mi cumpar o biblioteca , si sa aranjez toate cartile pe un singur rand, sa nu mai am carti ascunse prin spate ... criterii momentan nu am .. mai ales din cauza spatiului .
[ady]
22nd March 2009, 13:10
QUOTE (N-B-A @ Mar 21 2009, 22:37)

Daca toate sunt ale tale, pot spune ca esti un adevarat colectionar, avand o impresionanta avere (spirituala).
On: eu le aranjez dupa forma, culoare, continut, (ne)citite, colectii, edituri, etc.
Incerc sa fie si intr-un mod stilizat, dar si in functie de continut sau editura
N-B-A
23rd March 2009, 15:44
QUOTE ([ady] @ Mar 22 2009, 13:10)

Daca toate sunt ale tale, pot spune ca esti un adevarat colectionar, avand o impresionanta avere (spirituala).
On: eu le aranjez dupa forma, culoare, continut, (ne)citite, colectii, edituri, etc.
Incerc sa fie si intr-un mod stilizat, dar si in functie de continut sau editura

preferam culturala, dar este ok si asa...
deci sa inteleg ca nu este nici un topic legat de cati de bibliofilie, incunabule, orice inseamna cartea veche, inclusiv restaurare??
me_raul
26th March 2009, 23:52
cred ca in ordinea marimii
sofiact
27th March 2009, 20:26
Eu le aranjez dupa continut: cartile copilariei pe un raft, cele politiste pe altul,urmeaza cele SF,si tot asa......Si nu arata neingrijit pentru ca am grija sa le cumpar de la aceeasi editura,deci au un format asemanator. Cat despre cei care considera timpul dedicat cititului ca fiind pierdut, le spun ca sunt foarte neinspirati. Eu port mereu o carte in geanta....nu se stie niciodata unde ajungi si cat timp ai de ''pierdut''.....
softpedic
29th March 2009, 00:53
Eu le aranjez pe colectii si pe domenii.
aaron111
30th March 2009, 22:05
Titlurile si autorii preferati au locul lor special in biblioteca mea. Sunt cat mai la indemana.
miha_pinkcat
31st March 2009, 23:09
le asez si dupa marime,dar incerc sa fie si din aceeasi colectie(BBT,romanul sec 20,etc).
me_raul
1st April 2009, 10:13
eu cred ca am sa le scot pe toate si am sa le pun la loc la intamplare...
WackoJacko
16th April 2009, 02:18
QUOTE (Rules_suck @ Jul 28 2008, 00:25)

Voi cum va aranjati cartile in biblioteca? Tineti cont si de informatia pe care o cuprind sau daca continutul este contrat opus? Mie parca imi e cam greu sa asez o carte de Bakunin langa Mein Kamph [asta daca le aranjez pe arie] sau sa pun cartea de pilde langa cea de bancuri despre sex [daca le aranjez dupa format]. Voi cum faceti?

it seems you have a big library. pot sa iti recomand sa termini randurile cu carti ce asteapta sa fie citite.
unzvon
20th April 2009, 22:57
Le aranjez in functie de colectie/editura
Nu este prea "estetic" sa asez un Eminescu in colectia Biblioteca pentru toti langa o editie Princeps.
Nu am foarte multe care sa fie doar ale mele, dar cele care sunt (40-50) sunt puse pe rafturi in functie de gen (Fantasy, SF, Politiste) si fiecare raft este aranjat in functie de marime si apoi colectie (arata destul de bine)
OitaNeagra
11th July 2009, 15:41
Eu le aranjez dupa ordinea alfabetica a autorilor. Asa stiu ca nu stau 5 ani sa caut o carte. Ce-i drept arata cam urat pentru ca nu au aceeasi marime..
devona
12th July 2009, 01:37
O parte le aranjez așa: clasicii ruși pe un rând, cei francezi pe altul, literatura română pe altul etc. Cele de istorie pe alte rânduri, în funcție de subiectul pe care îl abordează.
Cele de psihologie, la fel. SF-ul pe un rând, cele horror pe un rând. Restul de beletristica contemporană, indiferent de unde provine, pe aceleași rânduri, mai ales că multe sunt din aceeași colecție, de la aceeași editură și așa arată cel mai bine.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.