Imi pare rău, Prietene, îmi pare sincer rău

stefanabrudan
Imi pare rău, Prietene, îmi pare rău, radovan.

"radovan
M-am gândit cum să-i scriu numele: clasic, cu majuscule, cu minuscule.

Am ales ultima variantă. Cu majuscule ar fi fost prea patetic. Clasic, nu-i nimic normal în ceea ce se întâmplă acum. Nu-i normal ca un patriot să fie acuzat de crime împotriva umanității și apoi, ăn văzul întregii lumi, să fie asasinat prin indolență.

Nu-i normal ca un popor, o țară, vecină și prietenă să fie sfârtecată la granițele noastre și noi, românii cei toleranți să nu îi dăm ajutor. Căci așa s-a înâmplat cu numai câțiva ani în urmă când Jugoslavia a fost jertfită la granițele noastre. Mitingurile de solidaritate n-au reușit să adune mi mult de vreo 500 de participanți. Potentații acelor vremuri au permis (fără a cere părerea nimănui) atacatorilor vecinilor noștri, a bunilor noștri vecini, să se folosească de aeroportul Kogălniceanu. Ba mai mult au scris hârtii din care reiese că ei, atacatorii pot ataca pe oricine de pe teritriul român fără a cere părerea, sau anunța pe nimeni, darămite poporul român.

Nu-i normal ca la Haga, tribunalul care are de discutat DREPTURILE OMULUI sa mușamalizeze asasinatele comise de agresori și să le dea câștig de cauză tot lor. După ce doamna cea bătrână a fost debarcată, de ciudă a scris o carte recunoscând atrocitățile celor pe care i-a apărat și pe care i-a albit prin hotărârile ei.

Nu-i normal ca dreptatea să fie colorată politic și bunul simț să dispară.

Nu-i normal să fii considerat prost numai pentru că nu ai bani și să fii considerat deștept numai pentru că îi ai. Hoții au cei mai mulți bani.

În toată această lume anormală, la 13 ani după asasinarea Țării Vecine și Prietene, ultimul nume al rezistenței de pe vremea aceea, Radovan K, a fost trădat de cei pe care i-a slujit. Același tribunal încearcă, ca pe vremea Inchiziției, să-l determine la sperjur. Și nu poate. Încă.

La fel ca Solobadan Miloșevici, va fi torturat, redus la tăcere (i se tăia microfonul oridecâte ori spune adevăruri de netolerat pentru urechile asasinilor) și, în ultimă instanță, ucis sub privirea impasibilă a unei umanități dezumanizate.

Să nu vă imaginați, scumpi concetățeni că nu vă privește. Nu ! Ne privește pe toți. Acest ultim abuz va avea grave urmări asupra noastră a tuturor. Asupra viitorului nostru și asupra viitorului urmașilor noștri.

Planul mârșav de ne transforma înt-o nație de sclavi va funcționa și copiii copiilor noștri vor fi servitorii lor pentru totdeauna. Libertatea noastră, atât de scump plătită prin viețile atâtor străbuni nu va mai fi decât o extrem de vagă amintire. Dacă va mai rămâne și atât.

Radovan este ultima jertfă cu nume sonor, ultima jertfă pe care o trecm, din nou, sub tăcere în vâltoarea grijilor de zi cu zi: cum să ne platim ratele la bancă la care ne-am îndatorat crunt, pentru un televizor, o mașină de spălat și un aragaz. Cum să obținem pentru copii noștri un acoperiș deasupra capului acum, când le-a venit vremea de măritiș și însurătoare. Să nu apuce să ne dorească moartea ca să ne obțină apartamentul. Cum să ne ajutăm nepoții să facă o școală și să le oferim posibilitatea de a scăpa de mizeria lipsurilor zilnice.

Toate astea ne vor face să-l uităm pe Radovan și să-l lăsăm singur cu acuzatorii lui nemiloși și josnici.

Imi pare rău, Prietene, îmi pare rău, Radovan. Mai mult de atîta, eu nu pot să fac. Dar să știi, vreau să știi, că un fiu al poporului român se gândește la tine cu respect și compasiune."

Sursa: http://ioniliescu.wordpress.com/2008/07/20...cutii/#comments
Klasse
si de ce m-ar interesa opinia celui care a distrus RO? de asta te-ai inregistrat aici, ca sa-l popularizezi?
Mosotti

fuck you, prietene death.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.