C.F.S.
Jul 23 2008, 15:07
Intamplator, zilele astea am vazut un matiz de la TNT (firma de curierat) care avea anvelopele (cauciucurile) fata tocite in ultimul hal. Deci nu tocite, ci tocite in ultimul hal. Slick-uri, cum s-ar spune. A se studia imaginile de mai jos...
La un eventual accident al tanarului care conduce acea masina, bineinteles ca s-ar musamailza cazul si nu s-ar spune nimic de starea precara a avelopelor...
Iata ce scrie pe site-ul TNT referitor la politica privind resursele umane:
Cei peste 350 de membri ai echipei TNT Romania reprezinta cheia succesului nostru. Suntem o companie de succes deoarece pretuim fiecare angajat, actionam intotdeauna ca o echipa, raspundem provocarilor si imbunatatim in permanenta ceea ce facem.
Acreditarea Investor in People, obtinuta in anul 2003 si reconfirmata in 2004, demonstreaza grija si preocuparea continua a companiei fata de angajatii sai.
Daca sunteti un profesionist entuziast si un bun coechipier, va asteptam in mijlocul nostru! TNT Romania ofera angajatilor sai conditii atractive si sansa dezvoltarii unei cariere pe termen lung.
E clar nu?
(THX)GogolometroEAW
Jul 23 2008, 15:09
QUOTE (C.F.S. @ Jul 23 2008, 16:07)

Intamplator, zilele astea am vazut un matiz de la TNT (firma de curierat) care avea anvelopele (cauciucurile) fata tocite in ultimul hal. Deci nu tocite, ci tocite in ultimul hal. Slick-uri, cum s-ar spune. A se studia imaginile de mai jos...
La un eventual accident al tanarului care conduce acea masina, bineinteles ca s-ar musamailza cazul si nu s-ar spune nimic de starea precara a avelopelor...
Iata ce scrie pe site-ul TNT referitor la politica privind resursele umane:
E clar nu?
LOL.
Sa iti zic ca ai mei nu m-au platit de o saptamana?
fracture
Jul 23 2008, 15:10
Da, e clar că nu numai cauciucurile sunt vai de mama lor, sigur mai are ceva și pe la frâne și pe la direcție.
oricum, după cum se știe mortul e de vină, TNT va lua probabil o amendă mică sau una mare care se va prescrie.
angelz
Jul 23 2008, 15:14
N-as avea curaj sa conduc asa ceva.Doamne fereste.
fracture
Jul 23 2008, 15:17
QUOTE (angelz @ Jul 23 2008, 12:14)

N-as avea curaj sa conduc asa ceva.Doamne fereste.
De ce?
alea de formula 1 tot cam așa sunt și ai văzut ce viteză bagă Hamilton pe la Nurburgring
C.F.S.
Jul 23 2008, 15:21
Serios neserios, dupa o ploaie cum a fost zilele astea...
paul_kelso
Jul 23 2008, 15:56
Nu am vazut Matiz in stare mai jalnica decat asta.
Varul meu a lucrat la TNT, dar pe Tico. Nu a intampinat probleme de genul asta. Masinile erau chiar ingrjite bine.
Este vina angajatorilor, pentru ca lasa masina salariatilor "acasa" cum s-ar zice, iar acestia o folosesc ca masina personala. Evident ca o rup in doua.
C.F.S.
Jul 23 2008, 16:18
Sa stii ca asa e... daca omu are masina acasa o cam rupe seara in parcare. Asta e adevarul...
paul_kelso
Jul 23 2008, 16:28
Nu doar in parcare, peste tot pe unde merg. La fel sunt toti care au masina "de la firma" : taximetristii, curierii, agentii comerciali si lista continua.
In mod normal, cand termini cu lucrul, te duci si predai masina. E un bun al firmei, nu personal.
poate tu faci asa
ca unii din cei pe care ii stiu eu chiar o rup in doua
programul se termina la 5, pana la 10 au timp destul sa faca sute de km
C.F.S.
Jul 23 2008, 16:35
Eu am avut masina de la firma si am predat-o dupa 2 ani /60 000 km (10 000 pt serv si restul interes personal) fara sa se schimbe nimic pe masina. Nici macar jalnicele cauciucuri din dotare. Ca excese am avut doar cateva, fara impact major...
paul_kelso
Jul 23 2008, 16:37
QUOTE (aeon @ Jul 23 2008, 22:33)

poate tu faci asa
ca unii din cei pe care ii stiu eu chiar o rup in doua
programul se termina la 5, pana la 10 au timp destul sa faca sute de km
Cand am spus "peste tot pe unde merg" m-am referit la angajati, nu la mine.
Eu nu am masina de firma, ci masina personala.
QUOTE (paul_kelso @ Jul 23 2008, 17:28)

In mod normal, cand termini cu lucrul, te duci si predai masina. E un bun al firmei, nu personal.
in mod anormal poate... ca in mod normal, folosirea masinii in interes personal e un bonus pt. angajat...
Mosotti
Jul 23 2008, 17:46
matizul nu e masina, merge si fara cauciucuri
imi place ca se da vina exclusiv pe angajator, ma intreb ce-as face io daca miine ar veni sefu, reprezentantul angajatorului si ar zice "salut, de azi tre sa-ti muti compu in veceu. da in veceu, si sa iesi de fiecare data cind vrea cineva sa se cace. si sa intri imediat la loc, ca sa fii profitabil. ok?"
Sunt sanse ca o buna parte din responsabilitate sa o poarte si soferul. Poate fi cazul in care inspectia tehnica din partea responsabilului de parc auto se face semestrial, iar soferul nu a deschis gura sa spuna ca practic nu mai are cauciucuri.
asta depinde de firma... pe vremuri am lucrat in distributie la mai multe firme... la una dintre firme, am avut probleme cu franele si cu incuierea masinii si desi am sesizat personalul responsabil, nu s-a facut nimic... de aia am si plecat de acolo... la alta firma(multinationala), aceasta avea incheiate contracte cu service-uri si firme de vulcanizare/spalare/etc... te duceai si se repara/inlocuia imediat orice era nevoie(facusem odata praf o janta din cauza unui canal descoperit si s-a inlocuit roata fara sa ma coste nimic, desi era partial si vina mea)....
richelieu
Jul 23 2008, 19:38
QUOTE (paul_kelso @ Jul 23 2008, 17:28)

Nu doar in parcare, peste tot pe unde merg. La fel sunt toti care au masina "de la firma" : taximetristii, curierii, agentii comerciali si lista continua.
Nu chiar toti...nu mai generaliza chiar asa. Mai sunt si oameni care au grija de masinile de firma....si sunt destui de multi. Macar fa si tu o separare intre "taximetristi, curieri, agenti comerciali" si..."lista continua"
tomaso
Jul 24 2008, 08:44
Vina este a angajaților, în mod exclusiv.
Indolență, prostie și nepăsare.
Șefii care răspund de parcul auto sunt niște angajați și eu sunt plătiți pentru ca parcul auto să fie în regulă.
Patronii acestei firme nu au absolut nicio vină.
colt45
Jul 24 2008, 09:42
io ma intreb cum a trecut de RAR/ITP o masina ca aia
Pengoon
Jul 24 2008, 10:21
QUOTE (tomaso @ Jul 24 2008, 08:44)

Vina este a angajaților, în mod exclusiv.
Indolență, prostie și nepăsare.
Șefii care răspund de parcul auto sunt niște angajați și eu sunt plătiți pentru ca parcul auto să fie în regulă.
Patronii acestei firme nu au absolut nicio vină.
eh pe naiba. cand refuzi sa dai bani pe reparatii cum se cheama?
doar nu crezi ca o sa repare angajatul masina pe banii lui.
MAVERICK_SS
Jul 24 2008, 10:30
Eu sunt agent comercial si am masina de la firma pe care o pot folosi si in scop personal, dupa program. Pot sa spun cu mana pe inima ca am mai multa grija de ea decat de masina personala pe care o am. In 36.000 de km facuti cu masina de la firma, nu am schimbat nicio piesa in plus fata de ce se schimba la revizii (ulei,filtre etc), deci nu are rost generalizarea facuta de @paul_kelso.
fracture
Jul 24 2008, 10:32
QUOTE (colt45 @ Jul 24 2008, 06:42)

io ma intreb cum a trecut de RAR/ITP o masina ca aia

Cum...așa bine, doar nu crezi că au dus-o în halul ăla. I-au pus și ei niște cauciucuri mai acătării sa arate a mașină.
Și oricum, la firmele astea de curierat se practică așa ceva, la ce șoferi au nu știu dacă le trebuie mașini normale
paul_kelso
Jul 24 2008, 17:06
QUOTE (MAVERICK_SS @ Jul 24 2008, 16:30)

Eu sunt agent comercial si am masina de la firma pe care o pot folosi si in scop personal, dupa program. [...], deci nu are rost generalizarea facuta de @paul_kelso.
Intr-adevar m-am grabit cand am spus, ma corectez: majoritatea angajatilor nu menajeaza masina.
Măi, dar ăștia de la circulație nu au nici o cădere să oprească mașina asta în trafic?
Hai că patronul trage pe mașină cât mai poate. Hai că angajatul, dacă refuză să circule cu ea, are ușa în față. Dar organu, fraților, chiar nu poate face nimic? Că rablele astea ies în evidență mai repede ca un Q7.
tomaso
Jul 24 2008, 20:16
QUOTE (dunga @ Jul 24 2008, 20:30)

Măi, dar ăștia de la circulație nu au nici o cădere să oprească mașina asta în trafic?
Hai că patronul trage pe mașină cât mai poate. Hai că angajatul, dacă refuză să circule cu ea, are ușa în față. Dar organu, fraților, chiar nu poate face nimic? Că rablele astea ies în evidență mai repede ca un Q7.
Terminați cu prostiile !
Nu există patroni care să te oblige să mergi cu mașina în neregulă.
Sunteți copii ?
Voi nu vedeți că e mașină de la TNT ?
Acolo există vreun patron care să te dea afară dacă refuzi să te urci în troacă ?
Este un șef, tot angajat. Dacă mașina aia arăta așa, de vină este un angajat oarecare, cel mai probabil nepotul vreunui alt șefuț, nu patronul firmei.
Patronii de la TNT sunt acționarii companiei, iar ăia vor ca firma la care sunt acționari să fie ganță, pentru a nu exista probleme.
Așadar, lăsați textele cu "patronii e răi", sau măcar dați un exemplu mai de doamne ajută.
radumiki
Jul 24 2008, 20:53
chiar asa, daca astia de la TNT nu-s in stare sa-si puna cat de cat masinile la punct inseamna ca ceilalti sun varza...
nu vorbim de o firma de doi lei, ci de una cre si-ar permite ca in parcul de masini sa fie doar mercedes.
inclin sa cred ca e vina angajatilor...
in plus, eu daca-as fi sofer la ei, as refuza sa conduc o masina aflata intr-o stare tehnica atat de precara... sunt in pericol atat eu cat si toti ceilalti din trafic.
tomaso
Jul 25 2008, 01:21
QUOTE (radumiki @ Jul 24 2008, 21:53)

chiar asa, daca astia de la TNT nu-s in stare sa-si puna cat de cat masinile la punct inseamna ca ceilalti sun varza...
nu vorbim de o firma de doi lei, ci de una cre si-ar permite ca in parcul de masini sa fie doar mercedes.
inclin sa cred ca e vina angajatilor...
in plus, eu daca-as fi sofer la ei, as refuza sa conduc o masina aflata intr-o stare tehnica atat de precara... sunt in pericol atat eu cat si toti ceilalti din trafic.
Firmele mari sunt cam varză, pentru că au lanțul de comandă plin de români obsedați cum să fure multinaționala.
Nu generalizez, dar cam așa sunt majoritatea celor cu care am intrat în contact, atât eu, cât și colaboratorii mei.
Sunt obsedați să dea bine la conducere, să facă economii apoi să se împăuneze cu eficiența teribilă de care sunt în stare.
Cele mai mari mizerii comise împotriva angajaților sunt comise de către ceilalalți angajați, nu de către patroni.
Rar mi-a fost dat să văd o concentrație mai mare de oportuniști și carieriști obsedați de promovarea cu orice preț, ca la filialele multinaționalelor ce operează prin România.
O firmă de talia TNT nu se uită la niște cauciucuri. Dimpotrivă, fiind o companie axată strict pe servicii, au nevoie să își introducă în contabilitate toate cheltuielile.
Nu are nici un fel de logică să lase mașina pe butuci.
Pengoon
Jul 25 2008, 10:45
QUOTE (tomaso @ Jul 25 2008, 01:21)

Rar mi-a fost dat să văd o concentrație mai mare de oportuniști și carieriști obsedați de promovarea cu orice preț, ca la filialele multinaționalelor ce operează prin România.
io am lucrat 2 ani si ceva pentru o firma americana. in perioada aia s-a schimbat de 3 ori CEO-ul si de 2 ori upper managementul.
motivul a fost ca s-au facut gainareli cu optiuni pe actiuni date ca bonus conducerii (mind you, nu angajatiilor). vorbim de oameni cu un salariu anual de intre juma' de milion si 1 million $.
tot multinationala, dar de conducere cat se poate de americana.
bineinteles ca nu s-ar fi schimbat conducerea, daca supervizia bursei de la NY n-ar fi facut scandal.
asa ca, nu numai in romania. nici 'ailalti nu-s mai breji.
adrian_eftimie
Jul 25 2008, 15:36
tomaso are dreptate, nu patronii sunt responsabili de lucrurile de genul asta, ci sefii, care evident sunt romani, asta am patit-o si eu la o firma unde am lucrat cand eram un pic mai tanar, care, printre altele, avea si 2 benzinarii luate in sistem franciza. Intr-una dintre ele pompele erau defecte, in sensul ca li se prelingea tuturor clientilor combustibil pe maini atunci cand alimentau. Bineinteles ca toti erau iritati de acest lucru, insa angajati nu puteau sa zica decat ca "vor fi reparate"....La un moment dat, eu eram in statia respectiva, alaturi de patron si de cativa angajati, iar un client a venit si a inceput sa tipe la angajatii de la casa in legatura cu pistoalele de la pompe. Dupa ce a plecat clientul, patronul a mers la casiera si i-a zis:
"Ce a zis clientul ala?",
ea: "Era suparat ca toate pistoalele curg"
el: "Curg pistoalele??"
ea: "da"
el: "Pai si eu de ce nu stiu?"
in 2 zile au fost toate pistoalele inlocuite, dupa luni de zile in care clientii au fost nevoiti sa se spele pe maini dupa fiecare alimentare
de ce nu stia? pentru ca seful de statie, cel caruia ii ziceau angajatii ce merge si ce nu merge, nu indraznea sa-i zica patronului, nu pot sa-mi explic de ce sunt asa pupincuristi...
ideea e ca asta se intampla, nu patronii sunt vinovati. Bineinteles ca exista si exceptii......
amonra_71
Jul 29 2008, 10:18
QUOTE (adrian_eftimie @ Jul 25 2008, 13:36)

tomaso are dreptate, nu patronii sunt responsabili de lucrurile de genul asta, ci sefii, care evident sunt romani, asta am patit-o si eu la o firma unde am lucrat cand eram un pic mai tanar, care, printre altele, avea si 2 benzinarii luate in sistem franciza. Intr-una dintre ele pompele erau defecte, in sensul ca li se prelingea tuturor clientilor combustibil pe maini atunci cand alimentau. Bineinteles ca toti erau iritati de acest lucru, insa angajati nu puteau sa zica decat ca "vor fi reparate"....La un moment dat, eu eram in statia respectiva, alaturi de patron si de cativa angajati, iar un client a venit si a inceput sa tipe la angajatii de la casa in legatura cu pistoalele de la pompe. Dupa ce a plecat clientul, patronul a mers la casiera si i-a zis:
"Ce a zis clientul ala?",
ea: "Era suparat ca toate pistoalele curg"
el: "Curg pistoalele??"
ea: "da"
el: "Pai si eu de ce nu stiu?"
in 2 zile au fost toate pistoalele inlocuite, dupa luni de zile in care clientii au fost nevoiti sa se spele pe maini dupa fiecare alimentare
de ce nu stia? pentru ca seful de statie, cel caruia ii ziceau angajatii ce merge si ce nu merge, nu indraznea sa-i zica patronului, nu pot sa-mi explic de ce sunt asa pupincuristi...
ideea e ca asta se intampla, nu patronii sunt vinovati. Bineinteles ca exista si exceptii......
Bineînțeles că patronii sunt de vină. Acuma ce facem? Dăm vina pe un angajat sau pe altul? Ce fel de patron a ăla de nu știe ce se întâmplă în firma lui? Trebuie să știe tot. Și dacă e un mare prostovan de nu știe să-și selecționeze personalul și îi acceptă pe pupincuriști merită belele pe care le are în firmă. În loc să se agite să le meargă firma bine, să-și fidelizeze clienții și angajații nu mai pot de bine și-și plimbă cururile în decapotabile prin străinătățuri. Când pisica nu-i acasă, joacă șoarecii pe masă. Au un angajat de e și șofer și administrator și asigură și întreținerea. Ce-i pasă angajatului atunci de firma lui pește prăjit. I se fâlfâie și e normal.
richelieu
Jul 29 2008, 10:24
Ai fost macar o luna patron...inainte de a afirma asta?
amonra_71
Jul 29 2008, 10:33
QUOTE (richelieu @ Jul 29 2008, 08:24)

Ai fost macar o luna patron...inainte de a afirma asta?
Adică? O lună ți-ar trebui pentru ce?
Omu serios care muncește să-și pună o firmă pe picioare, o urmărește și după ce i-a ieșit pasiența. Și dacă în goana lui după lovele, se agită să-și mai facă încă două trei firme, și nu are bază în angajați, se ajunge în astfel de situații.
Polemica e bună în orice domeniu.
Părerea mea, este că dacă te implici, știi.
De nu, vai și amar.
richelieu
Jul 29 2008, 10:37
Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebare.
amonra_71
Jul 29 2008, 10:46
QUOTE (richelieu @ Jul 29 2008, 08:37)

Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebare.
Păi consider că n-are relevanță. Și ca fapt divers:
1. Brutăria cutare: deschisă recent, pâine bună, alea alea, clienții mulțumiți, vânzătoarele amabile. După un timp, pâine reeditată, vânzătoarele (aceleași) acre și mâșcăite. Bineînțeles, vânzătoarele sunt de vină!
Mă lași...
2. Proaspăt deținător de diplomă, pune și el de o afacere mică. El e și șofer, și distribuitor, și muncitor, de toate. Super amabil. Își face intrare pe la alte firme, îi merge bine. Peste un an îi pute de-l deranjezi pentru o bagatelă. Nu-i trebe decât "afaceri"
Mă lași ...
Imperathor
Jul 29 2008, 10:50
QUOTE (amonra_71 @ Jul 29 2008, 11:46)

Păi consider că n-are relevanță. Și ca fapt divers:
1. Brutăria cutare: deschisă recent, pâine bună, alea alea, clienții mulțumiți, vânzătoarele amabile. După un timp, pâine reeditată, vânzătoarele (aceleași) acre și mâșcăite. Bineînțeles, vânzătoarele sunt de vină!

Mă lași...
2. Proaspăt deținător de diplomă, pune și el de o afacere mică. El e și șofer, și distribuitor, și muncitor, de toate. Super amabil. Își face intrare pe la alte firme, îi merge bine. Peste un an îi pute de-l deranjezi pentru o bagatelă. Nu-i trebe decât "afaceri"

Mă lași ...
Ha! Cunosc si eu specimene din astea dar sa nu generalizam!
amonra_71
Jul 29 2008, 10:54
QUOTE (Imperathor @ Jul 29 2008, 08:50)

Ha! Cunosc si eu specimene din astea dar sa nu generalizam!
Păi asta spun și eu. De ce să dăm vina pe angajați, în general?
O fi șoferul ăla de vină de la TNT, că sunt cauciucurile uzate?
Parcă nu-mi vine a crede....
richelieu
Jul 29 2008, 10:56
Are o foarte mare relevanta, pentru ca daca nu simti putin pe pielea ta ce inseamna a conduce o afacere,(si din faptul ca dai raspunsuri evazive cam asta deduc) te arunci in critici bazandu-te doar pe niste experiente particulare, mai mult, e vorba de experiente particulare ALE ALTORA.
Cele doua exemple date de tine, sunt complet aiurea, desi reale. E vorba de doi patroni idioti. Ca ei mai sunt sute. Poate mii...tinand cont ca se numeste patron orice proprietar de butic de colt de strada dar prea putini au cultura necesara pentru a fi patron. Dar gandeste-te la o afacere mai mare, sau chiar la un patron care are mai multe afaceri. Cum poate sti el tot ce se intampla in toate afacerile lui, daca nimeni nu-i spune? Cum poate sti el ce fel de oameni are angajati, daca nu-i cunoaste? Si nu-mi spune ca e obligat sa-i cunoasca pe toti, pentru ca nu e asa. Angajatorul, aka patronul, are, e adevarat obligatiile lui. Dar si angajatul la fel, iar vina este EXCLUSIV a celui care nu si le respecta, dupa caz. In cazul cu pistoalele de la statia peco, eu i-as fi zburat pe toti angajatii de la pompe, pentru ca vina este exclusiv a lor, iar motivul este unul extrem de simplu: Nerespectarea normelor de protectie a muncii.
Crede-ma....eu in prezent sunt in ambele tabere, sunt si angajat si angajator....asa ca stiu foarte bine cum sta treaba.
In cazul soferului de la TNT: Daca el nu a anuntat responsabilul cu starea tehnica a masinilor ca are cauciucurile varza, e vina lui. Daca nu trebuia sa anunte, ci altii trebuiau sa verifice, nu e vina lui, Daca a anuntat si nu s-au luat masuri, nu e vina lui. Dar e vina lui ca a acceptat sa iasa cu masina asa in trafic, pentru ca daca ar fi produs un accident rutier, politia l-ar fi invinuit pe el integral.
amonra_71
Jul 29 2008, 13:52
QUOTE (richelieu @ Jul 29 2008, 08:56)

Are o foarte mare relevanta, pentru ca daca nu simti putin pe pielea ta ce inseamna a conduce o afacere,(si din faptul ca dai raspunsuri evazive cam asta deduc) te arunci in critici bazandu-te doar pe niste experiente particulare, mai mult, e vorba de experiente particulare ALE ALTORA.
Nu m-am aruncat în nici o critică. Mi-am exprimat doar părerea. Experiența mea în domeniul patronatului chiar nu are relevanță. Și nu este un răspuns evaziv.
Dar gandeste-te la o afacere mai mare, sau chiar la un patron care are mai multe afaceri. Cum poate sti el tot ce se intampla in toate afacerile lui, daca nimeni nu-i spune? Cum poate sti el ce fel de oameni are angajati, daca nu-i cunoaste? Si nu-mi spune ca e obligat sa-i cunoasca pe toti, pentru ca nu e asa. Angajatorul, aka patronul, are, e adevarat obligatiile lui.
Dacă e interesat de afacere și de asocierea dintre afacere și persoana lui, va găsi modalitatea de a ști ce se întâmplă. Sau de a face ca lucrurile să mergă bine chiar dacă nu direct supravegheate de el. Ați cunoaște echipa e o chestie de bun simț. Ascunsul ăsta după deget că e firma mare .....Crede-ma....eu in prezent sunt in ambele tabere, sunt si angajat si angajator....asa ca stiu foarte bine cum sta treaba.
La mai mare. Și când vei avea 50 de angajați nu-i vei supraveghea? Dacă ai șofer se va rezolva totul? Sau șef de parc auto, că parcă așa se cheamă? Tu chiar n-ai nici o vină că șoferul se plimbă cu o mașină în halu ăla?
richelieu
Jul 29 2008, 14:09
La mai mare. Și când vei avea 50 de angajați nu-i vei supraveghea? Dacă ai șofer se va rezolva totul? Sau șef de parc auto, că parcă așa se cheamă? Tu chiar n-ai nici o vină că șoferul se plimbă cu o mașină în halu ăla? huh.gif
Merci
. Am mai mult de 50 de angajati in prezent, dintre care, cei care au masini in grija, au specificat in fisa postului ca sunt obligati sa anunte in ordin ierarhic orice problema la masina.
Evident ca un patron trebuie sa se asigure de bunul mers al firmei. Problema este ca, nu le poate face fara putin ajutor din partea angajatilor. Nu ai cum sa te ocupi de toate, un patron nu trebuie sa fie cerber printre angajati, ci sa fie un coordonator. In plus, el trebuie sa se ocupe in special de alte chestii, cum ar fi : contracte cu furnizori/clienti, asigurarea suportului pentru angajati...etc, adica chestii care fac ca firma aia sa mearga bine. Nu cred ca un patron trebuie sa treaca dimineata prin parcul auto si sa se uite daca masinile sunt spalate, coafate, cu cauciucurile in buna stare, etc. Astea sunt treburi de care trebuie sa aiba grija altii din subordine si eventual sa i le aduca la cunostinta. Daca nu fac asta, mai ales atunci cand sunt obligati s-o faca, nu mai e vina patronului.
Repet, in functie de situatie, vina poate fi a unora sau a altora, de la caz la caz. Nu se poate da vina exclusiv pe angajator, sau pe angajat. In cazul asta cu TNT-ul...chiar nu se stie a cui o fi vina....desi, indiferent de situatie, soferul are partea lui de vina, pentru ca accepta sa mearga cu masina in halul ala, indiferent de ce i se spune.
amonra_71
Jul 29 2008, 14:45
QUOTE (richelieu @ Jul 29 2008, 12:09)

Nu cred ca un patron trebuie sa treaca dimineata prin parcul auto si sa se uite daca masinile sunt spalate, coafate, cu cauciucurile in buna stare, etc. Astea sunt treburi de care trebuie sa aiba grija altii din subordine si eventual sa i le aduca la cunostinta. Daca nu fac asta, mai ales atunci cand sunt obligati s-o faca, nu mai e vina patronului.
Nu susțin că trebuie el personal să le verifice. Angajații buni vor face asta și va fi OK. Dacă nu știi să-ți fidelizezi angajatul și clientul, pierzi. De nu merge ceva bine, nu e vina angajatului, e vina ta ca patron, angajator etc că nu ai omu potrivit, că nu ai gestionat corect problemele de orice natură: personal, administrativ, financiar samd. Concurența te scoate urgent de pe piață.
Resursa umană trebuie privită cu alți ochi și trebuie să-și primească locul ce i se cuvine.
richelieu
Jul 29 2008, 14:57
Corect. Dar pana la a ajunge sa ai o echipa competitiva, vei filtra la angajati pana-ti va veni rau. Angajatii trebuie fidelizati, dar doar in momentul in care merita aceasta fidelizare. Pana atunci, triezi. Si daca esti nevoit sa schimbi un angajat pentru ca nu-ti ofera la timp niste informatii, e vina lui, nu a ta ca patron. In momentul in care ajungi sa ai o echipa de angajati buni, discutia noastra nu mai are sens
.
Sa inteleg ca lucrezi in resurse umane?
amonra_71
Jul 29 2008, 15:12
QUOTE (richelieu @ Jul 29 2008, 12:57)

Corect. Dar pana la a ajunge sa ai o echipa competitiva, vei filtra la angajati pana-ti va veni rau. Angajatii trebuie fidelizati, dar doar in momentul in care merita aceasta fidelizare. Pana atunci, triezi. Si daca esti nevoit sa schimbi un angajat pentru ca nu-ti ofera la timp niste informatii, e vina lui, nu a ta ca patron. In momentul in care ajungi sa ai o echipa de angajati buni, discutia noastra nu mai are sens

.
Sa inteleg ca lucrezi in resurse umane? 
Yep
și nu numai. Administrarea unei firme nu mi-e chiar pe lângă.
De aceea îmi susțin punctul de vedere cu îndârjire.
Știi proverbul: pe afară-i vopsit gardu și înăuntru leopardu.
Îmi plac elvețienii în domeniul turismului: există obligativitatea, ca dacă ai o pensiune să o numești după numele tău de familie. În acest fel legătura între afacere și persoană este bine stabilită.
richelieu
Jul 29 2008, 15:13
Hai ca incet incet ajungem la un consens
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.