T Irina
23rd July 2008, 14:12
Buna!
Am carnet de doi ani si jumatate si conduc mult (si zic eu civilizat) prin oras (Iasi).
Azi am patit o chestie... nu-mi revin... La iesirea de pe un bulevard mare am pastrat distanta fata de masina din fata pentru a nu bloca o intersectie cu un drum lateral. In spatele meu, un Porshe Chayenne tot claxona ca vrea sa treaca! Nu incapea pe alaturi asa ca putea sa astepte sa dea verde la semaforul din fata nu sa intru eu in intersectie aiurea ca sa treaca el! Dar nu, cand a vazut ca nu misc masina A INTRAT intentionat in mine sa ma "impinga" el!!!!!
Mi-a atins spoilerul spate, el cred ca nu are nimic la bara din fata!
Am iesit din masina, i-am spus ca mergem la politie, a vorbit urat si apoi a spus ca trage pe dreapta... si dus a fost!
Am depus declaratie la politie, dar ei nu au nici o evidenta a masinilor cu numere straine. Mi-au spus sa vin maine si daca el nu vine (ceea ce e sigur) imi dau hartia sa fac reparatia pe casco- al meu evident!!! E posibil sa se intample una ca esta?
LC_TM
23rd July 2008, 14:26
Fara numarul de inmatriculare al masinii nu poti sa faci nimic. Trebuia sa ii faci poze cu telefonul dupa ce te-a lovit si apoi la politie. Daca totusi ai numarul insista sa fie cautat de politie, sa nu cumva sa semnezi ca e accident cu autor necunoscut.
A avut cineva din familie un accident similar cu un TIR care nici nu s-a oprit,s-a lasat cu urmarire,telefoane la 112 dat numarul de inmatriculare al TIR-ului prin telefon.
T Irina
23rd July 2008, 14:33
Am numarul (zic eu 99% sigur) X28-6244 (pe o placuta mai mare scris cu albastru). Sper sa nu fi incurcat vreo cifra, oricum il mai pandesc poate il vad prin zona. Asta am scris si pe declaratie. Telefonul trebuie sa-l schimb cu unul cu camera! Uite la ce poate fi utila!
Greseala mea: trebuia sa raman acolo sa sun la politie, dar am zis sa nu blochez traficul! Nu m-am gandit o clipa ca fuge - cand a avut liber in fata dus a fost!
tchoara
23rd July 2008, 14:53
Eh, si daca ramaneai ce rezolvai? Ca nu puteai sa-l tii cu forta, nici fizic si nici legal. El nu era obligat sa stea, ca nu au rezultat victime. Ca fapt divers, acum cateva zile eram pe la miezul noptii la accidente usoare pe Grivita, in acelasi timp cu mine dadea declaratie un pusti cu un Opel. Ii lovise aripa cineva, s-au oprit, au constatat, au stabilit ca merg la politie si la primul semafor ala dus a fost. Pustiul ii memorase numarul de inmatriculare, numar de leasing, dar nu a tinut minte FRACTIA aia care spune pana cand e valabil numarul. Politistul a incercat sa gaseasca masina dupa numar, dar nu a reusit, a zis ca fara fractia aia nu-l poate gasi. Deci baza de date praf rau, asa ca nu te mira ca tie nu-ti pot gasi o masina cu numere straine. Politia nu cred ca are cum sa te ajute mai mult de atat, da declaratie despre ce s-a intamplat, mergi la asigurator si fa-ti masina pe casco si lasa-i pe ei sa-l caute, daca vor sa-si recupereze banii. Oricum, cand deschizi dosar de dauna nu e acelasi lucru daca bifezi "vina proprie" sau "vina altuia", in caz ca iti cresc polita se recalculeaza altfel (in avantajul situatiei cand nu ai fost vinovat).
T Irina
23rd July 2008, 15:01
Fizic nu prea aveam cum sa-l tin, doar ca nu putea trece de masina mea! Dar a intrat INTENTIONAT in mine nu din greseala! Sun convinsa ca stia clar ca nu poate fi gasit! Eu sunt o persoana foarte corecta de felul meu, respect totdeauna regulile (si de circulatie si de altele...) nu-mi las masina parcata aiurea chiar daca merg pe jos, nu ma bag in fata altora numai pentru ca am o masina mai buna... si ma revolta teribil asemenea cazuri!
Dar daca il gasim (eu sau sotul care are multa experienta la volan) il blocam si chemam politia o pateste?
LC_TM
23rd July 2008, 15:05
In mod normal ramane fara carnet,daca e Roman. Daca e strain e cam greu sa il lase fara permis,cel putin asa era pe vremuri,acuma nu stiu daca s-au schimbat treburile.
Omul cu TIR-ul a ramas fara carnet pentru ca nu s-a prezentat la politie,a venit spasit la o saptamana dupa si cu tot felul de minciuni.
vince25
23rd July 2008, 15:09
dar nu te-ai dat si tu jos imediat dupa incident si ai incercat sa gasesti un martor care sa fi vazut patania ? cred ca era cea mai buna treaba sa gasesti pe cineva binevoitor pe care sa-l poti folosi ca martor .
Daca 'il blochezi' tu si cu sotul ..desi nu vad cum ati putea face asta cu un golan .. ce crezi ca se rezolva fara nici un martor ?
Mai bine uita incidentul , repara masina pe Casco si condu corect si precaut ca si pana acum.
T Irina
23rd July 2008, 15:10
QUOTE (LC_TM @ Jul 23 2008, 16:05)

In mod normal ramane fara carnet,daca e Roman. Daca e strain e cam greu sa il lase fara permis,cel putin asa era pe vremuri,acuma nu stiu daca s-au schimbat treburile.
Omul cu TIR-ul a ramas fara carnet pentru ca nu s-a prezentat la politie,a venit spasit la o saptamana dupa si cu tot felul de minciuni.
E roman, l-am auzit cand am coborat din masina! Daca era doar in trecere prin oras slabe sanse, dar daca sta prin zona il gasim noi!
Aveti idee ce numar poate fi asta? X28-6244
Pai dupa incident am incercat sa plec dupa el... asa ca m-am departat de locul cu pricina. Dar dupa ce m-am convins ca fugea mai tare ca mine, si plina de nervi cum eram m-am oprit inainte de a face vreun accident in care sa fiu eu vinovata!
In spatele meu (si apoi al lui) era un Logan alb IS----SIL. Dar nu cred ca citeste pe aici...
AlexIP
23rd July 2008, 15:17
Daca il prinzi, taie-i un cauciuc ca sa nu mai plece si/sau sparge-i geamurile din spate. Probabil n-are Casco.
T Irina
23rd July 2008, 15:19
Si pentru asta sigur o patesc eu (vandalism)!!!
sanddy1964
23rd July 2008, 15:33
QUOTE (T Irina @ Jul 23 2008, 16:19)

Si pentru asta sigur o patesc eu (vandalism)!!!
Daca da D-zeu si-l vezi-SPER ASTA-nu te lua de el, lasa-l sa vezi unde merge, unde sta. Las-o dreaq de politie ca nu te rezolva, asta in Germania era arestat demult la ora asta.
Deci, daca ai bafta s avezi unde sta, nu te zgarci si da-i foc la masina, pune o sticla de benzina (iei de la PECO INTR-O STICLA DE PLASTIC, vezi sa nu iei motorina!!) pe sub masina si da-i foc.
Poate are CASCO, poate n-are...Sa speram ca nu are.
Periculosi jegosii astia care vin de-afara, italia in special.D-aia ii vaneaza ca pe sobolani acolo. Pacat ca o sa vina inapoi javrele.
mIE DACA-MI FACEA , MA LUAM DUPA EL SI INTRAM SI EU IN EL! Ne plateam fiecare reparatia, cred ca la el era maimult! Vad acuma ce bun e permisul de port arma....merita toti banii.
jay333
23rd July 2008, 15:45
Noroc ca nu toti participantii la trafic gandesc ca sanddy.
T Irina
23rd July 2008, 15:47
QUOTE (sanddy1964 @ Jul 23 2008, 16:33)

Daca da D-zeu si-l vezi-SPER ASTA-nu te lua de el, lasa-l sa vezi unde merge, unde sta. Las-o dreaq de politie ca nu te rezolva, asta in Germania era arestat demult la ora asta.
Deci, daca ai bafta s avezi unde sta, nu te zgarci si da-i foc la masina, pune o sticla de benzina (iei de la PECO INTR-O STICLA DE PLASTIC, vezi sa nu iei motorina!!) pe sub masina si da-i foc.
Poate are CASCO, poate n-are...Sa speram ca nu are.
Periculosi jegosii astia care vin de-afara, italia in special.D-aia ii vaneaza ca pe sobolani acolo. Pacat ca o sa vina inapoi javrele.
mIE DACA-MI FACEA , MA LUAM DUPA EL SI INTRAM SI EU IN EL! Ne plateam fiecare reparatia, cred ca la el era maimult! Vad acuma ce bun e permisul de port arma....merita toti banii.
Hai ca macar m-ai facut sa rad pe ziua de azi! Din pacate nu prea ma consolez eu cu ideea ca traim intr-o jungla in care fiecare face ce vrea! E absurd sa faci o chestie dintr-asta si sa nu patesti nimic! E o coada lunga de multe ori cand iesi de pe Pacurari (cine e din iasi stie). Unii, mai smecheri, nu stau la coada si o taie prin dreapta, numai ca banda aceea se termina la un moment dat... de acolo venea, vizibil nervos ca nu-l lasa nimeni sa treaca (normal, tu stai ca fraierul la coada 10 min si vine smecherul si se baga in fata si da-i voie)!
Tare si faza cu motorina! Cand eram in service la revizie vine un tip cu o fata cam lunga, se uita cu subanteles la seful de service (se pare ca se cunosteau) si-i zice Hai, ca e in peco alaturi! Sotia lui pusese (a treia oara in acel an) benzina in loc de motorina! Cum sa le incurci ca sunt diferite? chestii de astea nu am patit!
Eu nu m-as fi bagat in el, tin la masinuta mea si mai plecam si acusi in concediu (drum lung....) asa ca nu vreau sa o bag in service vreo luna! Dar simt o nevoie sa ma rabun cumva!!!!!
Nu-i dau foc, stai linistit, dar m-as simti tare bine daca i-ar lua permisul!!!
jay333
23rd July 2008, 15:52
Irina, ia-ti dovada, fa-ti concediul si repara-ti masina dupa aceea. Gandeste-te ca putea sa aiba o arma in masina (cine blagoslovea permisul de port-arma?
) pe care nu s-ar fi sfiit sa o foloseasca sau nu s-ar sfii in caz ca l-ai gasi tu in loc sa-l gaseasca politia.
sanddy1964
23rd July 2008, 15:57
QUOTE (jay333 @ Jul 23 2008, 16:45)

Daaaa, asa e dar atunci dati-va nene la o parte cand e unu mai tampit,cu vreun gipan, ca nu stiti ce e in capul lui! Sau puneti-va un carlig de remorcare si gata. Invitati-i sa va loveasca din spate. Eu cred ca daca ii facea nitel loc, nu se intampla nimic, trecea ala si apoi dadea ea cu spatele si gata. Ca nu era ala idiot sa vada ca nu are unde sa se duca si sa dea claxoane disperate sau sa fie rosu si sa-i zica sa se bage.Ceva ceva a fost acolo de a facut ala asa o tampenie. Poate a vrut doar s-o sperie si ...a iesit ce-a iesit.
MA ROG, ASTIA MERITA ORICE, CARE PROCEDEAZA ASA-PAREREA MEA. Iar indemnul la incendiere ramane, poatre mai razi nitel si-ti trece. Barem tot am facut ceva bun. De politie uita, nu exsita.
jay333
23rd July 2008, 16:01
QUOTE (sanddy1964 @ Jul 23 2008, 16:57)

Daaaa, asa e dar atunci dati-va nene la o parte cand e unu mai tampit,cu vreun gipan, ca nu stiti ce e in capul lui! Sau puneti-va un carlig de remorcare si gata. Invitati-i sa va loveasca din spate. Eu cred ca daca ii facea nitel loc, nu se intampla nimic, trecea ala si apoi dadea ea cu spatele si gata. Ca nu era ala idiot sa vada ca nu are unde sa se duca si sa dea claxoane disperate sau sa fie rosu si sa-i zica sa se bage.Ceva ceva a fost acolo de a facut ala asa o tampenie. Poate a vrut doar s-o sperie si ...a iesit ce-a iesit.
MA ROG, ASTIA MERITA ORICE, CARE PROCEDEAZA ASA-PAREREA MEA. Iar indemnul la incendiere ramane, poatre mai razi nitel si-ti trece. Barem tot am facut ceva bun. De politie uita, nu exsita.
Pacat ca nu l-am filmat pe ala de ma claxona la Razoare sa trec pe rosu!
Sanddy, cu asemenea mentalitate crezi ca ajuti traficul sa fie mai fluent, decent, sigur? Sau vrei sa te incadrezi in tiparul "am jipan, fac ce vrea muschii mei ca eu e jmeker"?
paul_kelso
23rd July 2008, 16:05
Imi cer scuze daca nu am observat, dar ce culoare era Cayenneul?
Award
23rd July 2008, 16:09
QUOTE (T Irina @ Jul 23 2008, 15:10)

Aveti idee ce numar poate fi asta? X28-6244
Numar de italia nu este sigur ...Reclamatia trebuia facuta in felul acesta : masina marca X , cu nr de inmatriculare "Y" m-a lovit intentionat in locul "z" rezultand urmatoarele pagube ....Nu cumva sa accepti sa semnezi pt autor necunoscut sau ca nu VREA nenea militianul sa consemneze in reclamatie TOT ceea ce VREI TU . Este problema lor sa gaseasca masina implicata in accident , pt asta inca sunt frontiere la granita Romaniei sa fie data masina in consemn la frontiera . In schimb devine o problema daca masina care te-a lovit din spate nu are nici o urma de impact ! Cum dovedesti ca masina cutare te-a lovit ?
T Irina
23rd July 2008, 16:10

Da, a fost ca s-a enervat ca nu am zburat sa treaca "Maria SA"! Prin locul acela am trecut de sute de ori (e in drumul de acasa la serviciu) . Inainte de intersectia mare mai e o intersectie cu un drum ce pleaca spre gara. Se posteaza unii in sir (ca sunt pe prioritar) si cei de pe contasens care vor sa faca stanga nu au pe unde! Nu e civilizat, mai exista si politete in trafic, si conduita preventiva, unde mai pui ca si legea scrie clar sa nu blochezi intersectiile! Daca eu mergeam inainte si blocam intersectia el avea pe unde trece!
Si nu e singurul, din pacate sunt multi cu masini bazate si cu minte lipsa care cred ca au dreptul sa urce cu rotile peste ceilalti doar pentru ca masina lor e mai buna!
Numar de italia nu este sigur ...Reclamatia trebuia facuta in felul acesta : masina marca X , cu nr de inmatriculare "Y" m-a lovit intentionat in locul "z" rezultand urmatoarele pagube ....Nu cumva sa accepti sa semnezi pt autor necunoscut sau ca nu VREA nenea militianul sa consemneze in reclamatie TOT ceea ce VREI TU . Este problema lor sa gaseasca masina implicata in accident , pt asta inca sunt frontiere la granita Romaniei sa fie data masina in consemn la frontiera . In schimb devine o problema daca masina care te-a lovit din spate nu are nici o urma de impact ! Cum dovedesti ca masina cutare te-a lovit ?
Exact asa am scris in declaratie. Daca ma gandesc bine... toitusi ar putea avea si el un semn. Masina mea e joasa (307) bara lui era destul de sus - iar spoilerul meu e zgariat si in partea de jos! Poate s-a atins si el sub bara! Dar nu e tare lovita!Mai mult decat lovitura gestul m-a revoltat teribil!
Culoare - negru!
MATRIXU
23rd July 2008, 16:15
Eu am patit cu unul cu un ML negru cu numere rosii aceiasi chestie! S-a urcat pe noi si a fugit! I-am luat numarul dar la politie nu l-au gasit asa ca...slabe sanse sa ti-l gaseasca pe asta cu numere de Italia!
De obicei cine are numarul pe bune la masina nu face d-astea ca stie ca poate fi gasit oricand!
T Irina
23rd July 2008, 16:20
QUOTE (MATRIXU @ Jul 23 2008, 17:15)

De obicei cine are numarul pe bune la masina nu face d-astea ca stie ca poate fi gasit oricand!
Aici ma tem ca ai dreptate! Prea parea sigur pe el cand a exprimat ceva "academic" despre politie!
cosminnuss
23rd July 2008, 16:58
Mi s-a intamplat si mie acum vreo 4 ani sa fiu lovit, prin neacordare de prioritate, de o masina cu numar de italia. A oprit pe dreapta si a incercat sa negocieze cu mine pentru cativa euro. Eu i-am zis ca nu ma intereseaza banii lui si ca mergem la politie, moment in care a dat o injuratura, s-a urcat in masina si dus a fost. Eram cu inca 2 in masina.
La Politie mi-au zis ca nu au de unde sa-l ia si mi-au recomandat sa scriu pe declaratie "autor necunoscut"... Politia Romana!
T Irina
23rd July 2008, 17:04
Mi s-a intamplat si mie acum vreo 4 ani sa fiu lovit, prin neacordare de prioritate, de o masina cu numar de italia. A oprit pe dreapta si a incercat sa negocieze cu mine pentru cativa euro. Eu i-am zis ca nu ma intereseaza banii lui si ca mergem la politie, moment in care a dat o injuratura, s-a urcat in masina si dus a fost. Eram cu inca 2 in masina.
La Politie mi-au zis ca nu au de unde sa-l ia si mi-au recomandat sa scriu pe declaratie "autor necunoscut"... Politia Romana!
E cam clara situatia nu? Si eu initial chiar credeam ca or sa fuga dupa el sa-l gatuie!!! E trist ca trebuie sa ne consolam cu faptul ca unii respecta legea (si sunt luati de fraieri) iar altii mai "isteti" nu!
Va multumesc tuturor pentru pareri si va doresc seara frumoasa, linistita, fara "aventuri" in trafic!
tchoara
23rd July 2008, 17:12

Sau puneti-va un carlig de remorcare si gata. Invitati-i sa va loveasca din spate.
Am un prieten intr-un service auto de cartier, imi povestea ca a venit unu' in 2 saptamani lovit de 3 ori din spate. Era exasperat rau, i-a rugat pe-astia sa-i faca ceva la masina sa nu mai aiba probleme asa ca i-au sudat o sina de tren peste care au pus bara
. Cica se aplecase masina de fund, dar omu' era foarte multumit, a zis ca abia asteapta sa iasa in trafic
sanddy1964
23rd July 2008, 17:57
QUOTE (jay333 @ Jul 23 2008, 17:01)

Pacat ca nu l-am filmat pe ala de ma claxona la Razoare sa trec pe rosu!
Sanddy, cu asemenea mentalitate crezi ca ajuti traficul sa fie mai fluent, decent, sigur? Sau vrei sa te incadrezi in tiparul "am jipan, fac ce vrea muschii mei ca eu e jmeker"?
Poate nu te claxona pe tine, asta e din alt film...Trebuia sa-i faci loc si sa-l lasi.Poate intra o masina in el.Asta da! e conduita preventiva-eliminarea unui idiot de pe sosea...
Stai linistit ca eu sunt multumit de mentalitatea mea, cu sau fara gipan: nu evit sa las sa treaca pe oricine este mai grabit dar normal ca nu ma dau la o parte daca nu am unde sau daca-mi pot lovi eu masina.Si daca intra unu in mine vadit intentionat, dau 1m mai in fata siapoi dau 2m mai inspate, sa revin pe pozitia initiala. Cred ca va avea suficiente stricaciuni iar de declarat declara o laie: el e lovit in fata-masca faruri, spoiler praf si eu am spoilerul rupt si problema la carligul de remorcare.
NU-I MAI LASATI SA FIE NESIMTITI IN TRAFIC. RIPOSTATI DACA PUTETI, NENE. Daca nu, feriti-va!
jay, oricum am intels gata, s-a notat morala..de maine ma fac baiat cuminte, pe cuvant de penelist...
Pe tine daca te ataca unu sau iti da cu o caramida in parbriz ca sa opresti sa te jefuiasca ,ce faci? SUNI LA NINEONEONE? Sau recuperezi caramida de pe bancheta si i-o trimiti inapoi, cu speranta sa-l loveasca nitel si-n cap!
Daca tu stai pe loc si unu intra intentionat in tine, il lasi asa, te intorci ca sa te loveasca si in partea cealalta, sa ai barem dauna totala, nu?Nu nene! Ma "asa" in ea de dauna totala sau partiala si asigurare sau daune/proces dar si el va avea masina varza.Atunci pe loc sau cand o sa se poata.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.