Sf. Andrei

razvan915

de Sfantul Andrei se sarbatoresc si persoanele care au numele de "Andra" ? Daca SE POATE sa imi dati si niste argumente ! Multumesc
Prien
Andra nu e prescurtarea de la Andreea? Si cum de de Florii sunt sarbatoriti si Viorelii, Vioricile, Crengutele, Margaretele, Margartiti, etc..

razvan915
nu stiu daca Andra e prescurtarea de la Andreea, asta ma interesa, dar vroiam niste argumente daca se poate !
snipest
QUOTE (razvan915 @ Jul 22 2008, 13:29) *
nu stiu daca Andra e prescurtarea de la Andreea, asta ma interesa, dar vroiam niste argumente daca se poate !

Poate e de la Alexandra, iar pe 30 august parca e un sfant Alexandru.
spare-me
QUOTE (razvan915 @ Jul 22 2008, 13:29) *

radacina comuna din greaca ANDROS, e suficient ?
razvan915
da biggrin.gif, daca mai stie cineva si altele e si mai bn, Multumesc Spare-me !
alexxuss
Numele Andrei nu este, cum se crede, de origine evreiasca, ci greceasca, asa cum a spus si Spare-me biggrin.gif
Andréas sta in legatura cu andreia, "barbatie, indrazneala, razboinic" (de la anér, andrós, "barbat"). Forma curenta este Andrei (feminin: Andreea), cu diminutivul Andi (Andy). In vechime, limba romana a cunoscut si alte forme (Andrii, Andruta, Andries, Andreica etc.), unele disparute cu timpul, altele pastrate doar ca nume de familie.

Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.