Am o lampa de iluminat de siguranta pe timp de noapte pt. biciclete, cu urmatoarele caracteristici:
- Culoare: carcasa neagra, lumini rosii
- Se potriveste oricarei biciclete si usor de instalat
- Rezistenta la apa
- 5 LED-uri rosii luminoase
- Vizibilitate: 800 metrii
- 7 moduri diferite de lumina: unul stabil si 6 intermitente
- Alimentare: 2 X Baterii AAA (de 1,5V ce nu sunt incluse)
Vreau sa alimentez aceasta lampa permanent, ea fiind montata undeva afara la o casa, ca lampa decorativa. Eu am un alimentator (trafo + punte redresare) de 15Vcc pe care as vrea sa il folosesc pt. alimentarea acestei lampi. Nestiind cat consuma aceasta lampa, nu stiu ce rezistenta trebuie sa ii inseriez, ca ea sa functioneze la 15Vcc. Stiu ca lampa are 5 leduri care in f. de comanda se pot aprinde toate odata sau pe rand/intermitent etc., fiind alimentate de la 2 baterii de 1,5V (3V).
- Daca pun prima functie a lampii, cea in care toate ledurile se aprind continuu, pot considera ca montajul are 5 leduri de 3V/20mA alimentate in paralel, ceea ce inseamna ca ar avea o rezistenta echivalenta de 30 Ohm. Atunci ar trebui sa inseriez o rezistenta de 120 Ohm/1,2W (150 Ohm/2W).
- Daca pun a doua functie a lampii, atunci un led se "plimba" aprins de la stg la dr. deci in orice moment practic am doar un led aprins, in acest caz rezistenta echivalenta a montajului ar fi de 150 Ohm. In acest caz ar trebui sa inseriez o rezistenta de 600 Ohm/240mW.
- s.a.m.d. pana la ultima functie.
Prima functie are toate 5 leduri aprinse permanent, iar celelalte functii au niste jocuri de la stg la dr, in care teoretic doar un led este aprins. Si mai este o functi ca uitasem in care toate cele 5 leduri se aprind si se sting, ca la lampa de semnalizare auto. As fi trecut mai multe date, dar am multimetrul electronic ars pe mA.......
Orice sugestie utila este binevenita.
Orice sugestie inutila la fel