știu că merge și pe foaie de reviste, pe laser. știu câțiva oameni care fac așa, tipărind direct pe laser.
am șters ușor resturile de foi, dar se iau și trase cu ele, și rămân tot urme gri în spatele lor.
bucățile pe gri pot fi corodate? sau sunt suficient de rezistente cât să îmi formeze o trasă?
redbmc
Jul 20 2008, 21:38
Poate ca din cauza ca ai banda izolatoare pe margine, pe mijloc nu face bine contact foaia cu textolitul, cand apesi cu fierul de calcat. Indoaie foaia peste marginile textolitului si lipeste-o pe cealalta fata. Asa presiunea si transferul termic de la fierul de calcat vor fi uniforme. Zi-ne ce ti-a iesit.
Stiu metoda cu hartie luciosa de la cineva care a exersat foarte mult, asa ca scoate trasee de 0,2mm la distanta de 0,2mm. Din fericire pt el, are un stoc f mare din aceiasi hartie. Asa ca s-a obisnuit cu grosimea ei si si-a afla optimul pt temperatura fierului si timpul cat calca...
Chiar, nu mi se pare o idee buna sa lasi fieul pe coala, fara sa il plimbi. Iar 5 minute mi se pare mult prea mult, pt ca poti dezlipi cuprul de pe suport. Sau creea mici bule, la fel de utile, hi, hi..
Cand lucrezi cu ce iti cade in mana, azi cu una, maine cu alta din alt lot, mai ales la inceput, rateurile "e incluse".
Eu dupa cateva esecuri, adica am obtinut aceleasi preafumoase rezultate+ zambetele si compatimirea colegilor, hi, hi, mi-am zis ca mai intai trebuie sa invat sa calc. Asa ca mi-am sangerat buzunarul si mi-am luat o folie pnp, si albastra, hi. hi, -prietenii stiu de ca rad- pe care mi-am facut mana..
Pt dezlipire fara ridicarea traseeleor mai poti folosi si frigiderul. De fapt congelatorul...
Dupa ce ma voi intoarce la job, o sa reiau cercetarile si pun imprimanta ink..Chiar, eu am folosit doar laser, la 600dpi. A iesit f bine.
Succes
PS. Dupa o seria de esecuri am crescut specatculos in ochii celor care radeau de mine. Am calcat si AST-ul..Cand au vazut pe ca pe fata cu piese erau impimate simbolurile si identificarea, adica se vedea clar ca acolo tebuie pusa rezistenta R1 de 1K, brusc mi s-a intors spatele, hi, hi, De, oamenii erau ocupati...
schukaru
Jul 22 2008, 13:53
mai oameni buni eu folosesc de ceva timp metoda termica si chiar da rezultate eu unu fac asa:
1 masor placa de textolit si o decupez dupa dimensiunea cablajului
2 p o foaie de retroproector(una din mateial plastic rezistent l temperatura dar care sa fie pentru imptimanta laser/mai sunt unele pentru cele cu jet de cernala/singura deosebire intre ele e ca cea de a doua este mai poroasa)foaia de retroproiector are in parte superioara /p latura ingusta/o banda de hartie doar p o parte se introduc foaia in imprimanta cu banda de hartie in sus si se tipareste pcb.se foloseste mirror daca e cazul,unele imprimante au optiune de alb negru se bifeaza si asta si calitatea daca e posibil merge si fara(foiaia este transparenta)
3 foaia scoasa se suprapune pe placa de textolit se aseaza ca desenul sa se suprapuna peste textolit (atentie cu banda de hartie in sus) sub placa se pune un caiet sau o carte mai groasa dar sa aiba copertile mai dure peste foaia de retroproiector (textolitul fiind sub foaia de retroproiector) se pune o coala a4 (atentie sa nu se miste foaia de retroproiector) cu fierul de calct incins se trece peste colaa4 (apasati un pic ) in acest monent foaia de retroproiector in(cepe sa adere l placa de textolit (varful fierului de calcat se incinge cel mai putin cel mai bune se foloseste parrea din mijloc ) tota treaba ste se face ca si cum ai calca un tricou (bn un pic mai lent)nu se tine fierul p cablaj see misca p toata suprafata lui in 2-3 min sau chiar mai putin traba e gata
4 se inlatura coala a 4 sub ea ramanand foaia de retroproiector si placa de pertinax ir sub placa cartea sau caietul folosit
5 tot ansamblu inclusiv cartea sau caietul se baga la congelator pana se raceste im 5 minute e gata(daca sariti peste aceasta etapa foaia de retroproiector se va desprinde greu si nu stiu daca veti fi multumiti/si nu cred ca pune cineva mana p textolit in acel moment ca depaseste 60 de grade si..........ufffff)
6 dupa c sa racit se indeparteaza foaia de retroproiector incet incet dintrun colt
7 gata ai cablajul
8 tusul se poate curata cu tix sau un smirghel fff fin/alcoolul nu poate dilua tonerul f bine
9 faci gaurile pt componente
10 incepi treaba
asa ies facute de mine