Iliescu nu mai candidează

Marius1989
Cînd s-a mai discutat de uninominal eu am spus că aștept ca Iliescu să piardă alegerile pentru un loc de deputat sau senator. Nu vrea să-mi facă plăcerea, cică nu mai candidează. N-avem încă uninominal serios (ar trebui cu 2 tururi de scrutin, ca la primari) dar ceva efecte pozitive tot se obsearvă.

Iliescu, prima victimă a uninominalului
Florin Ciornei
Vineri, 18 Iulie 2008

PATRIARHUL ROȘU S-A ALBIT DE FRICĂ. Riscul unui eșec răsunător, dar și insistențele doamnei Nina au contribuit la decizia președintelui de onoare al PSD de a nu mai candida la parlament.

Dacă s-ar fi votat pe liste de partid, aș fi candidat fără îndoială“ și-a explicat Ion Iliescu decizia de a nu se mai înscrie în competiția pentru un fotoliu de parlamentar. Votul uninominal nu-l atrage pe Ion Iliescu. Din contră. L-a determinat să-și anunțe retragerea. Nostalgic față de liste, Iliescu își exprimă regretul că votul uninominal nu-i va mai permite să fie o locomotivă pentru PSD.

Șantaj la uninominal?

Mesajul lui Iliescu ar putea fi interpretat și ca o presiune pentru renunțarea la uninominal. Andrei Alexandru, unul dintre iliescienii fideli și purtătorul de cuvând al președintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu, a cerut în nume personal „consultări la Cotroceni pentru renunțarea la uninominal“.

„Există nemulțumiri în toate partidele privind uninominalul însă nimeni un îndrăznește să deschidă public acest subiect“, ne-a declarat Alexandru. Pe aceeași temă a comentat și vicepreședintele PRM Lucian Bolcaș: „Anunțul lui Iliescu este o formă de protest față de această aberație care o reprezintă votul uninominal“.

Un alt iliescian, senatorul PSD Alexandru Athanasiu, tot ieri, a blamat copios uninominalul: „Votul uninominal este o prostie, este o greșeală imensă“.

Până la revenirea la liste, Iliescu rămâne decis să nu candideze pentru că votul uninominal nu-l atrage. Din contră, are destul de multe riscuri. Este o loterie care nu-i oferă garanția că va ajunge parlamentar.

Teama de înfrângere

Cât nu a fost președintele României, Iliescu a fost senator de București. Din acest motiv ar fi fost obligat să candideze în Capitală, poate chiar în sectorul 1, în zona Primăverii, unde locuiește. În acest colegiu își pregătește deja o candidatură liberalul Crin Antonescu, iar democrat-liberalul Theodor Stolojan plănuia să intre și el în cursă. Ar fi fost cu certitudine o competiție strânsă.

O candidatură la București ar fi fost riscantă, susțin liderii organizației din Capitală. „Oricum am trasa colegiile, nu există nici măcar unul unde să i se garanteze că va câștiga“, ne-a declarat unul dintre liderii PSD București. În plus, organizația de București, condusă de adversarul său Marian Vanghelie, nici nu l-a invitat să candideze. Și ar fi fost chiar riscant pentru Iliescu să se lase pe mâna oamenilor lui Vanghelie. O înfrângere în competiția pentru Senat ar fi fost dezastruoasă pentru imaginea și poziția sa.

Sigur, ar fi putut să candideze la Vaslui, la Ialomița sau într-un colegiu la Prahova, unde de altfel i s-a și propus. Pentru Iliescu ar fi fost umilitor să candideze în alt județ. „E vorba de mândria lui. Ar fi fost percepută ca o fugă, ca o refugiere într-un județ călduț“, explică unii dintre liderii PSD.

Frica lui Iliescu de uninominal a fost subliniată și public de unii dintre social-democrați. „Probabil votul uninominal este mai dificil, pentru anumite generații, decât votul pe liste de partid“, a comentat senatorul PSD Vasile Dâncu, fost lider al filialei Cluj.

Mai moale de dragul Ninei

În urmă cu zece zile, într-o ședință a Biroului Permanent al PSD, Iliescu a deschis subiectul neimplicării în competiția pentru parlament. Și atunci, ca și acum, el le-a explicat liderilor PSD că votul uninominal este cel care l-a determinat să se gândească să nu mai candideze. Pe lângă acest motiv, el a mai invocat câteva de ordin personal. Printre ele, și insistențele doamnei Nina, soția sa. Iliescu a povestit că aceasta l-a rugat să se menajeze, deoarece la vârsta sa și cu o stare de sănătate precară ar trebui să-și reducă implicarea în viața politică.

Și public, președintele de onoare al PSD a invocat ca unul dintre motivele retragerii vârsta înaintată. „Nu vreau să mă prindă 80 de ani în niciun parlament“, a spus Iliescu.

PAS ÎNAPOI

Alegeri fără Câmpeanu, Stoica și Videanu

Și alți politicieni cu nume sonore anunță că vor rămâne pe margine la primele alegeri uninominale. Radu Câmpeanu a declarat ieri, agenției Mediafax, că nu crede că va intra în cursa uninominală, preferând să-și scrie memoriile. „Votul uninominal drept este prostie, semnul unei inculturi grave, și politice, și psihologice, prin care se riscă «becalizarea completă» a parlamentului“, susține Câmpeanu. Decis să rămână în politică, dar în afara parlamentului, s-a declarat și vicepreședintele PDL Valeriu Stoica. „Nu voi candida pentru parlament și nu voi intra în nicio competiție pentru postul de ministru al justiției“, a anunțat Stoica, tentat să se ocupe în perioada următoare, ca și fostul primar PDL al Capitalei, mai mult de afacerile personale decât de politică. Elena Băsescu, fiica mai mică a președintelui, a anunțat și ea că nu va candida, deoarece așteaptă să mai câștige experiență.

EXPLICAȚII

„Dacă se mențineau listele de partid, fără îndoială aș fi candidat“

EVZ: Domnule președinte, ați anunțat că nu veți mai candida pentru parlament. Este definitivă și irevocabilă decizia dumneavoastră?
Ion Iliescu: Sigur că da.

Nu vă mai poate face nimic să vă răzgândiți? Poate dacă veți fi asaltat cu o serie de propuneri și de rugăminți...
Văd că a creat foarte multă rumoare această decizie. Vreau să fie foarte clar pentru toată lumea: nu mă retrag din viața politică! Nu plec din partid. Viața politică nu se rezumă doar la a fi parlamentar. Au fost niște rațiuni de ordin practic. Viața parlamentară este foarte solicitantă și vreau să-mi gestionez foarte bine timpul care mi-a rămas. În al doilea rând, a existat și un factor conjunctural: sistemul de vot. Dacă se mențineau listele de partid, fără îndoială aș fi candidat. Cu forța mea de tracțiune aș fi ajutat întreg partidul. Așa, în sistemul uninominal, este o luptă individuală, fiecare pe culoarul lui. Nu am nicio motivație personală pentru a candida, pentru că mi se îngustează prezența la un singur colegiu. Nu am niciun motiv să mă bat pentru un loc pentru mine. Aveam o motivație să trag o echipă întreagă.

A contat și evaluarea riscului de a pierde cursa într-un colegiu uninominal?
Nu despre asta era vorba. Nu-mi era greu să candidez pe uninominal... Nu m-a interesat. Credeți că nu găseam un colegiu în care să fiu sigur că voi câștiga...

Poate că în București nu se găsea...
Se găsea și în București... I-am și auzit pe unii, chiar obraznici, că mă tem de competiție, de uninominal. Eu am participat numai la competiții uninominale, dar circumscripția era România. Și acum să mă rezum la un colegiu?

Credeți că decizia de a nu mai candida va avea drept consecință o demobilizare a electoratului PSD?
Nu! Din contră. Demobilizarea electoratului s-ar fi întâmplat dacă candidam într-un colegiu.

Totuși, electoratul dumneavoastră nu va fi derutat? El va ști că nu mai candidați și va spune: „De ce să mă mai duc la vot, de ce să mai votez PSD-ul, dacă domnu’ Iliescu nu mai candidează?“.
Nu va fi așa pentru că mă voi putea implica mai bine în campania partidului, în sprijinirea candidaților PSD. Asta o să le inoculez alegătorilor că, votând candidații PSD, votează cu mine.

Poate că electoratul vota candidații PSD știind că printre ei vă aflați și dumneavoastră și sunteți o garanție...
Câți credeți că știau că eu sunt senator. Și credeți că influența mea se baza pe funcții în partid sau în stat? Credeți că, dacă nu voi mai fi senator, nu mă voi putea ocupa de problemele oamenilor?

Ați spus de liste. Nu v-ar interesa să candidați anul viitor pentru Parlamentul European, pentru că acolo se votează încă pe liste de partid?
Nici vorbă. Nu vrea să mă prindă 80 de ani în niciun parlament.

PROBLEME

PSD încearcă să mențină capitalul electoral al lui Iliescu

Decizia lui Ion Iliescu de a nu mai candida a creat o doză de derută în PSD. „Vom avea o problemă de comunicare și va trebui să insistăm în perioada urmă toare pe mesajul că Iliescu rămâne implicat în PSD“, recunosc unii lideri ai partidului. Temerile lor că PSD s-ar putea confrunta cu un brusc declin electoral au fost atenuate de Ion Iliescu. Acesta le-a promis că se va angaja în campanie și va merge în județe pentru a prezenta candidații PSD.

Pentru ca alegătorii să nu perceapă această mutare drept o abandonare a PSD, liderii social-democraț i s-au grăbit să sublinieze rolul major pe care îl va avea Iliescu în partid. „Îi anunț pe adversarii noștri politici că nu trebuie să se bucure de această decizie, pentru că Iliescu rămâne el însuși o instituție cu o influență majoră în luarea deciziilor politice la nivelul conducerii centrale a PSD“, a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Văcăroiu.

La rândul său, Mircea Geoană se declară convins că Iliescu a cântărit foarte bine decizia și a precizat că are încredere în judecata acestuia. „Nu se poate vorbi de o pierdere pentru PSD, pentru că Ion Iliescu rămâne alături de noi. Prin faptul că nu va fi implicat punctual într-o campanie, va putea ajuta mai mult PSD la nivel național“, consideră Geoană.

Văcăroiu îl propune senator de drept

Cei mai tulburați s-au dovedit fidelii lui Ion Iliescu. Nicolae Văcăroiu a propus „legiferarea instituției senatorului de drept pentru foștii președinți ai României“. Pentru ca Iliescu să nu mai fie obligat să candideze cu emoții. Alții și-au exprimat speranța că îl vor face să se răzgândească. „Eu sper că vom găsi argumente puternice pentru a-l convinge să revină asupra hotărârii luate“, a comentat Adrian Năstase pe blogul personal. Marian Săniuță, președintele PSD Prahova, s-a declarat surprins, deoarece cu o seară înainte tocmai îl invitase să candideze în organizația sa.

REACȚII

Stolojan: „Iliescu nu dispare“

„Nu vă faceți nicio iluzie că domnul Iliescu dispare din viața politică“, a comentat prim-vicepreședintele PDL Theodor Stolojan decizia liderului PSD. „Deși spune că nu frica este motivația, de obicei chelu’ își pune mâna în cap și domnul Iliescu a ținut să ne asigure nu îi este frică de un colegiul uninominal, pentru că, de fapt, îi este frică de acest lucru“, a comentat și Valeriu Stoica citat de Mediafax. De cealaltă parte a baricadei, președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, consideră că „Iliescu va continua să joace un rol important și fără a fi în parlament“. „La vârsta lui, alții își cam scriu memoriile. Vremea a cam trecut peste Ion Iliescu“, a comentat senatorul UDMR Fekete Szabo. Senatorul PNL Puiu Hașotti a spus că „este o opțiune care trebuie respectată“, iar C.V. Tudor i-a urat sănătate. (Andi Manciu)

Sursa
olteanul
Ce pana mea de mare problemă e că nu mai candidează Ilici?
A fost ales de excesiv de multe ori, ce mai vreți?
Poate că a ajuns la un grad de saturație.
Mie mi se pare o mișcare foarte abilă a bunicuței - le dă un exemplu politicenilor.

dangeor
Aiurea, ar fi fost ales oricum.
gtk
vrajeala... si eu cred ca ar fi fost ales... inca sunt o gramada de comunisti in tara asta(in special pensionari si tarani)..
e2k
Parerea mea ca Iliescu e doar un insetat de putere. Eu cred ca Iliescu a vrut puterea doar pentru ca se simte bine sa conduca sa-si impuna punctul de putere si prin asta difera de ceilalati politicieni care in marea lor majoritate intra in politica pentru a se imbogati. Pe Iliescu il intereseaza mai putin banii el a avut obsesia sa conduca si atat.

Cred ca Iliescu ar mai fi vrut mandate de parlamentar pana la moarte dar nu vrea sa se coboare la nivelul de a candida in niste sate uitate de lume unde ar fi la mana baronilor locali PSD care vor face legea. Daca ar candida la tara si nu ar fi lucrat de baronii PSD-isti eu cred ca are sanse foarte mari sa fie ales. Dar are orgoliu Iliescu nu cred ca vrea sa intre pe usa din dos.

Votul uninominal chiar si in forma lui proportionala este tot o ruleta. Partidul va lua cam tot atatea mandate ca si la votul pe lista dar nu se poate controla cine din partid va obtine acele mandate. Va fi o lupta indirecta intre colegii de partid ce candideaza in colegii uninominale din aceiasi circumscriptie.
Mosotti
fix de frica nu mai candideaza. tremura tot batrinul vulpoi laugh.gif
AndreiM23
Asta cu "frica" de uninominal e scosa de jurnalistii pupincuristi ai lui Base`.

Pai tocmai pe Iliescu il mai stia lumea. "Se alegea" sigur.

Basescu sa nu uite ca Iliescu a reusit sa fie presedinte de 3 ori. Betivanul jegos nu mai pupa inca un mandat...
(THX)GogolometroEAW
Din suflet pentru ilici o lacrima voi varsa, o mare tragedie ca bunicuta nu va mai candida.
Emotion cu secera ciocan lampas si zambaret.

Iliescu a auzid de "hai veverita"?
romaximusro
QUOTE (AndreiM23 @ Jul 18 2008, 00:05) *

Basescu sa nu uite ca Iliescu a reusit sa fie presedinte de 3 ori. Betivanul jegos nu mai pupa inca un mandat...

intr-adevar, ii datoram atatea lui iliescu: mortii de la revolutie, marasmul economic in care e tara, mineriadele... Incepi tu o cantare a romaniei in favoarea acestui mare om? laugh.gif oricum daca nu e frica de uninominal, zi-mi si mie ce l-a facut sa se gandeasca sa nu mai candideze? laugh.gif
Mosotti
QUOTE (AndreiM23 @ Jul 17 2008, 23:05) *
Betivanul jegos nu mai pupa inca un mandat...

asta e la fel de adevarata ca si "iliescu renunta la candidatura din cauza uninominalului"
motanul13
QUOTE (Mosotti @ Jul 18 2008, 08:43) *
asta e la fel de adevarata ca si "iliescu renunta la candidatura din cauza uninominalului"

Moso , lasa oamenii sa viseze ! wink.gif
philo
S-a albit pe dracu de frică.. sunt convins că la uninominal îl bate lejer oriunde inclusiv pe Băsescu, chiar dac-ar alege PD-L-ul colegiul.. vrăjeală de 2 bani.. Nu mor de dragul bătrânului bolșevik, dar - dacă n-ar fi existat limita constituțională, nu pupa Băse președinte decât după ce-l ducea la groapă pe edec.. smile.gif
brigazile_martirilor
QUOTE (Mosotti @ Jul 17 2008, 23:46) *
fix de frica nu mai candideaza. tremura tot batrinul vulpoi laugh.gif

sper ca in curand sa tremure la "neagra", acolo unde ii e locul , sobolanul kaghebist death.gif
colt45
o stire buna despre iliescu e una care-i anunta moartea rolleyes.gif

PS: pai si cine zice ca lui iliutza ii este frica de votul ala uninominal pe care Baselu il caraceriza ca fiind de kkt? romaximizatii patriei? laugh.gif .... sar si fulgii de pe burtile vrabiilor de atata ras laugh.gif
Marius1989
QUOTE (AndreiM23 @ Jul 18 2008, 00:05) *

Tocmai fiindcă îl știe lumea nu mai avea șansă Iliescu la un mandat uninominal. În colegiul în care ar candida, mulți care altminteri nu s-ar fi prezentat la vot s-ar prezenta numai ca să voteze contra "bunicuței". În București sau Timișoara, și un cîine maidanez ar cîștiga competiția cu Iliescu. Șansa lui Ilici ar fi fost numai la redistribuirea voturilor, ceea ce sistemul actual încă îngăduie, căci nu avem încă uninominal 100%, care ar trebui să fie cu 2 tururi de scrutin și fără nici o redistribuire.
Îmi pare rău că se ratează șansa umilirii lui Iliescu printr-o înfrîngere la uninominal.
Mosotti
QUOTE (colt45 @ Jul 18 2008, 08:27) *
o stire buna despre iliescu e una care-i anunta moartea rolleyes.gif

pun pariu pe cit vrei ca atunci cind o sa apara stirea aia si eu o sa beau o bere de fericire si o sa-i urez sedere placuta in cucu lu satana se vor gasi cel putin 373784 de dobitoci care sa zica "vai, nesimtitule" sau "sa-l odihneasca bunul dumnezo" laugh.gif deja am experienta brucan & shit smoke.gif

cit despre alegeri, le-ar cistiga relaxat. pe bune, au fost alesi si realesi atitia baroni locali si inca mai exista oameni care sa creada ca iliescu, de 3 ori presedinte n-ar fi fost ales? laugh.gif
colt45
QUOTE (Mosotti @ Jul 18 2008, 10:09) *
pun pariu pe cit vrei ca atunci cind o sa apara stirea aia si eu o sa beau o bere de fericire si o sa-i urez sedere placuta in cucu lu satana se vor gasi cel putin 373784 de dobitoci care sa zica "vai, nesimtitule" sau "sa-l odihneasca bunul dumnezo" laugh.gif deja am experienta brucan & shit smoke.gif

cu siguranta vor exista niste dobitoci de genul asta ... n-au decat sa-i planga la cap pana or crapa si ei rolleyes.gif

cit despre alegeri, le-ar cistiga relaxat. pe bune, au fost alesi si realesi atitia baroni locali si inca mai exista oameni care sa creada ca iliescu, de 3 ori presedinte n-ar fi fost ales? laugh.gif

in loc sa recunoasca ca respira usurati ca bunicuta nu intra la concurenta directa .... romaximizatii se dau mari barbati si vorbesc despre frica laugh.gif .... te uiti la ei... toti poarta pantaloni maro zilele astea laugh.gif
gafton26
Sa intelegem ca vrea sa iasa din viata politica? Sa speram ca vrea doar sa iasa din ... viata...
Sigur are vreo 2 cazane de smoala pregatite! Va sta la jacuzzi cu Nicu si Elena... Bolborosi-i-ar Michiduta!
brigazile_martirilor

babele alea din Moldova care-i pupa mana cand vine Toarshu' in vizite de lucru? biggrin.gif
e2k
QUOTE (Marius1989 @ Jul 18 2008, 09:51) *
Șansa lui Ilici ar fi fost numai la redistribuirea voturilor, ceea ce sistemul actual încă îngăduie, căci nu avem încă uninominal 100%, care ar trebui să fie cu 2 tururi de scrutin și fără nici o redistribuire.

Sper sa nu avem niciodata asa zisul uninominal 100% pentru ca ar fi un dezastru in tara noastra cu acest sistem. Nici nu vrea sa-mi imaginez cum ar fi ca un grup de romani in speta un partid politic sa aiba majoritatea absoluta in Parlament death.gif , cred ca ar face prapad. Acum de bine de rau nimeni nu are majoritatea si se mai blocheaza unii pe altii, in urma unui sistem majoritar un partid ar fi stapanul absolut al tarii si ar da ce legi vrea fara nici o grija. Ceea ce este grav insa la un asa zis sistem uninominal 100% este ca partidul ce are majoritatea in Parlament nu se bucura de sustinarerea majoritatii celor care au votat (daca obtii majoritatea in turul doi nu insemna ca esti sustinut de majoritate pentru ca unii alegaturi nu vor mai putea vota candidatul preferat).
philo
QUOTE (Marius1989 @ Jul 18 2008, 09:51) *
În București sau Timișoara, și un cîine maidanez ar cîștiga competiția cu Iliescu.

Absolut de acord, maidanezii sunt la mare căutare în București. Asta explică alegerea unor primari gen Vanghelie sau Piedone. În Ciumișoara e altă treabă: toată lumea urlă că dă-n gropi, dar îl re-re-re-alege pe Tiuhandu pentru al 745667-lea mandat.
Imperathor
Cu ce va-ncalzeste ca nu mai candideaza Ilici? Psd va castiga oricum o halca babana iar batranul bolsevic va manevra totul din umbra.
brigazile_martirilor
QUOTE (Imperathor @ Jul 18 2008, 11:18) *
Cu ce va-ncalzeste ca nu mai candideaza Ilici? Psd va castiga oricum o halca babana iar batranul bolsevic va manevra totul din umbra.

Cu prea putin, din pacate.
Ne-ar incalzi sa-l vedem crapand in puscarie, dupa o lunga suferinta rolleyes.gif
Doctoru_lu_peshte
Cine-i Iliescu ?
kazzaciov
Miroase de la o posta a manipulare ieftina. Din pacate, tot ei intre ei o sa-si imparta ciolanul, restul e, cum s-ar zice, de fatada.
sexterminator
Iliescu nu-si permite riscul, extrem de probabil, ca la uninominale bucurestenii sa-i dea cu flit - sau sa nu ia cele mai multe procente.
In alt judet e clar ca ar fi sub demnitatea lui sa candideze.
O cariera indelungata de bolsevic se tine si cu putina imagine de lider national, fara de care autoritatea lui morala este fix un cacat.
Asa ca se retrage la boxe ca sa poata dirigui in liniste si fara niciun risc kaghebeala infecta al carei reprezentant zonal este.

QUOTE (brigazile_martirilor @ Jul 18 2008, 11:47) *
Ne-ar incalzi sa-l vedem crapand in puscarie, dupa o lunga suferinta rolleyes.gif

Da, si pe mine m-ar incalzi sa vina Naomi Campbell in Romania sa-mi dea un milion de $ ca sa i-o pun.
Never gonna happen. wacko.gif

QUOTE (Doctoru_lu_peshte @ Jul 18 2008, 11:49) *
Cine-i Iliescu ?

O carpa kaghebista de treaba, cu un singur defect: e inca in viata. death.gif
tomaso
QUOTE (sexterminator @ Jul 18 2008, 12:30) *
e inca in viata. death.gif

Da, dar nici mult nu mai are devil.gif .
Moarte, dulce moarte ....
galeo
nu cred ca i-ar fi frica de faptul ca nu ar fi votat, ci mai degraba vede ca nu mai e vioara 1 in partid,si e lasat cam pe dinafara,asa ca considera ca e mai bine sa renunte
arcond
QUOTE (sexterminator @ Jul 18 2008, 12:30) *

s-a spus deja despre un lucru bun ca are ceva dezavantaje:

este ilegal , imoral sau ... ingrasa .

in cazul de fata , apare un nou aspect .

un lucru bun este spus de prea putine ori .

sa-l repetam la nesfarsit ....

...
romaximusro
uite unde era admiratorul carpei kagebiste smile.gif
arcond
QUOTE (romaximusro @ Jul 19 2008, 17:45) *
uite unde era admiratorul carpei kagebiste smile.gif

esti amabil sa explici ce intelegi prin ce ai scris , ca eu nu pricep ?

naughty.gif

AndreicuKapp
ma dar o cineva care sa mai fie pro-ilici pe-aici?
arcond
QUOTE (AndreicuKapp @ Jul 19 2008, 18:01) *
ma dar o cineva care ...

si tu ... brutus ( pardon , ca romaximusro ...) , ce-ai vrut sa zici de fapt ?

sau ai consumat litirili sau cuvintili la un pahar de ceva ... acolo , ca doar e vichend ...

band.gif
romaximusro
QUOTE (arcond @ Jul 19 2008, 17:51) *
esti amabil sa explici ce intelegi prin ce ai scris , ca eu nu pricep ?

naughty.gif

daca nu ai priceput intreaba pe unu care a priceput. O sa fie usor sa gasesti un asemenea ins, din moment ce esti singurul care nu pricepe laugh.gif oricum chiar as fi curios sa vad cum arata un admirator al lui Iliescu.
active95

"Jurnalisti deontologi si echidistanti" laugh.gif
arcond
QUOTE (romaximusro @ Jul 19 2008, 18:25) *
daca nu ai priceput intreaba pe unu care a priceput.

esti cel mai in masura sa explici .

sa deduc ca nu intelegi ceea ce scrii ?

naughty.gif
turbo trabannt
moartea citeste ziarul. scanteia. poezie de dinescu .

se va recita in curand , cucuveaua va cadea din inaltul esafodului politic.

cu o moarte suntem toti datori. chiar si cei care au pastrat cu voia dvs ultimul pe lista inaltele idealuri comuniste.

sper sa existe un "rai " al comunistilor.
arcond
QUOTE (turbo trabannt @ Jul 19 2008, 18:36) *
sper sa existe un "rai " al comunistilor.

si fotbalistii nosti sperau sa castige titlul continental .

poate n-ai aflat ( daca nu ti-am spus-o ... ti-o repet ! biggrin.gif ) , dar exista si sperante desarte ...

rolleyes.gif
Stan P.
Asa cum stie ca are fanii lui la tara, in Moldova si printre fostii securisti si secretari de partid, Ilici stie si cat de mult il urasc oamenii. Si isi da seama ca uninominalul = o flegma in obrazu-i gros din partea populatiei. Si totodata o modesta aplicare a Punctului 8 de la Timisoara worthy.gif
Doar ca pana la urma... frica - nefrica, calcul - necalcul, da-l naibii, bine ca nu mai candideaza! Bineinteles, il stim ca e bolnav dupa putere, asa ca de lasat nu se va lasa; dar e bine si asa. Probabil e verde de invidie si neputinta ca nu mai poate candida... si asta e o oarecare satisfactie pentru noi. thumbsup.gif
arcond
QUOTE (Stan P. @ Jul 19 2008, 19:12) *
Asa cum stie ca are fanii lui la tara, in Moldova si printre fostii securisti si secretari de partid...

ai perfecta dreptate .

si pe SP are , pana acuma mi-au iesit la inventar vreo ... ZERO sustinatori !

bash.gif bash.gif bash.gif
Nightprowler
Si eu o sa beau la moartea lui, dar parca tot ar fi prea putin pentru raul care l-a facut. Personal l-as supune unui proces de tip stalinist, cu tot tacamul, sa ajunga sa recunoasca tot ce a facut si sa-si ceara singur pedeapsa capitala. Fiind imposibil m-as multumi macar ca spre sfarsitul vietii sa fie hartuit ca Pinochet. Cat despre fanii tatucului se gasesc la greu in toate zonele rurale din toata tara, nu numai din Moldova.
arcond
QUOTE (Nightprowler @ Jul 19 2008, 19:50) *
fanii tatucului se gasesc la greu in toate zonele rurale din toata tara, nu numai din Moldova.

ai ceva impotriva ?

unde-i lege , nu-i tocmeala !

de data asta legea spune sec : prostia si universul sunt infinite , de univers nu suntem ... siguri .

asta e ... ne-am nascut in romania , si asta ne ocupa tot timpul ...

bounce.gif

romaximusro
QUOTE (arcond @ Jul 19 2008, 20:04) *
ai ceva impotriva ?

unde-i lege , nu-i tocmeala !

de data asta legea spune sec : prostia si universul sunt infinite , de univers nu suntem ... siguri .

asta e ... ne-am nascut in romania , si asta ne ocupa tot timpul ...

bounce.gif

nu avem nimic impotriva, ce nu trebuie si dobitocii sa creada in ceva? laugh.gif ca aia il adora pe iliescu, dupa ce au golit un butoi de rachiu si dupa ce si-au batut nevasta ca sa ii arate ca inca o iubeste, e partea a doua.
arcond
QUOTE (romaximusro @ Jul 19 2008, 20:22) *
ca aia il adora pe iliescu, dupa ce au golit un butoi de rachiu si dupa ce si-au batut nevasta ca sa ii arate ca inca o iubeste, e partea a doua.

ca iliescu ( imi cer scuze ca trebuie sa pomenesc numele unei astfel de nulitati absolute ! ) e o jigodie fara egal , nu exista nici un dubiu .

da ... nevasta ... cu ce-a gresit in ecuatia asta ?

cheers.gif
romaximusro
QUOTE (arcond @ Jul 19 2008, 20:29) *
ca iliescu ( imi cer scuze ca trebuie sa pomenesc numele unei astfel de nulitati absolute ! ) e o jigodie fara egal , nu exista nici un dubiu .

da ... nevasta ... cu ce-a gresit in ecuatia asta ?

cheers.gif

laugh.gif e dovada de iubire dom'le asa cum si iliescu a aratat ca iubeste Bucurestiul cand a adus minerii la bucuresti sau cand a furat o revolutie pentru sleahta lui de comunisti de 2 lei
arcond
QUOTE (romaximusro @ Jul 19 2008, 20:32) *
laugh.gif e dovada de iubire dom'le asa cum si iliescu a aratat ca iubeste Bucurestiul cand a adus minerii la bucuresti sau cand a furat o revolutie pentru sleahta lui de comunisti de 2 lei

da ... da ... , cum bine ar zice in viersuri personaju' :

" ... caci iubirea-mi de bucale e un zid ,

care nu se inspaimanta de-a ta faima ... "madmazel" ! "

kisstogether.gif
buteliearagaz
QUOTE (dangeor @ Jul 17 2008, 23:16) *
Aiurea, ar fi fost ales oricum.

Si eu cred ca era ales pentru ca este un foarte bun politician si lumea a fostdezamagita de alianta de cacao condusa de betivan si molicean .

QUOTE (philo @ Jul 18 2008, 09:20) *
S-a albit pe dracu de frică.. sunt convins că la uninominal îl bate lejer oriunde inclusiv pe Băsescu, chiar dac-ar alege PD-L-ul colegiul.. vrăjeală de 2 bani.. Nu mor de dragul bătrânului bolșevik, dar - dacă n-ar fi existat limita constituțională, nu pupa Băse președinte decât după ce-l ducea la groapă pe edec.. smile.gif

Eu cred ca situatia din 2000 nu se va mai repeta !
Atunci lumea era inca prostita de unii se de altii ( inclusiv eu ) cu schimbarea in bine si am ales un vierme jigarit ca emil constantinescu !
Daca milica mai incerca un mandat poate chiar castiga , in orice caz nu avea pdsr-ul majoritatea in parlament prin redistribuirea a aproape un sfert dintre voturile exprimate .
Acum Ion Iliescu a capatat experienta si sunt sigur ca ar ajunge presedintele Romaniei daca ar candida in fata lui Basescu ca independent asa cum a facut Sorin Oprescu !

QUOTE (galeo @ Jul 19 2008, 15:43) *
nu cred ca i-ar fi frica de faptul ca nu ar fi votat, ci mai degraba vede ca nu mai e vioara 1 in partid,si e lasat cam pe dinafara,asa ca considera ca e mai bine sa renunte

Si eu cred ca nu mai candideaza pentru ca psd nu l-a propus pentru postul de presedinte al senatului .
In calitatea lui de independent , convertit la crestinism , tongue.gif va avea un cuvant mult mai greu de spus in politica decat pana acuma pentru ca este un politician cu experienta .
Practic Ion Iliescu a fost toata viata un politician .
Nightprowler
Nu cred ca Iliescu ar mai ajunge presedinte in fata lui Basescu. Totusi sa ascultam discursurile celor 2. Ilici cand vorbeste, nu intelegi nimic din ce a vrut sa spuna, are talent oratoric zero. Mult mai inteligibil e Vadim. Basescu nu foloseste un limbaj elevat, dar e clar si la obiect.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.