Astrul
14th July 2008, 23:18
Ca urmare a cererii voastre deschid acest topic pentru idea de a ne lauda cu jucariile noastre, sculele, utilajele folosite, randament, preturi, etc...topic destinat in special constructorilor.
Spam-erii cu 2-3 posturi sunt rugati sa se abtina in a-si prezenta produsele spre comarcializare, sterg tot si banez direct orice tentativa.
matzu_2003
17th July 2008, 00:58
mutulica_41
17th July 2008, 13:40
Le-ai pozat la CONSTRUCT AMBIENT, sau le-ai lustruit pt a le poza, ca nu arata a scule muncite...? asa, arata bine in poze
adi_master
17th July 2008, 14:12
QUOTE (matzu_2003 @ Jul 17 2008, 00:58)

sculele sunt noi noute si nu le-am folosit nici macar o data
Inseamna ca ai mult de lucru!?
Sculele mele sunt .....saracele muncite rau.
Nu am scule foarte profii dar nici de hobby.
Am tot ce-mi trebuie si ravnesc la o masina electrica de taiat marmura(taie cam orice fel de placa ceramica) e la vre-o 650E.
Deci:
1)trusa pe rotile(plina cu maruntisuri:electro,sanitar acesorii pt gipscarton)
2)masina de taiat(orice in functie de panza) cu banc
3)electro:2 insurubante cu acumulator -makita;ciocan rotopercutor -hilti;circular de mana-b&d(hobby..dar bun)2pistoare(aer) surubelnita,1 mandrina;compresor electric.
Nu pot acum sa le enumar pe toate dar sunt multe.
Ravnesc la o masina cu baterie de la metabo--190E cu frana de rotor electronica(super daca ai probleme cu frecarea biturilor).
mutulica_41
17th July 2008, 14:22
QUOTE (adi_master @ Jul 17 2008, 15:12)

Sculele mele sunt .....saracele muncite rau.
Nu am scule foarte profii dar nici de hobby.
Am tot ce-mi trebuie si ravnesc la o masina electrica de taiat marmura(taie cam orice fel de placa ceramica) e la vre-o 650E.
Deci:
1)trusa pe rotile(plina cu maruntisuri:electro,sanitar acesorii pt gipscarton)
2)masina de taiat(orice in functie de panza) cu banc
3)electro:2 insurubante cu acumulator -makita;ciocan rotopercutor -hilti;circular de mana-b&d(hobby..dar bun)2pistoare(aer) surubelnita,1 mandrina;compresor electric.
Nu pot acum sa le enumar pe toate dar sunt multe.
Ravnesc la o masina cu baterie de la metabo--190E cu frana de rotor electronica(super daca ai probleme cu frecarea biturilor).
Iar m-ai prins ca n-am fost atent! Baga poze cu cele mai obosite, ca-ti dam premiu! (2 stele ti-ajung?)
matzu_2003
18th July 2008, 04:10
[quote name='adi_master' date='Jul 17 2008, 15:12' post='4915310']
ceea ce ati vazut este al doilea rand de scule pe care l-am achizitionat cu putin timp in urma si m-a scuturat de cateva mii de euro,,,,,,si ceea ce ati vazut aproape majoritatea sculelor sunt din gama pro
masura si trasare JOHNSON, STANLEY, CRAFTSMAN, CST BERGER
electrica KLEIN
scule electice MAKITA KRESS
MirelaLucia
18th July 2008, 08:41
in sfarsit au gasit si baietii un topic oficial unde sa isi laude jucariile
, incepand cu Astra
Astrul
18th July 2008, 21:21
Nu, ii mai las sa-si laude jucariile si apoi vin si eu cu artileria grea.
Cel mai mandru sunt de un circular cu trepied Bosch, m-a costat vreo 900 koko.
Da merita! Tre sa fac o lista cu cele bune si cele proaste.
M-a dezamagit Hitachi enorm
as xxl
4th August 2008, 03:27
scula pe care eu o iubesc cel mai mult e un polizor unghiular (flex) mare Hilti. E cumparat acum 4 ani cam cu 500 eur si a vazut de la taiat profile "I" de 20, pana la taiat beton si curatat cu perii. Arata jalnic (poate imi aduc aminte sa pun o poza), e patat de vopseluri si mortare, zgariat si lovit, dar merge ca in prima zi si nici carbunii nu a fost nevoie sa ii schimb vreodata. Hilti rulz!
adi_master
4th August 2008, 08:39
Hilti e marca profesionala facute sa reziste.In Germania nu gasesti firma(de constructii) sa nu aiba macar un ciocan rotopercutor hilti.Sunt foarte scumpe.......dar merita toti banii.
silviu318
5th August 2008, 13:47
I
Bosch (albastre dar merg si alea verzi). Am asa:
- 1 bormasina "verde" de 8 ani ( sambata mi sa dus a 2-a pereche de carbuni)
- 2 masini de slefuit "verzi"
- 1 masina de slefuit "albastra"
- 1 polizor unghiular "albastru"
- 1 ferastrau vertical "albastru"
- 1 Makita cu acululator
********************************************************************************
- 1 set de scule la kg ( bormasina, flex, ferastrau vertical si o masina de slefuit, doar bormasina mai "traieste"
)
- 1 bormasina antica( dar buna cu exceptia butonului care e ca si cel de la priza)
- 1 freza manulala (oberfreza parca i se spune)
si niste utilaje...
ZECA
5th August 2008, 18:15
Pai eu am destule cu care sa ma laud DeWalt pt tot ce e rotopercutor-2, surubelnite cu limitador pt rigips-1, ferastrau pendular -1, polizor unghiular-1, Black&deker pendular, bormasina storm, surubelnita cu baterie pt mobile de rigips, lasere autonivelante de 360º, vertical si orizontal, masini de prelucrat lemnul Virutex, Riobi, rindele electrice, scari de lemn si aluminiu, Stanlei cu instrum. de masur-cateva rulete( 4-5), Ironside pt cutere bimaterial de mare anduranta etc. O sa pun si poze chiar daca niciodata nu m-am gandit sa fac poze la scule. Oricum vreo 6000€.
matzu_2003
5th August 2008, 18:46
sa vedem poze cu ce te lauzi zeca
astra este cerere de casatorie dupa cum vad in imagine
ZECA
5th August 2008, 19:17
De unde poze fratilor ca numa la scule n-am facut poze
.Da las ca v-arat eu voua
.A si doua furgonete-citroen berlingo si jumpy. Poze cu cele mai importante doua-scula de atras clientii-magazinu, si scula de multumit clientii -eu
adi_master
5th August 2008, 19:46
ZECA vb de scule,unelte si procedee de lucru,nici decum de masini,magazine si persoane
Avertisment celoc care se abat de la subiect:Se lasa cu suspend daca continuati.
ZECA
5th August 2008, 20:02
Adita fara nici un chef sa ne suparam- masinile sunt sculele cu care te duci si vii de la munca, cari material dar daca pt tine scula e doar ce ai in mana!!!, iar aici in spain lumea considera magazinul ca o scula chiar asa e inregistrat la finante atat timp cat nu vand nimic inauntru,iar tu te vaduvesti singur de scula cea mai importanta care le face pe celalalte sa se miste creierasu pe carel duci pe umar. Nu cred ca zici de reclama ceva cas la 3000km 
Chiar daca-s nou cred ca am dreptate iar daca esti moderator e doar o parere personala de-a ta cu masinile si eu, sau nu ai auzit ca resursa cea mai importante intr-o firma e personalul?
adi_master
5th August 2008, 20:07
ZECA
Hai sa ne intelegem!
Si eu sunt la 1500km si e același drac!
Masina indiferent de care e..........e transport si atat!
Sa fie clar!!!!----cititi numele topicului si postati on-topic
paulsistefy
8th August 2008, 15:38
QUOTE (adi_master @ Jul 21 2008, 08:20)

mirela,
se da cota cazii si se pleaca din coltul vizibil.....logic cred

daca cada are panta....cota se va da la -20mm fata de cota 0
adi ...in primul rand nu ai cum sa iti dai seama pana nu dai cu firul cu plumb sa vezi care este planeitatea peretelui ..sau ma rog dupa caz cu bolobcul...daca sus la plafon are mai mult de incarcat?si in cazul acesta stratul de adeziv cu placa ceramica o sa formeze un strat mai gros si in cazul acesta perimetralul o sa fie la interior ...placa de gips cum o sa o mai prinda de el?
e clar ca e o prostie si nu stiu ce meserias pleaca de sus in jos?!
mai ales ca a zis ca este vb de o baie de bloc unde peretii sunt varza deci va avea surprize daca va da cel putin nivelul cu furtunul...eu zic sa o monteze el singur ca o sa faca mai multa treaba si cu mult mai multa responsabilitate...
ZECA
8th August 2008, 18:08
Narcis- cauta adeziv special pt placi de ceramica portelanica-e alb la culoare, sau adeziv pt lipit ceramica in piscine-astea doua lipesc si pe prenandezu ala a tau.
Liviu-m nasol momentu daca nu-o-poti spala nici cu acid special diluat. Incearca cu decalcificant pt wc-uri dar mai intai fa o proba pe un rest de placa murdara.Nu-i dracu atat de negru.
Pt. PAUL si ADI eu toate tavanele le fac peste faianta terminata intreaga sus - insemnezi cu un rest de placa grosimea unei placi si pui prof-structura(ud30+cd60) bagi apoi placa intre faianta si structura-o insurubezi doar in cd ca-n sus nu poate sa plece din cauza structurii, si pe laterale in jos nu cade din cauza de faianta. Cand da sotia toate pozela va pun sa vedeti. Acu cand pui profilu pe faianta insurubezi in rost suruburi cu cap de burgiu si nu mai e nevoie de dibluri.
matzu_2003
8th August 2008, 20:47
la bai asa fac si eu tavanele asemeni lui zeca-----acelasi procedeu.....................
adi_master
8th August 2008, 21:20
QUOTE (matzu_2003 @ Aug 8 2008, 20:47)

la bai asa fac si eu tavanele asemeni lui zeca-----acelasi procedeu.....................

va complicati prea mult!!!
Daca pui tu faianta.....ai grija,si stii prea bine cum sa te inchizi!!
Dar cel mai simplu e sa prinzi ud-ul direct peste fainta.....sau va e frica ca sparge-ti placile la gaurire!?Voi poate stiti!!dar mai explic inca o data pt cine nu stie:
Se da nivelul ca camera.daca ud-ul are gauri prevazuta se insemneaza pe faianta pozitia lor.(daca ud-ul nu-i prevazut cu gauri....logic se executa la sol)Pe trasajul gaurilor se va ciobii cu un ac de trasat sau cu coltul unei surubelnite late, 1m²(pe centrul trasajului(gaurii)),se va aseza rotopercutanta pe semn (sa nu fie setata pe bataie(ciocan)se va gaurii cat sa trecem de placa....apoi se va da gaura pana la nivelul diblului cu percutia activata.Se aseaza ud-ul la pozitie si se introduc dibluri cu guler.
Sa aveti spor!!
paulsistefy
8th August 2008, 21:30
QUOTE (adi_master @ Aug 8 2008, 19:20)

va complicati prea mult!!!
Daca pui tu faianta.....ai grija,si stii prea bine cum sa te inchizi!!
Dar cel mai simplu e sa prinzi ud-ul direct peste fainta.....sau va e frica ca sparge-ti placile la gaurire!?Voi poate stiti!!dar mai explic inca o data pt cine nu stie:
Se da nivelul ca camera.daca ud-ul are gauri prevazuta se insemneaza pe faianta pozitia lor.(daca ud-ul nu-i prevazut cu gauri....logic se executa la sol)Pe trasajul gaurilor se va ciobii cu un ac de trasat sau cu coltul unei surubelnite late, 1m²(pe centrul trasajului(gaurii)),se va aseza rotopercutanta pe semn (sa nu fie setata pe bataie(ciocan)se va gaurii cat sa trecem de placa....apoi se va da gaura pana la nivelul diblului cu percutia activata.Se aseaza ud-ul la pozitie si se introduc dibluri cu guler.
Sa aveti spor!!
dragii mei ...adi si zeca ...eu totusi raman la parerea mea ca trebuie montat inainte tavanul ..se da intai nivelul camerei,se monteaza gipsul si dupa aceea pleci cu faianta de jos ....va complicati prea mult..cu profile peste faianta ..cu placi intre faianta si profil si tot asa...
adi_master
8th August 2008, 21:39
QUOTE (paulsistefy @ Aug 8 2008, 21:30)

dragii mei ...adi si zeca ...eu totusi raman la parerea mea ca trebuie montat inainte tavanul ..se da intai nivelul camerei,se monteaza gipsul si dupa aceea pleci cu faianta de jos ....va complicati prea mult..cu profile peste faianta ..cu placi intre faianta si profil si tot asa...
Gresit!!
Sa-ti spun dece:trebuie sa calculezi in asa fel incat sa-ti iasa cat de cat placa intreaga in partea de sus.......dar cum la noi nu intalnesti o baie sa samene cu alta.........ramane numai aplicarea peste.
paulsistefy
8th August 2008, 22:19
nu inteleg ce treaba are o baie cu alta ....suprafetele oricum sunt intotdeauna altele....scuza=ma dar nu inteleg adita...cred ca si oboseala de peste zi..am stat mai toata ziua cu binoclul in monitor...ca nu stie sa isi calculeze faiantarul sau ca nu vrea asta este alta treaba ...isi face caclulele la faianta cu rost sau fara rost si asta este...e tarziu..nu mai pot mai vb si maine...o noapte cat mai linistita....
matzu_2003
8th August 2008, 22:39
dragi colegi eu tehnica asta o aplic cred de mai bine de 5 ani si tot din spania am invatat asa ceva ..............
iar la final ii dau o garnitura de silicon de jur-imprejur la imbinarea dintre tavan si faianta, dupa vopsea bineinteles
zeca stie pentru ca si el tot acolo a invatat
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.