arcond
Jul 11 2008, 18:19
nu exista nici un dubiu asupra activitatilor infractionale savarsite de functionarii din PMB .
sunt date publice - persoane corupte=infractori , incalcari de legi , licitatii trucate , sume delapidate , totul extrem de clar , prezentat in massmedia cu lux de amanunte .
nu exista deasemeni nici un dubiu ca nu putem astepta absolut NIMIC de la justititia oarba si handicapata din ro .
marea mUE si-a aratat incompetenta si imbecilitatea absoluta in solutionarea coruptiei dintr-un stat european .
sa nu zica cineva ca ue trebuia sa caute coruptii romani prin africa sau alte zone din galaxie .
toate matrapazlacurile din PMB au fost posibile si datorita atitudinii complice ( prin pasivitate impardonabila ) a marii majoritati a cetatenilor din Bucuresti si nu numai , gratificati cu neonorantul " mamaligiki " de catre bulgarul Stoicikov - http://www.123urban.ro/def/mamaligiki.
avem in acelasi timp exemplul de deosebit spirit civic al vecinilor nostri unguri , care au manifestat extrem de violent numai la aflarea vestii ca primul lor ministru a mintit : http://www.amosnews.ro/Sections-article14-p1.phtml
este clar ca la noi faptele sunt infinit mai grave si impun o atitudine energica , pe masura .
nu-mi fac mari iluzii , totusi ... zic asa , pana cand vor mai accepta romanii sa fie " mamaligikii " europei , incapabili de cea mai firava reactie , de cel mai modest spirit de atitudine civica , responsabila ?
nu cred ca trebuie sugerate actiuni , ungurii au stiut ce trebuie sa faca atunci cand au aflat ca un inalt functionar a mintit .
daca nu se va intampla NIMIC nici de aceasta data , eu renunt sa mai cred ca vreodata romanii vor fi altceva pe acest pamant decat niste penibili "mamaligiki " !
punct .
colt45
Jul 11 2008, 18:24
renunta acum si vei fi mai fericit
punct!
Strict
Jul 11 2008, 18:30
Nu se va întîmpla nimic.
Dihorul Razboinic
Jul 11 2008, 18:43
QUOTE (arcond @ Jul 11 2008, 19:19)

daca nu se va intampla NIMIC nici de aceasta data , eu renunt sa mai cred ca vreodata romanii vor fi altceva pe acest pamant decat niste penibili "mamaligiki " !
punct .
Romanul are problemurile lui existentiale care ocolesc pe cit posibil PMB, TMB, CC si alte institutii publice. Poate ca ar fi cazul sa fim mai altruisti si sa iesim cu niste bite pe strada, doar-doar om prinde un "terorist" de la partide. Pe de alta parte s-ar duce naibii toata linistea din tara. Habar n-am cum e mai bine. Mi-ar placea ca romanul sa fie blind cind ii bubuie pe hotii politici, adica doar sa-i dea prin gudron si pene, ca sa-i vada o tara intreaga si sa rida de ei. Ar fi pacat sa spargem asa circari priceputi.
Pierde_verile
Jul 11 2008, 23:39
Românul este lichea, adică închide ochii la marile fărădelegi din jurul lui cu speranța îi vor fi tolerate micile lui învârteli. Din cauza acestor lichele se întâmplă ce se întâmplă și în PMB și în justiție și peste tot. Pe ansamblu licheaua câșigă puțin și pierde enorm. Cuiva din afară, care vede acest raport nefavorabil dintre câștig și pierdere, i se poate părea că românul este pasiv, contemplativ, "mamaligiki". De fapt este un fraier incapabil să-și înțeleagă interesele. Faptul că azi pleacă milioane de oameni în afară mai poate remedia situația. În orice caz niște bătăi în stradă, în fața camerelor de luat vederi, dintre niște tineri și polițiști, nu rezolvă absolut nimic.
sarac.lipit
Jul 12 2008, 07:52
cât timp vă veți lăuda că o duceți muuult mai bine ''ca la ceașcă'' se va întâmpla fix nimic. Capu' dac-o dă bine, nu mai contează... restu'... citez... ''marș în Coreaa''.
arcond
Jul 12 2008, 15:10
QUOTE (sarac.lipit @ Jul 12 2008, 08:52)

cât timp vă veți lăuda că o duceți muuult mai bine ''ca la ceașcă'' se va întâmpla fix nimic. Capu' dac-o dă bine, nu mai contează... restu'... citez... ''marș în Coreaa''.
auzi bre ... nu te supara , da' pre ce limba scrii ?
sau nu trebe sa preceapa nimeni nimic din insiruirea de cuvinte ce cu mare generozitate tocmai ne-ai etalat-o in geniala ( ti ) riplica de mai sus ?
florincroitoru
Jul 12 2008, 15:59
Mai precis nu se va întîmpla nimic cîtă vreme modelul va fi acela al actualului frate mai mare.E corupție mare pt că așa e și în vest. Acolo e mai puțin la nivelul de jos pt că pe de o parte nivelul de trai e mai ridicat iar pe de altă partea educați mai ales în țărole Europei centrale a fost în trecut implementată de sisteme autoritare.Evident corupția nu va putea fi eradicată dar eu cred că într-un regim autoritar ea va fi cu cel puțin 80% redusă.La ce dracu ne folosește libertatea cînd e vorba de libertatea unora de a ne fura. Pînă la urmă sînt păgubiți toți inclusiv capitaliștii autohtoni pt că au venit alții din afară cu comisioane și au pus mîna pe ceea ce autohtonii ar fi putut pune.
arcond
Jul 12 2008, 16:09
QUOTE (florincroitoru @ Jul 12 2008, 16:59)

Mai precis nu se va întîmpla nimic cîtă vreme modelul va fi acela al actualului frate mai mare.
" mai precis " ... atata timp cat justitia din ro nu fac absolut NIMIC !
si nici opinia publica ... adica tu , eu si ceilalti locuitori ai acestei tari.
sa ne fie rusine !
arcond
Jul 19 2008, 15:55
QUOTE (Strict @ Jul 11 2008, 19:30)

Nu se va întîmpla nimic.
ai avut perfecta dreptate .
chiar si pentru SP .
si ... totusi ... tu nu stii sa minti niciodata ?
mi-as fi dorit ... cel putin in acest caz , sa te inseli ...
florincroitoru
Jul 19 2008, 17:20
arcond,concret ce trebuie sa facem.?Oameni care vorbesc in general sint peste tot.ce sa facă opinia publica? Se poate opunea ea fortelor diriguitoere actuale dinlauntru si din afara? Opinia publica nu poate face razboaie nici nu le poate opri nici nu conduce ceva sau undeva.Cind a fost instaurat comunismul ar fi putut face ceva opinia publica? dar cinr a fost reinsataurat capitalismul ?Daca ai cev a concret spune dar in felul acesta,nu.Cum adica sa ne fie rusine ca de aia traim rau si multi ne luam lumea-n cap pt ca nu vrem noi sa fie bine si nu vrem un stat de drept?
Dihorul Razboinic
Jul 19 2008, 22:32
QUOTE (florincroitoru @ Jul 19 2008, 18:20)

arcond,concret ce trebuie sa facem.?Oameni care vorbesc in general sint peste tot.ce sa facă opinia publica? Se poate opunea ea fortelor diriguitoere actuale dinlauntru si din afara? Opinia publica nu poate face razboaie nici nu le poate opri nici nu conduce ceva sau undeva.Cind a fost instaurat comunismul ar fi putut face ceva opinia publica? dar cinr a fost reinsataurat capitalismul ?Daca ai cev a concret spune dar in felul acesta,nu.Cum adica sa ne fie rusine ca de aia traim rau si multi ne luam lumea-n cap pt ca nu vrem noi sa fie bine si nu vrem un stat de drept?
Intotdeauna se mai poate face ceva.
sarac.lipit
Jul 20 2008, 19:34
QUOTE (arcond @ Jul 12 2008, 16:10)

auzi bre ... nu te supara , da' pre ce limba scrii ?
sau nu trebe sa preceapa nimeni nimic din insiruirea de cuvinte ce cu mare generozitate tocmai ne-ai etalat-o in geniala ( ti ) riplica de mai sus ?

Nimic.
... problema-i că mă furnică palma stângă (de la riglele învățătoarei de gramatică), în momentul lecturării anumitor fraze pe forum'uri. Ce vină am eu?
Lectura cărților legate, încep să cred... tâmpește.. devii 'neînțeles' de majoritate, iar dacă ''virgulezi'' o frază, ești pierdut...
arcond
Jul 21 2008, 10:44
QUOTE (florincroitoru @ Jul 19 2008, 18:20)

arcond,concret ce trebuie sa facem.?...
acest topic este oarecum o completare a http://forum.softpedia.com/index.php?showt...92301&st=30
speram si eu ca poate ... poate ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.