Bateria la telefoanele mobile
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Codename

O chestie și mai ciudată. Într-o dimineață îmi inchid telefonul când bateria mai avea 2 liniuțe. Îl deschid după-masă și SURPRIZE SURPRIZE, am 3 liniuțe !:thinking:
andreic
Originally posted by Codename
O chestie și mai ciudată. Într-o dimineață îmi inchid telefonul când bateria mai avea 2 liniuțe. Îl deschid după-masă și SURPRIZE SURPRIZE, am 3 liniuțe !:thinking:

Tipic. biggrin.gif

Lumea ar trebui sa inteleaga ca acel indicator este o frectie care da capacitatea relativa ramasa pe baza tensiunii electrice. Deci nu e ceva real dupa care sa te iei...

Ce se intimpla, ai 3 liniute... vorbesti 30 min in zona cu semnal slab, tensiunea cade pe baterie... 2 liniute... dupa ce termini, tensiunea bateriei creste usor, revenindu-si din sarcina. Telefonul nu corecteaza si ramine cu 2 liniute. Il restartezi ci telefonul citeste noua tensiune care e mai mare evident si aprinde 3 liniute...

Asta se intimpla cu atit mai des cu cat bateria e mai uzata, si face cadere de tensiune mai mare in timpul vorbitului, cand telefonul maninca si 700 mA linistit... dupa vorbit creste si revine aprox la pozitia anterioara minus uzura...

SVEN
Nu stiu ce sa mai cred....
Pe un link dat pe forum http://www.cellularaccessory.com/batmain.html
este scris ca se formateaza si bateri LI-PO (chiar 24 h) sau nu am inteles eu bine.
Nu am dat copy paste la ce scria ca nu mergea.

Lamuriti-ma si pe mine ca Spedo spune ca bateriile LI-PO nu se formateaza.
DeeJay
a vazut cineva baterii de 3000mAh pt. nokia? io' am vaz't una la un prieten
701
@sven: mai e un thread cu mitul bateriilor p-aici.Citeste-l.
SVEN
Eu mi-am luat un T68i nou (sper si cred) pe 18. Cu bateria care l-am primit m-a tinut aproape 24 h. L-am tinut la incarcat cat scria pe manual 4 h pentru prima incarcare. Si m-a tinut de pe data de 19.08 la ora 4:00 pana pe 20.08 ora 12:00 in conditii de folosire: 1h - bluetooth
50min - convorbiri
10 min - infrared
3h - jocuri, SMS, composer...
Telefonul este pe Connex, folosit in Bucuresti, adica nu era o problema acoperirea.

E normal sa tina atat bateria?
A si 701 am citit si threadul ala.
dacuburebista
ai cronometrat?

SVEN
Da chiar am vrut sa vad cat o sa tina bateria pentru ca am citit si si threadul asta si cel cu Formatarea acumulatorilor "intre mit si realitate".
Vroiam o parere.
701
Nu e f mult ( stiu t68i folosit o saptamana cu vorbit o juma d ora zilnic) dar la cum l-ai chinuit tu...poate ca nu e bateria chiar noua.Incearca sa il fol doar 10 min pe zi si zi-ne cat te-a tinut.
SVEN

Si eu m-am gandit ca nu ar fi bateria noua.
Unde pot gasi baterii noi de t68m (negre pe spate, sunt din cauciuc) originale si cam la cati bani.
Ca eu am vazut la Germanos la Unirii dar erau 2.7 mil si nu prea mi-a placut.
merrin
aveti idee daca pentru un siemens c60 exista si pot gasi o baterie cu o capacitate mai mare decat a lui originala (adica mai mare de 700 mAh)?
si chiar si cu cea a lui cam cat ar trebui sa tina? vorbit putin (cel mult 5-10 min pe zi) si in general folosit cat mai putin (fara jocuri, fara sa sune, fara vibratii, etc)
Sp!der
Am si eu o intrebare. Mi-am luat recent un Samsung X600 cu baterie standard Li-Ion de 3.7 . Vanzatoarea mi-a spus ca nu trebuie formatata, ci doar sa sting telefonul la prima incarcare. Problema mea este ca in seara asta se fac 2 zile de cand am incarcat-o si deja mi-a disparut o liniuta la baterie (din 3). Pot sa spun ca am vorbit la el cam 20 minute si cateva mesaje trimise. Pe www.gsmarena.com se spune ca bateria ar avea 900 mAh si ca ar tine 300 ore(15 zile). Pe alt site am gasit ca ar tine 250 de ore(10 zile +). Bateria a fost incarcata prima oara intr-o zona cu acoperire f proasta(am citit in manual ca puterea semnalului afecteaza viata bateriei) si tinea cam 3 zile. Pana acum am incarcat-o de 3 ori.
Daca la urmatoarea incarcare conectez de mai multe ori incarcatorul crezi ca as putea sa ii maresc viata intr-un fel? In manual nu scrie cat ar trebui sa dureze incarcarea.
Am citit pe ambalajul unor baterii Uniross NiMH ca adevarata capacitate este vazuta dupa 8 cicluri de incarcare.

Andrei
Mail: spider200003@yahoo.com
ID: lp_spider
http://www.gsmarena.com/samsung_x600-511.php
andreic
Bateriile astea pe litiu... au si ele calitati, mai bune sau mai slabe...
Si mai depinde si de softul telefonului cat de repoede scade.
Foloseste-l pana nu mai poate si constata dupa aia cat tine.
Zazie
Spider se pare ca nu ai inteles pe deplin ce inseamna acele 300 h. Este o mare bazaconie nascocita pentru a vinde. Acele valori sunt maximale si cred ca pot fi atinse in conditii ideale, eventual cu telefonul tinut la 10 cm de o antena GSM si fara sa il atingi.(chiar cu cartela scoasa). Din experienta toate telefoanele cu ecran color nu depasesc 5 zile ca timp de stand-by. problema e cat vorbesti. si atunci o sa vezi un nokia 6230 ca tine 1 zi etc. Pentru telefonul tau este absolut normal ceea ce constati. Nu-ti face iluzii.
Bafta!
c_cris85
am si eu 2 intrebari...
am un siemens M55, sunt la a II-a baterie. La formatarea primei baterii stiu sigur ca dupa 3 ore nu se mai incarca. atunci cand incarcam cu tel inchis aparea o pictograma. cand ajungea la maxim se mai incarca inca juma de ora si p'orma disparea si acea picograma si se inchidea tel. Eu nu inteleg ce rost are sa mai tin 9 ore de aici incolo tel "in priza". Pt ca incarcarea e clar ca nu continua. La sf celor 3 ore bateria era calda, iar dupa 5-6 ore era rece... nush cat de concludent e, dar eu zic ca din momentul in care imi disparea semnul de incarcare de pe ecran, acesta nu se mai incarca. Bateria era Li-ion, si cu toate ca pe aici am citit ca nu necesita formatare, in prospectul mobiului si in prospectul celei de-a 2-a baterii scrie sa fac aceasta formatare.
intrebari:
-are rost sa tin tel 12 ore la incarcat, chiar daca este evident ca dupa aprox 3 ore acumulatorul nu se mai incarca?
-sa renunt la formatare cu toate ca atat in prospectul mobilului cat si in cel al bateriei noi (koracell li-ion 700mAh) scrie sa fac ciclul de formatare de 12 ore, nerespectarea acestei indicatii ducand la pierderea garantiei?
va multumesc
csman
o baterie mai mare decat cea originala ptr 6230i se poate gasi ?
numeric
corect.
de ex. pentru competitii combat aeriene folosesc cu succes baterii NiCd care au 2000mAh si pot debita curenti de pana la 35-40 Amperi; tensiune la borne de 9.6 Volti (8 celule).

Temperatura dupa o durata de functionare de ordinul a 10 minute (curentul variaza deoarece nu tii motorul tot timpul turat maxim) poate sa depaseasca 90 grade Celsius.

Nu incercati asta cu alte baterii smile.gif

Numeric

QUOTE(AIWAMAN @ May 17 2002, 23:59)
Toate bune si frumoase.....se blameaza destul de mult NiCd...dar nu se precizeaza un lucru....sint cele mai bune in conditii de stres!!!!
Ordina e corecta .....dar numai la telefoane mobile....in general ....alta e orinduirea externa....Un element NiCd e mult mai bun decit un LiIon sau Polimer!!! biggrin.gif
*
badmania98
Sa vedeti ce teapa (partiala) am luat eu azi. Am un SE T610. Intru intr-un magazin de duzina GSM si-ntreb de baterii ptr. telefonul meu. Tipu cica are de, si vad pe eticheta 1000mAh. 35 RON . Platesc iau bateria si chiar acum , de max 1 ora caut pe internet ceea ce scrie pe eticheta noii baterii si dau pe spate. Cica e de P800/P900. Sa fiu mai pe inteles: am cumparat o baterie de T610 ce are aplicata pe ea o eticheta de baterie de P900/P800 iar sub aceasta eticheta se simte ca un fel de petic, plasture, gilma mica chiar pe mijloc. Am chitanta am si certificat de garantie ( de l-ati vedea v-ati prapadii de ris). Banuiesc ca un astfel de magarie poate fi rezolvata de protectia consumatorului destul de repede. Asta in cazul in care baietii de la magazin nu vor sa-mi dea banii inapoi.
Citisem pe undeva ca se lipesc nu-s ce naiba pe baterii ca sa tina mai mult. Aveti idee despre porcaria asta?
collinro2
Buna ziua, sunt nou pe forum si am o intrebare: de curind mi-am luat un nokia 6100, nou (chilipir...). Are baterie BL-4C de 720mAh. Ma tine 4-5 zile la stilul meu de folosit telefonul. Am vazut in magazine acumulatori Li-Pol pentru 6100 de la Cellect (o firma ungureasca, au si site), de 700mAh. Intrebarea mea este: la aceeasi capacitate (700mAh), acumulatorul Li-Pol tine mai mult decit cel Li-ion? Adica are o alta tehnologie ce ii permite un stand-by mai mare? Nu stiu daca se aplica aici ceea ce am observat cu bateriile obisnuite, de 1.5V, care au durate de functionare foarte diferite in functie de tehnologie, desi au acelasi voltaj si aceeasi capacitate (adica un Energizer nu se compara ca durata de viata cu un noname). Va multumesc anticipat.
701
QUOTE(collinro2 @ Nov 14 2005, 08:20) *
la aceeasi capacitate (700mAh), acumulatorul Li-Pol tine mai mult decit cel Li-ion? Adica are o alta tehnologie ce ii permite un stand-by mai mare?

Li-Po foloseste un polimer special pentru a o fabrica mai subtire si mai usoara. Aceasta este diferenta. Cat despre performante, citeste singur aici http://www.batteryuniversity.com/
droopy_dee
Am si eu o intrebare...Am un telefon nokia 3650 si din cate am vazut pe net (pe www.gsmarena.com) bateria recomandata pt acest telefon este BL-5C Li-Ion 850 mAh. Problema este ca eu l-am primit cu un alt fel de baterie ,adica BL-4C.Pe net nu am gasit niciunde scris ca aceasta baterie BL-4C este recomanadata si pt nokia 3650.
Pe mine m-ar interesa sa aflu dak bateria care o am eu(BL-4C) influenteaza din punct de vedere hardware(sau software) telefonul.
Multam!!
sonyboy
QUOTE(badmania98 @ Aug 13 2005, 21:19) *
Sa vedeti ce teapa (partiala) am luat eu azi. Am un SE T610. Intru intr-un magazin de duzina GSM si-ntreb de baterii ptr. telefonul meu. Tipu cica are de, si vad pe eticheta 1000mAh. 35 RON . Platesc iau bateria si chiar acum , de max 1 ora caut pe internet ceea ce scrie pe eticheta noii baterii si dau pe spate. Cica e de P800/P900. Sa fiu mai pe inteles: am cumparat o baterie de T610 ce are aplicata pe ea o eticheta de baterie de P900/P800 iar sub aceasta eticheta se simte ca un fel de petic, plasture, gilma mica chiar pe mijloc. Am chitanta am si certificat de garantie ( de l-ati vedea v-ati prapadii de ris). Banuiesc ca un astfel de magarie poate fi rezolvata de protectia consumatorului destul de repede. Asta in cazul in care baietii de la magazin nu vor sa-mi dea banii inapoi.
Citisem pe undeva ca se lipesc nu-s ce naiba pe baterii ca sa tina mai mult. Aveti idee despre porcaria asta?

mai ai bateria aia pt p800/p900???ti-o cumpar eu daca da...anunta-ma pls
marius_yo21
Speedo!!!! o rugaminte asa avea la tine !!!! sunt un copil mai prostutz care vrea mura`n gura ..!! as vrea sa aflu de la tine ...daca la telefonul sony ericsson j210i trebuie sa ii fac formatare (aaa...scuze la bateria li-ion biggrin.gif)....tot respectul pentru ceea ce am aflat intrand pe acest forum .... daca tot e adevarat ca li-ion nu tre formatate de ce mama masii nu se ia nimeni de cei care vand telefoane ...sa nu mai puna tzatzele alea sa iti zica poezii intregi cu" stimate client iti multzumim ca ai achizitionat terminalul de la noi....si nu uita FORMATEAZA BATERIA LI-ION o data de 3 ori" nu de alta da e enrvanta treaba ...calcule matematice (oare la cat tre sa`l scot din priza). ....curiozitate (cine vrea oare sa ma sune cat timp sta telu la incarcat).......refuz (nu vin la oras ca am telu la incarcat si bunica scoate frigideru)
Nick_White
QUOTE(droopy_dee @ Nov 16 2005, 15:30) *
Am si eu o intrebare...Am un telefon nokia 3650 si din cate am vazut pe net (pe www.gsmarena.com) bateria recomandata pt acest telefon este BL-5C Li-Ion 850 mAh. Problema este ca eu l-am primit cu un alt fel de baterie ,adica BL-4C.Pe net nu am gasit niciunde scris ca aceasta baterie BL-4C este recomanadata si pt nokia 3650.
Pe mine m-ar interesa sa aflu dak bateria care o am eu(BL-4C) influenteaza din punct de vedere hardware(sau software) telefonul.
Multam!!

Nu influeteaza nimic, doar ca BL-4C tine cu ~20% mai putin decat BL-5C
alphonse
QUOTE(marius_yo21 @ Mar 21 2006, 03:57) *
Speedo!!!! o rugaminte asa avea la tine !!!! sunt un copil mai prostutz care vrea mura`n gura ..!! as vrea sa aflu de la tine ...daca la telefonul sony ericsson j210i trebuie sa ii fac formatare (aaa...scuze la bateria li-ion biggrin.gif)....tot respectul pentru ceea ce am aflat intrand pe acest forum .... daca tot e adevarat ca li-ion nu tre formatate de ce mama masii nu se ia nimeni de cei care vand telefoane ...sa nu mai puna tzatzele alea sa iti zica poezii intregi cu" stimate client iti multzumim ca ai achizitionat terminalul de la noi....si nu uita FORMATEAZA BATERIA LI-ION o data de 3 ori" nu de alta da e enrvanta treaba ...calcule matematice (oare la cat tre sa`l scot din priza). ....curiozitate (cine vrea oare sa ma sune cat timp sta telu la incarcat).......refuz (nu vin la oras ca am telu la incarcat si bunica scoate frigideru)

Si eu sunt vanzator de telefoane si de aceea am intrat pe forumul asta sa aflu si eu daca ceea ce sunt pus sa fac e adevarat...Normal ca stiam dinainte ca bateriile de li-ion,nu se formateaza(maj. telefoanelor au bat din astea),dar cand vand un tel sau o baterie,(asa cum ai zis tu),suntem obligati sa spunem ca bateria se formateaza de 2X10ore cu tel inchis...De cate ori mi-am cumparat tel, nu mi-am formatat niciodat bateria,doar am incarcat-o normal(4-5ore)cu tel inchis si nu am avut probleme cu durata ei.Chiar clientii ma intreaba cand cumpara o baterie sau un tel..."cat trebuie sa o formatez si cum...?"daca le-as spune ca nu se formateaza e ca si cum le-as spune ca nu exista dumnezeu happy.gif
chiar si pe cretificatul de garantie pt baterie scrie asta!cum sa contrazic eu ce scrie acolo tongue.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.