rvic77
20th June 2007, 16:32
Sony Ericsson K800i - 2 zile jumate cu butonat, mp3, radio, joace, cam 2-3 ore/zi + 15 min vorbite ; acelasi
Sony Ericsson K800i - 6 zile - nebutonat, 45 min vorbite; diferenta o face ecranul ala care papa mult curent desi e setat pe 50%, daca il dau 100% probabil ca nu tine nici 2 zile in conditii de butonare zdravana !
L3ST
21st June 2007, 00:57
Intrebarea mea era daca trebuie formatat acumulatorul sau nu. Bine-nteles ca l-am butonat vreo 2-3 ore. Jocuri, poze, muzica, aplicatii, etc. Acum are 12 ore de la ultima incarcare ( l-am tinut vreo 10 ore ) si nu s-a dus nici o liniuta de baterie. O sa continui sa-l monitorizez.
Notman
24th June 2007, 20:13
da` e vreo problema.. dak se incarca un telefon cu bateria li-po .. cu cablu de date.. am inteles k nu se incarca complet.. si se si duce bateria dupa un timp...
Bobby_ro
24th June 2007, 20:15
QUOTE(Notman @ Jun 24 2007, 21:13) [snapback]3010280[/snapback]
da` e vreo problema.. dak se incarca un telefon cu bateria li-po .. cu cablu de date.. am inteles k nu se incarca complet.. si se si duce bateria dupa un timp...
Nu are nimic, crezi ca astia de nebuni au pus incarcare prin USB.
Invincible
5th October 2007, 06:05
Bateria asta ma tine 3 zile fara sa folosesc telefonul (Telit G83). Cand il folosesc, ma tine 1-2 zile. Am auzit de "formatarea bateriei" si mi-am zis sa caut... si asa am ajuns aici.
eu nu stiu cum sa interpretez scriitura de pe baterie, asa ca va intreb pe voi: la datele alea, e normal sa tina ata de putin?
bogdy68
5th October 2007, 06:13
chinezariile nu prea sunt de incredere...
tudors89
11th October 2007, 19:21
salut all! am si eu o nelamurire: mi-am luat de cateva zile un Samsung E730 cu baterie: Li-Ion 800 mAh, problema e ca tine numai 2 zile, timp in care nu il folosesc prea mult si nu stiu ce ar trebui sa fac
PLS HELP!
daemon
15th October 2007, 08:48
Daca e noua, ar trebui sa te tina in jur de 3 zile. La mine asa era, si acum dupa 2 ani ma tine cam doua zile, si daca vorbesc mult trebuie sa il incarc in aceeasi zi. Sa ai totusi in vedere ca bateria va ajunge la capacitate maxima dupa mai multe cicluri de incarcare, deci e irelevant in primele zile cat te tine.
tomycta
20th October 2007, 15:06
salut.
am un nokia e50... si bateria ma tine cam 3 zile... vorbit normal (max 10min pe zi, si fara jocuri sau alte nebunii)
E normal? Inainte aveam un nokia 1101 vreau sa zic ca telefonu ma tinea si 5 zile in stand by...
lache
6th November 2007, 11:07
Se vbeste aici despre ce inseamna "bateria la telefoanele mobile". Citind tot threadula asta am ajuns la concluzia si raspunsul unic:
NIMIC daca telefonul are un POWER MANAGEMENT prost. Deci urmatoarea intrebare este ...de domeniul altui thread....:
Jigodie
2nd December 2007, 00:28
Eu am pus pe un W800i o folie Akkufresh, uimitor dar inainte ma tinea 3,5 maxim 4 zile acum ma tine 5 spre 6.
depinde de folosire. Am mai pus una pe un Eten X500+ si a crescut durata de viata a bateriei cu o zi. Nu mai stiu cum se comporta acum pt ca l-am vandut.
Am adus cateva folii si le-am vandut LINK AICI iar lumea pare multumita de ele. AICI puteti citi cate ceva despre folii, propietatile si uzul acestora.
Cine are bateria formatata gresit, pe duca sau vrea s-o mentina de noua ar trebui sa incerce folia asta.
broucker
30th December 2007, 16:58
Luuuumeeeeee! stie cineva ceva de AKKUFRESH? DIN CATE OBSERV JIGODIE II AUTENTIC
queensoft
30th December 2007, 17:07
Folosesc si eu o folie din aia, pe un CECT 689.
Sint cam la al 9-10-lea ciclu de incarcare si nu observ nici o diferenta.
broucker
30th December 2007, 17:10
deci punem punct si zicem k AKKUFRESH ii teapa? sau poate domnul jigodie is mai face un user k sa ne asigure k el o cumparat si o testat si k nui adevarat!
byte1918
23rd January 2008, 20:41
Am baterie Li-Po 900 mAh , sa inteleg ca nu e nevoie de formatare ? (se w960)
Bobby_ro
23rd January 2008, 20:45
QUOTE (byte1918 @ Jan 23 2008, 20:41)

Am baterie Li-Po 900 mAh , sa inteleg ca nu e nevoie de formatare ? (se w960)
Nu e nevoie, o folosesti si o incarci normal.
byte1918
23rd January 2008, 20:59
QUOTE (Bobby_ro @ Jan 23 2008, 20:45)

Nu e nevoie, o folosesti si o incarci normal.
ms frumos..
btw ceva ce am gasit despre Li-Po batteries
DO=FACI
DONT=NU FACI
Nu confundati..
Do: Only use a charger that is specifically designed to charge LiPo batteries. Using other types of chargers can cause an extreme fire hazard!
Do: LiPos don't develop memory or voltage depression characteristics like Ni-Cds. Do charge them without the worry of cycling or discharging them.
Do: Store LiPos at least partially charged. LiPos will maintain their performance levels over time, even during non-use, much better than Ni-Cds and there's no need to cycle them.
Don't: Use any type of charger that is not specifically designed to charge LiPo batteries. Using non-LiPo-specific chargers can cause an extreme fire hazard!
Don't: Fully discharge your LiPo battery pack. Most speed controller have a voltage cut off that will prevent over-discharging the battery. Discharging a LiPo beyond it's critical minimum voltage will cause damage to the battery.
Don't: If you have a crash and the battery is damaged, don't put the battery in your car or house immediately after a crash. It's possible that a chemical reaction can take place in the damaged battery that could cause a fire. Put the battery in a safe place for a least one hour.
Gozz
5th June 2008, 13:18
salutare oameni...am citit in mare parte pe forum despre baterii si chestii de genul asta dar nu prea am inteles mare lucru ca nu zice nimeni acelasi lucru...acum am si eu o intrebare...mi-am cumparat un telefon nokia 5300xpres music de curand si am o baterie BL-5B LI-Ion 890mAh 3.7V...si dupa cum am auzit si eu de pe la altii am pus bateria la formatat 14 ore de 2x prima data m-a tinut incarcat vreo 5 ore si dupa a 2 a ''formatare'' in jur de 12 ore.... isi va reveni candva bateria si va merge la parametri normali adica sa tina incarcat 2-3 zile?? si faza cu formatatul chiar nu se foloseste la bateriile gen li-ion si altele?? sunt foarte suparat ca nu tine incarcat...daca stie cineva sa imi spuna si mie ce se intampla sau ce ar trebui sa fac...multumesc
Gr3go
5th June 2008, 19:50
Nu stie cumva cineva, daca in general telefoanele inauntru mai modifica tensiunea pentru incarcarea acumulatorului?
Am un Qtek9100 si nu se incarca, nu da bine tensiunea la baterie (doar 0.2V)....si ma gandeam sa leg direct incarcatorul la baterie....
andrey7
20th June 2008, 12:10
cum se face sa tina bateria de la samsung e900? cat ar trebui sa tina e li-ion? sau cum se formateaza ?(daca se formateaza)
il butonez si ma tine 1 zi jumatate nu lam formatat deoarece am auzit ca nu se formateaza... pur si simplu nu merge sal formatez... e ceva normal sal incarc in 2 zile de trei ori ?am auzit ca bateriile li-ion tin din ce in ce mai mult odata cu trecerea timpului... lam incarcat ieri si am 3 liniute din 3.... vreau raspuns ... ce am gresti de ma tine asa de putin? si nu se poate scoate lumina atunci cand se incarca? idul meu este andrey7_dinamovistu vreau sa ma lamureasca cineva care chiar stie despre ce este vorba ms
aaa shi am auzit ca formatarea se face pana ce ajunge sa se stinga singur si pus la incarcat 18 ore... dar asa am facut si eu la frecat pana nu se mai aprindea dar tot sa incarcat normal(in 2 ore) ... are ceva daca am facut asta? afecteaza?
florin_alin24
10th July 2008, 11:10
Care baterii sunt mai bune, Li-Ion, sau Li-Poly?
dyko
17th August 2008, 12:02
pai si daca ii faci frotmatare la o baterie li-po are ceva .... eu am cumarato de la orange shop si mi sa recomandat sa ii fac formatare
si aici vad ca nu se face .... si am facuto si cu telefonu deschis si se mai intampla sa ma mai sune cineva intre timp ..... am gresit mult?
gotta
22nd August 2008, 15:18
QUOTE (andrey7 @ Jun 20 2008, 13:10)

cum se face sa tina bateria de la samsung e900? cat ar trebui sa tina e li-ion? sau cum se formateaza ?(daca se formateaza)

il butonez si ma tine 1 zi jumatate nu lam formatat deoarece am auzit ca nu se formateaza... pur si simplu nu merge sal formatez... e ceva normal sal incarc in 2 zile de trei ori ?am auzit ca bateriile li-ion tin din ce in ce mai mult odata cu trecerea timpului... lam incarcat ieri si am 3 liniute din 3.... vreau raspuns ... ce am gresti de ma tine asa de putin? si nu se poate scoate lumina atunci cand se incarca? idul meu este andrey7_dinamovistu vreau sa ma lamureasca cineva care chiar stie despre ce este vorba ms

aaa shi am auzit ca formatarea se face pana ce ajunge sa se stinga singur si pus la incarcat 18 ore... dar asa am facut si eu la frecat pana nu se mai aprindea dar tot sa incarcat normal(in 2 ore) ... are ceva daca am facut asta? afecteaza?
Nu prea ai cum sa faci daca ai o baterie cit o lama Orbit si un ecran de laptop... asta e dezavantajul telefoanelor "funky".
Eu am un Nokia 6030 la care vb cam 20-25 min/zi si ma tine bateria 5-6 zile si un SE K 310i la care vb 10-15 min/zi si am baterie 4-5 zile. Din cauza specificatiilor limitate "butonatul" iese din calcul
.
cornel001
5th November 2008, 05:44
ce-am citit in alta parte:
Bateriile cu Li-Ion folosesc alte substante si oricum ele sunt pre-formatate de catre producator. Sunt necesare doar 3 sau 4 cicluri complete de incarcare-descarcare totala a bateriei pentru ca aceasta sa isi faca treaba asa cum trebuie. Ulterior ele pot fi reincarcate oricand, chiar si partial.
deci, e necesar vreun ciclu ?
edit : am citit in manualul telefonului si nu zice nimic de asa ceva.
totusi spune ceva de genu ca telefonul ar trebui folosit prima data cu bateria incarcata total (fully charged) sau asa ceva. asta ma face sa ma intreb daca trebuia s-o pun imediat la incarcat pana la maxim, sau nu e nici o problema ca am folosit mai intai 'incarcatura' cu care a venit ? Telefonul nu e nou, doar bateria, ar fi a doua luata pt el.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.