Noul laptop MSI WIND u100...ce parere aveti?
Pages: 1, 2, 3, 4

ciprianmhai

Ma tot uitam zilele trecute pe site-urile de vanzari de la noi pt k trebuie sa imi iau un laptop ultraportabil...si ma gandeam la ceva de 12...
Am gasit o oferta foarte buna pentru un anume model si vreau sa stiu si parerea voastra.
Este vorba despre un notebook MSI Wind U100 de 10 inci , cu procc Intel Atom..1.6 ma rog am pus si link pentru specificatii.

http://www.eflamingo.ro/webapp/wcs/stores/...ategoryId=10452

Ce imi convine foarte tare este pretul .... 1669 lei... care mi-a inchis complet gura.

Astept cu nerabdare parerile voastre.

Multumesc.
ciprianmhai
niste review-uri...
http://www.bit-tech.net/hardware/2008/07/04/msi-wind-u100/1
http://www.laptopmag.com/review/laptops/ee...eoff.aspx?pid=1
http://www.insidehw.com/Reviews/Note...Wind-U100.html

_Smiley_
ce vrei sa faci cu el? rezolutia aia e cam ciudata smile.gif
ciprianmhai
@smiley...iti dai seama ca nu iei un ultraportabil pentru jocuri...
Mie imi trebuie cnad plec la munte sa il am pe tren sau in masina, wi-fi aplicatii office...si alte lucru nestresante pentru configuratie.
_Smiley_
nu ma gandeam la jocuri. dar chiar si pt office, ecranul mi se pare cam mic....
pretul pare foarte atractiv smile.gif
Berti
Daca vrei sa-l folosesti mai mult pe drum, recomand un Asus Eee cu hard disk electronic (SSD), intr-adevar capacitatea e mai mica, da' nu-ti bati capu cu socurile.
ciprianmhai
am vazut si eeePC dar personal nu imi place..intr-adevar ssd este ok dar prefer HDD...il plus la garantie 36 luni..nu te doare capu smile.gif

SisterRay
Mai uitați și altă chestie, de care țineți seama cu sfințenie numai după ce v-ați trezit cu dureri zdravene de mâini de la prea mult tastat: TASTATURA. EEPC nu a impresionat prin tastatura sa, la MSI este lăudată. Chiar dacă nu e sistemul principal de lucru, tot contează dacă ai nevoie să lucrezi ceva. Tastatură foarte bună cică are și HP MiniNote, numai că ăla nu are un procesor strălucit și mai costă și mult.

O altă utilizare a unui ultraportabil cu harddisk ar fi și aceea de spațiu de stocare fotografii. Descarci pozele de pe aparat pe el, vezi rapid care merită păstrate și nu mai trebuie să-ți faci griji că n-ai suficiente carduri de memorie la tine.
_Smiley_
nu cred ca-si ia nimeni ultraportabil ca sa tasteze furibund pe el smile.gif
pentru ce spui tu, storage pt fotografii, mai bine iei asa ceva: http://www.eflamingo.ro/webapp/wcs/stores/...-4_10452__10452 . are tot 80g jdd, tot 1kg, e cu ~33% mai ieftin....

de fapt, in afara de carcasa pink, ce aduce nou acest ultraportabil, comparativ cu celelalte ultraportabile existente pe piata?
SisterRay

Smiley, până nu vezi cum e ce spuneam eu nu ți se pare cine știe ce. Acum fiecare cu gusturile lui. Nu știam de Acerul ăla, mulțumesc. Să căutăm review-uri!

La o primă vedere, un review spune că ar fi jalnică bateria. http://stuff.tv/review/Acer-Aspire-One/Page2/
anthony2000
Foarte interesant Acer One ala mic. Mai ales pretul, e cu 100 E mai ieftin fata de Wind.
Aveam de gand sa iau si io o chestie din asta ultraportabila , dar cand am vazut Wind la 1600 ron am renuntat.
Asa, Acer-ul asta e 1299 si e la fel ca Wind la config, mai mic LCD putin dar aceeasi rezolutie.
_Smiley_
QUOTE (SisterRay @ Jul 10 2008, 12:23) *
.......... Nu știam de Acerul ăla, mulțumesc. .....La o primă vedere, un review spune că ar fi jalnică bateria.

nici eu nu stiam de el, dar pretul WIND-ului mi se parea asa de mic incat am zis ca sau e tzeapa, sau exista si altele mai ieftine. MSI nu e cunoscut ca aducator de surprize majore in ceea ce priveste preturile smile.gif. si am dat de Acer-ul ala.

cat despre baterie, nu stiu ce sa zic. din specificatiile de pe eFlamingo, ambele par sa aiba acelasi tip de baterie (litiu-ion, 3 celule) si aceeasi autonomie (3 ore). deci daca unul tine doar 2 ore(cum scrie in acel review), sunt sanse mari ca si celalalt sa tina la fel.
ciprianmhai
Da Aspire one este de luat in considerare....nu stiu ce sa zic despre displayul ala..8,9 ? cum vi se pare..banuiesc ca nu e mare diferenta de la 10 la 8,9.

PS : ulterior comandarii unui Wind pe www.eflamingo.ro am vazut preturi mai mici in alte parti gen 1499..sau 1479 parca si am zis WTF..de ce sa dau eu 1669 cand pot sa il iau la 1499 nu? Am sunat la ei si le-am zis ca vreau sa retrag comanda pentru ca am gasit mai ieftin mi-au spus ca stiu de pb asta si ca se angajeaza sa ofere cel mai bun pret din piata---> mi l-au dat la 1399 plus o reducere de 3 % pentru prima comanda daca ai user la ei.
Chestia asta este valabila pt toti care au comandat de pe eflamingo la pretul vechi...ce sa mai zic...m-au convis tongue.gif

Astept sa imi ajunga acasa si o sa detaliez aici impresia mea.
anthony2000
Acu MSI Wind e oficial pe site la 1399. Ce inseamna concurenta asta....
SisterRay
Hehe, le-a intrat morcovu'. De când cu proliferarea magazinelor online, ăștia mari cu rețele de magazine nu se mai simt chiar așa de bine. Concurența să trăiască!

Așteptăm verdictul, ciprianmihai.

Îmi pare rău de HP Mininote, că l-am văzut la DC și arată foarte bine. Păcat de procesorul slab, de faptul că ți-l bagă pe gât cu Vista Business și de preț.

Personal dacă aș lua o drăcie din asta mică aș avea nevoie de Windows pe ea, deci Acer cu Linux iese din calcul, pentru că nu pot folosi OpenOffice, deoarece am nevoie de corectorul ortografic și gramatical al Word-ului care este net superior.
ciprianmhai
am gasit un demo de cum se misca wind in jocuri..

http://youtube.com/watch?v=5FLQC1qZiCY

aflorin
De peste 2 ore tot caut pe net alternative, pana una alta, in top pret fiind flamingii aliniati deja la 1399 si reducerea de 3%. Inainte de a da comanda, trebui sa remarc totusi ca in cateva luni de la aparitia (si corespunzator succesul) lui Asus eee pe piata, l-au mai "rasarit" un pic. Agresiv, pentru a mentine pretul, Orange il inhata in exclusivitate pana in septambrie = livrat la pachet cu modemuri, abonament de date...etc. Atat Acer One cat si MSI par alternative viabile (cel putin pt eee nou, ca pe site MSI apare clar diferenta de imagine intre 7 si 10"), sau... mai asteptatm un pic poate mai apar si scade pretul. Separat ar fi si decizia intre SSD extins cu usb-mem si un hdd cinstit, intre un linux comod sau un win cu licenta, transarea finala fiind la nivelul aplicatiilor ce trebuiesc puse pe el.
Daca tot s-a ajuns incet cu pretul catre 1400, incep si comparatiile cu celeroanele oferite gramada, cu dvd dar si triplu de grele. Tinand cond ca ar fi al doilea notebook utilizat preponderent office si net, eu cred ca raman pe MSI dar parca as mai astepta o luna sa se mai anime plaja pana-n 10" (remarcati saltul mare catre gama business 11-12" si preturile pe masura). Sunt si eu convins ca diferenta o vor da ecranul si tastele, motiv pt care trebuiesc vazute de aproape. Din pdv office, open-office 2.4.1 este compatibil bine (citeste si salv MS), merge iute si pe win si pe linux, este portabil (rulare interna ori usb) iar argumentul cu "la-drum-fara-piese-in-miscare" e real. Si-uite-asa e greu de decis, mai ales cand nu preseaza de azi pe maine.
ciprianmhai
@aflorin, eu nu am mai putut sa astept si l-am luat chiar azi, la prima vedere finisajul e super ok iar de dimensiuni nu prea am ce sa ii reprosez..astept un pic sa il frec si sper ca maine seara sa am un "review" de prima vedere si eventual poze real life..pana atunci numai de bine despre el
SisterRay
Să-l stăpânești sănătos și să te bucuri de el!
ciprianmhai
merci frumos sisterRay
anthony2000
QUOTE (ciprianmhai @ Jul 11 2008, 13:22) *
@aflorin, eu nu am mai putut sa astept si l-am luat chiar azi, la prima vedere finisajul e super ok iar de dimensiuni nu prea am ce sa ii reprosez..astept un pic sa il frec si sper ca maine seara sa am un "review" de prima vedere si eventual poze real life..pana atunci numai de bine despre el

Adica ai dat comanda si a doua zi a venit?
Astept si eu review.
phat_sua
da, in cat timp ti-a venit? poze ceva review ..macar parere mai detailata? biggrin.gif autonomie etc? ms ..si sa-l stapanesti sanatos
SisterRay
Cred că omu' e atât de entuziasmat că nu se mai desprinde de el, ori atât de dezamăgit că nu-i mai vine să scrie nimic pe aici.
anthony2000
In septembrie va aparea si versiunea cu linux, care ar trebui sa fie cam 1200 roni, daca aia cu win e 1400.
Khalled
QUOTE (SisterRay @ Jul 15 2008, 13:26) *
Cred că omu' e atât de entuziasmat că nu se mai desprinde de el, ori atât de dezamăgit că nu-i mai vine să scrie nimic pe aici.

Daca e dezamagit, poate tine la orgoliu si nu vrea sa spuna ca a luat decizie naspa:)

dar nu cred, mi s-a parut foarte ok nb-u'... deci traiesc cu impresia ca acum e cu ochii cat cepele (roz ca notebook-ul) si degetele fumegande smile.gif)
Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
Pages: 1, 2, 3, 4
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.