help me....incalzire pardoseala

stefanhrg

salut. am si eu nevoie de ajutor. n-am reusit sa gasesc nicaieri un raspuns concret in legatura cu folosirea parchetului la incalzirea in pardoseala.
as vrea in primul rand sa stiu ce tip de parchet se poate folosi.
CRG
In principiu, se poate folosi orice tip. Dar de preferinta sa fie stratificat (exista si unul de 14 mm, f bun calitativ) sau laminat. Eu voi opta pentru stratificat. Masivul izoleaza prea bine caldura. Pana la urma, caldura nu are decat sa urce atata timp cat izolezi corespunsator podeaua (eu o sa merg pe extrudat de 5). Problema tine mai mult de inertia termica, mult mai mare in cazul masivului.

Smecheria este in schimb urmatoarea (si mi-a spus-o un sg furnizor): in loc de sapa, se pun acele panouri de aluminiu, care difuzeaza uniform caldura si astfel, nu mai afecteaza asa de rau parchetul.

Si oricum, stratificatul e mult mai aratos decat masivul tongue.gif

M_ALINSEB
QUOTE (CRG @ Jul 10 2008, 16:43) *
In principiu, se poate folosi orice tip. Dar de preferinta sa fie stratificat (exista si unul de 14 mm, f bun calitativ) sau laminat. Eu voi opta pentru stratificat. Masivul izoleaza prea bine caldura. Pana la urma, caldura nu are decat sa urce atata timp cat izolezi corespunsator podeaua (eu o sa merg pe extrudat de 5). Problema tine mai mult de inertia termica, mult mai mare in cazul masivului.

Smecheria este in schimb urmatoarea (si mi-a spus-o un sg furnizor): in loc de sapa, se pun acele panouri de aluminiu, care difuzeaza uniform caldura si astfel, nu mai afecteaza asa de rau parchetul.

furnizorul respectiv ti-a spus si cat de scump este sistemul?
eu zic ca este foarte scump.
adi_master
foate scumpe nu-s(panourile de al)arata practic precum cartoanele de oua.Mare pret nu trebuie sa aiba.
gelunechifor
QUOTE (M_ALINSEB @ Jul 10 2008, 23:22) *
furnizorul respectiv ti-a spus si cat de scump este sistemul?
eu zic ca este foarte scump.

daca faci o relationare intre cit costa sapa ,plasa de sirma,aditivul ptr sapa si manopera ptr turnare versus placile de al ai sa vezi ca nu mai este asa de mult!
MirelaLucia
QUOTE (CRG @ Jul 10 2008, 16:43) *

si eu merg tot pe placile alea de aluminiu ca principiu. vreau incalzire in pardoseala dar nu vreau sa pun gresie peste tot. Desi initial vroiam un parchet de 18mm grosime acum ma gandesc serios la varianta reducerii lui la 14-15mm. problema mea este ca vreau o culoare de cires si as vrea daca se poate de trafic intens sau chiar industrial.

Am un sot, 2 caini si in viitor 2 copii pe care cu greu ii voi putea pune sa se descalte tot timpul la usa ( mai ales pe caini smile.gif ).

revenind la incalzirea in pardoseala, mi se pare cea mai buna optiune pentru un spatiu de peste 100mp mai ales daca ai spatii vitrate mari si nu prea ai usi.

Eu sunt pro si mi-am ales si furnizorul. ramane sa ma vad cu reprezentantul zonal saptamana viitoare direct la casa pentru tot felul de detalii si amanunte.
CRG
Ca si cost nu cred ca e foarte mult peste calorifere (maxim 1000-1500 de eur la o casa de 200 mp), mai ales daca manopera e doar 5 eur/mp asa cum a precizat un furnizor activ si pe forum.. wink.gif Chiar daca ai in plus automatizare si control zonal temperatura, cred ca se merita efortul. Am testat personal acest tip de incalzire si cel primul cuvant care-mi vine in minte acum despre el este: "boieresc" biggrin.gif

M_ALINSEB
QUOTE (CRG @ Jul 11 2008, 12:30) *
Ca si cost nu cred ca e foarte mult peste calorifere (maxim 1000-1500 de eur la o casa de 200 mp), mai ales daca manopera e doar 5 eur/mp asa cum a precizat un furnizor activ si pe forum.. wink.gif Chiar daca ai in plus automatizare si control zonal temperatura, cred ca se merita efortul. Am testat personal acest tip de incalzire si cel primul cuvant care-mi vine in minte acum despre el este: "boieresc" biggrin.gif

pai furnizorul respectiv poate ca ar trebui sa-ti dea si o oferta ca sa fi sigur ca nu spune 5 eur / mp si oferteaza 8 eur/mp. eu asa am patit si vorbim de acelasi furnizor fi sigur. sau mai bine zis reprezentantul lui pe Bucuresti. Am citit si eu info din paginile la care faci referire si am fost putin surprins sa constat ca preturile difera putin.
gelunechifor
QUOTE (M_ALINSEB @ Jul 11 2008, 17:16) *
pai furnizorul respectiv poate ca ar trebui sa-ti dea si o oferta ca sa fi sigur ca nu spune 5 eur / mp si oferteaza 8 eur/mp. eu asa am patit si vorbim de acelasi furnizor fi sigur. sau mai bine zis reprezentantul lui pe Bucuresti. Am citit si eu info din paginile la care faci referire si am fost putin surprins sa constat ca preturile difera putin.

manopera este de 5 pina la 15 euro in functie de fiecare casa !
M_ALINSEB

este foarte buna precizarea mai ales ca si eu si altii ( de ex colegul de mai sus ) fgaceam calcule eronate
scurt_pe_2
QUOTE (M_ALINSEB @ Jul 11 2008, 16:16) *

na ca m-a luat valu`. precizarea lu` Gelu sper sa fie binevenita, ca sa nu existe tot felul de discutii.
elaxxx
Exista si mochete din fibre naturale cu o grosime de la 6 la 15 mm potricite pe incalzirea prin pardoseala. Avantaj inertia termica al acestora este mult mai mica.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.