Dihor
7th July 2008, 21:02
Daca se poate , rog un moderator sa-l faca sticky .
Merita !
freightliner
13th August 2008, 00:55
ma bucura fatul ca šlumeašse mai gandeste si la topicuri šinteligenteš.
acum ma intreb cati din cei care au citi topicul vor pune in practica TOATE cele descrise.
travelman
23rd September 2008, 21:35
dintre marcile japoneze, puteti oferi un sfat, pentru un enduro 125 cmc ,fabricatie dupa 2000, care ar fi mai fiabila : Yamaha, Honda , Kawasaki..etc?
multumesc
madcox
25th September 2009, 14:05
ca semn al unei motorete ce a fost tavalita mai serios... ghidonul este limitat in cursa sa stanga/dreapta de 2 opritori. acesti opritori sunt fixati pe cadru, in zona "jugului" sau pe acesta. "jugul" este acea parte tubulara din cadru in care sta prins axul ghidonului. in timp ce se vireaza stg/dreapta, se verifica acesti opritori. INTOTDEAUNA motoreta trebuie sa vireze egal stg/dr, dar fara sa prinda mana conducatorului intre ghidon si rezervor. daca se intampla invers, inseamna ca acei opritori sunt rupti in urma unei cazaturi. opritorii se pot observa foarte usor in zona descrisa mai sus.
eu de exemplu am avut motocicleta scapata de 3 ori. o data de pe cric de cineva misterios, o data de prietena, si o data de mine din mers prin noroaie. datorita acestor 3 cazaturi minore, am un opritor usor tocit, dar totusi nu este sesizabil la virat, ci doar daca ma uit la el. deci, se trece cu vederea. aliniamentul rotilor se poate verifica de cineva experimentat mergand fara maini. daca motoreta trage intr-o parte, sau este instabila, este ceva suspect la ea. poate fi din centrarea rotii din bascula(se verifica reperele din fabrica de pe bascula), sau poate fi stramba cu totul.
furca la intrarea ei in jug nu trebuie sa aiba cute. daca este asa, inseamna ca a fost accidentata si indreptate telescoapele. poate sa nu insemne nimic, dar se va verifica. cunosc cazuri de telescoape indreptate care nu au afectat comportamentul motoretei.
lantul...nu trebuie sa aiba uzura, sau sa aiba uzura egala. ca sa se verifice asta se ridica pe un stander, sau cricul central, si se roteste roata. daca aceasta opune rezistenta din loc in loc inseamna ca lantul are uzura inegala.