Cei mai nesimtiti soferi
Pages: 1, 2, 3

Alexxfl
Nu stiu prin alte zone cum o fi, dar in Iasi, daca ai numar de Bucuresti iti poti permite sa fii taran in trafic.
tomaso
QUOTE (Alexxfl @ Jul 2 2008, 22:47) *
Nu stiu prin alte zone cum o fi, dar in Iasi, daca ai numar de Bucuresti iti poti permite sa fii taran in trafic.

E la fel.
Sunteți ( suntem ) mult prea toleranți.
Ați invitat la discuție vreun mitic, iar în timp ce îi boțiți mașina, mecla ... nevasta, să îi explicați că el este un strain parvenit, o scârnă, care ne murdărește țara ?
Să îi spuneți că regulile de circulație din România trebuie respectate, că tupeul mitic cu care el "se bagă" în față, merge la măsă aia cretină și otreapă, nu în orașul vostru ?

Trebuie să le dați în bot până când pricep mesajul.
Să se cace pe ei ori de câte ori depășesc granița și intră în țara noastră ( România ).
edy_wheazel

Pot fi si din Iasi dar sa aiba numere de leasing.
Solvogn
QUOTE (edy_wheazel @ Jul 3 2008, 10:13) *
Pot fi si din Iasi dar sa aiba numere de leasing.

Sau pot fi autovehicule ale unei firme cu sediul in Bucuresti. Am mers si eu pe cateva si astfel poti capata si explicatia - joburile care presupun mult mers cu masina transforma pshihologic soferii in cauza in Schumi wannabe.
IVAN_V
Americanii.

Edit: e vorba cumva de soferii din RO ? Atunci ..americanii din RO, gen puscasi beti tapeni la volanul jiipului.
jay333
Eu cred ca nesimtirea la volan nu tine atat de mult originea geografica, ci mai repede de gradul de dezvoltarea cultural-intelectuala a soferului si de tipul de trafic cu care este obisnuit. Candva credeam despre soferii clujeni ca sunt niste cretini. Asta pana cand am fost in Cluj si am vazut ceva ce in Bucuresti intalnesti mai rar: la o intersectie in care semafoarele nu functionau, soferii de pe drumul cu prioritate s-au oprit pentru a-i lasa pe cei de pe drumul fara prioritate sa treaca si nimeni nu a claxonat sau gesticulat. In Bucuresti, desi exemple de nesimtiti intalnesti la tot pasul (sau la fiecare metru de sofat), mie mi se pare ca soferii (majoritatea lor) s-au mai civilizat fata de acum cativa ani. O fi doar o impresie personala, o fi realitatea, nu stiu. Stiu insa ca oriunde in tara asta nesimtitii nu tin cont de judetul inscris pe numarul de inmatriculare.

PS: Sa va feriti de soferii din DB, OT, DJ, AG, GR, GJ si MH, mai ales cei cu berline cu beculete, presulete, folii pe geamuri si alte "imbunatatiri". smile.gif
Moaca
QUOTE (jay333 @ Jul 3 2008, 10:38) *
PS: Sa va feriti de soferii din DB, OT, DJ, AG, GR, GJ si MH, mai ales cei cu berline cu beculete, presulete, folii pe geamuri si alte "imbunatatiri". smile.gif

ai uitat PH si TR
gdans

Confirm. Si oriunde nu numai in Romania.
Cand vii in Romania prin Ungaria trebuie (de aici) sa te feresti de soferii bucuresteni.
Cine ma contrazice, sa incerce sa sofeze sau sa treaca strada in Bucuresti.
Si nu este vorba de traficul mare, e vorba de "stil".
loaded_gun
nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar parerea mea e ca unii dintre cei mai nesimtiti sunt taximetristii... eheyebrow.gif
motanul13
Ce imi place ca toti figurantii care nu stiu sa conduca se plang de bucuresteni ! huh.gif
In primul rand , din cauza traficului , bucurestenii sunt obligati sa invete sa conduca .
Nu te descurci , te claxoneaza toti ca disperatii ( nu zic ca e bine ! )
Daca esti un moscait de moldovean , normal ca ti se pare ca bucurestenii sunt agresivi !
Nu zic ca sunt toti buni soferi , din cel putin un milion de soferi bucuresteni , nu se poate sa fie si 10.000 de dobitoci !

Cate accidente grave ati vazut la tembelizor produse de bucuresteni ? sleep.gif
Strict
QUOTE (gdans @ Jul 3 2008, 10:45) *
Cine ma contrazice, sa incerce sa sofeze sau sa treaca strada in Bucuresti.

Fac asta zilnic și n-am întîmpinat probleme deosebite rolleyes.gif
jihadu
QUOTE (Moaca @ Jul 3 2008, 10:43) *
ai uitat PH si TR

cel putin astia din PH..cred ca mai mult de 3 sferturi din cei de PH de pe DN1 au numai cazane de dacii de prin '73 sau lancia de acum 20 de ani cu care incurca pe toata lumea death.gif
IVAN_V
QUOTE (motanul13 @ Jul 3 2008, 10:52) *
Daca esti un moscait de moldovean , normal ca ti se pare ca bucurestenii sunt agresivi !

Da da..am vazut zmei di nastai cu numere de B...depaseau la limita limitei ..cu 2 milimetri de rezerva ca apoi sa ajunge in cot...La urmatoarea bifurcatie ii ajungeam ..si ma uitam la ei cum stau toti in rand...dar ei este grabiti bre + agrasivi...si drept dovada si merit au ajuns inaintea celor mai putin agresivi cu un avans de 10 metri. Progres nu gluma. Cu siguranta s-au meritat situatiile critice create.

Per total, soefri din RO is dezastru la cap. politete...daca mergeti de ex. prin Austria, sau Germania...muriti de uimire. Deci acolo sa zicem ca iese nea fermieru cu tractorasul lui decolectie..sa vedeti cu merge cu 25 kmh si in urma lui se face o coada de 1-2 km..deci in afara localitatii..si absolut nimeni nu claxoneaza, nimeni nu caraie , sau scartie pe langa el. Aia civilizatie. Dar de la Roumania ce sa ceri ? N-ai cu cine.
fracture
QUOTE (Moaca @ Jul 3 2008, 05:43) *
ai uitat PH si TR

Dar și pe ce cu numere de IF smile.gif
jay333
QUOTE (fracture @ Jul 3 2008, 11:25) *
Dar și pe ce cu numere de IF smile.gif

Intra la categoria B. smile.gif Multi cu B au trecut la vilisoare de IF si e mari jmekeri. wink.gif

PS: Multi=multi, nu toti.
fracture
QUOTE (jay333 @ Jul 3 2008, 06:30) *
Intra la categoria B. smile.gif Multi cu B au trecut la vilisoare de IF si e mari jmekeri. wink.gif

E asta e problema ăcaștia cu IF au Q7, X5 și S Klasse și cred că odată cu mașina au primit și străzile și bulevardele.
cutler
IF , CS , PH , BR
Dragon Warrior
Aia cu RO si cu un cerculet cu 12 stelute galbene pe fond albastru in stanga numarului de inmatriculare. Indiferent de numerotarile ce urmeaza dupa. La polul opus sunt aia cu un D.
gdans
QUOTE (IVAN_V @ Jul 3 2008, 11:07) *
Da da..am vazut zmei di nastai cu numere de B...depaseau la limita limitei ..cu 2 milimetri de rezerva ca apoi sa ajunge in cot...La urmatoarea bifurcatie ii ajungeam ..si ma uitam la ei cum stau toti in rand...dar ei este grabiti bre + agrasivi...si drept dovada si merit au ajuns inaintea celor mai putin agresivi cu un avans de 10 metri. Progres nu gluma. Cu siguranta s-au meritat situatiile critice create.

Per total, soefri din RO is dezastru la cap. politete...daca mergeti de ex. prin Austria, sau Germania...muriti de uimire. Deci acolo sa zicem ca iese nea fermieru cu tractorasul lui decolectie..sa vedeti cu merge cu 25 kmh si in urma lui se face o coada de 1-2 km..deci in afara localitatii..si absolut nimeni nu claxoneaza, nimeni nu caraie , sau scartie pe langa el. Aia civilizatie. Dar de la Roumania ce sa ceri ? N-ai cu cine.

Este mai aproape Moldova (si in general provincia) de Occident in ceea ce priveste politetea si civilizatia in general.
Stilul de condus din provincie se apropie deseori de civilizatia occidentala ceea ce nu este cazul pentru Bucuresti.
Multi din afara cand ne caracterizeaza la gramada tigani, nu o fac din rautate ci din necunoastere deoarece ajung sa cunoasca doar Bucurestiul
si nu cunoaste si provincia.
Este cunoscut in afara si faptul ca nu se pot face afaceri cu miticii, sunt aproape toti tepari,
s-a dus buhul asa cum s-a dus si de soferii de la Gara de Nord sau Aeroport, etc.

Sunt in Bucuresti doar de 4 ani, timp insa suficient sa-l cunosc si sa ma iau cu mainile de cap.
Este mult mai multa civilizatie oriunde in provincie.
fracture
QUOTE (gdans @ Jul 3 2008, 09:56) *
Este mult mai multa civilizatie oriunde in provincie.

Atunci te invităm să mergi în provincie smile.gif
gdans
QUOTE (fracture @ Jul 3 2008, 14:58) *
Atunci te invităm să mergi în provincie smile.gif

Este foarte important sa fim obiectivi, daca punem in fata un patriotism local ascundem sub pres multa mizerie.
Eu critic nu pentru ca sunt negativist ci pentru ca vreau ceva mai bun.
Pentru a evolua trebuie mai intai sa ne asumam aspectele negative.
Daca ne complacem, o sa zicem cu totii ca este OK dar o sa rada tot mapamondul de noi.

Incearca sa discuti cu cineva care a sofat in Occident si fa comparatia cu Bucurestiul.

Am fost nevoit sa ma mut in Bucuresti din cauza serviciului (in cadrul aceleiasi firme) si nu acesta este subiectul topicului.
kill_them_all1000
Din obiectivismul ala i'ai uitat pe provincialii care au venit la Bucuresti (si nu's putini deloc).

Toti sunt obiectivi in ziua de azi.
gdans
QUOTE (kill_them_all1000 @ Jul 3 2008, 15:18) *
Din obiectivismul ala i'ai uitat pe provincialii care au venit la Bucuresti (si nu's putini deloc).

Toti sunt obiectivi in ziua de azi.

Includem si provincialii veniti in Bucuresti includem si romanii din provincie dar acesta-i adevarul.
Mi-as dori ca Bucurestiul, capitala noastra indiferent unde locuim, sa fie un exemplu.

Este ?

fracture
QUOTE (gdans @ Jul 3 2008, 10:11) *
Este foarte important sa fim obiectivi, daca punem in fata un patriotism local ascundem sub pres multa mizerie.
Eu critic nu pentru ca sunt negativist ci pentru ca vreau ceva mai bun.
Pentru a evolua trebuie mai intai sa ne asumam aspectele negative.
Daca ne complacem, o sa zicem cu totii ca este OK dar o sa rada tot mapamondul de noi.

Incearca sa discuti cu cineva care a sofat in Occident si fa comparatia cu Bucurestiul.

Am fost nevoit sa ma mut in Bucuresti din cauza serviciului (in cadrul aceleiasi firme) si nu acesta este subiectul topicului.

Păi nu știu, poate ne spune cineva cum se circulă în Iași, sau în Timișoare, sau în Brașov.
Comparația se face Occident-România nu Occident-București.
Am vorbit recent cu o colegă de muncă din Budapesta și cun un coleg din Paris. Știi ce, amândoi mi-ai zis că pe la ora 9 și la Budapesta și la Paris se circulă greu, nu chiar ca în București dar destul de greu.
http://www.gandul.info/actualitatea/permis...ml?3927;2753862
Cei care au dat șpagă să obțină permisul sunt și cei care sunt nesimțiți și fac accidente.
QUOTE (gdans @ Jul 3 2008, 10:23) *
Includem si provincialii veniti in Bucuresti includem si romanii din provincie dar acesta-i adevarul.
Mi-as dori ca Bucurestiul, capitala noastra indiferent unde locuim, sa fie un exemplu.
Este ?

Ar trebui să fi dar nu este.
Asta este unul din motive.
Mann o să demoleze niște clădiri vechi pentru a construi un Hotel de 5 stele chiar în Cișmigiu.
spare-me
ce usor o fi sa ai trei strazi, un bulevard, un sens giratoriu si sa comentezi sofatul...

sa veniti voi astia, "comentatorilor" sa vedeti cum se face bucurestiul seara la 19 sau dimineata la 9...sa vezi cum trebuie sa "lupti" pt. fiecare metru inaintat sau pt. fiecare verde...
cum din 2-3 benzi trebuie sa se faca 5, cum trebuie sa treci REPEDE daca te lasa unul, nu sa te dai jos sa-i strangi mana, si apoi sa pleci...

ce bine-o fi sa dormi la semafor vreo 2-3 verde...ca n-are cine sa vina din spate, in bucuresti la verde au plecat din start capii de linie...

e usor sa comentezi de nesimtirea la parcare in provincie unde ai unde sa lasi masina la orice ora, e usor sa treci strada in orase cu 5 masini si 2 strazi, etc...

iar cei care comenteaza de condusul in afara tarii, INTR-ADEVAR, e valabil in afara localitatii...cati dintre voi au vazut parisul la ora de varf ?! sau frankfurtul ? sau munchenul ? sau geneva ?...MUCI, la fel ca oriunde...ce-i drept nu te-astepti sa scoata unul pistolul sau bata la tine, dar sunt aceleasi aglomerari, claxoane, etc...

se mai trezeste cate unu' din fundu' tarii (nu ma refer la cel care-a facut topicul) sa spuna ca ce nesimtiti 'e' bucurestenii.

pai 'e', ca atunci cand stai 2-3 ore in trafic sa traversezi orasul nu-ti convine sa prinzi un semafor din cauza unui moscait venit din cine stie ce colt de tara care nu s-a hotarat pe unde sa faca dreapta sau stanga, s-a incadrat prost, etc...
kill_them_all1000
QUOTE (gdans @ Jul 3 2008, 15:23) *

Este ?

Nu este, la fel ca celelalte orase ale tarii.

Bucurestiul comparat cu provincia e la fel ca SUA comparata cu Romania. Multi spun ca sunt multi prosti in US. Pai la 300.000.000? La fel si Bucurestiul comparat cu Timisoara, Bacau sau Arad. Sunt 2.000.000 de locuitori in acest oras. Cati locuitori au orasele mentionate de mine? 200.000-300.000?
gdans
QUOTE (fracture @ Jul 3 2008, 15:25) *
Păi nu știu, poate ne spune cineva cum se circulă în Iași, sau în Timișoare, sau în Brașov.
Comparația se face Occident-România nu Occident-București.
Am vorbit recent cu o colegă de muncă din Budapesta și cun un coleg din Paris. Știi ce, amândoi mi-ai zis că pe la ora 9 și la Budapesta și la Paris se circulă greu, nu chiar ca în București dar destul de greu.
http://www.gandul.info/actualitatea/permis...ml?3927;2753862
Cei care au dat șpagă să obțină permisul sunt și cei care sunt nesimțiți și fac accidente.

Chiar in cazul in care traficul este la fel de greu in alte orase europene nu renunta la civilizatie.
Nu acuz bucuresenii de intensitatea traficului (nu depinde de ei) ci de "politetea la volan".

Ai dreptate, obtinerea permisului contra spaga este o explicatie pentru numarul de accidente crescut.
S-a descoperit intr-un judet dar banuiesc ca fenomenul este mai extins.

As indraznii sa spun ca in cele mai multe cazuri cine nu este stapan pe sine (profesionist) este mai prudent.
Una e sa nu fii un profesionist, cu totul alta este sa fii nepoliticos.

ticodriver
Poate nu se referea neaparat la viteza de reactie a noastra, a bucurestenilor, care, evident, e mai buna. Poate se referea la nesimtitii care ne mananca si noua sanatatea in trafic - aia de depasesc coloana stationata si in dreptul refugiului sau inainte de semafor vor sa se bage (si culmea, in 99% din cazuri gasesc un "samaritean" sa-i lase frust.gif).
Molnjer
Nu stiu care sunt cei mai nesmtiti (de fapt stiu dar nu va spun ca sa nu va supar biggrin.gif ) dar cei mai periculosi sunt astia cu tirurile si mai ales tirurile cu nr de Turcia.
jay333
Facea cineva comparatie intre traficul din Bucuresti si cel din provincie. Sa mearga sa vada ca si in provincie este trafic intens si aglomerat. Dau ca exemple Timisoara, Cluj, Oradea, Targu Mures.
LE: Sau Orastie. (cine stie, cunoaste)
edy_wheazel
Trafic intens, la ore de varf este si in provincie, sa mai dea dreaq sa inchida circulatia pe o zona, atunci avem bonus de nervi. Totusi intre capitala si provincie este o diferenta care tine de bunul simt.
spare-me
QUOTE (edy_wheazel @ Jul 3 2008, 15:46) *
Trafic intens, la ore de varf este si in provincie, sa mai dea dreaq sa inchida circulatia pe o zona, atunci avem bonus de nervi. Totusi intre capitala si provincie este o diferenta care tine de bunul simt.

bun simt direct generat de trafic...cerc vicios...

in bucuresti un mare procent dintre idioti il constituie provinciali care habar nu au cum se circula intr-o anumita zona si fac cate-o duda de blocheaza toata intersectia sau traficul...

"trafic intens" in provincie...aratati-mi un oras de provincie pe care-l traversezi in 3 ore si va cred.
furtunos
Nu mai nominalizați județe, ca proști sunt peste tot în țara asta, nu contează județul. Probleme apar unde se ciocnesc orgoliile: bucureștenii de prahoveni, dâmbovițenii de argeșeni și așa mai departe. Fiecare va crede ca dacă un ialomițean sau doljean a greșit, toți sunt catastrofe. Dar dacă ar avea alte numere nu s-ar mai supăra nimeni.
jay333
Sambata am fost la mare. La iesirea de pe A2 la Cernavoda coada se intindea pe vreo 2-3 km. Toata lumea astepta frumos in coloana insa, fireste, s-au gasit si "jmekerii" care au luat-o pe banda de urgente. Nu erau doar masini cu numar de B; in schimb erau toti niste nesimtiti care nu afisau niciun fel de respect fata de ceilalti participanti la trafic. Normal ca te apuca toti dracii in asemenea cazuri.
gdans
QUOTE (edy_wheazel @ Jul 3 2008, 15:46) *

Asta spuneam si eu.
Evident ca nu intra toti bucurestenii in aceeasi situatie, ca in orice apreciere de acest gen, este o concluzie statistica:
Procentul de soferi necivilizati din Bucuresti este mai mare decat in provincie sau decat in Occident.

Explicatiile pot fi multiple:

- traficul infernal ii obliga pe bucuresteni sa se "adapteze".
- Bucurestiul fiind cel mai mare oras din Romania, un sofer in trafic este un anonim si atunci nu se mai auto-cenzureaza.
- temperaturile sunt uneori cele mai mari din tara (fenomen agravat de jungla de beton)
- fenomenul de "fite"
. . .
etc
dacadrean
QUOTE (Dragon Warrior @ Jul 3 2008, 11:57) *
Aia cu RO si cu un cerculet cu 12 stelute galbene pe fond albastru in stanga numarului de inmatriculare. Indiferent de numerotarile ce urmeaza dupa. La polul opus sunt aia cu un D.

de la 1 ianuarie 2007 toate masinile imatriculate au steguletul mentionat

QUOTE (ticodriver @ Jul 3 2008, 15:35) *
Poate nu se referea neaparat la viteza de reactie a noastra, a bucurestenilor, care, evident, e mai buna. Poate se referea la nesimtitii care ne mananca si noua sanatatea in trafic - aia de depasesc coloana stationata si in dreptul refugiului sau inainte de semafor vor sa se bage (si culmea, in 99% din cazuri gasesc un "samaritean" sa-i lase frust.gif ).

Asta este problema reala. Culme este ca de cele mai multe ori "samariteanul" sta cuminte in coloana si nu face parte din cei ce au depasit coloana si sa repliat.

QUOTE (Molnjer @ Jul 3 2008, 15:41) *
Nu stiu care sunt cei mai nesmtiti (de fapt stiu dar nu va spun ca sa nu va supar biggrin.gif ) dar cei mai periculosi sunt astia cu tirurile si mai ales tirurile cu nr de Turcia.

La ei acasa sunt mielusei. Doar politia romana este vina de acest lucru.
florisanf
Intradevar exista raca intre bucuresteni care au impresia ca sunt superiori (de fapt asta e un complex) si restul tarii care pt ei sunt niste provinciali care nu stiu sa faca nimic dar nu asta e topicul, problema traficului e la fel peste tot si in Bucuresti unde sunt 2.000.000 si in Timisoara unde sunt 350.000 (raportat la suprafata pe care o are fiecare, densitatea e cam aceasi), problema e Politia care permite fiecaruia sa faca ce vrea, sa parcheze si sa mearga pe unde vrea, inchide ochii la marimea masinii... Asta cand ii vezi in trafic, dar in cea mai mare parte a timpului sunt prinsi la "birou" cu hartoage. Oriunde in Europa se poate intampla ca si la noi daca Politia nu isi face treaba. Diferenta e ca acolo daca ai gresit (intentionat sau nu) sunt sanse foarte mari sa fi prins si amendat. Si dupa cateva amenzi te cam potolesti.
bogdanpaul
Impotriva soferilor nesimtiti exista si leacuri
Ex : unul de la mine de la firma s-a trezitcu plangere la politie facuta de altcineva + 1 martor ca nu i-a acordat prioritate (i-a taiat calea in intersectie) si a avut ceva de patimit din cauza asta. nu trebuie sa te iei in gat cu el pe strada dar tre sa pierzi putin timp sa faci o plangere.
Credeti-ma, merita!
edy_wheazel
Din punctul de vedere al parcarilor aiurea sau fara tichet la noi s-au luat masuri: primaria a facut contract cu o firma de securitate si blocheaza baietii la liber. Taxa de deblocare 80 lei. A doua oara te gandesti de doua ori...
iuliusdobre
pentru cei care nu stiti, acum, in bucuresti, sunt oameni stransi din toata tara, chiar si din afara. sunt foarte putini cei nascuti in bucuresti raportat la intreaga populatie. sa nu mai zic de cei care doar tranziteaza zilnic orasul. deci, cei cu nr xxBxxx sunt o reflexie a intregii tari. nesimtiti sunt peste tot, numai ca sunt mai multe nr de masini de genul aratat anterior.
acum cativa ani, pana sa intram in UE, veneam din Spania. la iesire din Ungaria era o coada de vreo 2 km. ghiciti cine o lua pe contra sens sau pe aratura! surpriza!!! nu era niciun nr de Bucuresti. printre cele de Romania erau si nr. de Italia, Spania. deci, NESIMTITI SUNT PESTE TOT PENTRU CA SE PERIMTE.
a, si inca ceva. coada am prins si pe autostrada in Italia si la iesire din Austria, dar nu s-a bagat nimeni in fata: deh.. camere de luat vederi, politie...

P.S. nu sunt bucurestean, dar am lucrat ceva timp in Bucuresti
gdans
QUOTE (edy_wheazel @ Jul 3 2008, 16:13) *
Din punctul de vedere al parcarilor aiurea sau fara tichet la noi s-au luat masuri: primaria a facut contract cu o firma de securitate si blocheaza baietii la liber. Taxa de deblocare 80 lei. A doua oara te gandesti de doua ori...

In Bucuresti se parcheaza la greu pe spatiile verzi si au ramas putine trotuare neocupate de masini.
Dar nu m-am legat de acest aspect.

Folosesc masina doar in week-end pentru ca ajung in max. 15 min la servici cu metroul iar cu masina in cca 1 ora.
Cind mi-am cumparat locuinta am preferat atunci sa iau una cu 5000 eur mai scumpa care este chiar langa metrou.
Alta problema la bucuresteni e moda asta cu fitele, chiar daca ajung la servici in 10 min cu metroul cum sa nu mearga ei cu masina ?
(chiar daca fac 1 ora cu masina plus nervi, ...)

La asta m-am referit cand am trecut si fitele.
Boala grea.

IVAN_V
QUOTE (spare-me @ Jul 3 2008, 15:27) *
ce usor o fi sa ai trei strazi, un bulevard, un sens giratoriu si sa comentezi sofatul...

sa veniti voi astia, "comentatorilor" sa vedeti cum se face bucurestiul seara la 19 sau dimineata la 9...sa vezi cum trebuie sa "lupti" pt. fiecare metru inaintat sau pt. fiecare verde...
cum din 2-3 benzi trebuie sa se faca 5, cum trebuie sa treci REPEDE daca te lasa unul, nu sa te dai jos sa-i strangi mana, si apoi sa pleci...

ce bine-o fi sa dormi la semafor vreo 2-3 verde...ca n-are cine sa vina din spate, in bucuresti la verde au plecat din start capii de linie...

e usor sa comentezi de nesimtirea la parcare in provincie unde ai unde sa lasi masina la orice ora, e usor sa treci strada in orase cu 5 masini si 2 strazi, etc...

iar cei care comenteaza de condusul in afara tarii, INTR-ADEVAR, e valabil in afara localitatii...cati dintre voi au vazut parisul la ora de varf ?! sau frankfurtul ? sau munchenul ? sau geneva ?...MUCI, la fel ca oriunde...ce-i drept nu te-astepti sa scoata unul pistolul sau bata la tine, dar sunt aceleasi aglomerari, claxoane, etc...

se mai trezeste cate unu' din fundu' tarii (nu ma refer la cel care-a facut topicul) sa spuna ca ce nesimtiti 'e' bucurestenii.

pai 'e', ca atunci cand stai 2-3 ore in trafic sa traversezi orasul nu-ti convine sa prinzi un semafor din cauza unui moscait venit din cine stie ce colt de tara care nu s-a hotarat pe unde sa faca dreapta sau stanga, s-a incadrat prost, etc...

Fugi ma d'acilea ca vb pe stomacul gol. O fi agomeratie si in alte rai in orasele mari, dar nu claxoneaza nimeni. Tu stii ce-i aia "nimeni" ? Nimeni, nici dracu nu claxoneaza, poti sa faci ce vrei sa faci cerculete ziua in amiaza mare in centrul si nu te baga nimeni in seama. Claxoanele in tarile precum:Germania, Austria, Franta, Uk, si cam toate tarile din zona aia...claxoanele acolo se folosesc din an in an, cand e vreun periol real, cand iese lumea ca sa castigat nush ce campionat. In rest e o liniste deplina.
Deci cum ziceam. Nu e Bucurestiul singurlui oras inghezuit, dar e singurul in care se conduce dupa reguli proprii, si in care prostii fac legea.
O fi aglomeratii in orase, dar nu dureaza..se misca infinit mai fluid decat in RO...ca acol oau sisteme cu adevarat inteligente/sensori/piste biciclisti...fiecare are totul pus de-a gata, tot ce trebuie sa faca e sa respecte regulile din manual si totul decurge fara incidente.
Mai treci prin provincie sa vezi ca si aici avem cozi de te plictisesti la semafor..dar nu mai urla nimeni ca descreieratul, nu se bate nimeni..aproape ca nu se claxoneaza...si to e varza cu ce e in afara.
Deci sunt regiuni in EU unde e absolut raiul pe pamant...e 100% stres-free sofatul. Asta e un aspect important. SI uitati inca un aspect...drumuri aproape perfecte. Si astea contribuie la starea generala de spirit.

In poza asta cine e de vina ? E imposibil de vazut asa magarii(pe contrasens/adormiti) in orase "europene"

QUOTE (spare-me @ Jul 3 2008, 15:49) *
bun simt direct generat de trafic...cerc vicios...

in bucuresti un mare procent dintre idioti il constituie provinciali care habar nu au cum se circula intr-o anumita zona si fac cate-o duda de blocheaza toata intersectia sau traficul...

"trafic intens" in provincie...aratati-mi un oras de provincie pe care-l traversezi in 3 ore si va cred.

Hahaha...voi vorbiti ? Care ati inventat giratoriul cu semafor ? Rasul planetei.
Si nu e vorba de cine prasul intins pe cele mai multe parcele. E vorba de civilizatie..pai cum dracu sa mergi prin Bucuresti daca jumate e mereu in reconstructie ca sa faca "afaceristi" profit ? Cadn jumate din strazile laturalnice se confrunta cu borduriada ? E vina provinciei ca nu are 1 milion de km de borduri inlocuite de-a moaca ?

QUOTE (gdans @ Jul 3 2008, 15:58) *
Procentul de soferi necivilizati din Bucuresti este mai mare decat in provincie sau decat in Occident.

Na uite ca s-a pus si punctisorul pe i.
spare-me
1. sigur, in toata europa nu se claxoneza...doar cand am trecut eu pe acolo claxonau. cand ai trecut tu s-au oprit ca le era jena

2. soferii n-au nicio vina pentru aberatiile facute de primarii, politie, adp, etc. aici vb de soferi. nu soferii bucuresteni au infipt semaforu' nu stiu unde.
Imperathor
Cei mai nesimtiti soferi, care-s aia?

Nu inteleg, te astepti la un top? Dupa localitatea de domiciliu, dupa categorie profesionala? mellow.gif
IVAN_V
QUOTE (bogdanpaul @ Jul 3 2008, 16:13) *
Impotriva soferilor nesimtiti exista si leacuri
Ex : unul de la mine de la firma s-a trezitcu plangere la politie facuta de altcineva + 1 martor ca nu i-a acordat prioritate (i-a taiat calea in intersectie) si a avut ceva de patimit din cauza asta. nu trebuie sa te iei in gat cu el pe strada dar tre sa pierzi putin timp sa faci o plangere.
Credeti-ma, merita!

Hmm..cica mi-ar fi povestit si mie taicamiu mai demult ca ar fi interesante "plangerile" astea si ca au ceva efect si la un timp dupa ce ai comis-o..IN special imi zicea sa incetins drecu cand trec printr-o balta si sunt pietoni langa...cu toate ca n-am stropit pe nimeni niciodata.

QUOTE (spare-me @ Jul 3 2008, 16:47) *
1. sigur, in toata europa nu se claxoneza...doar cand am trecut eu pe acolo claxonau. cand ai trecut tu s-au oprit ca le era jena

2. soferii n-au nicio vina pentru aberatiile facute de primarii, politie, adp, etc. aici vb de soferi. nu soferii bucuresteni au infipt semaforu' nu stiu unde.

1. Pai au zis "bai asta nu-i ala anost, spare-me, de pe SP? Ba da, hai sa-l stresam claxonand."
Crazy Trucker
Indiferent de zona dupa parerea mea cei mai cei... sunt taximetristii si cei de pe asa zis maxi-taxi,dar nu toti,ma refer la aia ce vin de la banda a 3-a la banda unu ca sa lase sau sa ia clientul!Dar care vine peste tine sau prin tine si daca il claxonezi te mai si injura de mama!Ii iubesc pe astia ! tongue.gif
spare-me
si uite-asa o dam in jigniri, chestii personale, etc

ce dracu' sa vorbesti ca omu' normal depsre asemenea subiect
Dihorul Razboinic
N-am nimic cu bucurestenii si ii consider romani ca toti ceilalti cetateni ai tarii. Dar azi am vazut o faza penibila. Unu' din B parcase o camioneta (SUV break) chiar linga trecerea de pietoni. In fine, vrea omu' sa plece, se suie in masina si cu privirea in fata da inapoi. Exact in momentul ala treceau niste oameni pe trecerea de pietoni. Omu' nu avea nici o treaba, dadea inapoi fara sa se asigure in oglinda. I-a scos pe trecatori de pe trecere si si-a vazut de drum. Din fericire nu a lovit pe nimeni.

Asa NU se face.
spare-me
QUOTE (Dihorul Razboinic @ Jul 3 2008, 17:33) *
N-am nimic cu bucurestenii si ii consider romani ca toti ceilalti cetateni ai tarii. Dar azi am vazut o faza penibila. Unu' din B parcase o camioneta (SUV break) chiar linga trecerea de pietoni. In fine, vrea omu' sa plece, se suie in masina si cu privirea in fata da inapoi. Exact in momentul ala treceau niste oameni pe trecerea de pietoni. Omu' nu avea nici o treaba, dadea inapoi fara sa se asigure in oglinda. I-a scos pe trecatori de pe trecere si si-a vazut de drum. Din fericire nu a lovit pe nimeni.

Asa NU se face.

sigur, numai unui bucurestean i se putea intampla asta...

e o referinta pentru bucuresteni ca si "traficanti"

orice imbecil din tara asta plina de asemenea specimene putea face asta
IVAN_V
QUOTE (spare-me @ Jul 3 2008, 17:38) *
sigur, numai unui bucurestean i se putea intampla asta...

e o referinta pentru bucuresteni ca si "traficanti"

orice imbecil din tara asta plina de asemenea specimene putea face asta

De ce zici "unui bucurestean i se putea intampla" ??? Cum dracu sa-l scoti tot pe el cel "patit" ...
Ce dracu i s-a intamplat lui ?????????? Cand el a fost boul ?
Deci e vorba de exprimare...care denota tendinta de a nu crede pe cei multi si de a-l scoate basma curata, chiar daca inconstient, pe ala...asta denota ce ai zis.

Deci nu lui i s-a intamplat...alora de pe zebra li s-a intamplat.
Pages: 1, 2, 3
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.