adriana_z
1st July 2008, 18:36
buna,am mai fost aici pe site si am primit raspunsuri satisafacatoare, as vrea sa va mai intreb ceva, am parcurs cam toata materia de la photoshop si un singur lucru mi s-a parut cam aiurea, dificil de realizat exact si din punctul meu varza de vedere,fara sens...si anume path-urile, am trasat cu pen tool, n-am reusit sa trasez exact curbe, si nu am inteles la ce exact se folosesc...aveti timp sa-mi raspundeti si mie?mersi,pup
lord_ice
1st July 2008, 20:23
Nu ma pricep deloc la grafica, i pay for it, dar iti recomad brushuri de pe deviantart.com , graficienii cu care lucrez descarca des de acolo, daca am spus o prostie mare va loc frumos sa ma iertati!
the_nightfly
1st July 2008, 21:20
Nu e tocmai o prostie pentru ca unui path i se poate aplica un brush, dar cam aici se termina legatura dintre cele doua 
Pathurile pot fi folosite pentru a selecta obiecte sau pentru a crea forme vectoriale (au aceeasi calitate indiferent de scale factor) utile in special cand faci un logo. O sa caut un tutorial mai detaliat despre pathuri.
[Edit:] Tutorialul asta e destul de cuprinzator.
ralcr
2nd July 2008, 09:33
logourile nu se fac intr-un program pur vectorial? mi-a dat mie cineva un astfel de logo si nu stiam ce dracu sa fac cu el.
cu pentool-ul poti sa selectezi orice, apoi dupa ce se inchide selectia dai click dreapta/convert to selection sau cam asa ceva.
pentru a face curbe, dupa ce dai click ca sa creezi un punct, tii apasat in continuare si misti de mouse.
the_nightfly
2nd July 2008, 10:26
Poti la fel de bine sa faci logouri folosind pathurile din Photoshop si sa le salvezi fie intr-un .psd, fie intr-un .eps pentru a le importa usor in Illustrator (in Corel n-am lucrat si nu stiu cat de bine merge).
eu zic sa lasi "path"-ul la o parte deocamdata. invata notiunile de baza photoshop, apoi apuca-te de grafica vectoriala daca vrei... si aia e de preferat s-o inveti in a. illustrator sau coreldraw, nu photosop.
ciureanuc
7th July 2008, 18:21
QUOTE (adriana_z @ Jul 1 2008, 18:36)

buna,am mai fost aici pe site si am primit raspunsuri satisafacatoare, as vrea sa va mai intreb ceva, am parcurs cam toata materia de la photoshop si un singur lucru mi s-a parut cam aiurea, dificil de realizat exact si din punctul meu varza de vedere,fara sens...si anume path-urile, am trasat cu pen tool, n-am reusit sa trasez exact curbe, si nu am inteles la ce exact se folosesc...aveti timp sa-mi raspundeti si mie?mersi,pup
Am sa incerc sa dau eu o definite (sper ca acceptata de 90% din utilizatori):
Folosirea path-urilor pe o fotografie ajuta crearea unei selectii de o acuratete cat mai ridicata, spre ideal.
Cand path-ul este "memorat" in fotografie, puterea lui se vede in programe auxiliare, care il pot intelege: InDesign, Quark.
Te uiti la Popcorn sau la alte reviste si vezi fata frumoasa de pe coperta... sau vezi cum o barca "iese" din poza de la mare. Lucrurile astea se realizeaza perfect numai cu ajutorul path-urilor.
Dexteritatea se obtine prin exercitiu, si ai sa-ti dai seama mai tarziu cat de simplu e!! Simplu si foarte "accurate", sa stii.
Daca intelegi conceptul curbelor Bezier, nimic nu poate fi mai placut: ai sa te iei la intrecere cu orice utilizator de "lasou". 
BAFTA!
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.