incepatorii intreaba

adriana_z

buna,am mai fost aici pe site si am primit raspunsuri satisafacatoare, as vrea sa va mai intreb ceva, am parcurs cam toata materia de la photoshop si un singur lucru mi s-a parut cam aiurea, dificil de realizat exact si din punctul meu varza de vedere,fara sens...si anume path-urile, am trasat cu pen tool, n-am reusit sa trasez exact curbe, si nu am inteles la ce exact se folosesc...aveti timp sa-mi raspundeti si mie?mersi,pup
lord_ice
Nu ma pricep deloc la grafica, i pay for it, dar iti recomad brushuri de pe deviantart.com , graficienii cu care lucrez descarca des de acolo, daca am spus o prostie mare va loc frumos sa ma iertati!

the_nightfly
Nu e tocmai o prostie pentru ca unui path i se poate aplica un brush, dar cam aici se termina legatura dintre cele doua smile.gif

Pathurile pot fi folosite pentru a selecta obiecte sau pentru a crea forme vectoriale (au aceeasi calitate indiferent de scale factor) utile in special cand faci un logo. O sa caut un tutorial mai detaliat despre pathuri.

[Edit:] Tutorialul asta e destul de cuprinzator.
ralcr
logourile nu se fac intr-un program pur vectorial? mi-a dat mie cineva un astfel de logo si nu stiam ce dracu sa fac cu el.

cu pentool-ul poti sa selectezi orice, apoi dupa ce se inchide selectia dai click dreapta/convert to selection sau cam asa ceva.
pentru a face curbe, dupa ce dai click ca sa creezi un punct, tii apasat in continuare si misti de mouse.
the_nightfly
Poti la fel de bine sa faci logouri folosind pathurile din Photoshop si sa le salvezi fie intr-un .psd, fie intr-un .eps pentru a le importa usor in Illustrator (in Corel n-am lucrat si nu stiu cat de bine merge).
unu
eu zic sa lasi "path"-ul la o parte deocamdata. invata notiunile de baza photoshop, apoi apuca-te de grafica vectoriala daca vrei... si aia e de preferat s-o inveti in a. illustrator sau coreldraw, nu photosop.
ciureanuc
QUOTE (adriana_z @ Jul 1 2008, 18:36) *
buna,am mai fost aici pe site si am primit raspunsuri satisafacatoare, as vrea sa va mai intreb ceva, am parcurs cam toata materia de la photoshop si un singur lucru mi s-a parut cam aiurea, dificil de realizat exact si din punctul meu varza de vedere,fara sens...si anume path-urile, am trasat cu pen tool, n-am reusit sa trasez exact curbe, si nu am inteles la ce exact se folosesc...aveti timp sa-mi raspundeti si mie?mersi,pup

Am sa incerc sa dau eu o definite (sper ca acceptata de 90% din utilizatori):
Folosirea path-urilor pe o fotografie ajuta crearea unei selectii de o acuratete cat mai ridicata, spre ideal.
Cand path-ul este "memorat" in fotografie, puterea lui se vede in programe auxiliare, care il pot intelege: InDesign, Quark.

Te uiti la Popcorn sau la alte reviste si vezi fata frumoasa de pe coperta... sau vezi cum o barca "iese" din poza de la mare. Lucrurile astea se realizeaza perfect numai cu ajutorul path-urilor.

Dexteritatea se obtine prin exercitiu, si ai sa-ti dai seama mai tarziu cat de simplu e!! Simplu si foarte "accurate", sa stii.
Daca intelegi conceptul curbelor Bezier, nimic nu poate fi mai placut: ai sa te iei la intrecere cu orice utilizator de "lasou". smile.gif

BAFTA!

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.