Romania Versus Bulgaria
Pages: 1, 2, 3, 4, 5

chriss

Am deschis acest topic in idea in care f multi ne povestesc pe diferite canale de televiziune ce minunat este in Bulgaria ce minunata este capitala lor Sofia,si nu in ultimul rand ce turism mirific au.As vrea sa aflu si opinia voastra despre ce inseamna capitala lor, cine a fost pe acolo, ar putea sa ne spuna diferentele intre Bucuresti si Sofia,sosele,politie,magazine etc
Dihorul Razboinic
Oare programul spatial al Bulgariei cum e?

tihomir
La sosele stau mai bine, politia e mai scarboasa ca la noi, mai ales in vama, magazinele mai putin intretinute, la mare nu stiu ca nu am fost oricum nu m-as duce, mai bine mai pun niste bani si merg in Grecia.

Momentan e inghetat deoarece astronautul de la pedale e in concediu.
gigel de hohențolărn
am fost la ski în bulgaria la bansko, și este de nu știu câte ori mai fain și mai ieftin decât pe valea prahovei. singurul inconvenient e că bulgarii nu (prea) știu engleza, în ceea ce privește litoralul la ei e mult mai fain, deși nu se compară cu croația sau italia thumbup.gif

de fapt, marea neagră are un avantaj - că nu te ustură ochii în apă biggrin.gif
la drumuri bulgarii au avantajul că la ei nu e aglomerație, și drumurile sunt bine făcute, și bine indicate (de regulă)
cu polițaii n-am avut de-a face. un dezavantaj ar fi că benzina era mai scumpă la ei. da cam atât
Paxter
Eu nu inteleg de ce toata lumea lauda bulgaria atata. Sunt o tara balcanica, la fel ca si noi de altfel.
Nu au nimic interesant in tara lor de 2 bani. Romanii se duc acolo doar pentru ca "este in strainatate".

Daca bulgaria ar fi judet din Romania , sunt sigur ca nimeni nu s`ar mai fi dus acolo.
jafpefata
Nu se poate compara Russe cu Timișoara, acolo drumurile sunt ca în palmă (bulevardele, străduțele sunt și acolo cu surprize).
Bănuiesc că Timișoara ar trebui comparată cu ceva orașe din Africa la drumuri.
În câte țări am fost, în Bulgaria am fost cel mai bine servit. Chiar dacă sunt mai săraci și te sperii un pic de clădirile dărăpănate, uzine părăsite chiar prin centru sau clădiri din care cresc copaci, te simți bine, că mergi la un hotel sau la un restaurant sau doar la o tură. Am fost chiar plăcut surprins să văd că se aduce meniu în limba ta (chelnerul stă și pândește).
A, și e mai curat.
gigel de hohențolărn
QUOTE (Paxter @ Jun 29 2008, 00:20) *
Eu nu inteleg de ce toata lumea lauda bulgaria atata. Sunt o tara balcanica, la fel ca si noi de altfel.
Nu au nimic interesant in tara lor de 2 bani. Romanii se duc acolo doar pentru ca "este in strainatate".

Daca bulgaria ar fi judet din Romania , sunt sigur ca nimeni nu s`ar mai fi dus acolo.

cât de limitat poți fii?
m-am dus acolo pentru că am ieșit mult mai ieftin și am avut condiții de ski mult mai bune. la noi pârtiile sunt un jaf dar prețurile death.gif

tomaso
QUOTE (tihomir @ Jun 28 2008, 23:47) *
mai bine mai pun niste bani si merg in Grecia.

De unde locuiesti este mai ieftin si mai rapid să te duci în Grecia, decât pe litoralul bulgăresc.
Dacă pleci dimineața, la ora 5 după amiază ești pe plaja ( Paralia ).
Litoralul bulgăresc e pentru mitici ( manele & expunerea șoricului la soare ), nu pentru cei care vor să și vadă ceva în concediu.

L.E.
Nu mă pot abține de la oftopic.
Să nu ratezi Meteora, dacă pleci în Grecia.
După ce am văzut acest miracol, eu mi-am schimbat părerea despre ortodocși, în sensul că ceea ce am văzut acolo depășește orice catedrală, sau lăcaș de cult.
Este greu de descris în cuvinte. orice ortodox ar trebui să viziteze măcar o singură dată Meteora.
philo
Bulgarii sunt comercianți mai buni decât noi și mai responsabili cu clientul. În privința curățeniei, aș prefera să nu mă pronunț; am văzut destul jeg și gunoaie și la ei.

Dar.., bulgăroaicele sunt majoritatea niște slute pitice, crăcănate și cu mustață - genu' bărbat bine.. smile.gif Bulgarii sunt niște încuiați, fani "Lada", cei în vârstă încă se mai cred în Soiuz.. În fine, de 15 ani îi călărește mafia rusească și vă sfătuiesc să nu vă dați americani pe-acolo vorbind engleza cu ei. Dacă vreți restul până la ultima stotinkă, băgați rusește..! biggrin.gif
argument-logica-adevar

QUOTE (tomaso @ Jun 29 2008, 10:21) *
De unde locuiesti este mai ieftin si mai rapid să te duci în Grecia, decât pe litoralul bulgăresc.
Litoralul bulgăresc e pentru mitici ( manele & expunerea șoricului la soare ), nu pentru cei care vor să și vadă ceva în concediu.

L.E.
După ce am văzut acest miracol, eu mi-am schimbat părerea despre ortodocși, în sensul că ceea ce am văzut acolo depășește orice catedrală, sau lăcaș de cult.
Este greu de descris în cuvinte. orice ortodox ar trebui să viziteze măcar o singură dată Meteora.

Doamne, ce prostii debiteaza copilul asta....
Nu trebuia ca parintii tai sa-ti cumpere PC.
tomaso
QUOTE (argument-logica-adevar @ Jun 30 2008, 22:01) *
Doamne, ce prostii debiteaza copilul asta....
Nu trebuia ca parintii tai sa-ti cumpere PC.

Care sunt prostiile de care vorbești ?
skandal
Bulgarii stau mai bine la turism, recte responsabilitate in directia asta. In rest, ca la noi: jeg, nesimtire, hoti, etc.

Iar pentru cel care a postat mai devreme, de a fost servit cel mai bine in Bulgaria, nene, putine, sarace si deprimante tari ai vizitat.
m3th0dman
Teoretic (PIB/cap de locuitor) bulgarii au cel mai scăzut nivel de trai din Europa.

QUOTE (Dihorul Razboinic @ Jun 28 2008, 22:45) *

Au lansat 3 sonde spre Alpha Centauri.
argument-logica-adevar
QUOTE (tomaso @ Jun 29 2008, 10:21) *

L.E.

Cretinisme:1 "Litoralul bulgăresc e pentru mitici ( manele & expunerea șoricului la soare ), nu pentru cei care vor să și vadă ceva în concediu."
2 "După ce am văzut acest miracol, eu mi-am schimbat părerea despre ortodocși"
In conditiile in care romanii sunt 98% ortodocsi iar stramosii tai directi tot ortodocsi au fost desi tu esti greco-catolic.
eddingro
Lasând la o parte tot felul de observații care până la urmă nu sunt decât œrâde ciob... de oală spartăœ se poate învăța ceva de la bulgari.
Au mai mulți km de autostradă decât România. Și o au chiar prin munți cu tuneluri și viaducte. Iar centura Sofiei va fi tot autostradă poate chiar la sfârșitul acestui an, nu ca la București tongue.gif (Noi avem, în schimb, un grandios gând - că altfel nu-i pot spune - de a lega 2 drumuri naționale printr-o autostradă peste București wacko.gif )

Așa că noi tot râdem, tot râdem... ei lucrează, lucrează.
tihomir
Așa că noi tot râdem, tot râdem... ei lucrează, lucrează.

Lasa bre ca nu doar in strazi sta o tara, la capitolul asta sunt mai buni am recunoscut tot timpul dar in rest suntem peste ei, avem tara mai mare mai frumoasa si mai bogata decat a lor ce naiba.
unu_suparat
Pacat ca e si locuita smile.gif sau guvernata ,de actualii si fostii mellow.gif si cel mai probabil si viitorii
TheShen
QUOTE (tihomir @ Jul 2 2008, 17:10) *
Lasa bre ca nu doar in strazi sta o tara, la capitolul asta sunt mai buni am recunoscut tot timpul dar in rest suntem peste ei, avem tara mai mare mai frumoasa si mai bogata decat a lor ce naiba.

Nu avem...au litoral de 3 ori mai mare decat al nostru si mult mai frumos cu munti si padure imediat langa.
La ei 70% din tara e reprezentata de munti.

Capitala lor Sofia e in mijlocul muntilor...ceva superb.

In Romania e un litoral mic, mizer, poluat. In sudul Romaniei vara e DEZASTRU!!!

Bucurestiul e intr-o zona de campie unde vara este EXTREM de cald si poluare la maxim. Trebuie sa fii retardat sa locuiesti acolo...
tomaso
QUOTE (argument-logica-adevar @ Jul 2 2008, 00:45) *
Cretinisme:1 "Litoralul bulgăresc e pentru mitici ( manele & expunerea șoricului la soare ), nu pentru cei care vor să și vadă ceva în concediu."
Amice, cretin să îi spui tatălui tău sau lui mumăta aia care te-a scăpat în cap când erai mic.
Să revenim la subiect.
Doar cine este manelist, mitic, sau cretin se duce pe litoralul românesc. In afara de preturi mari, mizerie, mitocanie si un amalgam de marlanie balcanico-tiganeasca, intr-un cuvant ROMANEASCĂ. Cine este om inteligent se duce oriunde altundeva, în afară de manelostan. Comprende ?
( Mă îndoiesc că vei comprende )

2 "După ce am văzut acest miracol, eu mi-am schimbat părerea despre ortodocși"
In conditiile in care romanii sunt 98% ortodocsi iar stramosii tai directi tot ortodocsi au fost desi tu esti greco-catolic.
Părinții mei au fost ortodoxi iar eu nu am nici o tangență cu catolicismul, în afara bețiilor pe care le trag cu un popă catolic și a incercărilor mele ( nereușite până acum ) de a-l duce în ispită cu câte o dansatoare exotică.
Da mi-am schimbat părerea în bine. Până să văd Meteora am privit ortodoxia ca pe ceva lipsit de măreția marilor catredale din occident, dar am realizat că nu era o viziune corectă.
Meteora are măreție cât cuprinde și este departe de oricare catredală construită de mâna omului.
Vezi, din cauza asta este bine să vezi și să vizitezi. Mai vezi una, mai afli, mai dai din sinapse, etc. Probabil că tu nu știi despre ce vorbesc, ce reprezintă Meteora și mă îndoiesc că o să poți vizita acel loc. Iți rămâne jegul, pardon, litoralul rrrrromânesc.
Din punctul meu de vedere, pe litoralul românesc NU AI CE SĂ FACI, în afară să te îmbeți, să faci un cancer de piele sau să iei o blenoragie combintă cu o hepatită și garnistă cu ecoli.
Dacă vrei manele, ai la supraofertă, dar, pentru numele bărbosului, de ce să plătești suprapreț la niște chestii pe care le vezi toată ziua ?
tihomir
Nu avem...au litoral de 3 ori mai mare decat al nostru si mult mai frumos cu munti si padure imediat langa.
La ei 70% din tara e reprezentata de munti.

Hai ma fuji ca nu-i chiar asa, in bulgaria nu prea am vazut case cu termopan, masini noi sau cladiri aratoase, sunt mai rupti in cur decat noi si mult mult mai corupti. Pana acum cativa ani riscai sa fii belit de raketi care erau mana in mana cu politia, ultimii le dadeau pontul primilor. Bulgaria e o destinatie doar daca vrei neaparat sa iesi din tara si nu ai unde altundeva, parerea mea....
ego_zenovius
QUOTE (TheShen @ Jul 2 2008, 20:05) *
Bucurestiul e intr-o zona de campie unde vara este EXTREM de cald si poluare la maxim. Trebuie sa fii retardat sa locuiesti acolo...

trebuie sa fii retardat sa-ti inchipui asa ceva.
tomaso
QUOTE (ego_zenovius @ Jul 2 2008, 21:14) *
trebuie sa fii retardat sa-ti inchipui asa ceva.

Trebuie să fii retardat să tăiești în București și să nu pricepi acest lucru.
V-a spus ceaușeasca că sunteți viermii pământului.

Uite că sunt și eu de acord cu ea, măcar o dată în viață.
ego_zenovius
QUOTE (tomaso @ Jul 2 2008, 21:42) *
Trebuie să fii retardat să tăiești în București și să nu pricepi acest lucru.

hai sa-ti explic de ce esti tu retardat.
atentie. spui: Trebuie să fii retardat să tăiești în București și să nu pricepi acest lucru.
"sa nu pricepi acest lucru" - care? ca esti retardat? deci, daca pricepi ca esti retardat => nu esti retardat.
retardatule.
ai priceput de ce esti retardat?
nu? - esti retardat.
da? - tot retardat esti.

hai, pa.
tomaso
QUOTE (ego_zenovius @ Jul 2 2008, 21:59) *
hai sa-ti explic de ce esti tu retardat.
atentie. spui: Trebuie să fii retardat să tăiești în București și să nu pricepi acest lucru.
"sa nu pricepi acest lucru" - care? ca esti retardat? deci, daca pricepi ca esti retardat => nu esti retardat.
retardatule.
ai priceput de ce esti retardat?
nu? - esti retardat.
da? - tot retardat esti.

hai, pa.

Forumul ăsta e plin de bucureșteni.
Cei inteligenți stau, citesc, judecă, apoi zâmbesc în colțul gurii, nu sar de cur în sus ca retarzii. Ăia sunt oamenii normali.
Altora le pleznesc venele. Dai în mărețul "București", dai în fabrici și uzine, o regulezi pe miorița, chestii din astea. Mândria voastră se reduce la o hazna de oraș, fără a reliza cât de aberant este acest sistem de valori.

Păcat, păreai un om inteligent, băi miticule.
Ți-ai dat arama pe față ! laugh.gif
ego_zenovius
QUOTE (tomaso @ Jul 2 2008, 22:21) *
Forumul ăsta e plin de bucureșteni.
Cei inteligenți stau, citesc, judecă, apoi zâmbesc în colțul gurii, nu sar de cur în sus ca retarzii. Ăia sunt oamenii normali.
Altora le pleznesc venele. Dai în mărețul "București", dai în fabrici și uzine, o regulezi pe miorița, chestii din astea. Mândria voastră se reduce la o hazna de oraș, fără a reliza cât de aberant este acest sistem de valori.

Păcat, păreai un om inteligent, băi miticule.
Ți-ai dat arama pe față ! laugh.gif

uiti de la mana pan' la gura. Trebuie să fii retardat să tăiești în București - sunt cuvintele tale. deci nu Dai în mărețul "București", cum spui, ci pui eticheta retarzi pe mai mult de 2.000.000 de oameni.
eu, mai modest, nu ti-am pus aceasta eticheta decat tie. iar tu, in loc sa zâmbesti în colțul gurii, cum imi recomanzi - sari de cur în sus ca retardul - te-am citat din nou.

oricum, nici macar nu păreai un om inteligent.

Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.