CV-03-BTF
22nd June 2008, 17:46
Buna ziua... am nevoie de ajutor privind construirea unui montaj cu care sa comand un electromagnet cu mediana......... Ansamblul ( electromagnetul ) provine de la un far cu xenon.... si antreneaza '' pleoapa'' care regleaza / obtureaza lumina lampii pentru faza lunga/scurta..... Electromagnet alimentat cu 12 v faza lunga si nealimentat faza scurta. Electromagnetul in cauza se alimenteaza cu 12 volti ( la extremitatile infasurarii ) dar pentru aclansare imi trebuie un impuls ( 12 V ) pe mediana... pentru 0,5 ...4 secunde(timp necritic.. dar daca las alimentarea pe mediana o perioada mai lunga electromagnetul se incalzeste exagerat.Impulsul la mediana trebuie sa fie prezent ori de cate ori schimb faza de la scurta la lunga.. si sa se ''armeze'' in timp scurt.) Ma poate ajuta cineva cu o schema..??? sau macar o idee..??? precizez ca am cautat cu google dar fara nici un rezultat ( probabil si datorita faptului ca nu sunt "vorbitor " al unei limbi straine )
CV-03-BTF
23rd June 2008, 06:18
Multumesc frumos mister rf ..!!!
oare am sanse sa-mi " dea impulsul " si daca tin pemanent inchis trigger-ul si alimentez montajul..???!!!!! asta mi-ar trebui mie.. un montaj care la fiecare alimentare ... sa-mi dea un impuls 0100000000000000000 evident as putea face un artificiu cu un releu asta vis a vis de schema de mai sus dar montajul ma gandesc sa-l inglobez in far impreuna cu kitt-ul de xenon... la intrarea in far voi avea chiar soclul de la un bec cu 2 filamente... montajul sa nu fie permanent alimentat... ci doar in momentul comenzii " faza lunga" da impulsul .....apoi revine doar la o noua comanda!!!!!
Pentru simplitate si pentru a nu modifica foarte mult cablajul masinii alimentarea lampii de xenon se va face dupa firul de scurta iar schimbarea fazelor se face de pe firul de ' lunga ".. .... am prezenta tensiune am faza lunga nu am tensiune am faza scurta .
dar mai inatai probez schema cu 555.......