uhhh ... am citit 2 zile la rand cele 22 de pagini cu posturile voastre. Nici nu stiu cu ce sa incep ca sa nu fiu haotic, sa fiu la subiect si sa ma fac si de inteles.
a) parerea mea (din experienta de 9 ani numai in nunti si de peste 15 in sonorizare), cele mai potrivite sunt boxele active din mai multe privinte: calitatea net superioara celor pasive (numai in cazul in care nu folositi crossover); sunt mult mai usoare de carat/instalat, iar pentru un "mobile Dj" este cel mai potrivit.

aparatura folosita de catre mine sunt "amaratele si non-calitative" (dupa parerea unora de pe acest forum) RCF-uri (modelele RCF ART-325A, RCF ART-500A cat si la nuntile foarte mari mai ajut si cu subwoofer RCF 4PRO-8001AS. Masa de mixaj: Dynacord CMS1000 (in cazurile cand este necesar si legarea la scule si a unor formatii) si un Behringer cu efect 1622FX. Microfon Shure SM58 wireless cat si un IMG StageLine set 402.
c) din cate zice si topicul - si totul despre ce se discuta aici: DA - folosesc PC-ul pentru sonorizare (2 placi de sunet). De ce? Pai in primul rand consider ca noi DJ de NBC suntem "angajati" pentru a face atmosfera si nu pentru a mixa bit/in/bit. Multi DJ NBC investesc in MKIII-uri si mixere scumpe, si in partea de audio (partea de
sonorizare) lasa de dorit - adica cumpara marca T-BOX la 250EUR/buc. Ce credeti ca se aude la "public"? - 1.000 kbps (ironic) si boxe care nu pot reda aceasta fidelitate? sau un "amarat" de 192kbps cu placa de sunet Creative X-FI si boxe care acopera o gama de frecventa cat mai larga? Si pana la urma acele CD-uri AUDIO nu sunt facute din mp3-uri de 128kbps? (cunoscatorii stiu la ce vreau sa ma refer).
d) eu din experianta mea inca 2 nunti identice nu am reusite sa "fac". cel care afirma acest lucru in ochii mei este cel mai bun DJ NBC din Romania. De ce si zic acest lucru: nu mergeti cu playlisturi la nunta (gata facute de acasa - nici macar 2 piese mixate intre ele). Un DJ NBC bun simte "poporul" de pe ringul de dans si in gandirea lui (sufletul lui) danseaza impreuna cu acei oameni (trebuie sa simta - chiar daca nu danseaza - oboseala din acei oameni, ceea ce isi doresc de fapt, si sa fie "pe faza" la cerintele lor - si nu prin vorbe ci prin anticipare/simt) <- aici experienta isi zice cuvantul.
e) referitor la melodii care se
pun la nunta: sa nu uitam ca suntem din zone diferite implicit obiceiuri diferite - si totodata gusturi diferite. Ceea ce se poate generaliza sunt melodiile usoare, disco, oldies-urile (anii '90 care in general merg la orice nunta). "Playlist" de la mine nu o sa pun (deocamadata - vreau sa vad criticile si parerile voastrea despre postez acum). Dar oricum au fost atinse cateva piese foarte bune, de top. Dar de ce un DJ nu, si chiar recomand, sa experimenteze si sa faca ceva nou/ceva iesit din comun (pana la urma si din aceasta cauza este angajat un DJ - ca sa nu faca exact ceea ce fac formatiile). Exemplu: melodie de intrare in sala (fara marsul nuptial) - Queen - Another One Bites The Dust, sau melodie de deschiderea dansului (dansul miriilor) Ozzy Osborne - Dreamer # e adevarat ca nu ies foarte mult din tipare dar daca momentul/mirii/lumea o cere, credeti-ma iese
beton
f) luminiile: ok si pro si contra, dar pana la urma se angajeaza un DJ si nu un luminist. Eu personal folosesc lumini, una simpla de la JB light Thunderbird-ul, dar deja majoritatea salilor care se respecta deja au instalate moving-head-uri, alte lumini.
In mare am zis ce am vrut sa zic, mai am alte idei in cap - dar sunt in timpul serviciului si ma pregatesc de plecat acasa.
O sa citesc in continuare acest topic, si sunt chiar interesat ca lumea (si ma refer la cei care chiar au "habar") sa dea cu parerea lor profesionala. Pana la urma noi, DJ NBC, avem o datorie de urmat, si in primul rand - daca un DJ NBC nu face (cel putin la inceput) din pasiune toata "afacerea" va pot garanta ca in 2 ani o sa dea faliment (si la propriu si la figurat). Banii sunt numai partea care motiveaza ca sa faci mai departe acest job.
Sa auzim de bine!