Candea_Mihai
21st June 2008, 19:29
miron1947
21st June 2008, 19:51
QUOTE (Candea_Mihai @ Jun 21 2008, 20:29)

Tot aici o gasiti.
Candea_Mihai
22nd June 2008, 12:16
E bine asa sau nu?
Liniile rosii sunt sub placa, deci nu se vad.
miron1947
22nd June 2008, 12:18
QUOTE (Candea_Mihai @ Jun 22 2008, 13:16)

E bine asa sau nu?
Da.
Candea_Mihai
22nd June 2008, 12:21
Sa inteleg ca toate liniile de sub placa trebuie sa fie orizontale?
mister_rf
22nd June 2008, 12:26
E bine, dar se mai poate simplifica.
Daca se face cablajul atunci se pot renunta la conexiunile externe realizate cu fire. Exemplu:
Click pentru a vizualiza atașamentul
Candea_Mihai
22nd June 2008, 13:47
E bine, adica nu mai trebuie decat sa le lipesc, nu?
mister_rf
22nd June 2008, 21:51
Da, a fost precizat de la inceput ca aparent nu sunt greseli pentru legarea componentelor respective...
Candea_Mihai
23rd June 2008, 18:03
Dar aceasta e bine?
Liniile cu rosu nu se vad din cauza placii.
Ce inseamna ,,cut track''?
mister_rf
23rd June 2008, 18:08
Cablajul este realizat pe o placa de cablaj imprimat cu gauri care are pe spate linii paralele. Pentru a folosi corect cablajul acesta se intrerupe-se taie in punctele notate ''cut trak''.
Si acest cablaj este corect, este similar cu cel initial.
Candea_Mihai
26th June 2008, 15:48
Cine imi spune cum se face circuitul urmator?
http://www.kpsec.freeuk.com/projects/dummy.htm
Nu stiu deloc cum se face am facut ceva am fost cu el la reparat televizoare deoarece nu functiona tipul de acolo a inlocuit ceva sarma si apoi a mers un timp dupa care cand il leg cu bateria se incalzeste tare 555 IC
Va rog ajutati-ma!
mister_rf
26th June 2008, 16:00
Este greu sa te ajutam fara sa vedem cum a fost realizat montajul practic.
Daca nu ai facut accidental un scurtcircuit poate ca l-ai alimentat invers de la baterie si circuitul 555 a fost afectat. In rest schema este simpla si se poate verifica vizual pentru a elimina contactele imperfecte sau intreruperea legaturilor...
soreen20
26th June 2008, 16:17
cut track inseamna șunt mai poular.Acolo unde scrie cut track faci niște șanțulețe în cablaj ca sa delimiteyi circuitele fiecarei piese...sa nu faca contact pini care nu ar trebui sa faca contact...in rest schema e chiar simplu de facut
Daca se incalyeste rau circuitul integrat dar totusi merge e probabil sa il fi alimentat la o tensiune mai mare...ca daca punei invers bateria ori ardeai circuitul...ori nu mergea si nu se incalyea de loc.....
mister_rf
26th June 2008, 16:28
Rugamnitea mea este sa-ti editezi interventia, altfel o voi sterge.
Nu mai veni cu informatii contradictorii despre sunturi si intreruperi de cablaj.
In desenul initial ''cut track'' este taierea cablajului in zona mentionata. Nu este clar ce am explicat anterior?
mister_rf
26th June 2008, 17:38
Of, of, of... limba romana este grea. Sa facem diferenta intre ''șunt /a șunta'' si ''a taia circuitul - to cut ''.
șunt - ȘUNT, șunturi, s.n. 1. Rezistor electric conectat între două puncte ale unui circuit electric pentru protejarea porțiunii de circuit cuprinse între aceste puncte. 2. Derivare a circuitului sanguin pe alte căi circulatorii decât cele normale. – Din engl. shunt.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.