Totul despre Belarus

Zadolbaitus
La vară voi pleca pentru 3 săptămâni în Belarus. Sunt curioasă dacă mai există aici persoane care au fost acolo, ce impresii le-a lăsat această țară... sau pur și simplu să discutăm despre ea smile.gif
abancor
Am un prieten care a fost la Minsk si a zis ca e urit. Au o elita smechera, nu foarte numeroasa, pentru care exista crisme si magazine, putine si scumpe, in rest omu de rind, cica cu mare frica de politie.
Zadolbaitus
QUOTE (abancor @ Jun 16 2008, 15:37) *
in rest omu de rind, cica cu mare frica de politie.

Din păcate, așa este. Eu, ca turist, am fost sfătuită să nu fac comenarii politice... smile.gif

Acum câteva zile mi s-a spus: "Nu ai găsit și tu o țară mai civilizată?", ceea ce m-a enervat enorm. Belarus este o țară comunistă, însă asta nu înseamnă automat că este și necivilizată. Din contră, în unele aspecte sunt mai civilizați ca noi: nu au țigani, manelari, cocalari, gunoaie să le întorci cu lopata... (când am povestit despre aceste aspecte ale României, prietenele mele belaruse au rămas profund șocate).
Belarușii sunt un popor care a suferit și încă mai suferă mult. Se merită a merge și a-i cunoaște măcar ca experiență. Dincolo de superficialitatea prin definiție a turismului, mereu am crezut că vizitarea unor astfel de locuri este o lecție de viață.
Ca un fapt divers: Belarus este singura țară din Europa în care mai există zimbri. happy.gif
Hey23
Eu stiu ca cea mai mare rezervatie de zimbri e in Polonia.
Si in Romania exista zimbrii in rezervatia Vanatori, Neamt.
trav
QUOTE (Zadolbaitus @ Jun 16 2008, 14:37) *
La vară voi pleca pentru 3 săptămâni în Belarus. Sunt curioasă dacă mai există aici persoane care au fost acolo, ce impresii le-a lăsat această țară... sau pur și simplu să discutăm despre ea smile.gif

Cateva impresii de calatorie ale unui turist englez:

Belarus

Pentru informatii turistice puteti accesa acest site:

Welcome to Belarus

Calatorie placuta!
Zadolbaitus
QUOTE (Hey23 @ Jun 16 2008, 19:08) *
Eu stiu ca cea mai mare rezervatie de zimbri e in Polonia.
Si in Romania exista zimbrii in rezervatia Vanatori, Neamt.

Așa este. Cred că am confundat cu faptul că zimbrul este simbolul național al Belarusului. Apare de asemenea pe blazonul regiunii Brest, iar "Zubr" (zimbru în limba belorusă) este și numele unei organizații civice de tineret ce se află în opoziție cu regimul lui Lucașenco.
Zadolbaitus
QUOTE (trav @ Jun 16 2008, 19:21) *
Cateva impresii de calatorie ale unui turist englez:

Belarus

Pentru informatii turistice puteti accesa acest site:

Welcome to Belarus

Calatorie placuta!

Mulțumesc din suflet! smile.gif
ILoveMyBunny
Cand am fost in Riga, am vrut sa fac o excursie pana in Belarus, la Braslau. Nu m-au lasat sa intru,deoarece nu aveam viza. Oricum,cred ca m-as fi simtit ca in Rusia; am auzit ,insa, ca nici nu se vorbeste limba belarusa acolo ,ci doar rusa. Cred ca e una din cele mai asuprite tari din Europa sub dictatura lui Lukashenko
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.