Mi-am cumparat recent un samsung Omnia. Telefonul merge foarte bine insa am o problema cu GPS-ul. Nu ma puteam conecta initial la GPS.
Am cautat pe internet un iGo8 pentru Omnia. Am gasit versiunea IGO8.3.2.64873.Omnia pe un forum strain unde toti il laudau ca merge foarte bine. L-am instalat pe telefon , dar nu gasea receporul. Dupa ce scana porturile imi dadea mereu mesajul "Receptorul GPS nu poate fi gasit".
Am cautat pe internet solutii pentru aceasta problema. Toate rezolvarile duceau la niste setari facute in "External GPS" din setarile Windows Mobile. Am setat acolo diferite combinatii , pana am gasit una care gasea receptorul GPS de la telefon:
settings->system->external GPS-> GPS Program port COM3
GPS Hardware port COM9 , bound rate 4800
Cu aceste setari s-a conectat in cele din urma in iGo8 la receptorul GPS pe Portul 0, viteza 38400, DAR... are o receptie foarte slaba a satelitilor; mereu oscileaza intre medium si hight semnalul , mai mult pe medium sta si am observat ca pierde frecvent semnalul .
Se poate face ceva pentru imbunatatirea semnalului? Am facut eu ceva setari gresite? Trebuie sa setez un port anume pentru GPS ?
...poate a mai intalnit cineva problema asta si ma lamureste si pe mine cum sta treaba