jamalex2000
7th June 2008, 00:35
+2 (zgarietura infima) a se tine cont ca nici nu prea am condus in primul an!
spare-me
7th June 2008, 15:55
niciunul inca
5 ani ~ 150-200.000 km
pantsless
7th June 2008, 23:24
AndyM, decat sa-ti fie frica de accidente, mai bine nu mai conduci deloc. Tine minte, de ceea ce ti-e frica, de aia nu scapi! Si asa este.
Tu nu ai decat sa respecti toate regulile de circulatie, si daca vreodata se intampla sa faci un accident, ai sa stii ca in primul rand nu-i vina ta. Dar ai incredere in tine si in capacitatea de a conduce. Pai daca stai cu morcovu-n fund tot timpul si mergi cu 20 km/h doar ca sa nu faci accident crezi ca e mai bine? Asta nu inseamna ca trebuie sa faci cine stie ce manevre si sa mergi cu cine stie ce viteza, nicidecum. Dar trebuie doar sa fii ferm la volan, si sa aplici tot ce stii in teorie.
Uite o greseala (spre exemplu): urmeaza o intersectie in care trebuie sa mergi la dreapta si trebuie sa te incadrezi pe banda 1 unde circula si alte masini. Semnalizezi din timp si la un moment dat prinzi un loc liber pe banda 1; dar in spatele acelui loc liber, circula alt vehicul (care cel mai probabil, vazandu-te cu semnalizarea a decis sa te lase sa treci). Daca esti nesigur, speriat, gandindu-te ca daca cumva ala accelereaza si dai in el etc. abia atunci apar problemele pentru ca ceilalti oameni nu inteleg ce vrei sa faci si de ce nu actionezi conform semnalelor tale, chit ca manevra e posibila. Daca stai mult pe ganduri, ori ajungi in intersectie si nu esti bine pozitionat, ori iti iei inima in dinti intr-un tarziu, si abia atunci risti sa dai peste altcineva, care ajunge la concluzia ca totusi nu ai de gand sa schimbi banda. Desigur, nu iti sugerez sa intri ca prin branza si sa schimbi benzile dupa cum "vrea muschiu tau", dar iti recomand sa fii ferm. Adica daca te-ai asigurat, incepi manevra pe care sa NU o faci brusc (pentru a lua participantii la trafic prin surprindere); si sa fii intotdeauna atent si la ceea ce se intampla in spatele tau (cele 3 oglinzi).
Asta e parerea mea.
dog_tractoras
9th June 2008, 21:43
Nu prea am condus asa mult incat sa fac vreun accident si sper sa nici nu fac pe viitor.Andy stai linistit ca si eu cand ma mai gandesc la cum o sa conduc imi este frik sa nu lovesc masina si tot felul de idiotenii iar la volan nu am niciun stres...
agramatu
10th June 2008, 08:05
Producerea unui accident tine de atat de multi parametrii incat nu poti sa zici ca este sau nu este obligatoriu sa faci accident pur si simplu poti sa faci sau poti sa nu faci. Eu in primul an am condus 60.000 de km ( distributie) pe o masina ca o Dacie din 1900 toamna pare mai atractiva si am avut 3 incidente, 2 datorita calitatii masinii( capota mulata pe parbriz) si unul din vina unui carutas care a tasnit din scurt in fata mea de pe un drum lateral si pe care am decis sa-l ocolesc prin mlastina de pe partea cealalta ( masina nu a patit nimic din cauza mlastinii doar ca m-am infipt in ea), iar de atunci (9 ani ) am mai condus 300.000 de km si am mai avut 3 accidente unu cu un dobitoc care a iesit din parcare sa se asigure pe jos gheata deci frane canci si unica solutie de oprire a fost in el, un troleu care credea ca pur si simplu drumul ii apartine si a decis ca trebuie sa se suie pe masina mea si un accident grav noaptea, curba si babe nebune traversand aiurea pe unde era intunericul mai intunecat si am avut de ales om,orat babe sau distrus masina si am distrus masina. A face sau a nu face accident tine si de cvat poti fii de atent la ce fac si restu soferilor ( un fel de atentie exagerat de distributiva) deoarece mi mult de 75% din ei habar nu au ce fac sau si-au proptit celularu in mana stanga cotul in geam si pur si simplu lateral stanga nu mai vad deci dfaca ei nu vad sigur acolo nu ii nimeni deci schimbatul benzii este garantat si obligatoriu. Port centura de siguranta in oras pentru ca ma gandesc ca poate scap din prostia multora sau daca nu scap macar sa se poata zice : "uite ce frumos a muirit asta purta centura de siguranta" atat de multi idioti exista in trafic incat in traficul idiot din cluj am intalnit si partide de sex manual in timpce el conduce ea manevreaza schimbatorul de viteze ........
Atat de multi parametrii sunt care sa poata sa te faca sa scapi de un accident incat nimic nu poate garanta ca nu ai sa il faci indiferent cat de bine pregatit esti deoarece intotdeauna vor fii enorm de multiu care habar nu au ce inseamna condus.
richelieu
10th June 2008, 11:14
Daca si "atingerile" cu rezultat o masca de far de dacie sparta se pun la accidente....atunci primul l-am avut la 8 ani. Am mai avut o chestie asemanatoare (o zgarietura pe portiera, scoasa cu polisare) acum vreo 9 luni. In rest...nimic. Permisul il am din 93. Dar e foarte relativa chestia asta.