La cati ani de cand ati primit permisul ati facut primul accident?
Pagini: 1, 2, 3, 4

AndyM

Vreau sa stiu cam la ce sa ma astept.

La cati ani de la primirea permisului ati facut primul accident, si cati ani aveati atunci? huh.gif

Ma intereseaza si anii ca vreau sa stiu cum se schimba stilul de a merge al unui pusti de 18 ani si al unuia de 28 sa zicem.

multumesc rolleyes.gif
C.F.S.
Sunt unii care "au ciobit" inainte de a obtine permisul smile.gif))

AndyM
atunci se calculeaza cu - (minus)? laugh.gif
cosmin_miu
dar daca unii nu `au ciobit` nimic nici cu 4 ani inainte de a obtine permisu , nici dupa 7 ani de permis cum se calculeaza ? rolleyes.gif

se acumuleaza energia negativa ....sau se continua trendul pozitiv ?! naughty.gif
jamalex2000
+2 (zgarietura infima) a se tine cont ca nici nu prea am condus in primul an!
Valy1
zero
MAK
Dar tu, AndyM ?
Vad ca tu nu ai raspuns la intrebarea ta.

Hai sa-ti pun si eu o intrebare :
O ruda are carnet de sofer luat in acelasi an cu mine, prin '90, el nu a avut niciodata masina, nu a condus aproape deloc, deci nu a facut nici un accident ( nu cred ca are 10.000 km rulati ), eu carnet din acelasi an cu el, dar aproape 1.000.000 km, fara accident ( am atins un biciclist, dar nu din vina mea, nu stiu daca se pune ).
Bun, dupa intrebarea ta, si eu si ruda mea sintem la egalitate, asa o fi ?

spare-me
niciunul inca
5 ani ~ 150-200.000 km
ilie.
QUOTE (C.F.S. @ Jun 7 2008, 00:36) *
Sunt unii care "au ciobit" inainte de a obtine permisul smile.gif))

eu am patit asa , dar nu pt ca am gresit , ci pt ca a ramas camionul fara frane . si am daramat un stalp cu indicatorul STOP incercand sa ma opresc in trotuar. eu apasam frana , instructorul urla sa franez , apasa si el pedala din dreapta si camionul tot inainta . pt ca a 2- a zi sa aflu ca puntea fata (cu franare hidraulica) rotile din fata nu aveau pic de frana , iar alea pneumatice de pe puntea spate....nu stiu ce aveau . pt ca mai apoi mergeau si acele frane . era un camion Roman obosit , asta prin anii '90+ .

Silver Wolf

Puțin după 1 an de la dobândirea permisului... am dat jos număru din spate al unui logan și mi-am înfundat nasul capotei smile.gif. Nu s-a schimbat nimic, atunci eram doar obosit și n-am observat un petic de mâzgă pe asfalt. A fost pe centura București-ului deci viteză mică, foarte mică.

În anul în cauză făcusem cam... 15000 km.

Cum ți-ai da seama la ce să te aștepți din pățaniile altora?
AndyM
QUOTE (MAK @ Jun 7 2008, 14:59) *
Dar tu, AndyM ?
Vad ca tu nu ai raspuns la intrebarea ta.

Hai sa-ti pun si eu o intrebare :
O ruda are carnet de sofer luat in acelasi an cu mine, prin '90, el nu a avut niciodata masina, nu a condus aproape deloc, deci nu a facut nici un accident ( nu cred ca are 10.000 km rulati ), eu carnet din acelasi an cu el, dar aproape 1.000.000 km, fara accident ( am atins un biciclist, dar nu din vina mea, nu stiu daca se pune ).
Bun, dupa intrebarea ta, si eu si ruda mea sintem la egalitate, asa o fi ?

Eu inca nu am permis sad.gif
De-asta, imi este frica sa nu fac vre-un accident cand ies din parcare tongue.gif . Na, exagerai
spare-me
nu-ti fie frica ca oricum sunt sanse mari sa faci smile.gif
cu cat iti e mai frica cu atat mergi mai crispat...

si scrie si tu "Vreun" si "Vreo" INTOTDEAUNA, FARA FRICA ! pentru ca nu exista vre-un si vre-o wink.gif

band.gif
AndyM
ok laugh.gif

merci tongue.gif
pssst
Eu am făcut primul accident fix în ziua când am împlinit 2 ani de șoferie wink.gif ... ăsta da noroc...

A fost destul de nasol, mă întorceam de la prietena mea după o zi plină și numa ce scăpasem de un sens giratoriu, era foarte aglomerat și toată lumea mergea în viteză, când tipa din fața mea a frânat brusc că ia oprit unu în față... și eu... m-am oprit fix în fundul ei cu piciorul pe frână . Vina a fost pe deplin a mea din cauza neatenției, dar m-am învățat minte, o clipă de neatenție și se poate duce totul.
Ideea e că accidentul ma adus cu picioarele pe pământ și ma făcut mult mai conștient la volan.

Nu după mult timp de la accident am citit pe undeva că cele mai mult accidente și cele mai grave au loc cam la 2-3 ani după ce dobândești permisul. Motivul ? cam atunci începi să-ți bagi falsa idee în cap că ești un bun șofer.. că doar au trecut 2 ani fără accident și ești stăpânul șoselelor...
razvan33
Nu ai formulat bine intrebarea: la cate zile, luni sau ani trebuia scris biggrin.gif , in alta ordine de idei de abia luasem permisul si m-am proptit in fundul unuia la o trecere de pietoni, era ud pe jos si pietonul nu pusese pasul pe trecere, dar cine loveste din spate...se intampla acum vreo 15 ani, pe la varsta de 20 de ani.In primul an de condus frecventa busiturilor am avut-o destul de mare dar de atunci s-au rarit wink.gif ...astfel de ciocaneli sunt aproape inevitabile la traficul din ziua de azi, dar nu te speria.
cosmin_miu
QUOTE (Silver Wolf @ Jun 7 2008, 17:12) *
Cum ți-ai da seama la ce să te aștepți din pățaniile altora?

nici eu nu stiu cum......se gandeste el la ceva...dar nu stiu daca-si face o idee de pe forum.

eu de exemplu opresc la 80% din accidente sa analizez : ce s-a intamplat , cum s-a intamplat , daca putea fi evitat , cine este vinovat, ce as putea face pe viitor ca sa evit!
Am ajuns la concluzia ca din majoritatea accidentelor , rare sunt cazurile in care soferul nevinovat (in fata politiei) nu putea face nimic pentru evitarea accidentului . Exista cel putin 1-2 factori pe care daca soferul nevinovat iar fi avut in vedere ar fi evitat o tragedie sau un incident !

daca te incalzeste cu ceva uite si un articol bazat pe o statistica a pol rutiere bz !

Începătorii, autorii celor mai multe accidente
articol de: L.M.
Trista concluzie a fost trasă de conducerea Inspectoratului de Poliție a Județului Buzău și a serviciului Poliției Rutiere, în urma unei analize asupra evenimentelor ce au avut loc pe șoselele județului în primul trimestru al acestui an. Potrivit raportului Poliției, din cele peste 30 de accidente grave produse în Buzău de la începutul anului, o proporție îngrijorător de mare indică drept autori tineri abia trecuți de vîrsta majoratului. Polițiștii susțin că din teribilismul specific vîrstei tinerii proaspăt intrați în posesia carnetului de conducere au condus cu viteză excesivă, fără să țină cont că pot sfîrși tragic atît ei cît și persoane nevinovate. "Din păcate, 41 la sută dintre conducătorii auto implicați în accidente rutiere sînt cu vîrste cuprinse între 18 și 25 de ani. a precizat comisarul Laurențiu Pantazi, ajdunctul șefului Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău, care a indicat și locul unde s-au înregistrat cele mai multe accidente rutiere.
Imprudența în conducere,cauza principală
Principalele cauze ale evenimentelor rutiere au fost imprudența în conducere, viteza excesivă și neacordarea de prioritate. Potrivit datelor furni0zate de polițiști, pietonii au și ei partea lor de vină, întrucît unele dintre accidente au avut drept cauză neatenția lor
AndyM
QUOTE (cosmin_miu @ Jun 7 2008, 18:02) *
...
Începătorii, autorii celor mai multe accidente
...

de asta imi era teama console.gif
Octavian___28
QUOTE (AndyM @ Jun 7 2008, 00:09) *
Vreau sa stiu cam la ce sa ma astept.

La cati ani de la primirea permisului ati facut primul accident, si cati ani aveati atunci? huh.gif

Ma intereseaza si anii ca vreau sa stiu cum se schimba stilul de a merge al unui pusti de 18 ani si al unuia de 28 sa zicem.

multumesc rolleyes.gif

Difera mult de persoana in cauza, caracter (care poate transpare la volan) mai multi factori.

Dar uite eu iti prezint cazul meu. Pustiul are am fost acum 11 ani si pustiul care sunt acum, la 29 ani. biggrin.gif
18- ~22 ani as putea spune ca e mult teribilism, multa inconstienta (m-a ferit Sefu de niste treburi...).
Intre timp creieru' incepe sa se maturizeze, defapt nu maturizat, incepe sa constientizeze anumite pericole, de ce s-ar putea sau putut intampla in anumite imprejurari.
Pe la 25-26 incepi sa multumesti la cer ca ai scapat nevatamat din tampeniile care le-ai facut pe la 18 ani - asta daca ai trecut prin ceva experiente si ai constiinta.
Chiar daca n-ai trecut prin experiente nasoale la volan, asta nu inseamna ca nu se distinge binele de rau.

Deci cred ca primii 2-3 ani sunt mai ''grei'' dupa care scade riscul.
pantsless
AndyM, decat sa-ti fie frica de accidente, mai bine nu mai conduci deloc. Tine minte, de ceea ce ti-e frica, de aia nu scapi! Si asa este.
Tu nu ai decat sa respecti toate regulile de circulatie, si daca vreodata se intampla sa faci un accident, ai sa stii ca in primul rand nu-i vina ta. Dar ai incredere in tine si in capacitatea de a conduce. Pai daca stai cu morcovu-n fund tot timpul si mergi cu 20 km/h doar ca sa nu faci accident crezi ca e mai bine? Asta nu inseamna ca trebuie sa faci cine stie ce manevre si sa mergi cu cine stie ce viteza, nicidecum. Dar trebuie doar sa fii ferm la volan, si sa aplici tot ce stii in teorie.

Uite o greseala (spre exemplu): urmeaza o intersectie in care trebuie sa mergi la dreapta si trebuie sa te incadrezi pe banda 1 unde circula si alte masini. Semnalizezi din timp si la un moment dat prinzi un loc liber pe banda 1; dar in spatele acelui loc liber, circula alt vehicul (care cel mai probabil, vazandu-te cu semnalizarea a decis sa te lase sa treci). Daca esti nesigur, speriat, gandindu-te ca daca cumva ala accelereaza si dai in el etc. abia atunci apar problemele pentru ca ceilalti oameni nu inteleg ce vrei sa faci si de ce nu actionezi conform semnalelor tale, chit ca manevra e posibila. Daca stai mult pe ganduri, ori ajungi in intersectie si nu esti bine pozitionat, ori iti iei inima in dinti intr-un tarziu, si abia atunci risti sa dai peste altcineva, care ajunge la concluzia ca totusi nu ai de gand sa schimbi banda. Desigur, nu iti sugerez sa intri ca prin branza si sa schimbi benzile dupa cum "vrea muschiu tau", dar iti recomand sa fii ferm. Adica daca te-ai asigurat, incepi manevra pe care sa NU o faci brusc (pentru a lua participantii la trafic prin surprindere); si sa fii intotdeauna atent si la ceea ce se intampla in spatele tau (cele 3 oglinzi).

Asta e parerea mea.
AndyM
QUOTE (pantsless @ Jun 7 2008, 23:24) *
AndyM, decat sa-ti fie frica de accidente, mai bine nu mai conduci deloc. Tine minte, de ceea ce ti-e frica, de aia nu scapi! Si asa este.
Tu nu ai decat sa respecti toate regulile de circulatie, si daca vreodata se intampla sa faci un accident, ai sa stii ca in primul rand nu-i vina ta. Dar ai incredere in tine si in capacitatea de a conduce. Pai daca stai cu morcovu-n fund tot timpul si mergi cu 20 km/h doar ca sa nu faci accident crezi ca e mai bine? Asta nu inseamna ca trebuie sa faci cine stie ce manevre si sa mergi cu cine stie ce viteza, nicidecum. Dar trebuie doar sa fii ferm la volan, si sa aplici tot ce stii in teorie.

Uite o greseala (spre exemplu): urmeaza o intersectie in care trebuie sa mergi la dreapta si trebuie sa te incadrezi pe banda 1 unde circula si alte masini. Semnalizezi din timp si la un moment dat prinzi un loc liber pe banda 1; dar in spatele acelui loc liber, circula alt vehicul (care cel mai probabil, vazandu-te cu semnalizarea a decis sa te lase sa treci). Daca esti nesigur, speriat, gandindu-te ca daca cumva ala accelereaza si dai in el etc. abia atunci apar problemele pentru ca ceilalti oameni nu inteleg ce vrei sa faci si de ce nu actionezi conform semnalelor tale, chit ca manevra e posibila. Daca stai mult pe ganduri, ori ajungi in intersectie si nu esti bine pozitionat, ori iti iei inima in dinti intr-un tarziu, si abia atunci risti sa dai peste altcineva, care ajunge la concluzia ca totusi nu ai de gand sa schimbi banda. Desigur, nu iti sugerez sa intri ca prin branza si sa schimbi benzile dupa cum "vrea muschiu tau", dar iti recomand sa fii ferm. Adica daca te-ai asigurat, incepi manevra pe care sa NU o faci brusc (pentru a lua participantii la trafic prin surprindere); si sa fii intotdeauna atent si la ceea ce se intampla in spatele tau (cele 3 oglinzi).

Asta e parerea mea.

Cam asa este dar cu timpu vad cum este treaba si ma mai linistesc tongue.gif
-florin_g-
Condusul e floare la ureche wink.gif nu are de ce sa-ti fie teama daca lasi la o parte teribilismul si esti atent la traficul din jurul tau biggrin.gif Grabeste-te incet si cu cap wink.gif
Mig VWFan
Primul accident, cu o zi inainte sa ridic permisul biggrin.gif , adica luasem examenul dar nu si carnetul.
M-a lovit o pustoaica incepatoare in parcare, eu nu am avut nicio paguba, ea o portiera zgariata si infundata.
Taica-su (care era si el in masina) m-a rugat sa nu mai mergem la politie si eu atata am asteptat smile.gif)
Nu va zic ce fata a facut dupa cativa ani cand i-am povestit ca defapt eu atunci nu aveam carnet laugh.gif
dog_tractoras
Nu prea am condus asa mult incat sa fac vreun accident si sper sa nici nu fac pe viitor.Andy stai linistit ca si eu cand ma mai gandesc la cum o sa conduc imi este frik sa nu lovesc masina si tot felul de idiotenii iar la volan nu am niciun stres...
agramatu
Producerea unui accident tine de atat de multi parametrii incat nu poti sa zici ca este sau nu este obligatoriu sa faci accident pur si simplu poti sa faci sau poti sa nu faci. Eu in primul an am condus 60.000 de km ( distributie) pe o masina ca o Dacie din 1900 toamna pare mai atractiva si am avut 3 incidente, 2 datorita calitatii masinii( capota mulata pe parbriz) si unul din vina unui carutas care a tasnit din scurt in fata mea de pe un drum lateral si pe care am decis sa-l ocolesc prin mlastina de pe partea cealalta ( masina nu a patit nimic din cauza mlastinii doar ca m-am infipt in ea), iar de atunci (9 ani ) am mai condus 300.000 de km si am mai avut 3 accidente unu cu un dobitoc care a iesit din parcare sa se asigure pe jos gheata deci frane canci si unica solutie de oprire a fost in el, un troleu care credea ca pur si simplu drumul ii apartine si a decis ca trebuie sa se suie pe masina mea si un accident grav noaptea, curba si babe nebune traversand aiurea pe unde era intunericul mai intunecat si am avut de ales om,orat babe sau distrus masina si am distrus masina. A face sau a nu face accident tine si de cvat poti fii de atent la ce fac si restu soferilor ( un fel de atentie exagerat de distributiva) deoarece mi mult de 75% din ei habar nu au ce fac sau si-au proptit celularu in mana stanga cotul in geam si pur si simplu lateral stanga nu mai vad deci dfaca ei nu vad sigur acolo nu ii nimeni deci schimbatul benzii este garantat si obligatoriu. Port centura de siguranta in oras pentru ca ma gandesc ca poate scap din prostia multora sau daca nu scap macar sa se poata zice : "uite ce frumos a muirit asta purta centura de siguranta" atat de multi idioti exista in trafic incat in traficul idiot din cluj am intalnit si partide de sex manual in timpce el conduce ea manevreaza schimbatorul de viteze ........

Atat de multi parametrii sunt care sa poata sa te faca sa scapi de un accident incat nimic nu poate garanta ca nu ai sa il faci indiferent cat de bine pregatit esti deoarece intotdeauna vor fii enorm de multiu care habar nu au ce inseamna condus.
richelieu
Daca si "atingerile" cu rezultat o masca de far de dacie sparta se pun la accidente....atunci primul l-am avut la 8 ani. Am mai avut o chestie asemanatoare (o zgarietura pe portiera, scoasa cu polisare) acum vreo 9 luni. In rest...nimic. Permisul il am din 93. Dar e foarte relativa chestia asta.
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.